Προς το περιεχόμενο

Περι νεου ταχυτατου ssd

ioannnou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Πώς δεν εχουν ρε φιλος διαφορες? 50ΜΒ/s παραπανω εχει σε write ο 320!

Εχει να κανει με το ποσο συμπιεσιμα ειναι τα αρχεια. Αν ειναι ΛΙΓΟ (π.χ. CrystalDiskMark), τοτε οι Vertex/Agility ΠΑΤΩΝΟΥΝ, αν ειναι ΠΟΛΥ συμπιεσιμα (π.χ. ATTO), τοτε αποδιδουν οσο λενε...

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για τα IOPS...

Αν έχουμε έναν SSD και αναγράφει 10000 IOPS και έχουμε και έναν δεύτερο με αρκετά χαμηλότερη ταχύτητα σε ΜΒ αλλά με 60000 IOPS,

ο δεύτερος είναι κατά πολύ καλύτερος σε μικρά αρχεία?

Σε μεγάλα αρχεία (πχ των 4GB) τι βλέπουμε εκεί?

• Moderators
Δημοσ.

Πας να ανοιξεις το PC. Τα windows τι κανουν? Φορτωνουν εκατονταδες πολυ μικρα αρχεια.

Πας ν ανοιξεις ενα παιχνιδι? Ενα προγραμμα? Κατι καθημερινο?

Ποσο συχνα θα χρειαστει να μεταφερεις απο/προς τον SSD ενα μεγαλο αρχειο, μια ταινια π.χ.?

Δημοσ.
Αν έχουμε έναν SSD και αναγράφει 10000 IOPS και έχουμε και έναν δεύτερο με αρκετά χαμηλότερη ταχύτητα σε ΜΒ αλλά με 60000 IOPS,

ο δεύτερος είναι κατά πολύ καλύτερος σε μικρά αρχεία?

Οπότε για "καθημερινή χρήση" η απάντηση στο παραπάνω είναι, ΝΑΙ?

Δημοσ.

Αλλα 500ΜΒ/sec ταχυτητα εγγραφης μου φαινεται εξωφρενικη... Δηλαδη εγω που τωρα εχω 70, θα δω τις εγγραφες μου να γινονται 7 φορες γρηγοροτερα?

Ξερεις καποιο προγραμμα(bench δισκων) με το οποιο να μπορω να επαληθευσω οτι οντως εχω 250 και 70?

Όχι.

Θα δεις αυτή την ταχύτητα, μόνο αν το μέσο στο οποίο θα γράψεις δεδομένα, είναι εξίσου γρήγορο. Πράγμα δύσκολο...

Είναι Marketing. Δεν κοιτάμε ο δίσκος να έχει καλές ταχύτητες σε σειριακή μετάδοση δεδομένων. Κοιτάμε να έχει καλά IOPS, καλά 4K και πάνω απ' όλα καλό Trim και Garbage Collector. Φυσικά να έχει και εγγύηση...

Δημοσ.

Όχι.

Θα δεις αυτή την ταχύτητα, μόνο αν το μέσο στο οποίο θα γράψεις δεδομένα, είναι εξίσου γρήγορο.

Όπως πχ από SSD σε SSD... σωστά?

• Moderators
Δημοσ.

Οπότε για "καθημερινή χρήση" η απάντηση στο παραπάνω είναι, ΝΑΙ?

Πας να ανοιξεις το PC. Τα windows τι κανουν? Φορτωνουν εκατονταδες πολυ μικρα αρχεια.

Πας ν ανοιξεις ενα παιχνιδι? Ενα προγραμμα? Κατι καθημερινο?

Ποσο συχνα θα χρειαστει να μεταφερεις απο/προς τον SSD ενα μεγαλο αρχειο, μια ταινια π.χ.?

Αν η χρηση ειναι αυτη που ειπα, ΝΑΙ.

Αν θα παρεις SSD για να αποθηκευεις ταινιες και WAV αρχεια ηχου, ειναι δικο σου προβλημα ομως... B)

Δημοσ.

Πώς δεν εχουν ρε φιλος διαφορες? 50ΜΒ/s παραπανω εχει σε write ο 320!

Κατσε ρε φιλε, κανεις λογο για μια τετοια διαφορα 50ΜΒ(70 με 120 αν δε κανω λαθος) τη στιγμη που βγαζουμε αχρηστες ταχυτητες των 500-550ΜΒ?!

Όχι.

Θα δεις αυτή την ταχύτητα, μόνο αν το μέσο στο οποίο θα γράψεις δεδομένα, είναι εξίσου γρήγορο. Πράγμα δύσκολο...

Δηλαδη οι ταχυτητες αναγνωσης/εγγραφης που αναφερονται αφορουν μεταφορα απο/προς αλλο δισκο? (και μαλιστα για να ειναι ακριβως τα νουμερα που λενε θα πρεπει και ο αλλος δισκος να ειναι παρομοιος).

Βασικα εμενα με ενδιαφερει τι γινεται με τις μεταφορες ΕΝΤΟΣ του ιδιου του δισκου... Θα ειναι ο μοναδικος δισκος του συστηματος. Επικοινωνια με αλλον ssd θα γινεται αλλα ασυρμάτως(παιζει εκει κατι με τη ταχυτητα?)

Είναι Marketing. Δεν κοιτάμε ο δίσκος να έχει καλές ταχύτητες σε σειριακή μετάδοση δεδομένων. Κοιτάμε να έχει καλά IOPS, καλά 4K και πάνω απ' όλα καλό Trim και Garbage Collector. Φυσικά να έχει και εγγύηση...

Εγγυηση και trim εχουν ολοι οι ssd. Εν κατακλειδι, εγω που απλα θελω να αγορασω εναν ssd γρηγοροτερο απ αυτον που εχω, ποιον να παρω τελικα?...

Διαβασα το lab, καποιος τυπος που πηρε αυτον τον ocz λεει οτι τωρα τραβαει τα μαλλια του. Τα benches που υπαρχουν εκει δεν ειναι απ αυτα που γνωριζω οποτε δε μπορω να τα ερμηνευσω.

Μηπως να κοιταξω μόνο να παρω εναν sata3?

Δημοσ.

Όπως πχ από SSD σε SSD... σωστά?

Ας πούμε ναι.

Μεγάλες σειριακές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μπορεί άνετα να επιτύχει κάποιος και με κανονικούς απλούς μηχανικούς δίσκους, βάζοντάς τους σε Raid-0.

Δεν χρειαζόμαστε SSD για κάτι τέτοιο απαραίτητα.

Δηλαδή αν έχεις έναν SSD και μία συστοιχία Raid-0 μπορείς να στέλνεις και να λαμβάνεις αρχεία μεταξύ SSD και συστοιχίας Raid-0 με HDDs, με μεγάλες ταχύτητες.

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι χρήστες, βλέποντας εμένα, φίλους και γνωστούς, έχουν στην καλύτερη περίπτωση SSD και από εκεί και πέρα εξωτερικούς USB 2.0 δίσκους. Δεν πα να έχει ο SSD 500 Write/Read, πουθενά δεν θα το δει ο χρήστης τελικά μιας και τα υπόλοιπα μέσα, είναι πιο αργά από αυτόν.

Βασικα εμενα με ενδιαφερει τι γινεται με τις μεταφορες ΕΝΤΟΣ του ιδιου του δισκου... Θα ειναι ο μοναδικος δισκος του συστηματος. Επικοινωνια με αλλον ssd θα γινεται αλλα ασυρμάτως(παιζει εκει κατι με τη ταχυτητα?)

Μεταφορές εντός του ίδιου του δίσκου θα έχεις καλές ταχύτητες. Εμένα από 150Mb/s με αρχεία 6GB κάνοντας Copy Paste Φάκελο από ένα σημείο του δίσκους σε ένα άλλο, έπεσε στα 75MB/s.

Τώρα δεν ξέρω αν με άλλον δίσκο θα είναι καλύτερα τα πράγματα.

Ασύρματα? Πως ασύρματα?

Η ασύρματη ζεύξη τι Bandwidth έχει και το τερματικό το μέσο δηλαδή που θα είναι ένας HDD όπως φαντάζομαι τι ταχύτητες Write/Read θα έχει?

Εγγυηση και trim εχουν ολοι οι ssd.

Μην λες μεγάλες κουβέντες... :)

Δεν έχουν όλοι τόσο καλό Trim και GC λόγω κακού Controller. Μετά από καιρό χρειάζονται Format με ειδικό πρόγραμμα, ώστε να έχει τις επιδόσεις που είχε πρώτα ο δίσκος.

Εν κατακλειδι, εγω που απλα θελω να αγορασω εναν ssd γρηγοροτερο απ αυτον που εχω, ποιον να παρω τελικα?...

Αν έχεις ήδη SSD, αγοράζοντας πάλι SSD έστω και με καλύτερα Specs, με το μάτι διαφορές δεν νομίζω να δεις. Σε Benches σίγουρα.

Διαβασα το lab, καποιος τυπος που πηρε αυτον τον ocz λεει οτι τωρα τραβαει τα μαλλια του. Τα benches που υπαρχουν εκει δεν ειναι απ αυτα που γνωριζω οποτε δε μπορω να τα ερμηνευσω.

Μηπως να κοιταξω μόνο να παρω εναν sata3?

Υπάρχει μία έχθρα με τους Sanforce Controllers στους SSD και ακούγονται άσχημα πράγματα. Μάλιστα επειδή σε κάποια Benches δεν τα πάνε καλά όσο οι Intel Controllers, λένε ότι δεν είναι λόγω κακού Controller, αλλά λόγω ασυμβατότητας Controller με το Benchσοπρόγραμμα.

Μπορεί να είναι και έτσι, δεν ξέρω.

Βλέποντας όμως πως οι Intel δίσκοι είναι πιο ακριβοί από τους OCZ με Sandforce Controller και λίγο πιο αργοί σε σειριακές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, προτιμώ Intel, γιατί κάτι καλύτερο πιστεύω θα έχουν τελικά.

Και πιο αργοί θεωρητικά και πιο ακριβοί ταυτόχρονα... Δεν νομίζω να είναι τυχαίο. Πιστεύω ότι είναι αυτό που λένε "ότι πληρώνεις παίρνεις".

Πρέπει η μητρική σου καταρχήν να είναι Sata 3 για να εκμεταλευτεί την ταχύτητα του δίσκου, πάντα για σειριακές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

Πολλές μητρικές είναι μεν Sata 3, αλλά μαιμουδοSata 3...

Δημοσ.

Λαθος, τελικα δεν εχω sata3. Ετσι οπως το λενε "sata3gb/sec" νομιζεις οτι γραφει sata3... Aρα η αναζητηση μου περιοριζεται μονο σε δισκους sata2. 'Η θα μπορουσα να παρω μια sata3 pci καρτα?

Ασύρματα? Πως ασύρματα?

Η ασύρματη ζεύξη τι Bandwidth έχει και το τερματικό το μέσο δηλαδή που θα είναι ένας HDD όπως φαντάζομαι τι ταχύτητες Write/Read θα έχει?

Aσυρματα= σε δισκο που θα βρισκεται σε αλλο pc του οικιακου δικτυου με το οποιο υπαρχει ασυρματη επικοινωνια(54ρα wifi καρτα).

Στην ασυρματη επικοινωνια δυο ssd σκληρων θα υπαρξει αυξημενη ταχυτητα στη μεταφορα τω δεδομενων, ή αυτη εξαρταται μονο και περιοριζεται απο τα 54mbps της καρτας?

Δεν έχουν όλοι τόσο καλό Trim και GC λόγω κακού Controller. Μετά από καιρό χρειάζονται Format με ειδικό πρόγραμμα, ώστε να έχει τις επιδόσεις που είχε πρώτα ο δίσκος.

Εχω 2 χρονια τον ssd μου. Ποιο ειναι αυτο το ειδικο προγραμμα με το οποιο μπορω να εχω παλι τις αρχικες επιδοσεις?...

Βλέποντας όμως πως οι Intel δίσκοι είναι πιο ακριβοί από τους OCZ με Sandforce Controller και λίγο πιο αργοί σε σειριακές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, προτιμώ Intel, γιατί κάτι καλύτερο πιστεύω θα έχουν τελικά.

Και πιο αργοί θεωρητικά και πιο ακριβοί ταυτόχρονα... Δεν νομίζω να είναι τυχαίο. Πιστεύω ότι είναι αυτό που λένε "ότι πληρώνεις παίρνεις".

Πραγματι, στο πλαισιο ο Ιntel 120GB(http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Intel-320-Series-120GB-SSD-2-5-Sata-3Gbs-SSDSA2CW120.htm) ειναι ακριβοτερος απο τον OCZ 120GB(http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-Vertex-2-Series-120GB-SSD-w-Bracket-2-5-Sata-II-OCZSSD2-2VTXE120G.htm) αν και ο Ιntel αναφερει ταχυτητα εγγραφης 130ΜΒ/sec ενω οcz 275.

Mηπως στην Ιntel πληρωνεις μονο για το ονομα και για τη μεγαλυτερη εγγυηση?

'H μηπως οι ταχυτητες των ocz ειναι παραμυθι, οπως λενε καποιοι φιλοι?

Αν έχεις ήδη SSD, αγοράζοντας πάλι SSD έστω και με καλύτερα Specs, με το μάτι διαφορές δεν νομίζω να δεις. Σε Benches σίγουρα.

Συνεπως μου λες οτι δε χρειαζεται να διαβαζω τα χαρακτηριστικα τους, πχ. ταχυτητα εγγραφης 500ΜΒ/sec, δε θα δω λες διαφορές. Τοτε να αγορασω το φτηνοτερο μοντελο, τι λες γιαυτο εδω(Κingston 96GB 155€)?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.345297

• Super Moderators
Δημοσ.

Λαθος, τελικα δεν εχω sata3. Ετσι οπως το λενε "sata3gb/sec" νομιζεις οτι γραφει sata3... Aρα η αναζητηση μου περιοριζεται μονο σε δισκους sata2. 'Η θα μπορουσα να παρω μια sata3 pci καρτα?

κατά την αποψή μου αν δεν έχεις mobo με SATA 3 δεν αξίζει να πας σε Vertex 3 από την στιγμή που έχεις ήδη Intel 320 Series...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...