Προς το περιεχόμενο

Switchable Graphics σε Desktop;

mindtrapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω μια gpu Sapphire 5850 Xtreme και μια mobo Asrock 880G PRO3. Η mobo έχει Integrated AMD Radeon HD 4250 graphics.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ενεργοποιείται η integrated όταν κάνω light δουλειές (web, office κτλ) καθώς και όταν βλέπω ταινίες (νομίζω υποστηρίζει acceleration). Όταν μπαίνω σε game θέλω να ενεργοποιείται η 5850. Προφανώς θα είναι και οι δυο συνδεδεμένες με hdmi/dvi στο monitor και θα αλλάζει το monitor port ανάλογα με το ποια κάρτα είναι ενεργοποιημένη.

Κάτι σαν αυτό αλλά για desktop: http://www.amd.com/us/products/technologies/switchable-graphics/Pages/switchable-graphics.aspx

Υπάρχει περίπτωση να γίνεται;

Δημοσ.

Νομίζω φίλε μου πως δεν γίνεται,και πληροφοριακά αν δεν κάνω λάθος μόνο το Ζ68(intel chipset) με κάρτες της nvidia(δεν ξέρω ποιές σειρές) μπορεί να το κάνει αυτό.

Δημοσ.

γινεται αλλα μεσω bios οπου αλλαζεις την καρτα που θες να χρησιμοποιήσεις...

Δηλαδή ας πούμε θα έχω ενεργοποιημένη την integrated και όταν θέλω να παίξω games θα κάνω restart θα μπαίνω bios θα βάζω την 5850 και όταν τελειώνω με το gaming θα το γυρνάω; Εντάξει δε λέω αυτό που θέλω θα γίνεται και πιστεύω μιας και είναι και οι δυο AMD δε θα υπάρχει πρόβλημα με drivers, αλλά το θέμα είναι να υπάρχει και λίγο automation :mrgreen:

Η mobo υποστηρίζει hybrid crossfire πάντως, δηλαδή η integrated με την dedicated να δουλεύουν μαζί οπότε φαντάζομαι δεν είναι απόλυτο ότι πρέπει οπωσδήποτε η μια κάρτα να είναι πάντα απενεργοποιημένη. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να το κάνει αυτόματα, έτσι;

Δημοσ.

γινεται αλλα μεσω bios οπου αλλαζεις την καρτα που θες να χρησιμοποιήσεις...

Και εγώ αυτό ξέρω.

Τώρα... δεν ξέρω αν κάτι έχει αλλάξει και πλέον στις καινούριες μπορούν και οι δύο να είναι ΟΝ.

Δημοσ.

Λοιπόν έχω μια gpu Sapphire 5850 Xtreme και μια mobo Asrock 880G PRO3. Η mobo έχει Integrated AMD Radeon HD 4250 graphics.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ενεργοποιείται η integrated όταν κάνω light δουλειές (web, office κτλ) καθώς και όταν βλέπω ταινίες (νομίζω υποστηρίζει acceleration). Όταν μπαίνω σε game θέλω να ενεργοποιείται η 5850. Προφανώς θα είναι και οι δυο συνδεδεμένες με hdmi/dvi στο monitor και θα αλλάζει το monitor port ανάλογα με το ποια κάρτα είναι ενεργοποιημένη.

Κάτι σαν αυτό αλλά για desktop: http://www.amd.com/us/products/technologies/switchable-graphics/Pages/switchable-graphics.aspx

Υπάρχει περίπτωση να γίνεται;

και τι ακριβώς θα κερδίσεις με αυτό? :P

Δημοσ.

και τι ακριβώς θα κερδίσεις με αυτό? :P

Οικονομία στο ρεύμα, λιγότερο θόρυβο και nerd cred. Αλλά κάτι μου λέει ότι δεν ξέρεις αν γίνεται :mrgreen:

Κάπου διάβασα ότι η Nvidia θα κάνει ακριβώς αυτό που θέλω μετά το καλοκαίρι με το Synergy. Οπότε και αυτοί πιστεύουν ότι κάτι έχουμε να κερδίσουμε από αυτό...

Δημοσ.

φιλε μου, αυτο δεν γινεται με automation.

μονο μεσω BIOS οπως ειπωθηκε ηδη, αλλα ειναι διαδικασια! και η οθονη πρεπει να ειναι και με τις 2 συνδεδεμενη!

crossfire η ενσωματωμενη καρτα δεν κανει με την 5850, καθως ο σκοπος του xfire ειναι η επιπλεον δυναμη. και εχοντας μια 5850, τι παραπανω να σου προσφερει η 4250 (αυτη δεν εχεις onboard) ?

και στο κατω κατω, δεν εχεις και το τρομερο οφελος, να πεις οτι αξιζει η ταλαιπωρια! σε idle h 5850 ειναι πολυ χαμηλα σε καταναλωση! το δικο μου πισι καιει καπου στα 120-130 idle!

Δημοσ.

Οικονομία στο ρεύμα, λιγότερο θόρυβο και nerd cred. Αλλά κάτι μου λέει ότι δεν ξέρεις αν γίνεται :mrgreen:

Κάπου διάβασα ότι η Nvidia θα κάνει ακριβώς αυτό που θέλω μετά το καλοκαίρι με το Synergy. Οπότε και αυτοί πιστεύουν ότι κάτι έχουμε να κερδίσουμε από αυτό...

νομίζω μόνο το nerd cred θα κερδίσεις... σε αυτήν την περίπτωση είμαι 100% μαζί σου... για το ρεύμα και τον θόρυβο.. μάλλον θα γελάσω... !!! :)

ο λόγος που υπάρχει αυτή η "τεχνολογία" στα λαπτοπ είναι για να μην σου κλείνει το pc απο μπαταρία πολύ γρήγορα... και όπως είπε και ο φίλος απο πάνω όταν βλέπεις ταινίες η κάρτα δεν δουλεύει στο 100% ...

Δημοσ.

νομίζω μόνο το nerd cred θα κερδίσεις... σε αυτήν την περίπτωση είμαι 100% μαζί σου... για το ρεύμα και τον θόρυβο.. μάλλον θα γελάσω... !!! :)

ο λόγος που υπάρχει αυτή η "τεχνολογία" στα λαπτοπ είναι για να μην σου κλείνει το pc απο μπαταρία πολύ γρήγορα... και όπως είπε και ο φίλος απο πάνω όταν βλέπεις ταινίες η κάρτα δεν δουλεύει στο 100% ...

Καλά δεν είπα ότι θα κάνει την τρελή διαφορά. Αλλά ότι μπορείς να κερδίσεις καλό είναι.

Αφού είναι τόσο ασήμαντο πάντως γιατί θα το υλοποιήσει η Nvidia με το Synergy μέσα στους επόμενους μήνες, κατά την άποψη σου; Και γιατί το παλεύει η Intel να δουλεύει η IGP στους Sandy Bridge με dedicated, πάλι κάτι σαν αυτό που περιέγραψα;

Δημοσ.

Καλά δεν είπα ότι θα κάνει την τρελή διαφορά. Αλλά ότι μπορείς να κερδίσεις καλό είναι.

Αφού είναι τόσο ασήμαντο πάντως γιατί θα το υλοποιήσει η Nvidia με το Synergy μέσα στους επόμενους μήνες, κατά την άποψη σου; Και γιατί το παλεύει η Intel να δουλεύει η IGP στους Sandy Bridge με dedicated, πάλι κάτι σαν αυτό που περιέγραψα;

βασικά μέχρι να μου κάνεις αυτήν την ερώτηση δεν είχα ιδέα για τι μιλάμε... τέλος πάντων υποθέτω οτι ο λόγος είναι κάτι τέτοιο:

Intel Quick Sync is just the topping on the ice cream here really. Dedicated circuits in Intels Sandy Bridge processors and Intel HD Graphics is responsible for decoding videos to various formats. Quick Sync makes this very efficiently and can often do the work in a fraction of the time it takes for a regular processor. Not even NVIDIA's powerful Fermi architecture is as efficient when it comes to video handling. Without a technology for switching between the GPUs in the system a user with a discrete card from either AMD or NVIDIA would be unable to use Intel Quick Sync.

και εδώ ένα παράδειγμα:

CyberLink%20MediaEspresso.png

Unfortunately, you have to be using Intel's integrated graphics core in order to take advantage of Quick Sync. Neither MediaEspresso or MediaConverter are able to recognize the pipeline with a discrete card installed.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...