Προς το περιεχόμενο

Η συνωμοσία του γαλακτος

Pablo_Hasan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το γεγονός ότι το άρθρο δημοσιεύτηκε στο ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ και ότι ο συγγραφέας του άρθρου δεν δίνει τα στοιχεία του λέει τίποτα;

Σε εμένα πολλά.

Επίσης, ένα googling στο όνομα του γιατρού Robert M. Kradjan (αναφέρεται πρώτος-πρώτος στο άρθρο) θα οδηγήσει σε paranormal, conspiracy sites.

Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό...

Αν κοιταξεις πολυ πολυ καλα μπορει να δεις και link που οδηγει στο site του Λιακοπουλου.

Εκτος αυτου, το αρθρο χρησιμοποιει ως πηγη -μεταξυ αλλων- ενα βιβλιο που λεγεται "Milk: Deadly poison".

ΛΩΛ :lol:

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ξερεις κι αλλα θηλαστικα που πινουν γαλα κατα την ενηλικη ζωη τους και μαλιστα γαλα αλλου θηλαστικου;

Jesus. Γάτες και φίδια, οι νούμερο ένα καταναλωτές γάλακτος που βρίσκονται κοντά μας.

Δημοσ.

Jesus. Γάτες και φίδια, οι νούμερο ένα καταναλωτές γάλακτος που βρίσκονται κοντά μας.

Μην δωσεις γαλα σε γατα και το πεθανεις το ζωο.

Δημοσ.

Το γεγόνος ότι το άρθρο δημοσιεύτηκε στο ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, λέει τίποτα;

Αν χαλάει το ύφος του περιοδικού την αξιοπιστία, ο συντάκτης έκανε τον κόπο και ανέφερε τις πηγές. Αν πας και διαβάσεις τις μελέτες που έχει θα δεις πως είναι καλό άρθρο παρότι είναι δημοσιευμένο σε καμένο περιοδικό. Επειδή κάποιος ανέφερε γάτες, κόντρα στην κοινή γνώμη, το μεγαλύτερο ποσοστό γατών έχουν πλήρη δυσανεξία στη λακτόζη όταν είναι άνω των 4 μηνών. Όσες φορές κι αν έβαλα γάλα (αγελαδινό του σουπερμάρκετ) στα γατιά μου, ή δε θα το άγγιζαν ή αν το άγγιζαν θα ζωγράφιζαν τον τόπο έπειτα... Επειδή πρακτικά μας αρέσει το γάλα και οι περισσότερες μελέτες κατά αυτού έγιναν από συνωμοσιολόγους δεν σημαίνει ότι το γάλα παύει να είναι ΚΑΚΗ ΤΡΟΦΗ, για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Ψάχτε λίγο για μελέτες για το αγελαδινό γάλα και τον παιδικό διαβήτη το google εκεί είναι. Βέβαια ότι δε μας συμφέρει ως γνήσιοι άνθρωποι το χλευάζουμε και το υποβαθμίζουμε μέχρι να τύχει κ σε μας.

Σε όσους δεν αρέσει το άρθρο υπάρχουν κι άλλα με λιγότερο καταδικαστικό ύψος από πιο αξιόπιστα site:

http://health.howstuffworks.com/wellness/food-nutrition/facts/is-milk-good-for-you.htm

Δημοσ.

Δηλαδή είναι δύσκολο να μην μιλάτε αν δεν ξέρετε;

Σε μικρά γατιά, εαν δεν μπορούν να τραφούν με στερεά τροφή ακόμα και δεν έχουν τη μαμά τους από κοντά, δίνουμε είτε ειδικό γάλα από πετ σοπ (η καλύτερη επιλογή) ή πολύ αραιωμένο αγελαδινό. Αυτό γιατί το αγελαδινό γάλα μπορεί να προκαλέσει δυσπεψίες, και ειδικά στα μικρά, τουτ'έστιν διάροιες κτλ, πράγμα που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο ειδικά όταν τα γατιά είναι πολύ μικρά και άρα πιο ευαίσθητα.

Τώρα στις γάτες που έχουν πλήρη ανάπτυξη ΣΥΝΗΘΩΣ δεν δίνουμε γάλα γιατί πολύ απλά δεν το χρειάζονται ιδιαίτερα. Βέβαια πολλές γάτες τρελαίνονται για γαλακτοκομικά, η δικιά μου τρώει μέχρι και γιαούρτι, let alone τυρί κ.λπ. Το γάλα καθ'αυτό μπορεί και στις ενήλικες γάτες να προκαλέσει δυσπεψία γι'αυτό δίνεται ή καθόλου ή με ρέγουλα ή αραιωμένο τέλος πάντων - εαν θέλουμε οπωσδήποτε να ικανοποιήσουμε αυτή την όρεξη του ζωντανού.

Δημοσ.

Δηλαδή είναι δύσκολο να μην μιλάτε αν δεν ξέρετε;

Σε μικρά γατιά, εαν δεν μπορούν να τραφούν με στερεά τροφή ακόμα και δεν έχουν τη μαμά τους από κοντά, δίνουμε είτε ειδικό γάλα από πετ σοπ (η καλύτερη επιλογή) ή πολύ αραιωμένο αγελαδινό. Αυτό γιατί το αγελαδινό γάλα μπορεί να προκαλέσει δυσπεψίες, και ειδικά στα μικρά, τουτ'έστιν διάροιες κτλ, πράγμα που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο ειδικά όταν τα γατιά είναι πολύ μικρά και άρα πιο ευαίσθητα.

Τώρα στις γάτες που έχουν πλήρη ανάπτυξη ΣΥΝΗΘΩΣ δεν δίνουμε γάλα γιατί πολύ απλά δεν το χρειάζονται ιδιαίτερα. Βέβαια πολλές γάτες τρελαίνονται για γαλακτοκομικά, η δικιά μου τρώει μέχρι και γιαούρτι, let alone τυρί κ.λπ. Το γάλα καθ'αυτό μπορεί και στις ενήλικες γάτες να προκαλέσει δυσπεψία γι'αυτό δίνεται ή καθόλου ή με ρέγουλα ή αραιωμένο τέλος πάντων - εαν θέλουμε οπωσδήποτε να ικανοποιήσουμε αυτή την όρεξη του ζωντανού.

Back at you!

http://pets.webmd.com/cats/guide/cats-and-dairy-get-the-facts

Ένα από τα πολλά site. Το οτι εσύ δίνεις στις γάτες σου γάλα και νομίζεις ότι είναι καλό δε σημαίνει ότι ισχύει για τον κόσμο όλο. Sorry to burst your bubble ξερόλα.

Δημοσ.

Back at you!

http://pets.webmd.com/cats/guide/cats-and-dairy-get-the-facts

Ένα από τα πολλά site. Το οτι εσύ δίνεις στις γάτες σου γάλα και νομίζεις ότι είναι καλό δε σημαίνει ότι ισχύει για τον κόσμο όλο. Sorry to burst your bubble ξερόλα.

ΔΕΝ τους δίνω ακριβώς επειδή έχουν δυσανεξία. Δεν έχουν ΟΛΕΣ οι γάτες δυσανεξία απ'όσο έχω φροντίσει να ενημερωθώ Κτηνιάτρους που έχω ρωτήσει σε σχέση με το αγελαδινό γάλα και γάτες η απάντηση ήταν ότι α) δεν χρειάζεται β) μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα και άρα γ) το αποφεύγουμε.

Παρεμπιπτόντως το μπολντ στο κουοτ σου πήγαινε στους προλαλήσαντες, πόσταρες όσο έγραφα. Δεν βλέπω που διαφωνούμε.

How can you tell? Try offering your cat a tablespoon or two of milk. If you don’t see symptoms within a day, chances are good your cat will do fine with milk as an occasional treat.

απο το λινκ σου.

Δημοσ.

Εμένα θα με ανησυχούσε περισσότερο η ποιότητα του γάλακτος που υπάρχει στο εμπόριο (και η αγνότητα του βιολογικού γάλακτος που αγοράζω ο ίδιος για καλύτερο) παρά το αν "κάνει" να πίνουμε γάλα γενικότερα. Ακόμα και αν το γάλα δεν υπήρχε στην δίαιτα του ανθρώπου κάποτε (πριν εξημερώσει τα ζώα), πιστεύω πως μέσα από χιλιάδες χρόνια προσαρμογής και εξέλιξης, το κάναμε εμείς να υπάρχει. Αυτό που δεν ξέρω όμως είναι σε τι συνθήκες ζουν οι αγελάδες που παράγουν το γάλα σήμερα, πώς τρέφονται, αν και τι φάρμακα τους δίνουν και αν φυσικά επηρεάζεται η ποιότητα του γάλακτος από όλα αυτά.

Δημοσ.

Θεωρείτε πως τα σκελετωμένα παιδάκια στην Αφρική εμφανίζουν το ίδιο ποσοστό δυσανεξίας στο γάλα με τις γάτες;

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν χαλάει το ύφος του περιοδικού την αξιοπιστία, ο συντάκτης έκανε τον κόπο και ανέφερε τις πηγές. Αν πας και διαβάσεις τις μελέτες που έχει θα δεις πως είναι καλό άρθρο παρότι είναι δημοσιευμένο σε καμένο περιοδικό.

Έχει όντως σοβαρές και πλήρεις πηγές:

1. Το site της Greenpeace. Έτσι, γενικώς.

2. To site της Greenpeace για τα γενετικώς μεταλλαγμένα προϊόντα. Μάλιστα.

2. Παραπομπές σε χαμηλού επιπέδου και ανύπαρκτης σοβαρότητας sites όπως το notmilk.com, το nomilk.com, το milksucks.com.

Εντός του άρθρου αναφέρονται:

α. Ένα άρθρο στο Lancet της 5.11.1994 που αναφέρει την δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα στα μωρά. Καμία έκπληξη (και καμία συνωμοσία) μέχρι εδώ.

β. Ένα άρθρο στο Pediatrics του 1983 (υποθέτω ότι είναι αυτό σε PDF) που λέει ότι το μητρικό γάλα είναι προτιμότερο στα νεογέννητα βρέφη. No shit Sherlock!

γ. Διάφορα άλλα άρθρα που επιβεβαιώνουν αυτό που θα σου πει ο πρώτος παιδίατρος: στα βρέφη προτιμάται το μητρικό γάλα.

Επειδή κάποιος ανέφερε γάτες, κόντρα στην κοινή γνώμη, το μεγαλύτερο ποσοστό γατών έχουν πλήρη δυσανεξία στη λακτόζη όταν είναι άνω των 4 μηνών. Όσες φορές κι αν έβαλα γάλα (αγελαδινό του σουπερμάρκετ) στα γατιά μου, ή δε θα το άγγιζαν ή αν το άγγιζαν θα ζωγράφιζαν τον τόπο έπειτα... [...]

Ας μου επιτραπεί, τότε, να αναφέρω τους τέσσερις σκύλους μου. Που γουστάρουν το γάλα. Πολύ.

Δημοσ.

Αυτά που λέει το άρθρο είναι πάνω κάτω γνωστά σε όσους διαβάζουν γενικά άρθρα διατροφής. Βασικά καταδικάζει την υπερβολική κατάχρηση που γενικότερα ακόμα και "αγιασμό" να πίνεις σε υπερβολικές δόσεις ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχεις παρενέργειες. Κάποτε έπινα 2-3 ποτήρια γάλα την ημέρα γιατί είχα την εντύπωση ότι όσο πιο πολύ πίνω, τόσο το καλύτερο για τον οργανισμό μου. Αλλά και από άλλες έρευνες που έχω διαβάσει, η λακτόζη που περιέχει δεν είναι ωφέλιμη σε μεγάλες ποσότητες αλλά βλαβερή.

Το γάλα του χωριού που έπιναν πριν 40-50 χρόνια δεν έχει καμία σχέση με το γάλα του σήμερα. Στο site της greenpeace βγάζουν τα αποτελέσματα για τα "καλύτερα και υγιεινά" προιόντα, ρίξετε μια ματιά να δείτε ποσα αντιβιοτικά έχουν μέσα!!

Αν μετά από λίγο καιρό πει κάποιος ότι τα λαχανικά βλάπτουν, μην τον πετάξετε πέτρες γιατί μπορεί να είναι και αλήθεια με αυτά που τους βάζουν. Εγώ πλέων αμφισβητώ αυτά που τρώω για το αν είναι υγιεινά και διαλέγω τοπικούς παραγωγούς που ισως να είναι λιγο καλύτεροι από μεγαλοεταιρίες τύπου Vivartia (τυχαίο παράδειγμα).

Δημοσ.

Ας μου επιτραπεί, τότε, να αναφέρω τους τέσσερις σκύλους μου. Που γουστάρουν το γάλα. Πολύ.

Will bark for milk αν θες και ένα πέμπτο :P

Εγω παντως δεν μπορω να φανταστω την ζωη χωρις μιλκο

Δεν ξέρω αν το γάλα δεν είναι και ότι καλύτερο για τροφή.....για το milko όμως είμαι σίγουρος xaxa

Δημοσ.

Μην δωσεις γαλα σε γατα και το πεθανεις το ζωο.

Δε μιλάω για αγελαδινό, το οποίο όντως δεν πρέπει να το πίνουν. Το γάλα γενικότερα το ξεσκίζουν όμως, ακόμα και σε μεγάλη ηλικία. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...