NiKoS WSN Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Γίνεται σε έναν κώδικα html να μπει ένας εξωτερικός κώδικας html; Το λέω γιατί φτιάχνω μία ιστοσελίδα από το σημειωματάριο και έχει άπειρα και τεράστεια κείμενα και θα με βόλευε να έχω τα κείμενα κριμένα κάπου! ΥΓ. Δεν έχω πρόβλημα αν αυτό που λέω γίνεται με άλλον τρόπο!
macabre_sunsets Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Το πιο απλό είναι να χρησιμοποιήσεις PHP (ή οποιαδήποτε άλλη «δυναμική γλώσσα»). Εάν περιορίζεσαι αποκλειστικά στην HTML, τότε κοίτα για Server Side Includes. Υπ'όψιν πως θα πρέπει να τα υποστηρίζει και ο server σου, αλλιώς τσάμπα κόπος.
NiKoS WSN Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Το πιο απλό είναι να χρησιμοποιήσεις PHP (ή οποιαδήποτε άλλη «δυναμική γλώσσα»). Εάν περιορίζεσαι αποκλειστικά στην HTML, τότε κοίτα για Server Side Includes. Υπ'όψιν πως θα πρέπει να τα υποστηρίζει και ο server σου, αλλιώς τσάμπα κόπος. Php δεν ξέρω από αναγκαστικά το δεύτερο. Τι ακριβώς είναι το δεύτερο και πως τσεκάρω τον server Μου αν το υποστηρίζει;
Haldol Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Αντί για SSI, εφόσον θέλεις να το κάνεις αποκλειστικά με html, μπορείς να χρησιμοποιήσεις frames.
NiKoS WSN Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Αντί για SSI, εφόσον θέλεις να το κάνεις αποκλειστικά με html, μπορείς να χρησιμοποιήσεις frames. Μου την σπάνε πάρα πολύ και ποτέ δεν έκαναν αυτό που ήθελα!
nspyrou Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Αντί για SSI, εφόσον θέλεις να το κάνεις αποκλειστικά με html, μπορείς να χρησιμοποιήσεις frames. Μπορείς να το κάνεις και με jQuery, καθαρή Javascript. Φτιάξε ένα <div id="MyTextDiv" title="My Text Div">[<το κείμενό σου ...>]</div> Στο <head> της σελίδας: > <script type="javascript"> $(document).ready( function() { $('#MyTextDiv').hide(); // για να κρύψεις το κείμενο. //$('#MyTextDiv').fadeIn(2500); // για να δείξεις το κείμενο εφετζίδικα (fadeIn) ή χρησιμοποίησε άλλο τρόπο να το δείξεις αντίστοιχα ή τη show() απλώς για να το δείξεις ... </script> το hide(), σου κρύβει το <div> ενώ με $('#MyTextDiv') ψάχνει το αντικείμνο με το όνομα MyTextDiv και το κάνει hide στο ready event της σελίδας. Αν θες να το δείξεις μετά με μια function σε κάποιο imagebutton ή κάποιο link στο onclick="return showMyDiv();" event, για να κάνεις unhide, με διάφορους τρόπους, slide-down, slide-up, explode, fadeIn, fadeOut κλπ κλπ ... Εμένα πάντως με βολεύει και για modal ή non modal client side dialogs ... επίσης άν θέλεις να φορτώσεις εξωτερική σελίδα χρησιμοποίησε iframes ή πάλι με jQuery, open("<url>") ... ψάξτο λιγάκι, θα δείς τρελές δυνατότητες που νομίζω οτι θα σε καλύψουν σε κάθε περίπτωση ...
NiKoS WSN Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μπορείς να το κάνεις και με jQuery, καθαρή Javascript. Φτιάξε ένα <div id="MyTextDiv" title="My Text Div">[<το κείμενό σου ...>]</div> Στο <head> της σελίδας: > <script type="javascript"> $(document).ready( function() { $('#MyTextDiv').hide(); // για να κρύψεις το κείμενο. //$('#MyTextDiv').fadeIn(2500); // για να δείξεις το κείμενο εφετζίδικα (fadeIn) ή χρησιμοποίησε άλλο τρόπο να το δείξεις αντίστοιχα ή τη show() απλώς για να το δείξεις ... </script> το hide(), σου κρύβει το <div> ενώ με $('#MyTextDiv') ψάχνει το αντικείμνο με το όνομα MyTextDiv και το κάνει hide στο ready event της σελίδας. Αν θες να το δείξεις μετά με μια function σε κάποιο imagebutton ή κάποιο link στο onclick="return showMyDiv();" event, για να κάνεις unhide, με διάφορους τρόπους, slide-down, slide-up, explode, fadeIn, fadeOut κλπ κλπ ... Εμένα πάντως με βολεύει και για modal ή non modal client side dialogs ... επίσης άν θέλεις να φορτώσεις εξωτερική σελίδα χρησιμοποίησε iframes ή πάλι με jQuery, open("<url>") ... ψάξτο λιγάκι, θα δείς τρελές δυνατότητες που νομίζω οτι θα σε καλύψουν σε κάθε περίπτωση ... Από τα ελάχιστα που ξέρω για jQuery αυτό δεν θα κρύβει το κείμενο μέσα στην σελίδα; Εγώ το θέλω για να κρύβει το κείμενο στον κώδικα επειδή την φτιάχνω όλη από dreemweaver και με κουράζει μέσα στον κώδικα να εμφανίζονται κείμενα!
nspyrou Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Από τα ελάχιστα που ξέρω για jQuery αυτό δεν θα κρύβει το κείμενο μέσα στην σελίδα; Εγώ το θέλω για να κρύβει το κείμενο στον κώδικα επειδή την φτιάχνω όλη από dreemweaver και με κουράζει μέσα στον κώδικα να εμφανίζονται κείμενα! απ!! Sorry,, άλλο κατάλαβα τότε ... νόμιζα οτι μίλαγες για το rendering της σελίδας. Αρα μιλάς για code folding??? Αυτό το κάνει και ο UltraEdit ή το NotePad++ αν γράφεις σε editor-άκι ...
NiKoS WSN Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 απ!! Sorry,, άλλο κατάλαβα τότε ... νόμιζα οτι μίλαγες για το rendering της σελίδας. Αρα μιλάς για code folding??? Αυτό το κάνει και ο UltraEdit ή το NotePad++ αν γράφεις σε editor-άκι ... Συχωρεμένος . Χρησιμοποιώ Dreemweaver και Notepad++ αλλά τα κείμενα είναι τεράστεια και πάρα πολλά οπότε γίνεται μπάχαλο αν το κάνω με αυτόν τον τρόπο...
nspyrou Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Κοίταξε: το Code Folding γίνεται (απ'όσο ξέρω στον UltraEdit) γιατί τον δουλεύω καθημερινά, οπότε δεν τίθεται θέμα για να κάνεις drop-down κομμάτια κώδικα μεταξύ 2 tags, όσο μεγάλα κι αν είναι. Αυτό που χρειάζεται είναι (τουλάχιστον ο UltraEdit) είναι ένα WordFile για το highlighting των γλωσσών ή της γλώσσας που δουλεύεις (χρωματίζει εντολές, κάνει folding κλπ κλπ). Κάτι αντίστοιχο κάνει και το Notepad++ (το έχω δει κι αυτό, αλλά επειδή με τσατίζει δεν τον χρησιμοποιώ πια). Αυτή η φάση θα σε βολέψει για να μετριάσεις το εύρος του κώδικα που γράφεις ..
NiKoS WSN Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Κοίταξε: το Code Folding γίνεται (απ'όσο ξέρω στον UltraEdit) γιατί τον δουλεύω καθημερινά, οπότε δεν τίθεται θέμα για να κάνεις drop-down κομμάτια κώδικα μεταξύ 2 tags, όσο μεγάλα κι αν είναι. Αυτό που χρειάζεται είναι (τουλάχιστον ο UltraEdit) είναι ένα WordFile για το highlighting των γλωσσών ή της γλώσσας που δουλεύεις (χρωματίζει εντολές, κάνει folding κλπ κλπ). Κάτι αντίστοιχο κάνει και το Notepad++ (το έχω δει κι αυτό, αλλά επειδή με τσατίζει δεν τον χρησιμοποιώ πια). Αυτή η φάση θα σε βολέψει για να μετριάσεις το εύρος του κώδικα που γράφεις .. Σε πρώτη φάση χρησιμοποιώ το dreemweaver αλλά επειδή το ανοιγοκλείνω πρέπει να το ξανακάνω πάλι από την αρχή οπότε πάλι δεν βολεύει. Εσύ αυτό το πρόγραμμα που είπες αποθηκεύει την εντολή;
nspyrou Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Σε πρώτη φάση χρησιμοποιώ το dreemweaver αλλά επειδή το ανοιγοκλείνω πρέπει να το ξανακάνω πάλι από την αρχή οπότε πάλι δεν βολεύει. Εσύ αυτό το πρόγραμμα που είπες αποθηκεύει την εντολή; Το κάνει, και έχει και επιλογή στο Configuration (αν θυμάμαι καλά, γιατί δεν είμαι σε εκείνο το pc αυτή τη στιγμή), να θυμάται και για κάθε αρχείο την προηγούμενη κατάσταση που ανοιχτηκε (με κάθε επιφύλαξη) ... Θα το βρείς σε torrent πολύ εύκολα ...
Uberalles_gr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 <!--#include virtual="myfile.html" --> και ψάξε στον google include html
NiKoS WSN Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 <!--#include virtual="myfile.html" --> και ψάξε στον google include html θα το κοιτάξω! Δεν λειτουργεί...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.