Doc1355 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα παιδιά.. Ετοιμάζομαι για αγορά ενός 120άρη ssd και είμαι ανάμεσα στα 2 μοντέλα, σήμερα που κοιτούσα κάποια review οι περισσότεροι έλεγαν ότι ο corsair έχει προβλήματα και συγκεκριμένα μιλούσαν όλοι για random kernel BSODs. Επειδή όμως το θέμα με τις καινούργιες αφήξεις sata3 ssd έμεινε πίσω δέν είδα πουθενά αν τελικά λύθηκε αυτό το πρόβλημα...!!! Για πείτε μου λίγο τί ακριβώς παίζει με αυτό και αν προτείνεται κάτι άλλο στα 120GB (σε sata2 πάντα) Ακούω τις γνώμες σας!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ασυζητητί Intel 320 120GB SataII 200 ευρω 5 χρονια εγγυηση. Πρακτικες επιδοσεις σαν Vertex2 κτλ.
Doc1355 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Γιώργο μου εξηγείς λίγο τι καλύτερο έχει ο Intel; (εκτός απο εγγύηση έτσι..) Γιατί γενικά με τους ssd δέν έχω ψαχτεί και τόσο..μόνο τους vertex2 έχω κοιτάξει περισσότερο! EDIT: γενικά ανάμεσα στους 2 που είπα τί είναι καλύτερο;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ο Vertex2 πρεπει να ειναι λιγο καλυτερος, αλλα: 1) Θα επαιρνες καινουριο δισκο, ενω ξερεις οτι εδω και 5 μηνες εχει βγει το επομενο μοντελο ηδη? 2) Ο Vertex 2 πιανει οσα υποσχεται μονο σε φουλ συμπιεσιμα δεδομενα (σαν αυτα που χρησιμοποιει το ATTO), οποτε σε άλλα benchmarks βλεπεις οτι καταποντίζεται. 3) Δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα λογια για τη σταθεροτητα και την αξιοπιστια των δισκων της OCZ. 4) Ηδη απο τη μεταβαση απο σκληρο δισκο σε SSD θα δεις 1500% μειωμενα access times, οποτε πιστεψε με τι 40000 τι 50000 τι 35000 IOPS δε θα καταλαβεις και καμια διαφορα πρακτικα. 5) Ο Intel εχει 5ετη εγγυηση... Καλυτερο στα απολυτα νουμερα ειναι ο Vertex 2 ναι. Αν συνυπολογισεις ολα τα παραπανω, οχι.
Doc1355 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Λοιπόν για να σου απαντήσω για αυτό που λές στο 1... Η μητρική μου παίρνει μόνο sata2 και παρόλο που έχω pci controller για sata3 σκέφτομαι τα εξής: α) Δέν είμαι σίγουρος για το άν θα έχει την απόδοση που πρέπει αν το βάλω σε pci controller. β) Λόγο του ότι έχω και ένα θέμα με την εικόνα του κουτιού δέν θα μου αρέσει να είναι ξεκάρφωτη η pci κάρτα με το sata καλώδιο μέσα στην μέση! Σχετικά με την ερώτηση μου ξέρεις αν έχει γίνει κάποια διόρθωση στο πρόβλημα τον corsair; 2) Λές ότι ο vertex2 πιάνει όσα υπόσχεται μόνο σε φούλ συμπιεσμένα δεδομένα, δηλαδή ο intel τί διαφορά έχει; 3) Και εγώ το έχω διαβάσει αυτό που λές αλλα απο ότι βλέπω δέν μας έχει πει κανένα παιδί για προβλήματα (ακόμα). 4) Συμφωνώ με αυτό που λές δέν θα έχει ιδιαίτερη σημασία! 5) Ναι είναι σίγουρα ένα πολύ μεγάλο + αυτό..
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ειχα Corsair Force (ιδιο hardware), και ειχα κατι ψιλο-freezαρισματα που και που. PCI = Μεγιστο 133ΜΒ/s (εκτος αν εννοεις pci-express) Εισαι σιγουρος οτι μπορει να κανει boot το PC σου απο τον εξωτερικο controller?
Doc1355 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Εxpress εννοώ.. Δέν το έχω κοιτάξει αυτό αλλα σου λέω ότι θέλω να πάρω sata2 έτσι και αλλιώς!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Intel 320 απο μενα λοιπον, τοσο απλα. (αλλο συμπιεσιμα, αλλο συμπιεσμενα δεδομενα btw)
Doc1355 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ναι δέν το διάβασα εγώ σωστα..τέσπα ποιά η διαφορά vertex2 με intel 320 σε αυτό το θέμα;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Copy paste: 2) Ο Vertex 2 πιανει οσα υποσχεται μονο σε φουλ συμπιεσιμα δεδομενα (σαν αυτα που χρησιμοποιει το ATTO), οποτε σε άλλα benchmarks βλεπεις οτι καταποντίζεται. Τι δεν κατανοεις απο αυτο?
Doc1355 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ναι ρε παιδί μου, ο intel δηλαδή τα πιάνει συνεχόμενα; αυτό θέλω να μάθω...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Vertex 2 specs: Max Read: up to 285MB/sMax Write: up to 275MB/s Συγκρινε τα με τα πρακτικα ενος οποιουδηποτε review, π.χ.: http://www.overclockersclub.com/reviews/ocz_vertex2_120gb/8.htm Αυτο εννοώ οτι δεν τα πιανουν τα νουμερα που λενε κάπου αλλου εκτος απο το ΑΤΤΟ. Δες το seq write στο τελος... Ο αλλος παιρνει τον Vertex 3 ας πουμε και νομιζει οτι θα μεταφερει ταινια 4,5GB σε 5 δευτερολεπτα :lol:
Doc1355 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Οκ φίλε Γιώργο ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.. Εσύ έχεις τον intel;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.