Προς το περιεχόμενο

Περι νεου ταχυτατου ssd

ioannnou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι να αγορασω εναν νεο ssd και βλεπω αφενος οτι εχουν πεσει οι τιμες σε σχεση με πριν απο λιγο, αφετερου οτι υπαρχουν καποια πολυ γρηγορα μοντελα οπως αυτος εδω ο OCZ

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-Agility-3-Series-120GB-SSD-2-5-Sata-6Gb-s-AGT3-25SAT3-120G-AGT3-25SAT3-120G.htm

Αναφερει οτι εχει ταχυτητα αναγνωσης 525ΜΒ/sec και ταχυτητα εγγραφης 500ΜΒ/sec(!!) Mηπως προκειται για μουσι ή για τυπογραφικο λαθος?

Ο τωρινος μου ssd εχει αντιστοιχες ταχυτητες μολις 250 και 70.

Υπαρχει καποιο προγραμμα που να τσεκαρει αυτες τις ονομαστικες ταχυτητες?

Αυτος ο οcz κανει 225€ και διπλα του υπαρχει αλλος ενας με ελαχιστη διαφορα(αναγνωση 550) που κανει 279€...

Ειναι αυτο το γρηγοροτερο μοντελο 2,5'' σε αυτη τη χωρ/τα?

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Nαι, αν και λιγο παλια εχει sata3.

Πρεπει να ειναι παρανοικοι στο Πλαισιο αν για 25ΜΒ/sec επιπλεον στην αναγνωση χρεωνουν +54€. Γιατι δε βλεπω να υπαρχει αλλη διαφορα αναμεσα σε αυτους τoυς δυο ocz.

Αλλα 500ΜΒ/sec ταχυτητα εγγραφης μου φαινεται εξωφρενικη... Δηλαδη εγω που τωρα εχω 70, θα δω τις εγγραφες μου να γινονται 7 φορες γρηγοροτερα?

Ξερεις καποιο προγραμμα(bench δισκων) με το οποιο να μπορω να επαληθευσω οτι οντως εχω 250 και 70?

• Moderators
Δημοσ.

Και σε ποιο σημειο αναφερεται αυτο που ζητησα?

Στο προγραμμα για να επαληθευσεις τις ταχυτητες σου. :)

Στο πλαισιο γενικα ειναι παρανοϊκοι λιγο με τις τιμες τελευταια...

Δημοσ.

δεν ισχύουν αυτά τα νούμερα για τους agility.

υπολόγιζε γύρω στα 350 read και 150 write.

Δημοσ.

βλέπεις το read και write του ssd.

Εχει πολλες μπαρες, θα προτιμουσα μια μόνο.

Αν παντως παρω τη μεγαλυτερη τοτε ειναι read στα 230 και write καπου στα 85.

Εχει κανεις αυτους τους ocz για να μας πει αν οντως υπαρχουν 500ρια?

δεν ισχύουν αυτά τα νούμερα για τους agility.

υπολόγιζε γύρω στα 350 read και 150 write.

Τους μετρησες ή κανεις τυχαιες υποθεσεις?

150 αντι για 500 δεν ειναι χοντρη απατη?

Για τoυς agility μονο δεν ισχυουν οι αναφερομενες προδιαγραφες ή για ολους?...

• Moderators
Δημοσ.

Επισης, δε σε νοιαζει το ποσα ΜΒ/s πιανουν οι δισκοι, αλλα ποσο γρηγορα προσπελαυνουν πολυ μικρα αρχεια. Αυτο κανει τη διαφορα. Γιατι αν ειναι 300% καλυτεροι απο τους μηχανικους στις μεταφορες αρχειων, στο access time ειναι 1000% και βαλε!

Δημοσ.
Max Read: up to 550MB/s

Max Write: up to 500MB/s

Random Write 4KB (Aligned): 60,000 IOPS

Τους αλήτες ρε το τυχαίο 4KB(που είναι και το σημαντικό αφού αυτήν την δουλειά θα κάνει ο δίσκος) το πλαίσιο δεν το αναφέρει καν και το vision σου πετάει ένα άσχετο και άντε να καταλάβεις τη ταχύτητα είναι.

Δημοσ.

Μα αυτο ειναι αλλο μοντελο, φιλε μου.

Επισης, δε σε νοιαζει το ποσα ΜΒ/s πιανουν οι δισκοι, αλλα ποσο γρηγορα προσπελαυνουν πολυ μικρα αρχεια. Αυτο κανει τη διαφορα. Γιατι αν ειναι 300% καλυτεροι απο τους μηχανικους στις μεταφορες αρχειων, στο access time ειναι 1000% και βαλε!

Για την ωρα με νοιαζει να βεβαιωθω οτι οι προδιαγραφες που διαλαλουν ανταποκρινονται στη πραγματικοτητα. Λενε εγγραφη (εως)500ΜΒ/sec αλλα ενας φιλος λεει οτι ειναι 150...

Δημοσ.

Τους μετρησες ή κανεις τυχαιες υποθεσεις?

:-D :-D :-D ναι είμαι μέντιουμ/μελλοντολόγος :-D :-D :-D

ο ίδιος δίσκος είναι ocz agility 3 αλλά 60GB.

μιλάω για το post 865.

Δημοσ.

Επειδη προκειται για πολλα λεφτα, καλο ειναι να αφησεις τα υπερφυσικα για αλλη ενοτητα.

Που ακριβως βρισκεται ο ιδιος δισκος?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...