Προς το περιεχόμενο

Φοιτητικη Εστια

puma1991

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γνωρίζει κανείς αν πρέπει κάθε χρόνο να κάνεις αίτηση για να διεκδικήσεις την θέση σου στην Εστία?

Αυτό που θέλω να πω είναι,αν πχ φέτος καταφέρω να μπω στην εστία, του χρόνου θα πρέπει να ξαναμπώ στην διαδικασία να διεκδικήσω μια θέση που μπορεί να την χάσω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα Γιαννενα που ημουν εγω ναι, καθε χρονο εκανες νες αιτηση. Οι πρωτοετεις κανουν Αυγουστο-Σεπτεμβριο ενω απαξ και παρεις μια φορα δωματιο, για να το διατηρησεις και το επομενο ετος, κανεις αιτηση Μαιο και μαθαινεις αποτελεσματα Ιουνιο. Υπαρχει εννοειτε αρκετα μεγαλη πιθανοτητα να παρεις ποδι αν εισαι στις τελευταιες θεσεις της καταταξης.

ΕΜΠ Αθηνα παντως μονο μια φορα κανεις αιτηση νομιζω.

Αυτό νόμιζα και εγώ οτι ίσχυε γενικά, άλλα τελικά κάπου άκουσα ότι χρειάζεται κάθε χρόνο και ότι όσο μεγαλύτερο έτος(μέχρι 4ο,γιατί μετά δεν έχεις δικαίωμα ) δυσκολεύει να βρεις θέση.

Στα Γιαννενα που ημουν εγω ναι, καθε χρονο εκανες νες αιτηση. Οι πρωτοετεις κανουν Αυγουστο-Σεπτεμβριο ενω απαξ και παρεις μια φορα δωματιο, για να το διατηρησεις και το επομενο ετος, κανεις αιτηση Μαιο και μαθαινεις αποτελεσματα Ιουνιο. Υπαρχει εννοειτε αρκετα μεγαλη πιθανοτητα να παρεις ποδι αν εισαι στις τελευταιες θεσεις της καταταξης.

Είσαι σίγουρος ότι ήσουν στα Γιάννενα; :confused:

@topic starter

Όχι, δεν πρέπει να κάνεις κάθε χρόνο αίτηση, πρέπει απλώς να κάνεις μια ανανέωση της διαμονής σου. Να πας δηλαδή κάθε Σεπτέμβρη να δηλώνεις ότι επιθυμείς να συνεχίσεις να μένεις εκει.

Άπαξ και επιλεχθείς έχεις δικαίωμα να μείνεις για n+2 έτη στις εστίες.

Ε λες να μην ηξερα σε ποια πολη σπουδαζα?

Καθε χρονο καναμε αιτηση και μαλιστα στο 3ο ετος "κοπηκα" και δεν πηρα δωματιο και ημουν στην λιστα αναπληρωματικων και μετα απο 2 μηνες επειδη εγιναν διαθεσιμα καποια δωματια ξαναπηρα.

Στις εστίες που διαχειρίζεται το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΦΕΕΜΠ, ΦΕΠΑ κτλ), μέχρι πριν μερικά χρόνια τουλάχιστον, χρειαζόταν να κάνεις αίτηση μόνο στην αρχή και άπαξ και γινόσουν δεκτός αρκούσε να καταθέτεις μια βεβαίωση σπουδών κάθε φθινόπωρο και τίποτε άλλο. Για τα Γιάννενα προφανώς η σύγχυση έγκειται στο ότι υπάρχουν δύο εστίες, οι καινούριες που βρίσκονται μέσα στην πανεπιστημιούπολη και ανήκουν στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (για τις οποίες κρίνεσαι όντως κάθε χρόνο αν είσαι δικαιούχος, βάσει εισοδήματος κτλ) και οι παλιές του ΕΙΝ δίπλα στις πρώην εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου και το ξενοδοχείο Βυζάντιο. Αυτά!

• 2 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...