Προς το περιεχόμενο

Διαχωρισμός κομματιών σε CD με συνεχόμενα tracks

sdim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Ασχολούμενος με τη σύνθεση διαφόρων μουσικών tracks σε ένα συνεχόμενο αρχείο mp3, και θέλοντας μετά να το κάψω σε CD,

αναρωτήθηκα αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορώ κατά την εγγραφή του CD να δηλώσω πως θέλω να υπάρχει διαχωρισμός των tracks μόνο όσον αφορά την εύρεσή τους μετά, κατά την αναπαραγωγή. Δεν θέλω να "σπάσει" το αρχείο mp3 σε μικρότερα, απλά να γίνεται όπως με τα live CD που η αναπαραγωγή είναι απρόσκοπτη και συνεχόμενη, μπορείς όμως να επιλέξεις το track που θέλεις.

Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν αυτό που λέω, γι' αυτό και ρωτάω εδώ.

Ευχαριστώ.

ΥΓ Γνωρίζω για το burn without gaps. Δεν εννοώ αυτό.

Δημοσ.

Μπορείς με κατάλληλο πρόγραμμα (π.χ. το CueMaster) να δημιουργήσεις ένα CUE sheet (απλά αρχεία κειμένου με κατάληξη .cue είναι) που θα περιγράφει τα χρονικά σημεία του ενιαίου MP3 στα οποία θέλεις να αρχίζει κάθε νέο track.

Τέλος, έχοντας δίπλα-δίπλα το CUE sheet και το σχετικό MP3 αρχείο, μπορείς με κατάλληλο πρόγραμμα (π.χ. το ImgBurn) να κάψεις το Audio-CD σου, ορίζοντας ως πηγή το CUE sheet.

Δημοσ.

Το έκανα και έγιναν όλα ΟΚ.

Κάτι άλλο, τώρα:

Αν έχω ριπάρει ένα live CD μέσω WMP ή άλλου app και θέλω μετά να το ξαναφτιάξω χωρίς κενά ανάμεσα στα τραγούδια,

όπως είπα παραπάνω, πρέπει να "κόψω" τα κενά με Audacity πριν τα "κολλήσω" πάλι για να φτιάξω το καινούργιο cue sheet;

Δημοσ.

Εφόσον το rip έγινε από live CD, γιατί να υπάρχουν κένα ανάμεσα στα τραγούδια; Αν τα κολλήσεις με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου σε ένα ενιαίο αρχείο, αυτό θα πρέπει να παίζει όπως στο πρωτότυπο gapless live CD.

Δημοσ.

Κατάλαβα.

Κάτι άλλο που είδα τώρα είναι ότι προηγουμένως που έφτιαξα το cue sheet, ξέχασα να πω πως το είχα κάνει χειροκίνητα πρώτα,

πριν ανοίξω το Cue Master. Μετά, το Cue Master απλά έφτιαξε σωστά το ήδη υπάρχον cue sheet.

Έφτιαξα, λοιπόν, ένα καινούργιο mp3 με δύο κομμάτια κολλημένα και πήγα να φτιάξω το cue sheet με το Cue Master, χωρίς

προηγουμένως να έχω φτιάξει εγώ κάποιο sheet χειροκίνητα.

Το έβαλα να κάνει scan το mp3, να το κάνει export ως cue sheet, αλλά δεν βρήκε ότι είναι δύο κομμάτια ανεξάρτητα κολλημένα. Έβγαλε ένα κομμάτι συνολικού χρόνου 8 λεπτών (τα δύο tracks μαζί).

Ποια είναι η διαδικασία; Πρέπει πρώτα να φτιάχνω χειροκίνητα κάποιο cue sheet;

Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Δημοσ.

Το έβαλα να κάνει scan το mp3, να το κάνει export ως cue sheet, αλλά δεν βρήκε ότι είναι δύο κομμάτια ανεξάρτητα κολλημένα.

Και πώς θα μπορούσε άλλωστε; Χρειάζεται ανθρώπινο αυτί και κριτήριο.

Έβγαλε ένα κομμάτι συνολικού χρόνου 8 λεπτών (τα δύο tracks μαζί).

Ποια είναι η διαδικασία; Πρέπει πρώτα να φτιάχνω χειροκίνητα κάποιο cue sheet;

Ναι, χειροκίνητα. Ξεκινάς με ένα κενό project και κάθε φορά που θα κάνεις add ένα νέο track στο CueMaster, αυτό θα σε ρωτάει τη διάρκειά του. Αυτή είναι εύκολο να βρεθεί από το αρχικό Audio CD.

Τέλος, δύο σχόλια που ίσως βοηθήσουν:

1. Όλη η παραπάνω φασαρία μπορεί να αποφευχθεί, αν κάνεις rip τα Audio CD σου με κάποιο πρόγραμμα που υποστηρίζει την αυτόματη δημιουργία ενός συνοδευτικού cue sheet. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι π.χ. το EAC (Exact Audio Copy)

2. Ένας άλλος τρόπος για την εύκολη δημιουργία cue sheet από ένα ενιαίο MP3 είναι χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα mp3DirectCut. Η κύρια χρησιμότητα του προγράμματος είναι, όπως φανερώνει και το όνομά του, το κόψιμο ενός MP3 σε κομμάτια. Αλλά στο τέλος και έχοντας ορίσει τα cut points που θες (το οποίο γίνεται και εύκολα, διότι το interface παρέχει δυνατότητα live preview και εμφάνιση της κυματομορφής), αντί να προχωρήσεις σε κόψιμο, μπορείς να του πεις να σου παράγει το cue sheet που αντιστοιχεί στα cut points που ορίστηκαν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...