Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Θα χαντακώσεις τους δίσκους άσχημα! Με 54Mbit δεν μπορείς να δεις καλά καλά 1080p Video. Η διαμεταγωγή είναι γύρω στα 6MB/S!!! με το WiFi G είναι ζήτημα αν πιάνεις 2MB/sec, τα 6MB/sec τα πιάνεις μόνο με WiFi N... Αν είσαι ευχαριστημένος από τον 320, γιατί δεν παίρνεις τον ίδιο? Αν πας για αναβάθμιση πολύ φοβάμαι, ότι θα πας για μαλλί και θα βγεις κουρεμένος... +1
Heatspreader Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Αν θέλουμε τέλος να μιλήσουμε για αναβάθμιση σε SSD, ερχόμαστε εδώ.
ioannnou Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μα κουμπώνει και σε Sata 2 ο δίσκος. Αν σε κόβουν οι ταχύτητες σου ξαναλέω, από που προς που θα γράφεις με αυτές τις ταχύτητες? Φυσικα και κουμπωνει, αλλα γιατι καποιος να αγορασει ακριβο sata3 αν δε μπορει να το εκμεταλλευτει? Το απο που και προς που το ειπα: Εντος του ιδιου του δισκου, γιατι θα ειναι ο μοναδικος σκληρος του συστηματος. Επικοινωνια με αλλους δισκους(ssd και μηχανικους) θα γινεται ασυρματως με αλλα συστηματα του οικιακου μου δικτυου. Θα χαντακώσεις τους δίσκους άσχημα! Με 54Mbit δεν μπορείς να δεις καλά καλά 1080p Video. Η διαμεταγωγή είναι γύρω στα 6MB/S!!! Δε με καταλαβες μαλλον, δε καιγομαι για ασυρματη θεαση ταινιων. Τις ταινιες τις βλεπω στην τηλεοραση στην οποια συνδεεται μεσω hdmi το κατεβαστηρι μου. Aσυρματη επικοινωνια εννoουμε βασικα την ανταλλαγη αρχειων. Εαν και οι δυο δισκοι ειναι ssd το ασυρματο ανοιγμα φακελων και η αναζητηση θα γινονται γρηγοροτερα? Πιστεύω ότι αν είναι να μην πας σε Intel SSD, να πάρεις έναν Kingston. Είναι normal. Σε επιδόσεις βέβαια με βάση τα benches υστερούν... Η τιμή τους όμως είναι πολύ καλή. Ετσι ομως με τρομαξες με τους ocz για Kingston λεω πλεον, ειδικα αυτο το μοντελο που υπεδειξα (96GB, 131€) μοιαζει ιδανικο, αλλα πως λες οτι υστερει σε επιδοσεις? Αναφερει read 230 και write 180, τη στιγμη που ο αντιστοιχος Intel αναφερει write μολις 70-90. Αν είσαι ευχαριστημένος από τον 320, γιατί δεν παίρνεις τον ίδιο? Αν πας για αναβάθμιση πολύ φοβάμαι, ότι θα πας για μαλλί και θα βγεις κουρεμένος... Δε νομιζω οτι ειμαι ευχαριστημενος. Εχει χαμηλο write και μετα απο 2 χρονια βλεπω στο CrystalDiskMark2.2 χαμηλωμενα νουμερα... Aπ τη στιγμη που προκειται να ξυλωθω για να αγορασω κατι νεο, γιατι αυτο να μην ειναι καλυτερο? Οι 120ρης Intel κανει 80 ευρω περισσοτερα και αναφερει write 230. Να παρω αυτον λες? με το WiFi G είναι ζήτημα αν πιάνεις 2MB/sec, τα 6MB/sec τα πιάνεις μόνο με WiFi N... Aυτη τη στιγμη κατα την ασυρματη μεταφορα αρχειων απο/προς green σε ssd πιανω 2.5 εως 3ΜΒ/sec. Αν ο green αντικατασταθει με ssd οι ταχυτητες αυτες θα παραμεινουν ιδιες? Tελος καποια ερωτηματα που δεν απαντηθηκαν: - Οι ταχυτητες αναγνωσης/εγγραφης που αναφερονται στα specs των δισκων σε τι ακριβως αφορουν? - Ποιο ειναι το "ειδικο προγραμμα" με το οποιο μπορω να εχω παλι τις αρχικες επιδοσεις? - Με pci καρτα sata3 μπορεις να βαλεις sata3 σκληρο αποκτωντας ετσι κανονικα τις ιδιοτητες του sata3? - Kαπου εγινε λογος για εξαρτηση ssd με επξστη. Υπαρχει τετοιο θεμα? Γιατι τον παλιο ssd σκοπευω να τον βαλω σε htpc/κατεβαστηρι με Sempron140, που ειναι ο πιο αδυναμος επεξστης της αγορας.
oddin Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Eγω που είμαι σε sandy αξίζει η διαφορά να πάω σε sata 3? δλδ απο vertex 2 σε vertex 3 η agility?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Aυτη τη στιγμη κατα την ασυρματη μεταφορα αρχειων απο/προς green σε ssd πιανω 2.5 εως 3ΜΒ/sec. Αν ο green αντικατασταθει με ssd οι ταχυτητες αυτες θα παραμεινουν ιδιες? προφανώς, γιατί σε κόβει το WiFi G, ο Green πιάνει αρκετές δεκάδες MB/sec σε transfer, όχι μόνο 3MB/sec...
TheELF Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Φυσικα και κουμπωνει, αλλα γιατι καποιος να αγορασει ακριβο sata3 αν δε μπορει να το εκμεταλλευτει? Έλα ντε;Και κάθε πότε εσύ θα εκμεταλλεύεσαι το γεγονός ότι θα μπορείς να κάνεις move σε μεγάλα αρχεία από ένα φάκελο στον άλλο μέσα στον SSD σου με μεγάλη ταχύτητα;Και είσαι σίγουρος ότι για εσένα αξίζει την διαφορά τιμής για να το κάνεις αυτό; Aυτη τη στιγμη κατα την ασυρματη μεταφορα αρχειων απο/προς green σε ssd πιανω 2.5 εως 3ΜΒ/sec. Αν ο green αντικατασταθει με ssd οι ταχυτητες αυτες θα παραμεινουν ιδιες? Ο green σου τη ταχύτητες read/write έχει; 2,5 με 3MB/sec;; Νομίζω όσο αργός και να είναι θα έχει μεγαλύτερη ταχύτητα ο green από αυτήν οπότε γιατί νομίζεις ότι με των SSD θα βελτιωθεί;Με λίγα λόγια όσο αντέχει η ασύρματη σύνδεση είναι και η μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς,άσχετα πόσο γρήγορος είναι ο δίσκος. Ετσι ομως με τρομαξες με τους ocz για Kingston λεω πλεον, ειδικα αυτο το μοντελο που υπεδειξα (96GB, 131€) μοιαζει ιδανικο, αλλα πως λες οτι υστερει σε επιδοσεις? Αναφερει read 230 και write 180, τη στιγμη που ο αντιστοιχος Intel αναφερει write μολις 70-90. Πρέπει να σκεφτείς πόσο θα γράφεις και πόσο θα διαβάζεις από έναν δίσκο. Εγγραφή γίνεται κατά την εγκατάσταση των windows και τον προγραμμάτων/παιχνιδιών δηλαδή μία φορά το διάβασμα όμως γίνεται συνέχεια,στην καθημερινή χρήση το διάβασμα είναι πολύ ποιο σημαντικό από την εγγραφή. - Οι ταχυτητες αναγνωσης/εγγραφης που αναφερονται στα specs των δισκων σε τι ακριβως αφορουν? Είναι απλά σημείο αναφοράς που στην πραγματική λειτουργία του δίσκου δεν παίζει ρόλο. Είναι σαν να λες εσύ «έχω ferari με 300km/h» και εγώ να λέω «έχω skoda με 90KM/h» και να κάνουμε κόντρα μέσα στην πόλη εν ώρα αιχμής ε, δεν σε βοηθάνε τα 300KM/H επειδή έχει κίνηση και δεν μπορείς να πατήσεις γκάζι. Έτσι και εδώ οι ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής που αναφέρονται στα specs των δίσκων είναι οι τελικές που θα μπορούσε να πιάσει. - Ποιο ειναι το "ειδικο προγραμμα" με το οποιο μπορω να εχω παλι τις αρχικες επιδοσεις? Και με απλό format όχι εγκατάσταση αλλά διαμόρφωση και αν θες κρατάς πρώτα τα αντίγραφά σου και τα επαναφέρεις έπειτα. - Με pci καρτα sata3 μπορεις να βαλεις sata3 σκληρο αποκτωντας ετσι κανονικα τις ιδιοτητες του sata3? Αν θες να ξεκινάς το Η/Υ σου από αυτών των sata3 θα πρέπει η κάρτα να υποστηρίζει αυτήν την λειτουργία δεν το κάνουν όλα και είναι και αρκετά ακριβές αυτές που το κάνουν. - Kαπου εγινε λογος για εξαρτηση ssd με επξστη. Υπαρχει τετοιο θεμα? Γιατι τον παλιο ssd σκοπευω να τον βαλω σε htpc/κατεβαστηρι με Sempron140, που ειναι ο πιο αδυναμος επεξστης της αγορας. Πρέπει να αντέχει το όλο σύστημά σου να μεταφέρει 384MB/sec(sata2) ή 768MB(sata3) το δευτερόλεπτο.Ή τέλος πάντων την μέγιστη ταχύτητα που βγάζει ο SSD σου.
ioannnou Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 προφανώς, γιατί σε κόβει το WiFi G, ο Green πιάνει αρκετές δεκάδες MB/sec σε transfer, όχι μόνο 3MB/sec... Προηγουμενως ειπες οτι με WiFi N εχω 6ΜΒ/sec, τωρα λες οτι πιανει δεκαδες ΜΒ. Anyway, το θεμα μας ειναι εαν ο ssd θα προσφερει μεγαλυτερη ασυρματη transfer ταχυτητα, επ αυτου μπορεις να απαντησεις? Εσυ τι ασυρματο συστημα εχεις, τι δισκους και τι ταχυτητες μεταφορας πιανεις? Έλα ντε;Και κάθε πότε εσύ θα εκμεταλλεύεσαι το γεγονός ότι θα μπορείς να κάνεις move σε μεγάλα αρχεία από ένα φάκελο στον άλλο μέσα στον SSD σου με μεγάλη ταχύτητα;Και είσαι σίγουρος ότι για εσένα αξίζει την διαφορά τιμής για να το κάνεις αυτό; Αν αξιζει λες για sata3 ή για ssd γενικα? Μεταφορες αρχειων εντος κανω συνεχως και ενδιαφερομαι για τη μεγαλη ταχυτητα, την οποια βεβαια ηδη εχω με τον υπαρχοντα ssd μου. Εαν η διαφορα ταχυτητα με ενα καινουργιο μοντελο ειναι αμελητεα τοτε απλα παιρνω το πιο φτηνο μοντελο? Για sata3, οπως ειπα εχω sata2 μητρικη oποτε δε ψαχνω για sata3 δισκο εκτος κι αν με πεισουν οτι με συμφερει να αγορασω καρτα pci sata3(γιατι οπως λες παρακατω ειναι πολυ ακριβες αυτες που επιτρεπουν boot). Ο green σου τη ταχύτητες read/write έχει; 2,5 με 3MB/sec;; Νομίζω όσο αργός και να είναι θα έχει μεγαλύτερη ταχύτητα ο green από αυτήν οπότε γιατί νομίζεις ότι με των SSD θα βελτιωθεί;Με λίγα λόγια όσο αντέχει η ασύρματη σύνδεση είναι και η μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς,άσχετα πόσο γρήγορος είναι ο δίσκος. Oι ταχυτητες read/write του green συμφωνα με το ATTO ειναι περιπου 68/66. Δε νομιζω, ρωταω. Εσυ λοιπον μου λες οτι η ασυρματη ταχυτητα δεν μεταβαλλεται ειτε εχεις αργο green ειτε ταχυτατο ssd. Επισης, τo (ασυρματο)ανοιγμα των folders με τυχον δεκαδες files εντος του θα ειναι το ιδιο γρηγορο με οποιονδηποτε δισκο, σωστα? Είναι απλά σημείο αναφοράς που στην πραγματική λειτουργία του δίσκου δεν παίζει ρόλο. Είναι σαν να λες εσύ «έχω ferari με 300km/h» και εγώ να λέω «έχω skoda με 90KM/h» και να κάνουμε κόντρα μέσα στην πόλη εν ώρα αιχμής ε, δεν σε βοηθάνε τα 300KM/H επειδή έχει κίνηση και δεν μπορείς να πατήσεις γκάζι. Έτσι και εδώ οι ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής που αναφέρονται στα specs των δίσκων είναι οι τελικές που θα μπορούσε να πιάσει. Συμφωνοι κατανοητο αυτο, επι της ουσιας ομως ΠΟΥ παιζουν ρολο? Πουθενα? Δε μπορει, καπου θα παιζουν ρολο Αφορουν μεταφορα απο δισκο σε δισκο οπως ειπε πριν καποιος φιλος, ή αφορουν και αλλα πραγματα? Και με απλό format όχι εγκατάσταση αλλά διαμόρφωση και αν θες κρατάς πρώτα τα αντίγραφά σου και τα επαναφέρεις έπειτα. Mε απλο format απ οτι εχω δει δε γινεται τιποτα, μπορεις να μου εξηγησεις ΠΩΣ ακριβως να επαναφερω τις αρχικες επιδοσεις? Διαμορφωση πως? Πρέπει να αντέχει το όλο σύστημά σου να μεταφέρει 384MB/sec(sata2) ή 768MB(sata3) το δευτερόλεπτο.Ή τέλος πάντων την μέγιστη ταχύτητα που βγάζει ο SSD σου. Και πως ξερω αν αντεχει το ολο συστημα μου? Επηρεαζεται η ταχυτητα του ssd απο τον επεξεργαστη, τη καρτα γραφικων και τις μνημες?
Doc1355 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Προηγουμενως ειπες οτι με WiFi N εχω 6ΜΒ/sec, τωρα λες οτι πιανει δεκαδες ΜΒ. Anyway, το θεμα μας ειναι εαν ο ssd θα προσφερει μεγαλυτερη ασυρματη transfer ταχυτητα, επ αυτου μπορεις να απαντησεις? Εσυ τι ασυρματο συστημα εχεις, τι δισκους και τι ταχυτητες μεταφορας πιανεις? Αν αξιζει λες για sata3 ή για ssd γενικα? Μεταφορες αρχειων εντος κανω συνεχως και ενδιαφερομαι για τη μεγαλη ταχυτητα, την οποια βεβαια ηδη εχω με τον υπαρχοντα ssd μου. Εαν η διαφορα ταχυτητα με ενα καινουργιο μοντελο ειναι αμελητεα τοτε απλα παιρνω το πιο φτηνο μοντελο? Για sata3, οπως ειπα εχω sata2 μητρικη oποτε δε ψαχνω για sata3 δισκο εκτος κι αν με πεισουν οτι με συμφερει να αγορασω καρτα pci sata3(γιατι οπως λες παρακατω ειναι πολυ ακριβες αυτες που επιτρεπουν boot). Oι ταχυτητες read/write του green συμφωνα με το ATTO ειναι περιπου 68/66. Δε νομιζω, ρωταω. Εσυ λοιπον μου λες οτι η ασυρματη ταχυτητα δεν μεταβαλλεται ειτε εχεις αργο green ειτε ταχυτατο ssd. Επισης, τo (ασυρματο)ανοιγμα των folders με τυχον δεκαδες files εντος του θα ειναι το ιδιο γρηγορο με οποιονδηποτε δισκο, σωστα? Συμφωνοι κατανοητο αυτο, επι της ουσιας ομως ΠΟΥ παιζουν ρολο? Πουθενα? Δε μπορει, καπου θα παιζουν ρολο Αφορουν μεταφορα απο δισκο σε δισκο οπως ειπε πριν καποιος φιλος, ή αφορουν και αλλα πραγματα? Mε απλο format απ οτι εχω δει δε γινεται τιποτα, μπορεις να μου εξηγησεις ΠΩΣ ακριβως να επαναφερω τις αρχικες επιδοσεις? Διαμορφωση πως? Και πως ξερω αν αντεχει το ολο συστημα μου? Επηρεαζεται η ταχυτητα του ssd απο τον επεξεργαστη, τη καρτα γραφικων και τις μνημες? Εμένα αυτά τα κατεβατά κάποιον μου θυμίζουν....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Προηγουμενως ειπες οτι με WiFi N εχω 6ΜΒ/sec, τωρα λες οτι πιανει δεκαδες ΜΒ. Anyway, το θεμα μας ειναι εαν ο ssd θα προσφερει μεγαλυτερη ασυρματη transfer ταχυτητα, επ αυτου μπορεις να απαντησεις? Εσυ τι ασυρματο συστημα εχεις, τι δισκους και τι ταχυτητες μεταφορας πιανεις? ναι με WiFi N έχω 6MB/sec γιατί αυτό είναι το όριο του, ότι δίσκο και να βάλεις πάνω μέχρι εκεί θα πάει... για το δεκάδες MB/sec που είπα, είναι προφανώς για την ταχύτητα που πιάνει ο δίσκος όταν του το επιτρέπει η σύνδεση, όχι για την ταχύτητα του WiFi N Εμένα αυτά τα κατεβατά κάποιον μου θυμίζουν.... τον grigoriou ίσως? τον PP1969?
ioannnou Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Εμένα αυτά τα κατεβατά κάποιον μου θυμίζουν.... Μα και τα quotes στα οποια απαντησα κατεβατα ηταν... Γιατι σε ενοχλει η γνωση? Οτι και να σου θυμιζουν εδω μιλαμε για τεχνικα θεματα, μην επιχειρησεις να διαλυσεις τo thread, ευχαριστω. ναι με WiFi N έχω 6MB/sec γιατί αυτό είναι το όριο του, ότι δίσκο και να βάλεις πάνω μέχρι εκεί θα πάει... για το δεκάδες MB/sec που είπα είναι προφανώς για την ταχύτητα που πιάνει ο δίσκος, όχι για την ταχύτητα του WiFi N Μαλιστα, γιατι ετσι οπως ειπες "προφανώς, γιατί σε κόβει το WiFi G, ο Green πιάνει αρκετές δεκάδες MB/sec σε transfer, όχι μόνο 3MB/sec..." ηταν λιγο μπερδεμα. τον grigoriou ίσως? τον PP1969? τον ioannni
Doc1355 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μα και τα quotes στα οποια παντησα κατεβατα ηταν... Γιατι σε ενοχλει η γνωση? Οτι και να σου θυμιζουν εδω μιλαμε για τεχνικα θεματα, μην επιχειρησεις να διαλυσεις τo thread, ευχαριστω. Οχι φίλε μου δέν με ενοχλεί καθόλου η γνώση..με ενοχλούν όμως περιπτώσεις που μπαίνει κάποιος να μάθει κάτι και αντί να μάθει ξεχνάει και αυτά που ήξερε.. Φιλικά και /offtopic
billst21 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Οχι φίλε μου δέν με ενοχλεί καθόλου η γνώση..με ενοχλούν όμως περιπτώσεις που μπαίνει κάποιος να μάθει κάτι και αντί να μάθει ξεχνάει και αυτά που ήξερε.. Φιλικά και /offtopic +1000
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μαλιστα, γιατι ετσι οπως ειπες "προφανώς, γιατί σε κόβει το WiFi G, ο Green πιάνει αρκετές δεκάδες MB/sec σε transfer, όχι μόνο 3MB/sec..." ηταν λιγο μπερδεμα. υπέθεσα ότι ήταν αυτονόητα αυτά, λάθος μου...
ioannnou Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Οχι φίλε μου δέν με ενοχλεί καθόλου η γνώση..με ενοχλούν όμως περιπτώσεις που μπαίνει κάποιος να μάθει κάτι και αντί να μάθει ξεχνάει και αυτά που ήξερε.. Φιλικά και /offtopic E φυγε τοτε αν νομιζεις ετσι, δεν εισαι υποχρεωμενος να συμμετεχεις στο thread. Φιλικα παντα... υπέθεσα ότι ήταν αυτονόητα αυτά, λάθος μου... Αυτονοητο ειναι βεβαια οτι αλλη η μια ταχυτητα και αλλη η αλλη, αλλα ετσι που το εγραψες εδωσες την εντυπωση οτι τις εχεις μπερδεψει. Ωστε εσυ εχεις καρτα 108mbps... Δε μου λες, οι φακελοι ανοιγουν(ασυρματως παντα) αμεσως? 6ΜΒ/sec εχεις max, ποσο εχεις min?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 E φυγε τοτε αν νομιζεις ετσι, δεν εισαι υποχρεωμενος να συμμετεχεις στο thread. Φιλικα παντα... Εγω αυτο εκανα παντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.