juno12 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Επειδη προκειται για πολλα λεφτα, καλο ειναι να αφησεις τα υπερφυσικα για αλλη ενοτητα. Που ακριβως βρισκεται ο ιδιος δισκος? ακριβώς επειδή πρόκειται για πολλά λεφτά μην τα δώσεις για agility3 .
ioannnou Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Εαν με πεισεις οτι δεν αξιζει ναι. Ο αλλος φιλος ειπε πως ειναι οτι πιο γρηγορο υπαρχει σε 2.5''... Ειπε παραμυθι?
TheELF Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Επειδη προκειται για πολλα λεφτα, καλο ειναι να αφησεις τα υπερφυσικα για αλλη ενοτητα. Που ακριβως βρισκεται ο ιδιος δισκος? Ρε φίλε αυτοί όταν μιλάνε για μέγιστες ταχύτητες λένε για ενιαίο αρχείο και υπό τέλειες συνθήκες,δεν μιλάνε για καθημερινή χρήση για αυτό και όταν μιλάνε για καθημερινή χρήση ξαφνικά το αλλάζουν και αντί για MB/s που το καταλαβαίνουμε μας βάζουν IOPS που δεν τα καταλαβαίνει κανείς.
juno12 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Εαν με πεισεις οτι δεν αξιζει ναι. Ο αλλος φιλος ειπε πως ειναι οτι πιο γρηγορο υπαρχει σε 2.5''... Ειπε παραμυθι? ο άλλος φίλος μπορεί να έκρινε μόνο από την ταχύτητα που βλέπει στο πλαίσιο. εγώ προσωπικά πιο πολύ εμπιστεύομαι τον άνθρωπο που έτρεξε 2-3 bench και είδε μόνος του οτι δεν ισχύουν τα νούμερα που λέει η ocz.
ioannnou Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ρε φίλε αυτοί όταν μιλάνε για μέγιστες ταχύτητες λένε για ενιαίο αρχείο και υπό τέλειες συνθήκες,δεν μιλάνε για καθημερινή χρήση για αυτό και όταν μιλάνε για καθημερινή χρήση ξαφνικά το αλλάζουν και αντί για MB/s που το καταλαβαίνουμε μας βάζουν IOPS που δεν τα καταλαβαίνει κανείς. Συμφωνοι, αλλα το ενιαιο αρχειο και οι τελειες συνθηκες ισχυουν για ολους τους δισκους σωστα? Θες να πεις οτι δεν υπαρχει τροπος να μετρησουμε ποιος δισκος ειναι γρηγοροτερος απο εναν αλλο? ο άλλος φίλος μπορεί να έκρινε μόνο από την ταχύτητα που βλέπει στο πλαίσιο. εγώ προσωπικά πιο πολύ εμπιστεύομαι τον άνθρωπο που έτρεξε 2-3 bench και είδε μόνος του οτι δεν ισχύουν τα νούμερα που λέει η ocz. Ακριβως γιαυτο κι εγω, επειδη δεν εμπιστευομαι τα νουμερα του καθε site διερευνω το θεμα εδω. Σε ρωτησα και πριν να μου πεις που ακριβως βρισκονται τα tests του ανθρωπου που λες. ΕDIT τωρα ειδα το δικο σου edit, καλο ειναι να μη γραφεις κατοπιν εορτης.
juno12 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 το λινκ που έβαλα πιο πρίν το είδες καθόλου; κοίταξε κι εδώ Post 14-15 και φαντάσου το 350/150 του το έβγαζε με 2 σε raid0. http://www.thelab.gr/eidiseis/ocz-agility-3-neoi-ssds-apo-tin-94789.html
TheELF Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Συμφωνοι, αλλα το ενιαιο αρχειο και οι τελειες συνθηκες ισχυουν για ολους τους δισκους σωστα? Θες να πεις οτι δεν υπαρχει τροπος να μετρησουμε ποιος δισκος ειναι γρηγοροτερος απο εναν αλλο? Ακριβως γιαυτο κι εγω, επειδη δεν εμπιστευομαι τα νουμερα του καθε site διερευνω το θεμα εδω. Σε ρωτησα και πριν να μου πεις που ακρινς βρισκονται τα tests του ανθρωπου που λες. Πως δεν γίνεται και σου δώσανε και το κατάλληλο πρόγραμμα benchmark εκεί πρέπει να βλέπεις την γραμμή των 4K αφού τα windows με αυτό δουλεύει. Απλά λέω ότι διαφημίζουν το εν βιτρό και καμουφλάρουν την ταχύτητα σε πραγματικές συνθήκες.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Εαν με πεισεις οτι δεν αξιζει ναι. Ο αλλος φιλος ειπε πως ειναι οτι πιο γρηγορο υπαρχει σε 2.5''... Ειπε παραμυθι? Στο λινκ αναφερομουν, το οποιο αν ειδες περιειχε Vertex 3. Οχι Agility. Εγω θα επαιρνα στα 200 ευρω εναν Intel 320, πιο αργο (λες και θα το καταλαβεις καπου...), αλλα με 5 χρονια εγγυηση.
ioannnou Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Πως δεν γίνεται και σου δώσανε και το κατάλληλο πρόγραμμα benchmark εκεί πρέπει να βλέπεις την γραμμή των 4K αφού τα windows με αυτό δουλεύει. Απλά λέω ότι διαφημίζουν το εν βιτρό και καμουφλάρουν την ταχύτητα σε πραγματικές συνθήκες. Εφοσον λοιπον γινεται τι μου λες περι ενιαιων αρχειων και τελειων συνθηκων? Δεν εχουμε παρα να βγαλουμε τα ασφαλη συμπερασματα μας. Αυτοι ας καμουφλαρουν οσο θελουν, εμεις την αληθεια βρισκουμε. Στο λινκ αναφερομουν, το οποιο αν ειδες περιειχε Vertex 3. Οχι Agility. Δηλαδη ο Vertex3 ειναι οντως οτι λεει? Εγω θα επαιρνα στα 200 ευρω εναν Intel 320, πιο αργο (λες και θα το καταλαβεις καπου...) Ιntel 320 εχω ηδη... Δηλαδη 7 φορες γρηγοροτερη εγγραφη και ισχυριζεσαι οτι δε θα το καταλάβω? o_Ο
juno12 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Στο λινκ αναφερομουν, το οποιο αν ειδες περιειχε Vertex 3. Οχι Agility. Εγω θα επαιρνα στα 200 ευρω εναν Intel 320, πιο αργο (λες και θα το καταλαβεις καπου...), αλλα με 5 χρονια εγγυηση. οκ νόμιζα οτι αναφερόσουν στον agility 3 που πόσταρε ο ioannou. γενικά παιδιά να ξέρετε οτι οι ocz έχουν τις χειρότερες μνήμες και το μεγαλύτερο ποσοστό rma από όλες τις άλλες εταιρίες.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ειναι ναι, αλλα τις επιδοσεις των SSD με Controller Sandforce (οπως οι OCZ αυτοι), τις βλεπεις μονο με το ATTO. Με τα υπολοιπα τσου. Επιμενω στην 5ετη εγγυηση του Intel, μιας και με το ματι δε θα δεις διαφορες. http://www.msystems.gr/index.php?category=2021&product=12098 Nαι δε θα το καταλαβεις, γιατι τα IOPS παιζουν ρολο.
ioannnou Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δεν εχω ιδεα τι ειναι τα iops, αυτο που θελω να μαθω ειναι πολυ απλο: Ενας δισκος με write 70 και ενας δισκος με write 500, σημαινουν οτι ο δευτερος θα γραφει 7 φορες γρηγοροτερα(πχ. 1 δευτερολεπτο ο μεν, 7 δευτερολεπτα ο δε) ναι ή οχι? Και, φιλε juno12, ψαχνω αρκετη ωρα στο lab αλλα δεν. Μπορεις να μου πεις σε ποιο σημειο ακριβως υπαρχει bench που δειχνει τα read/write των δισκων που λεμε?
juno12 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 μα τί στο καλό; δε σου ανοίγει αυτό ας πούμε;: http://www.thelab.gr/eidiseis/ocz-agility-3-neoi-ssds-apo-tin-94789.html
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 1) Εισαι σιγουρος οτι εχεις Intel 320 και οχι X25-Μ? 2) Οχι δε σημαινει απαραιτητα αυτο. Οι Sandforce controllers εκμεταλλευονται και κατα ποσο ειναι συμπιεσιμα αυτα που θες να μεταφερεις. 3) Εναν SSD δε τον παιρνεις για να μεταφερεις ολη την ωρα αρχεια. Αν θες μεταφορες, παρε τεσσερις WD Black σε Raid...
ioannnou Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 μα τί στο καλό; δε σου ανοίγει αυτό ας πούμε;: http://www.thelab.gr/eidiseis/ocz-agility-3-neoi-ssds-apo-tin-94789.html Οk thanks. Θα το μελετησω αυριο που θα εχω και ωρα 1) Εισαι σιγουρος οτι εχεις Intel 320 και οχι X25-Μ? 2) Οχι δε σημαινει απαραιτητα αυτο. Οι Sandforce controllers εκμεταλλευονται και κατα ποσο ειναι συμπιεσιμα αυτα που θες να μεταφερεις. 3) Εναν SSD δε τον παιρνεις για να μεταφερεις ολη την ωρα αρχεια. Αν θες μεταφορες, παρε τεσσερις WD Black σε Raid... Δεν εχουν σοβαρες διαφορες οι 320 με τους x25-m στα specs τους. Δε σημαινει λες "απαραιτητα", αρα μπορει και να σημαινει? θα ηθελα μια πιο συγκεκριμενη απαντηση. Αν τα νουμερα αυτα ειναι σχετικα, τοτε ισως ειναι σχετικα και τα αλλα νουμερα, πχ. η διαφορα sata2 με sata3? Δεν εχει σημασια το τι θα κανω τον ssd. Σημασια εχει να διαλευκανθουν τα ζητηματα που θετω, ειδικα αφου αφορουν και πολυ κοσμο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.