Προς το περιεχόμενο

Μηχανολογος,Τοπογραφος, Πολιτικος Δομικων Εργων

puma1991

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,ο αδερφός μου τώρα έδωσε πανελλήνιες και ήρθε η ώρα να αποφασίσει τι είναι αυτό που θα κάνει στην ζωή του.

Του αρέσει γενικά να ασχοληθεί με τον κατασκευαστικό τομέα και τίποτα από τα υπόλοιπα επαγγέλματα δεν τον συγκινεί περισσότερο από αυτόν τον τομέα.

Το θέμα είναι ότι δεν έγραψε όπως περίμενε και κατά πάσα περίπτωση θα κινηθεί στα ΤΕΙ.

Τα 3 ΤΕΙ που τον ενδιαφέρουν πιο πολύ από την αναζήτηση που έχει κάνει είναι το τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων, Μηχανολογίας, Πολιτικών Έργων Υποδομής και τέλος το τμήμα της Τοπογραφίας που είναι και το μοναδικό που δεν ξέρει τίποτα για αυτό .

Είναι σε μια συνεχή αναζητη πληροφοριών για αυτά τα 3 για να αποφασίσει τελικά τι θα ακολουθήσει.Τι διάφορα έχουν μεταξύ τους αυτά τα τμήματα? Ποιο είναι πιο αδικημένο σε σχέση με τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν οι απόφοιτοι του και πιο θα το συμβουλεύατε εσείς να ακολουθήσει?

Σας παρακαλώ, γνωρίζω οτι ίσως είναι δύσκολο να μπείτε στην διαδικασία να απαντήσετε αλλά κάντε μια προσπάθεια γιατί είναι ανάγκη και και ο χρόνος πολύ λίγος.

Δημοσ.

Καταρχάς το "τι είναι αυτό που θα κάνει στη ζωή του" είναι πολύ μεγάλη κουβέντα για ένα 17-18χρονο παλικαράκι!Εδώ εμείς που είμαστε 21-22 ακόμη δεν ξέρουμε καλά καλά ποια θα είναι η βασική μας απασχόληση...

Τώρα για τα τμήματα που παρέθεσες...σχετικά με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα,τα Μηχανολογίας/Πολιτικών Δομικών Έργων/Πολιτικών Έργων Υποδομής έχουν καταχρηστικά Ε.Δ. "Υπομηχανικών" αν έχεις ακουστά (2ετείς σχολές του '60,"Μικρό Πολυτεχνείο" που λένε) ενώ το τμήμα Τοπογραφίας δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ...επομένως σαφώς Ελλάδα θα δυσκολευτεί σ'αυτό το κομμάτι,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν "παραθυράκια" ή ότι δεν θα μπορέσει σε μια ξένη χώρα να δουλέψει σαν άνθρωπος...

Όσο για το αντικείμενο του κάθε τμήματος,είναι πολύ εύκολο να το μελετήσεις μέσα από τους χιλιάδες οδηγούς σπουδών που υπάρχουν στο internet...

Δημοσ.

Kρίνοντας απο μένα, του προτείνω τα εξής:

Εφόσον θέλει να ασχοληθεί με τον κλάδο αυτό ή να ξαναδώσει πανελλήνιες ή αν έχετε την οικονομική ευχέρεια σαν οικογένεια να τον στείλετε στο εξωτερικο, στο ΠΙΟ ξεφτιλισμένο πανεπιστήμιο που υπάρχει για να έρθει ένας πολιτικός μηχανικός.

Διότι στο Ελλαδιστάν, ακόμη και κάποιος με πτυχίο πολ/μηχ απτο οτινανιστάν, έχει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με ένα τοπικό.

Στο θέμα των ΤΕΙ τώρα,μιας και είμαι παθών, δεν είχα κανέναν να μου τα πεί.Είχα βάλει 6-7 σχολές στο μηχανογραφικό,δεν πήγα καλά και κατέληξα στη τελευταία που ήταν Εργων Υποδομής Θεσ/νίκη.Επειδή ακριβώς δεν ήξερα τι παίζει και ήμουν απο επαρχία, επέλεξα να σπουδάσω,κακώς εντέλει.

Τα πράγματα με τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι ρευστά και δε ξέρουμε τι μας ξημερώνει (βέβαια απτους τειτζήδες παλι καλά να λέμε).

Επιμένω για τη λυση πολ/μηχ με πτυχίο ουγκάντας,γιατί πίστεψε με φίλε μου, οι πολ/μηχ υπογραφουν τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ σχεδόν.Λες και οι υπόλοιποι δεν ειναι μηχανικοί...

Οι διαφορές τους: οι δομικών έργων ασχολούνται με οικοδομικές άδειες μέχρι κάποιους ορόφους,νομίζω 2 το μέγιστο (εξαρτάται απο τις πολεοδομίες αυτό), υπογράφουν κάνα τοπογραφικό (καταχρηστικά) και μπορούν να εκδόσουν εργοληπτικό πτυχίο οικοδομικών μόνο.

Οι έργων υποδομής υπογράφουν κάνα τοπογραφικό (πάλι καταχρηστικά) και εκδίδουν εργοληπτικό για οδοποιια,υδραυλικά,λιμένικα.Διδάσκονται πολλά μαθήματα πάνω σε έργα/μελέτες και μπορούν ευκολα να εργαστούν απο εργοτάξιο μέχρι μελετητικό γραφείο.

Αυτές οι 2 σχολές ήταν το παλιο λεγόμενο μικρό πολυτεχνείο,το οποίο χάλαγε τη ρεγουλα των πολ/μηχ, εξού και η διάσπαση του σε δυο τμήματα.

Οι τοπογράφοι παλι απο τει, υπογράφουν τοπογραφικά (νομίμως) και θαρρώ πως εκδίδουν κι αυτοί εργοληπτικό για υδραυλικά,οδοποιια,λιμενικά.

Οτι άλλο θες ρώτα.

Δημοσ.

Kρίνοντας απο μένα, του προτείνω τα εξής:

Εφόσον θέλει να ασχοληθεί με τον κλάδο αυτό ή να ξαναδώσει πανελλήνιες ή αν έχετε την οικονομική ευχέρεια σαν οικογένεια να τον στείλετε στο εξωτερικο, στο ΠΙΟ ξεφτιλισμένο πανεπιστήμιο που υπάρχει για να έρθει ένας πολιτικός μηχανικός.

Διότι στο Ελλαδιστάν, ακόμη και κάποιος με πτυχίο πολ/μηχ απτο οτινανιστάν, έχει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με ένα τοπικό.

Στο θέμα των ΤΕΙ τώρα,μιας και είμαι παθών, δεν είχα κανέναν να μου τα πεί.Είχα βάλει 6-7 σχολές στο μηχανογραφικό,δεν πήγα καλά και κατέληξα στη τελευταία που ήταν Εργων Υποδομής Θεσ/νίκη.Επειδή ακριβώς δεν ήξερα τι παίζει και ήμουν απο επαρχία, επέλεξα να σπουδάσω,κακώς εντέλει.

Τα πράγματα με τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι ρευστά και δε ξέρουμε τι μας ξημερώνει (βέβαια απτους τειτζήδες παλι καλά να λέμε).

Επιμένω για τη λυση πολ/μηχ με πτυχίο ουγκάντας,γιατί πίστεψε με φίλε μου, οι πολ/μηχ υπογραφουν τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ σχεδόν.Λες και οι υπόλοιποι δεν ειναι μηχανικοί...

Οι διαφορές τους: οι δομικών έργων ασχολούνται με οικοδομικές άδειες μέχρι κάποιους ορόφους,νομίζω 2 το μέγιστο (εξαρτάται απο τις πολεοδομίες αυτό), υπογράφουν κάνα τοπογραφικό (καταχρηστικά) και μπορούν να εκδόσουν εργοληπτικό πτυχίο οικοδομικών μόνο.

Οι έργων υποδομής υπογράφουν κάνα τοπογραφικό (πάλι καταχρηστικά) και εκδίδουν εργοληπτικό για οδοποιια,υδραυλικά,λιμένικα.Διδάσκονται πολλά μαθήματα πάνω σε έργα/μελέτες και μπορούν ευκολα να εργαστούν απο εργοτάξιο μέχρι μελετητικό γραφείο.

Αυτές οι 2 σχολές ήταν το παλιο λεγόμενο μικρό πολυτεχνείο,το οποίο χάλαγε τη ρεγουλα των πολ/μηχ, εξού και η διάσπαση του σε δυο τμήματα.

Οι τοπογράφοι παλι απο τει, υπογράφουν τοπογραφικά (νομίμως) και θαρρώ πως εκδίδουν κι αυτοί εργοληπτικό για υδραυλικά,οδοποιια,λιμενικά.

Οτι άλλο θες ρώτα.

Θέμα εξωτερικού δεν τίθεται καν, εδώ ούτε έξω από την Αθήνα δεν μπορούμε.

Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει πάρα πολλά για το τι ισχύει και καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολα, άλλα από μια αναζήτηση που έκανα και με τα ελάχιστα που μπόρεσα να συγκεντρώσω (γιατί από όσο κατάλαβα ακόμα και οι απόφοιτοι δεν ξέρουν καλά,καλά τις τους επιτρέπεται να υπογράφουν) κατάλαβα ότι αυτό έχει πάρει το δρόμο της αλλαγής.Δηλαδή σε μερικά χρονιά θα αλλάξει το σκηνικό, προς το καλύτερο.

Εσύ αν έπρεπε να επιλέξεις πάλι ανάμεσα σε αυτά τα τμήματα και δεν είχες την επιλογή να πας έξω, με ποια σειρά θα τα δήλωνες και γιατί?

Δημοσ.

Koίταξε...

Εαν όλα μείνουν ώς έχουν, δηλαδή με το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων μετέωρο, προφανώς θα επέλεγα δομικών έργων, ώστε να εκπονώ μελέτες για καμμια οικοδομική αδειουλας,κάνα τοπογραφικό και ίσως να έβγαζα το εργοληπτικό για τα κτιριακά.

Πάντως θα ξανάδινα εξετάσεις,πίστεψε με.Εδώ κοντεύω τα 30 και σκέφτομαι κατατακτήριες για πολυτεχνείο...Δεν έχει που δεν έχει δουλειά,καλύτερα να σπουδάζουμε.

Τόσο καιρό τα πράγματα πήγαιναν καλά και δεν ενοχλούσε κανείς κανέναν,επειδή υπήρχε χρήμα για όλους.

Τωρα ομως που οι μηχανικοι ειναι πολλοι και οι δουλειές λιγοστέψανε θα επέλθουν κοσμογονικές αλλαγές. Και σε αυτό στηρίζω πως το θέμα των ΤΕΙ θα ξεφτιλιστεί.

Ισως να είμαστε τυχεροί εμεις οι "παλιοι" και δε μας πιάσει η μπόρα.

Παντως ας το ξανασκεφτεί ο αδερφός σου το θέμα των παρεμφερών σχολών αυτών...Τα πράγματα δεν ειναι καλά.Τοπογραφικά δεν έχει πολλά,οικοδομικές άδειες τα ίδια και δημοσια έργα; κλάφτα...

Ακομη και υπάλληλος, δύσκολα τα πράγματα.

Συνάδελφοι και φίλοι απ'τη σχολή απολύονται καθε τρεις και λιγο, τι στιγμή που οι τεχνικες τους εταιρίες φαληρίζουν η μια πίσω απο την άλλη.

Στα λέω χύμα,όπως θα τα έλεγα στον καθένα.Να σου πω πως στη περιοχή μου έκανα 15 τοπογραφικά το χρόνο για οικοδομικές άδειες; περσυ να φανταστείς μόλις 2.Φέτος δε; 1 μέχρι τώρα...

Και τιμές; σκοτωμένες.

Απο δημόσια έργα; ακόμα να πληρωθούμε περσυνά λεφτά,απειροι συνάδελφοι είναι ετσι.

Ξέρεις τι ειναι να σου χρωστάνε Χ λεφτά, να χρωστας Χ/10 και να μη μπορείς να πληρώσεις; Μπουρδέλο είμαστε.

Απο οικοδομικές άδειες; τις παιρνουν οι πολμηχ με 40-50% εκπτωση,ξέρεις τι ειναι απο μια αδεια των 14.000ε να βγάζεις 1.000ε; κλάφτα.

Αυτά να μεταφέρεις στο αδελφό σου λοιπόν,να ξέρει τι να περιμένει.

Δημοσ.

-βασικα υποθετω εννοει καποιο uni που ειναι ηδη μεσα στις λιστες απο το δικατσα.

-οπως σου ειπαν και οι αλλοι.το θεμα ειναι το δικαιωμα υπογραφης για καθε τμημα ποιο ειναι...το πως θα τα μαθεις? υποθετω μεσω τεε ή αρκετο googlarisma ή μπες στο michanikos.gr

-ξερω ατομα που εχουν χρεωθει δανεικα για δημοσια εργα και μενουν απληρωτοι για 4χρονια τωρα.

-το εξωτερικο που αναφερεται συχνα σε φορουμς ειναι περιεργη κατασταση πια και δεν πληρωνει αν δεν εχεις καμμια 6-10αρια χρονια προυπηρεσια

@kanesaxo μια ερωτηση οταν λες εκπνοώ μελέτες για καμμια οικοδομική αδειουλας εως ποια φαση?αυτο δεν το κανουν οι μηχανικοι?ή αναφερεσαι λογο υπογραφης εως 2 οροφους?

"Απο οικοδομικές άδειες; τις παιρνουν οι πολμηχ με 40-50% εκπτωση,ξέρεις τι ειναι απο μια αδεια των 14.000ε να βγάζεις 1.000ε; κλάφτα."εννοεις οτι απλα ριξαν τις τιμες οι μηχανικοι οποτε γιατι να πηγαινουν σε ατομα Μηχανολογίας/Πολιτικών Δομικών Έργων/Πολιτικών Έργων Υποδομής κτλ.?

Δημοσ.

-Ναι kage.Απλά χρησιμοποίησα την υπερβολή για αναδείξω το πρόβλημα στη χωρα με τα πτυχία εξωτερικου εν συγκρίσει με τα τοπικά πανεπ,τει.

-οπως του ειπα αν απευθυνθεί ΕΙΔΙΚΑ στο τεε,θα κλάψουν μανούλες,είανι ο μεγαλύτερος πολέμιος των πτ/χων τει,στο μιχανικος.τζιαρ δε,θα αρχίσουν πάλι να μαλώνουν...

-δεν είναι απίθανο,σηκώνει τεράστια κουβέντα για το αν θα επρεπε αρχικα να γίνουν εργολάβοι αυτοί.(οχι πως μου πεφτει λογος)

-Στο εξωτερικό ΑΝ μείνεις εκει,υπαρχει αξιοκρατία και ναι,πλεον δε πληρώνεσαι οπως καποτε,αλλά γνωρίζεις πως τα 2000ε εκει (σαν 1000ε εδω) θα ειναι ενας τυπικος μισθός,θα τα έχεις πάντα,κι αν αξιζεις θα πας παραπάνω.Ενώ εδώ μπορεις να τελειωσεις μετσόβειο, να δουλευεις σε μελετητικο γραφειο 12ωρες και να παιρνεις 800ε.

Για το θεμα των Ο.Α., ως την τελευταία φάση,υπογράφοντας οτι μπορεις. (καποια χρειαζονται υπογραφη μηχ/μηχ).Κυρίως αναφερόμουν στο "μεχρι 2 ορόφους",αλλά οπως είπα ειναι θέμα πολεοδομιών.

Οχι δεν εννοούσα αυτο.Εννοώ πως επειδή οι δουλειές πλέον ειναι ελαχιστες,τις "σκοτώνουν" ολοι για να τις πάρουν.Ειτε λέγεσαι πολ/μηχ πανεπ είτε τει.

(αν και κατ'εμε αυτοί που χάλασαν τη πιάτσα των Ο.Α. ειναι οι μηχανικοί-εργολάβοι οικοδομών που παιρνουν μελέτη-κατασκευή πακέτο.

Κανουν την άδεια τζάμπα,αλλά σου ανεβάζουν 5-10Κ τη κατασκευή που σαν ασχετος ο καθε πελατης,σιγά μη καταλαβει αν το σπιτι αντι για πχ 200.000 κοστισει 196.200ε.

Δημοσ.

kanesaxo,καταρχάς δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να φύγουμε για 5+ χρόνια στο Εξωτερικό,μόνο και μόνο για να κάνουμε το "χατίρι" του ΤΕΕ!Ο καθένας για τους δικούς του λόγους,άλλος λόγω οικονομικής στενότητας,άλλος λόγω οικογενειακών ή επαγγελματικών υποχρεώσεων...πίστεψέ με αν γινόταν να φύγουμε θα φεύγαμε,ακόμη και στο ΕΜΠ να περνούσαμε! ;)

Όπως είπα και πριν,υπάρχουν τρόποι να καταφέρεις να μπεις στο ΤΕΕ (αν θες πια τόσο πολύ να πληρώνεις ΤΣΜΕΔΕ για την υπόλοιπη ζωή σου :P ) είτε μέσω δικαστικών αγωγών (βλέπε υπόθεση Πέρρου) είτε πηγαίνοντας στο Εξωτερικό για ΔΟΥΛΕΙΑ και αποκτώντας Ε.Δ. εκεί κ.λπ. "κολπάκια" που χρησιμοποιούν συνάδελφοι κατά καιρούς...

Έπειτα,το παλικάρι δεν ξέρουμε καλά-καλά με τι θ'ασχοληθεί!Δεν μπορούμε συνεπώς να μιλάμε συγκεκριμένα για "πρόβλημα" στην επαγγελματική του ανέλιξη!Π.χ. αν τελειώσει Μηχανολόγος πιθανό να δουλέψει υπάλληλος σε κάποια τεχνική εταιρεία,τι να τα κάνει τα Ε.Δ. εκεί;Μπορεί να δουλέψει σε κλάδους εμπορίου!Μπορεί να γίνει πατεντοποιός στο φινάλε! :lol:

Δεν θα εκπονούν όλοι μελέτες ούτε θα γίνουν όλοι Δ.Υ.!

Εγώ προσωπικά ασχολούμαι με το εμπόριο ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού από μικρός και οι δουλειές πάνε σταθερά καλά,παρά το γενικότερο χάος,δεν μπορούσα να πάω Αγγλία π.χ. να χάνω το χρόνο μου!Ούτε θα αντιμετωπίσω κανένα "πρόβλημα" επειδή τελειώνοντας το ΤΕΕ δεν θα με θέλει...επιπλέον,μόλις τελειώσω θ'αρχίσω εκπαίδευση στους Μ.Κ.Ε. για επιθεωρητής και δεν θα αντιμετωπίσω ούτε εκεί "κόλλημα"...

Γι'αυτό σου λέω,υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ,δεν υπάρχει λόγος να αποθαρρύνουμε τα νέα παιδιά ούτε να κινδυνολογούμε...

Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχει δυνατότητα για Εξωτερικό,εγώ προτείνω ένα απ'αυτά τα ΤΕΙ και εφόσον αργότερα το παιδί έχει όρεξη για να συνεχίσει,να δώσει κατατακτήριες μόλις πάρει πτυχίο για κάποιο αντίστοιχο τμήμα στο ΕΜΠ...τώρα αν θα επιλέξει Μηχανολογία ή Τοπογραφία π.χ. είναι καθαρά προσωπικό του θέμα,διότι εγώ θα του πω π.χ. Μηχανολογία γιατί ΕΓΩ βγάζω ένα σκασμό λεφτά απ'αυτό,ο άλλος θα του πει Τοπογραφία γιατί ΕΚΕΙΝΟΣ βγάζει ένα σκασμό λεφτά από εκείνο κ.λπ. κ.λπ. οπότε νόημα ΔΕΝ θα βγει! :D

Καλή συνέχεια σε ότι κι αν επιλέξει,με όρεξη για διάβασμα και πρόοδο...

Δημοσ.

Εγώ ανέλυσα το σκεπτικό μου όσο καλύτερα μπορούσα συνάδελφε.Ανέφερα τα αρνητικά που μου έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα και δε ξέρω τι θα ξημερώσει αύριο.

Το τι θα κάνει με την αποφαση του,είναι καθαρά δικό του θέμα.Γι'αυτό και ζυγίζει τις απόψεις...

Φυσικά και μένα αν ο πατέρας μου είχε τον άκτωρα,ποσώς θα με ενδιέφερε αν ειμαι απο τει,αει ή...ιεκ!

Αυτό που έγραψα περί εξωτερικού το έγραψα για να αναδείξω το πόσο ξεφτιλισμένα θεωρεί το ΤΕΕ τα τεί στη χώρα,δίνοντας αξία σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ξενόφερτο πτυχιο πχ πολ/μηχ.

Δεν εννοούσα "σήκω και φύγε παιδί μου απο τη χώρα",πρός θεού.

Δημοσ.

Και απαντώ,ποιος το υπολογίζει το ΤΕΕ; :rolleyes:

Εμείς τη "δουλειά" μας κοιτάμε να την κάνουμε όσο πιο σωστά γίνεται...

Δημοσ.

Προφανώς δεν έχεις τελειώσει ε;

Οπως και να έχει,τι στιγμή που ασχολείσαι με εμπόριο, δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για επαγγελματικά δικαιώματα,τεε,υπογραφές και πάει λέγοντας,διότι προφανώς εσύ (εφοσον ασχολείσαι με εμποριο) ΠΟΤΕ δε θα βρεθείς κόντρα σε πολεοδομίες,κτηματολόγια,υπηρεσίες,τεε,μεε και πάει λέγοντας.

Δημοσ.

Εγώ όπως σου είπα φίλε,για τους μηχανολόγους έχω άποψη...οι συγκεκριμένοι είναι μια χαρά απλά και μόνο επειδή έχουν ευρύ πεδίο απασχόλησης και μπορούν να ελίσσονται από κλάδο σε κλάδο χωρίς να συναντάνε το "μπαμπούλα" μπροστά τους ή κι αν τον συναντάνε,να μην τους επηρεάζει στα ουσιώδη...για τις άλλες ειδικότητες μπορεί να μιλήσει κάποιος που ξέρει καλύτερα τα πράγματα...

Δημοσ.

Δηλαδή μου λές πως έχεις τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με ένα μηχ/μηχ πολυτεχνείου;

Γίνεσαι ενεργειακός επιθεωρητής;

Υπογράφεις τα Η/Μ σε άδειες; μέχρι τι μεγέθη;

Υπογράφεις πυρασφάλειες; μέχρι τι μεγέθη;

Μπορείς να εργαστείς σα τεχνικος ασφαλείας σε μεγάλες μονάδες;

Είναι πάρα πολλά ακόμη τα οποία ελέω ειδικότητας δε τα γνωρίζω.

Καλό είναι να κοιτάς το ευρύ πεδίο,αλλά μην περιορίζεσαι σε αυτους που θα γίνουν υπάλληλοι ιδιωτικοί,είτε δημόσιοι.Κοίτα το μεγαλύτερο ποσοστό το οποίο ιδιωτεύει.

Καλό ειναι όταν μιλάμε να αναλύουμε ολες τις διαστάσεις ενός τέτοιου θέματος.Διότι αν είσαι ισάξιος με ενα του πολυτεχνείου οταν τελειώνει, τοτε ας πάνε όλοι στα τει...

Δημοσ.

1)Δηλαδή μου λές πως έχεις τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με ένα μηχ/μηχ πολυτεχνείου;

2)Γίνεσαι ενεργειακός επιθεωρητής;

3)Υπογράφεις τα Η/Μ σε άδειες; μέχρι τι μεγέθη;

4)Υπογράφεις πυρασφάλειες; μέχρι τι μεγέθη;

5)Μπορείς να εργαστείς σα τεχνικος ασφαλείας σε μεγάλες μονάδες;

Είναι πάρα πολλά ακόμη τα οποία ελέω ειδικότητας δε τα γνωρίζω.

Καλό είναι να κοιτάς το ευρύ πεδίο,αλλά μην περιορίζεσαι σε αυτους που θα γίνουν υπάλληλοι ιδιωτικοί,είτε δημόσιοι.Κοίτα το μεγαλύτερο ποσοστό το οποίο ιδιωτεύει.

Καλό ειναι όταν μιλάμε να αναλύουμε ολες τις διαστάσεις ενός τέτοιου θέματος.Διότι αν είσαι ισάξιος με ενα του πολυτεχνείου οταν τελειώνει, τοτε ας πάνε όλοι στα τει...

1)Όχι...σου λέω ότι και να τα είχε ένας Τ.Ε. στις περισσότερες των περιπτώσεων απλά θα τα παρέκαμπτε...

2)Ναι,κατόπιν σεμιναρίων και εμπειρίας φυσικά...

3)Δεν υπογράφεις τίποτα,εδώ είναι το "πρόβλημα"...αλλά either way κανείς δεν ασχολείται με Η/Μ μελέτες γιατί απλά δεν έχουν "ψωμί"...

4)Ναι και νομίζω χωρίς περιορισμούς...

5)Ναι...

Όποιος "ιδιωτεύει",αν έχει τόσο ανάγκη την "υπογραφή" μπορεί να δανειστεί από ένα συγγενή του,οι μισοί Έλληνες μηχανικοί είναι!Και σε κάθε περίπτωση,το "ιδιωτεύω" είναι σχετικό...μπορεί να σημαίνει ότι ξεκινάω καλλιέργεια και αξιοποιώ τις μηχανολογικές μου γνώσεις όπου χρειάζονται (π.χ. κατασκευή θερμοκηπίου,αρδευτικά κ.λπ.)...

Δημοσ.

Oταν λέμε ιδιωτευεις, ιδιωτεύεις φίλτατε ηρακλειδέα σα μηχανικός. Δε θα παίζουμε με τις λέξεις!

Το θέμα ενοικίασης υπογραφής είναι άλλο θέμα,το οποίο δεν είναι της παρούσας συζήτησης.

Κατα την άποψη μου, μηχανικός που δεν υπογράφει τίποτε, δεν είναι μηχανικός.Εννοώ με το νομικό όρο του θέματος.Διότι δεν υπογράφουμε πολλά διότι παίζονται άλλα παιχνίδια, και όχι γνώσεων.

Θαρρώ πως το αναλύσαμε το θέμα, ο καθείς απο τη πλευρά του.Δεν βλέπω άλλους συναδέλφους οπότε,αυτά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...