poedeer7 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Καλησπερα, λοιπον παιδια θα σας πω τι εχω παθει με το αμαξι και ολες οι συμβουλες καλοδεχουμενες. Λογω διαβρωσης(δε το ξεραμε εξ'αρχης) χαλασε το εσωτερικο του ψυγειου των λαδιων(αυτο που ειναι κοντα στο καρτερ)και ενωθηκαν τα λαδια της μηχανης με το παραφλου.Το αμαξι το προλαβαμε(ειδα τα λαδια στη πυλωτη) και δεν ανεβασε ποτε θερμοκρασια. Το παω στο συνεργειο που το παω συνηθως για αλλαγη λαδιων και ψιλοδουλειες(λαμπιτσες,συμπληρωμα υγρων κτλ.)και μου λενε οτι μαλλον εκαψε φλατζα και πρεπει να ανοιξουν καπακι. Εγω λεω οκ!που να ξερω οτι δεν θα ειχε καψει φλατζα και το προβλημα θα ηταν αλλου! τελοσπαντων το ανοιγουν βλεπουν τη φλατζα οκ αλλα πλεον το καπακι επρεπε να παει(σε αλλο εξειδικευμενο συνεργειο) για πλαναρισμα και ελεγχο μου λενε,για να ξαναμπει με νεα φλατζα και θα αλλαξουν και κατι τσιμουχες. Μετα βρηκαν οτι εφταιξε το ψυγειακι του λαδιου. Τωρα,μου ζητανε 1.5Κ!(οχι αντιπροσωπεια ε) Αναλυτικα, 400 η εργασια τους(χωρις φπα) 370 το ψυγειακι καινουριο 250 το πλαναρισμα,οι φλατζες και οι τσιμουχες και μεχρι 1500 τα αλλα ανταλλακτικα(δοχειο διαστολης,καθαριστικα,νεα λαδια,παραφλου κτλ) Δεν ειναι παρα πολλα? το πλαναρισμα του καπακιου(φλατζες κτλ.) πρεπει να το πληρωσω εφοσον δεν εφταιγε αυτο???δεν επρεπε πρωτα να ψαξουν τα απλα και μετα να ανοιγουν καπακια? τι κανω? φοβαμαι να το παρω και να το παω και αλλου μη μου κανουν καμια ζημια στη μηχανη επιτηδες και ψαχνομαι... συγνωμη για το σεντονι αλλα καταλαβαινετε...
Thanos1972 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Κοιτα,σιγουρα ηταν η φλαντζα οκ?γιατι αμα ηταν οκ και δεν την ειχε καψει και ειναι σιγουρο αυτο τοτε κατα πασα πιθανοτητα δεν θα χρειαστείς πλανιαρισμα.επαναλαμβανω εαν ειναι οκ και δεν σου ανεβαζε θερμοκρασια.αν και βεβαια με το πλανιαρισμα θα φυγουν τα παντα απο υπολλειματα της φλαντζας και τετοια. Επισης επειδή προσφατα εκανα το πλανιαρισμα,η χρεωση ηταν ενα 50ρικο στο ρεκτιφιε.τις φλαντζες πηγαινε και παρτες μονος σου το σετ να σου μείνουν κιολας.και ναι,χρειάστηκε να βγαλουν και τις βαλβιδες. Αληθεια για τι αυτοκινητο μιλαμε? Το παραφλου υπολογισε χοντρα χοντρα κανενα 20αρικο. κανενα 10ρικο το φιλτρο λαδιου και καμια 20αρα τα λαδια(εαν μιλαμε για ενα κανονικο αυτοκινητο 15ετιας ετσι)? Αυτο που ρωτας,δυστυχώς για να εχει νερα μεσα στο λαδι παιζει να ηταν φλαντζα. Το ψυγειακι τωρα...τι ψυγειακι ειναι αυτο ο θεος και η ψυχη του. και επισης σου ζητησανε παρα πολλα εργατικα.μα παρα πολλα. και επισης διευκρινησε τι σου ειπαν ακριβως για τα αλλα ανταλλακτικα γιατι ειναι πολλα τα λεφτα φιλαρακι.καθαριστικα και π@π@ριες..... σε εχει βαρεσει στο κεφαλι ο τυπος. δες απο την αδεια του αυτοκινητου σου τον κωδικο του κινητηρα που φοραει και πιο σκαφος ειναι λιγο.
kanesaxo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Φίλε μου,για τι αυτ/το μιλάμε; τα ποσά ακούγονται εξτρεμιστικά μεγάλα. Να ξερεις πως 9/10 μαστορες, εφόσον βλέπαν σαπουνάκι στο ψυγείο θα λέγαν "φλάντζα". Το πόσοι θα αναγνωρίσουν τη λαλακία τους μετά και θα την πληρώσουν είναι μια μεγάλη ιστορία και πονεμένη.
poedeer7 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Φίλε μου,για τι αυτ/το μιλάμε; τα ποσά ακούγονται εξτρεμιστικά μεγάλα. Να ξερεις πως 9/10 μαστορες, εφόσον βλέπαν σαπουνάκι στο ψυγείο θα λέγαν "φλάντζα". Το πόσοι θα αναγνωρίσουν τη λαλακία τους μετά και θα την πληρώσουν είναι μια μεγάλη ιστορία και πονεμένη. ειναι volvo s40 '02 1.8 ηδη εχω ψιλοτσακωθει μ'αυτον και δε κοβει τιποτα. του πα τα ανταλλακτικα θα τα παω εγω γιατι θα εβγαζε κ απο κει στανταρ. ναι μαλλον θα βγαλει και απο το πλαναρισμα(ελεος 250!) λεει πρεπει να γινει και το χει στειλει ηδη.η φλαντζα ηταν κομπλε. μιλαμε για μεγαλη νιλα οχι μ.....ες. το θεμα ειναι τι κανω τωρα... αυριο το πρωι θα μου απαντησουν 2 για τα ανταλλακτικα. φοβαμαι μη μου πειραξει τη μηχανη... υγ.του πα να παρω τη φλαντζα μονος μου και να παω το καπακι αλλου και μονο που δε με βρισε αμα θελετε κωδικο μηχανης σας το λεω
spirosta Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δεν θα αναφερθώ στα κόστη αρκετά αλλά κυρίως στο μηχανικό μέρος. Από ότι καταλαβαίνω η ψύξη του λαδιού γινόταν μέσα στο ίδιο το ψυγείο νερού. Το ένα μέσα στο άλλο οπότε διαβρώθηκαν και ανακατεύθηκαν τα υγρά. Αυτό από μόνο του απαιτεί άνοιγμα του πάνω καπακιού για έλεγχο των βαλβίδων μην έχουν υποστεί ζημιές από κακή λίπανση. Κακά τα ψέματα οποιοσδήποτε μηχανικός δει κάτι τέτοιο αμέσως πάει για την φλάντζα. Απαξ και ανοιχτεί το καπάκι πάει για πλάνισμα για να φύγουν παλιές κόλλες και να έρθει τελείως ίσιο. Σε κάθε περίπτωση το κόστος που ζητήσανε είναι πολύ μεγάλο εφόσον δεν απαιτείται παραπάνω δουλειά όπως κολλήματα και βλακείες. Το ψυγείο μάλλον όπως είπα είναι ένα σώμα νερού-λαδιού και για αυτό και το υψηλό κόστος. Τώρα όπως τα γράφεις δεν είναι εξουσιοδοτημένο έτσι? Η άποψη μου είναι ότι πριν αρχίσεις να το φτιάχνεις έππρεπε να πάρεις άποψη και από αλλού (χωρίς πλέον να κινείς το αμάξι γιατί ήταν πολύ σοβαρή η βλάβη) και από το εξουσιοδοτημένο. Να σου πω και τον λόγο? Πάτησα στο google για volvo s40 oil cooler και υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις σαν την δικιά σου. Στο εξουσιοδοτημένο μπορεί, λέω μπορεί και να ήξεραν ήδη τι είχε συμβεί αφού δεν σου ανέβασε θερμοκρασία και φαντάζομαι δεν πρόλαβε να δείξει σημάδια καμμένης φλάντζας. Οπότε θα είχες μια ιδέα και το έφτιαχνες όπου ήθελες. Ευγενικά προσπάθησε να κόψεις την τιμή. Πλέον δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Κόψε από το πλάνισμα εκτός και οι τσιμούχες και η φλάντζα ήταν τόσο ακριβή. Ζήτα αποδείξεις ή να δεις τα τιμολόγια αν νομίζεις ότι αυτός σε κλέβει. Επίσης να κόψει όσο μπορεί και από τα εργατικά. Όλα αυτά ευγενικά και ωραία γιατί δεν αξίζει να τσακωθείς και να εκνευριστεί και αυτός και να μην κάνει σωστά την δουλειά του και να έχεις και άλλα μετά. Και για να συνεχίσω το μακρινάρι συμβουλή προς όλους. Πέρνετε απόψεις και προσφορές από 2-3 συνεργεία πριν κάνετε κινήσεις. Μία δεύτερη και τρίτη γνώμη είναι πάντα δεκτή και πολλές φορές χρήσιμη.
poedeer7 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 φιλε εχεις δικιο το ψυγειακι ειναι ενα σωμα πολυπλοκη κατασκευη και ψυχει το λαδι μεσα απο το νερο απο πολυ μικρα ρυακια. ειναι αυτο το ασπρο στη φωτο. τωρα αυτος ειχε ζητησει τιμες και απο το σαρακακη που ταχει πανακριβα θα ψαξω και γω περιμενω και τους αλλους. για τη φλατζα μου ειπε 125 μεσα στα 250 του πλαναρισματος...
Tomahawk Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Τώρα δουλευόμαστε, 125 η φλάντζα, 400Ε εργασία και χωρίς ΦΠΑ??? Οι άνθρωποι είναι αστείοι! Στη θέση σου θα έκανα καταγγελία! Καλά εννοείται οτι ο άνθρωπος σε κλέβει κανονικά και με το νόμο! Τα 500Ε που θέλει για τα αναλώσιμα είναι επίσης γδάρσιμο με τη βούλα! Καλό θα ήταν να κάνεις και ένα θεμα στο 4tforum που σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι γνώστες έτσι ώστε να βγάλεις άκρη γρηγορότερα!
kage Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 ειναι τα κολπα μαστοριων που ενω κλαιγονται στους παντες οτι δεν εχει δουλεια.οποτε μπαινει αυτοκινητο για να βγαλουν τα χαμενα της χρονιας,χρεωνουν οτι θελουν.εχουν θρασος. σε ποιον ακριβως να κανει καταγγελια-αν του κοψει τιμολογια αποδειξεις? η φωτο ειναι απο το αυτοκινητο σου?02 μοντελο και βολβο με τοση σκουρια σε ενα κομματι σιδερο? τι λαδια 20ε?για λαδια μηχανης δεν λεμε?3-4 λιτρα?ενα 80ε χωρις προμηθεια/μεταφορικα για λαδια+φιλτρο. ενταξει χλωμο ενα εξουσ/νο να αφηνε το αυτοκινητο χωρις να ανοιξει φλατζα.φανταζεστε τι θα ακουγαν αυτοι αν ειχε θεμα μετα? αφου εχεις βρει μαγαζια με ανταλακτικα βολβο γιατι δεν μας λες τιμες που σου δωσε αυτος vs μαγαζιων? http://www.insomnia.gr/topic/410093-%CE%BA%CE%AC%CF%88%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%86%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%82/
spirosta Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ζήτα να σου κόψει από τα εργατικά και να κόψει και το δούλεμα με τα αναλώσιμα. Γενικά όπως σου είπα να σου δείξει τα τιμολόγια αγοράς όλων των ανταλλακτικών και αναλώσιμων να δεις τι παίζει. Τώρα αν όντως η φλάντζα είχε 125 και βάλε και τις τσιμούχες, το 100άρι για το ρεκτιφιέ δεν είναι τραγικό αλλά απλά ακριβό. Υπάρχουν ρεκτιφιέ που είναι χειρότερα και από φαρμακεία.
kanesaxo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Στο τοπικ στο οποίο σε παραπέμπει ο kage έχω ξαναγράψει περί φλάντζας ένα συνολικό κουστούμι. Δεν γνωρίζω πόσο "πηγαίνουν" τα ανταλλακτικά στα βόλβο,μιας και η αλήθεια είναι πως ο σαρακάκης χτυπάει στα αυτιά τις τιμές, αλλά όπως και να χει τα ποσά είναι ψιλομεγάλα που αναφέρεις. Μονο αν ψάξεις μόνος σου θα βρείς μια άκρη,ή θα βοηθούσε εάν γνώριζες καποιον/ους με παρόμοια αυτ/τα. 250 λες το πλαναρισμα, οι φλάντζες,τσιμούχες.Οπως ξανα είπα το ρεκτιφιέ θα παρει 50-100ε περίπου.Εαν τα ανταλλακτικά είναι τόσο ακριβά,πάω πάσο. Περί ψυγείου τώρα.Ας πάρει ένα noname ψυγείο με 80-100ε να τελειώνει το πανηγύρι, άκου κει 370 (που μπορει τόσο να το χρεώνει ο σαρακάκης) Δηλαδή 1500-1020=480ε. 480ε για δοχείο διαστολής, λάδια ,φίλτρα,παραφλού;;; είμαστε σοβαροί;;; Και δε σχολιάζω τα εργατικά.Ολόκληρο το κυκλωμα ψύξης να άλλαζε,το ποσό ειναι αρκετά τραβηγμένο. Ψάξου,γιατι τα λεφτά ειναι πολλά,ειδικά τέτοιες εποχές.
poedeer7 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 μισο δε σας προλαβαινω ολους! τη φωτο τη βρηκα στο νετ το δικο μου δεν εχει σκουρια αλλα ειναι ιδιο.Απο το πρωι κανω τηλεφωνα να βρω τα ανταλλακτικα μεχρι τωρα τα χω βρει τα περισσοτερα μιση τιμη καινουρια οχι ομως ολα γνησια. Με αυτον δεν εχω μιλησει ακομα μου χε πει οτι σημερα θα παρει το καπακι να του παω τα ανταλλακτικα να τα βαλει.Πιστευω οτι και τιμολογια να μου δειξει παλι κομπινα κανει αφου αλλα εχει δωσει αυτος και αλλα λεει το τιμολογιο.Αλλα αφου θα παρω τα περισσοτερα ανταλλακτικα εγω δε θα βγαλει πολλα απο κει και κοιταει να μου τα παρει εργατικα.500ευρω με το φπα!θα τραβηξει πολυ η ιστορια παντως... α και τα αναλωσιμα θα τα παω ολα εγω τα χω βρει φθηνα. αναλυτικα τωρα ανακεφαλαιωση: αυτος θελει 400ε εργατικα δικα του χωρις φπα 500 με φπα(λεει ειναι πολλα γιατι καθαρισε και ολο το συστημα,ψυγειο κτλ απο τη σαπουναδα) 250ε για πλαναρισμα και τσιμουχες και το σετ φλαντζας(το πηρε δε τον προλαβα) +ψυγειακι λαδιου,θερμοστατη,βαλβιδα θερμοστατη,λαδια,φιλτρο λαδιου,παραφλου,δοχειο διαστολης.Ολα αυτα θα τα παω εγω απο οπου τα βρω φθηνοτερα.Δεν εχω τιμες για ολα ακομη για να ξερω το συνολο. ελπιζω να μη ξεπερασω το 1000αρικο...
kage Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 δεν ειναι αναλωσιμα ο θερμοστατης,βαλβιδα,δοχειο διαστολης,ψυγειο λαδιου οποτε το θεμα ειναι καθαρα θεμα τιμης ανταλακτικων.για να βγαλεις και εσυ και εμεις μια ακρη καλο θα ηταν αφου κανεις το ρεζουμε απο τα μαγαζια που τα πειρες ,να επερνες ενα τηλ.την αντ/πεια και να ελεγες κωδικο πλαισιου και οτι θες τιμη για αυτα τα 4 πραγματα και διαθεσιμοτητα(για να ασχοληθουν μαζι σου). το μαστορι θα σου εβαζε αντ/πειας?γιατι τοτε στο θεμα ανταλακτικων μαλλον θα πρεπει να κατηγορεις την βολβο. οποιος ξερει ας μου πει.με ποιον τροπο καθαριζουν το συστημα.
poedeer7 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 δεν ειναι αναλωσιμα ο θερμοστατης,βαλβιδα,δοχειο διαστολης,ψυγειο λαδιου οποτε το θεμα ειναι καθαρα θεμα τιμης ανταλακτικων.για να βγαλεις και εσυ και εμεις μια ακρη καλο θα ηταν αφου κανεις το ρεζουμε απο τα μαγαζια που τα πειρες ,να επερνες ενα τηλ.την αντ/πεια και να ελεγες κωδικο πλαισιου και οτι θες τιμη για αυτα τα 4 πραγματα και διαθεσιμοτητα(για να ασχοληθουν μαζι σου). το μαστορι θα σου εβαζε αντ/πειας?γιατι τοτε στο θεμα ανταλακτικων μαλλον θα πρεπει να κατηγορεις την βολβο. οποιος ξερει ας μου πει.με ποιον τροπο καθαριζουν το συστημα. ναι ρε συ αυτος ειχε παρει τηλεφωνο μονο την αντιπροσωπεια και του ειπαν τιμες!370 το ψυγειακι και γω το βρηκα 140! δεν εκατσε να ψαξει το φθηνοτερο να βρει.Πηρε την αντιπροσωπεια και τελος. τελοσπαντων θα παω σημερα να τα παρω απο τα διαφορα μαγαζια ολα αυτα γυρω στα 200ε υπολογιζω αλλα μτχ αλλα ιμιτασιον. βαλβιδα θερμοστ.δε χρειαζεται τελικα. υγ.στις φλατζες δε με κοροιδεψε παντως οπου ρωτησα 120 ειχαν και στη volvo 198!!! δεν υπαρχουν οι τιμες της volvo! edit: update! πηρα τα ανταλλακτικα που γραφω πιο πανω 200 ευρω συνολο με τα λαδια,παραφλου κτλ. τωρα συνολο εχουμε: 400 η εργασια που θελει 250 πλαναρισμα,τσιμουχες (και φλαντζα?) 200 που εδωσα εγω για τα ανταλλακτικα.Συνολο850ε το θεμα ειναι οτι αυτος αφησε να εννοηθει οτι στα 250 δε συμπεριλαμβανει τη φλαντζα!του ειπα κατι αλλα δε συνεχισα γιατι θα πλακωνομασταν και θελω να κλεισει τη μηχανη πρωτα.Δηλαδη +125 παμε στα 975! δεν ειναι εξωπραγματικη τιμη ρε παιδια 250 χωρις τη φλαντζα? μπορω να κανω κατι?δε τον βλεπω να κατεβαζει την τιμη παντως...
Thanos1972 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Για απάντησε λιγο,ποσο τα πηρες τα λαδια?????? Γιατι αλλα εννοουσα εγω και αλλα καταλαβανε. Τεσπα.την φλαντζα πες του να την βαλει εκει που ξερει.τι θα πει την πηρε?δεν μιλατε πρωτα?τι του ειπες,παρτα ολα οσο εχουν και προσωρα?τι κανει ρε ο τυπος,παει καλα?φυσικα και μπορεις να μην την δεχτεις.ας την παει πισω εκει που την αγορασε. 400 η εργασια που θελει?????θα μας τρελανει?προσφατα την εκανα αυτη την δουλεια με την φλαντζα στο ξαναλεω και ο μαστορας μου πηρε 150 τα εργατικα αλλα εφτιαξε και το τιμονι που ειχε προβλημα.οχι μονο για φλαντζα μερια..... τσιμουχες?τι τσιμουχες μωρε,η φλαντζα κανει τοσο σκετη?μονο η φλαντζα κεφαλης η ολοκληρο το σετ?γιατι μεσα στο σετ εχει οτι χρειαζεσαι. και στανταρ θα εννοει τα τσιμουχακια απο τις βαλβιδες ετσι?που αμα ειναι σε καλη κατασταση δεν χρειαζεται να αλλαχτουν αλλα τεσπα.
poedeer7 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Για απάντησε λιγο,ποσο τα πηρες τα λαδια?????? Γιατι αλλα εννοουσα εγω και αλλα καταλαβανε. Τεσπα.την φλαντζα πες του να την βαλει εκει που ξερει.τι θα πει την πηρε?δεν μιλατε πρωτα?τι του ειπες,παρτα ολα οσο εχουν και προσωρα?τι κανει ρε ο τυπος,παει καλα?φυσικα και μπορεις να μην την δεχτεις.ας την παει πισω εκει που την αγορασε. 400 η εργασια που θελει?????θα μας τρελανει?προσφατα την εκανα αυτη την δουλεια με την φλαντζα στο ξαναλεω και ο μαστορας μου πηρε 150 τα εργατικα αλλα εφτιαξε και το τιμονι που ειχε προβλημα.οχι μονο για φλαντζα μερια..... τσιμουχες?τι τσιμουχες μωρε,η φλαντζα κανει τοσο σκετη?μονο η φλαντζα κεφαλης η ολοκληρο το σετ?γιατι μεσα στο σετ εχει οτι χρειαζεσαι. και στανταρ θα εννοει τα τσιμουχακια απο τις βαλβιδες ετσι?που αμα ειναι σε καλη κατασταση δεν χρειαζεται να αλλαχτουν αλλα τεσπα. τα λαδια τα πηρα 40,φιλτρο 15,ψυγειο 100,δοχειο διαστολης 30,παραφλου κατι ψιλα,θερμοστατη 20 αυτα. περιμενω να το φτιαξει αυριο μεσημερι θα τοχει ετοιμο μου ειπε και επικειται μαχη!!! στη φλατζα δε με εκλεψε γιατι τοσο τη βρηκα κ γω αλλου(παντου βασικα)το σετ παντα. οι τσιμουχες προληπτικα μου ειπε... τα εργατικα με εξοργιζουν και το πλαναρισμα αμα το εννοει χωρις τη φλατζα μεσα τα 250.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.