pavlospao13 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Καλησπερα.Ενδιαφερομαι να μαθω κιθαρα( ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΟΣ ΑΡΧΑΡΙΟΣ) αλλα θελω να μαθω μονος μου.Εχω μια κλασσικη κιθαρα και οι χορδες ειναι ολες ενταξει.(Τις αλλαξα πριν μια βδομαδα)Τι μου προτεινεται??Δηλαδη πιος ειναι ο καλυτερος τροπος να μαθω κιθαρα χωρις δασκαλο?Εχω και το βιβλιο Πως θα μαθω κιθαρα χωρις δασκαλο του Φιλιππου Νακα αλλα μου φενεται οτι δεν τα εξιγει και πολυ καλα.
Luciddream Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 προπόνηση, προπόνηση, προπόνηση... δεν υπάρχει άλλος τρόπος το "κακό" με την κλασσική είναι οτι υπάρχουν κάποια πράγματα (πολλά θα έλεγα) που δεν μπορεί να στα εξηγήσει ένα βιβλίο ... ίσως καλύτερα να ψαχτείς απο internet.(youtube κτλπ) εγώ έκανα πιο μικρός 2 χρόνια κλασσική σε ωδείο και μετά τα παράτησα... τώρα που πέρασαν χρόνια και πήρα μια ηλεκτρική και προσπαθώ να μάθω μόνος, ακόμα θυμάμαι πράγματα και τεχνικές που μου είχε δείξει ο δάσκαλος... και τα χέρια μου "παίζουν" σε στυλ κλασσικής ακόμα.. για μένα είναι καλύτερα που θέλεις να μάθεις μόνος σου. αρκεί να μην τα παρατήσεις...
Angelos88 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Αν θες απλά να παίζεις κανα ακόρντο για να συνοδεύεις τη φωνή σου μπορείς και μονος σου...Διαφορετικά βρες κανέναν δάσκαλο, η φίλο σου να σου δείξει τα βασικά γιατί μόνος σου είναι δύσκολο...Αλλά ανάλογα τους στόχους που έχεις για το όργανο!
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Ρίξε μια ματιά στην ιστοσελίδα μου για να δεις τα βασικά από θεωρία. Είναι ακόμη σε εμβρυακό στάδιο, αλλά σιγά σιγά θα εμπλουτιστεί. Πιστεύω ότι ειδικά για να μάθεις ρυθμούς, θα μπορέσει να σε βοηθήσει. Μέσα στο καλοκαίρι θα "γεμίσει" και με ασκήσεις που θα μπορείς να κάνεις παράλληλα με το βίντεο.
Galatea Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Καλησπερα.Ενδιαφερομαι να μαθω κιθαρα( ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΟΣ ΑΡΧΑΡΙΟΣ) αλλα θελω να μαθω μονος μου.Εχω μια κλασσικη κιθαρα και οι χορδες ειναι ολες ενταξει.(Τις αλλαξα πριν μια βδομαδα)Τι μου προτεινεται??Δηλαδη πιος ειναι ο καλυτερος τροπος να μαθω κιθαρα χωρις δασκαλο?Εχω και το βιβλιο Πως θα μαθω κιθαρα χωρις δασκαλο του Φιλιππου Νακα αλλα μου φενεται οτι δεν τα εξιγει και πολυ καλα. Κατ'αρχάς καλωσόρισες στον υπέροχο κόσμο της μουσικής και της κιθάρας! Και εγώ με μια κλασική ξεκίνησα, αυτοδίδακτη σχεδόν με βιβλία και με πολύ ψάξιμο στο νετ. Πάλεψτο και μην ξεχνάς ότι οι σπουδαιότεροι κιθαρωδοί είναι αυτοδίδακτοι!
Luciddream Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Ρίξε μια ματιά στην ιστοσελίδα μου για να δεις τα βασικά από θεωρία. Είναι ακόμη σε εμβρυακό στάδιο, αλλά σιγά σιγά θα εμπλουτιστεί. Πιστεύω ότι ειδικά για να μάθεις ρυθμούς, θα μπορέσει να σε βοηθήσει. Μέσα στο καλοκαίρι θα "γεμίσει" και με ασκήσεις που θα μπορείς να κάνεις παράλληλα με το βίντεο. χμμμμμμ... αναμένουμε ...!!
pavlospao13 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας Αν θες απλά να παίζεις κανα ακόρντο για να συνοδεύεις τη φωνή σου μπορείς και μονος σου...Διαφορετικά βρες κανέναν δάσκαλο, η φίλο σου να σου δείξει τα βασικά γιατί μόνος σου είναι δύσκολο...Αλλά ανάλογα τους στόχους που έχεις για το όργανο! Κοιτα εγω απο μικρος θελω να μαθω κιθαρα αλλα δεν ειχα χρονο με φροντηστιρια και τετοια...τωρα ομως τελιοσα και αφου εχω ελευθερο χρονο θελω να μαθω κιθαρα μετα απο 8 χρονια αναμονης...φαντασου...κοιτα αν δω οτι μπορω και καταφερνω θα προσπαθισω να φτασω οσο μεγαλυτερο επιπεδο μπορω.... προπόνηση, προπόνηση, προπόνηση... δεν υπάρχει άλλος τρόπος το "κακό" με την κλασσική είναι οτι υπάρχουν κάποια πράγματα (πολλά θα έλεγα) που δεν μπορεί να στα εξηγήσει ένα βιβλίο ... ίσως καλύτερα να ψαχτείς απο internet.(youtube κτλπ) εγώ έκανα πιο μικρός 2 χρόνια κλασσική σε ωδείο και μετά τα παράτησα... τώρα που πέρασαν χρόνια και πήρα μια ηλεκτρική και προσπαθώ να μάθω μόνος, ακόμα θυμάμαι πράγματα και τεχνικές που μου είχε δείξει ο δάσκαλος... και τα χέρια μου "παίζουν" σε στυλ κλασσικής ακόμα.. για μένα είναι καλύτερα που θέλεις να μάθεις μόνος σου. αρκεί να μην τα παρατήσεις... οταν λες εξασκηση/???τη ειδους εξασκηση ακριβος.. π.χ. πες μου μια καλη ασκηση που θα μπορουσα να κανω...σημειοτεων οτι δεν ξερω τις νοτες και δουλευω με ταμπλατουρα...
Luciddream Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να μάθεις... να παίζεις κλασσικά / flamengo / κτλπ κομμάτια όπως αυτό? http://www.youtube.com/watch?v=yuIFpvUOuQw η να μάθεις να παίζεις συγχορδίες και γενικά τραγουδάκια για ακουστική...?? αν θέλεις το δεύτερο ξεκίνα με αυτό... http://www.justinguitar.com/ .. αν θές το πρώτο σίγουρα πρέπει να ξεκινήσεις με πολύ θεωρία και δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι σχετικό στο internet ... λογικά υπάρχει... !!
pavlospao13 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 κοιτα επειδη στην πορεια θα αγορασω ηλεκτρικη κιθαρα....θελω να μαθω να παιζω τραγουδια rock ...οχι metal και τετοια..κλασικα rock π.χ. σε στηλ santana...και κλασσικα σαν αυτο http://www.youtube.com/watch?v=Ryt2SuHYhW0 για να καταλαβεις θελω να μαθω να παιζω ολων των ειδων τραγουδια εκτος απο μεταλ.... Επισης ξεχασα να πω οτι παιζω με πενα
Merdock Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Η κλασσική κιθάρα θέλει οπωσδήποτε νύχια ή παίζεται και με πένα; Μαθαίνω ηλεκτρικό μπάσο και κάποια στιγμή θα ήθελα να μάθω και κλασσική κιθάρα αλλά δεν αφήνω με τίποτα νύχια
Luciddream Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 αρα το site που σου έδωσα πάνω θα σε βοηθήσει πολύ... κάτσε και διάβασε !!! και εγώ μόνο το beginner κομμάτι έχω κάνει.. αλλα σε μερικές μέρες θα αρχίσω πιο ενταντικά ... !!! η διαφορά της κλασσικής απο την ακουστική είναι οτι ο ήχος σου θα ακούγεται λιγότερο γεμάτος. φυσικά όμως με την κλασσική μπορείς να παίξεις διαφορετικά κομάτια (όπως αυτό που πόσταρα παραπάνω) που με την ακουστική δεν γίνεται... το metal πάντως μην το "κατηγοριοποιείς" ... υπάρχουν πάρα πολύ ωραία κομάτια απο metal συγκροτήματα που για την κιθάρα είναι πολύ καλά... όλων των ειδών εύκολα, και δύσκολα... για να σ δώσω ένα παράδειγμα... αυτός που παίζει μέταλ στο πρώτο video,(που απο ότι κατάλαβα δεν σου αρέσει όμως κάτσε και άκουσε λίγο το πόσο μελωδικός μπορεί και γίνεται), στο δεύτερο παίζει κάτι ακουστικό ..... και αυτό metal είναι http://www.youtube.com/watch?v=RiSXdW3oIS8 http://www.youtube.com/watch?v=T5fT7-mBcEQ
pavlospao13 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 ουτε εμενα μου αρεσει να αφηνω νυχια γι'αυτο παιζω με πενα.... το thunderstruck ειναι πολυ ωραιο κομματι για κιθαρα...
pavlospao13 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Ρίξε μια ματιά στην ιστοσελίδα μου για να δεις τα βασικά από θεωρία. Είναι ακόμη σε εμβρυακό στάδιο, αλλά σιγά σιγά θα εμπλουτιστεί. Πιστεύω ότι ειδικά για να μάθεις ρυθμούς, θα μπορέσει να σε βοηθήσει. Μέσα στο καλοκαίρι θα "γεμίσει" και με ασκήσεις που θα μπορείς να κάνεις παράλληλα με το βίντεο. Φιλε μου στην σελιδα που μου εστειλες δεν εχω καταλαβει ακριβος τι να διαβασω.....
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Συγγνώμη, αλλά δεν είναι ακόμη τελείως έτοιμη. Θέλει πολλή δουλειά. Ρίξε μια ματιά κατά το Σεπτέμβρη. Όσον αφορά το τι θα μάθεις, όπως είπα, τα βασικά από θεωρία. Αυτό που σε ενδιαφέρει σίγουρα θα είναι ο ρυθμός (τα βασικά υπάρχουν και τώρα). Αν έχεις διάθεση και όρεξη να μάθεις να διαβάζεις και νότες, ακόμη καλύτερα για σένα. Κάποια στιγμή, θα έχω και τις ερμηνείες για τις σημειογραφίες της συγχορδίας όπως τις βρίσκουμε σε παρτιτούρες (πχ στο ίντερνετ) καθώς και το τι σημαίνουν οι συγχορδίες μέσα σε ένα μουσικό σύστημα αλλά και πως διαδέχονται η μια την άλλη. Μέσα από αυτό (με υπομονή και όρεξη) θα μπορείς να βγάλεις και μόνος σου κομμάτια, χωρίς παρτιτούρα.
N0tisOO7 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 το thunderstruck ειναι πολυ ωραιο κομματι για κιθαρα... Χαχαχαχαχα. Με κλασσική είναι τελείως διαφορετικό. Πάντως είναι όμορφο riff Κοίταξε να μάθεις τις νότες πολύ καλά, γιατί εγώ τις ξέρω εξ' ακοής και δεν μπορώ να τις διαβάζω και πρέπει να ακούω το τραγούδι κάθε φορά που πρέπει να το βγάλω. Θέλει αρκετή υπομονή και εξάσκηση, θα απογοητεύεσαι και δεν θα θέλεις να συνεχίζεις και μη τολμήσεις και το βάλεις κάτω. Όπως και σωστά αναφέρει και η φίλτατη Γαλάτεια, μερικοί από τους καλύτερους κιθαρίστες είναι αυτοδίδακτοι όπως οι Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, B.B. King, Les Paul (ο τελευταίος και τι δεν ανακάλυπτε!!!!). Θέλει καλό στήσιμο του καρπού και γνωριμία με τα τάστα της. Μου είχαν στείλει έναν οδηγό για να μάθω-από ένα Έλληνα μουσικό που δημοσίευε τα δωρεάν μαθήματα του σε αρχεία PDF και midi(μουσική)-από ένα site (ποιο ακριβώς δεν ξέρω, που το έδωσαν έτοιμο σε αρχείο) και δε μου χρειάστηκε, αλλά μετά από λίγο καιρό που το έριξα μια ματιά, παρατήρησα ότι είναι αρκετά καλό και κατανοητό για αρχάριο. Αν θες μπορώ να στο στείλω, πιστεύω ότι θα σου φανεί χρήσιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα