Προς το περιεχόμενο

Solid state διαφορα με hdd

KoKoPsOpSaRoS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδες χαιρετε..μια ερωτηση..ποια ειναι ακριβως η διαφορα αναμεσα σε εναν ssd και hdd? εχουνε περισσοτερα rpm και κρατανε περισσοτερο? γιαυτο ειναι πανακριβοι?

Δημοσ.

Δεν στροφαρουν, δεν έχουν δίσκο μέσα όπως οι άλλοι.

Μεγαλύτερο τους πλεονέκτημα είναι η ταχύτητα.

Δεν έχουν μηχανικά-κινούμενα μέρη.

Αυτό συνεπάγεται στο ότι:

1) δεν ζεσταίνονται,

2) δεν κάνουν θόρυβο,

3) είναι πιο γρήγοροι (ενώ οι μαγνητικοί HDD, αργούν λόγω τότι οι αναζήτηση των δεδομένων μέσα στο δίσκο, καθυστερεί επειδή θα πρέπει η βελόνα ανάγνωσης να "πάει" στο σωστό σημείο να διαβάσει το δεδομένο και για ένα αρχείο, θα πρέπει να το κάνει πάρα πολλές φορές)

4) δεν κινδυνεύουν να αστοχήσουν(=να χαλάσουν ή να καταστρέψουν δεδομένα) λόγω δονήσεων

5) δεν καίνε πολύ ρεύμα (έτσι στο laptop η μπαταρία κρατάει περισσότερο)

Μειονεκτήματα ssd:

1) Είναι ακριβοί και έχουν μικρό μέγεθος

Αν το πάρετε αναλογικά πόσο στοιχίζει 1GB σε έναν SSD και σε έναν HDD, η διαφορά είναι τεράστια...

Αγοράζετε με τα ίδια λεφτά έναν HDD 1ΤΒ ή έναν SSD 30-60GB ...

2) Έχουν συγκεκριμένο αριθμό εγγραφών-επανεγγραφών

Αυτό σημαίνει ότι μετά από κάποια χρόνια θα αχρηστευτεί.

3) Σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις, οι ταχύτητες εγγραφής είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές των δίσκων HDD.

Δημοσ.

Οι ssd δεν είναι σαν αυτούς που ξέρεις δεν έχουν platters, κεφαλές, μαγνήτες, στροφές κτλ. αλλλά είναι κάτι σαν μεγάλες κάρτες μνήμης όπως οι κάρτες SD.Είναι πιο ασφαλείς γιατί αν πέσουν κάτω πιθανότατα δεν θα πάθουν τίποτα αφού μέσα είναι μια πλακέτα με τσιπάκια και όχι δίσκους και είναι πολυ πιο γρήγοροι (~500 mb/s) γιατί δεν χρειάζεται η βελόνα να μετακινηθει στην περιοχή για να διαβάσει.Είναι βέβαια λίγο ακριβοί οι πιο καινούριοι αλλά αν δεν θες τοπ επιδόσεις και δεν μπορείς να ξοδέψεις πολλά μπορείς να πάρει λίγο παλιότερους.

Νομίζω πως κρατάνε περισσότερο απλά θέλουν ειδική μεταχείρηση δηλ. να μην τους σβήνεις γράφεις συνέχεια γιατί τα κελιά αποθήκευσης μέσα στα τσιπάκια θα χαλάσουν (μετά απο χιλιάδες ίσως εκατομμύρια σβησήματα-γραψίματα βέβαια παίζει και το πόσο τυχερός είσαι) και σιγά σιγά θα αχρηστευτεί.Αλλά για να χαλάσει έτσι στο ξαφνικό σε μια μέρα δεν νομίζω πως θα συμβεί.Γι'αυτο σε αυτούς βάζεις Windows κάνα δυο προγράμματα και έχεις ένα δευτερο για όλα τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

με λιγα λογια...θα τα σκασεις τα λεφτα..αλλα αξιζουνε...

μααααλιστα. σκαλωσα λιγο με τα μειωνεκτιματα..ειδικα με την εγγραφη κ επανεγγραφη..λιγο ανοησια αυτο το θεμα..

Δημοσ.

με λιγα λογια...θα τα σκασεις τα λεφτα..αλλα αξιζουνε...

μααααλιστα. σκαλωσα λιγο με τα μειωνεκτιματα..ειδικα με την εγγραφη κ επανεγγραφη..λιγο ανοησια αυτο το θεμα..

Όταν θα γίνει αυτό , το πιο πιθανό είναι να έχεις άλλο pc και οι ssd να είναι ότι είναι σήμερα οι μηχανικοί .

Δημοσ.

οποτε αξιζει...αλλα πολλα τα λεφτα. βρηκα εναν kingston 30gb. πιστευω οτι ειναι αρκετος για να εχω μονο τα windows και κατι προγραμματακια. μουσικη εικονες και τετοια τα βαζω σε εξωτερικο..τι λετε?

Δημοσ.

Μην σκαλώνεις.Ώπως είπαν και πιο πάνω το πιθανότερο να έχεις άλλο pc όταν θα αρχίσει να συμβαίνει.Πιστευώ με 60gb θα είσαι οκ γιατί όλο και κάτι θα χρειαστεί να μπει στον ssd οπότε να μην είσαι στην τσίτα.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτόν που έχει τώρα αντι για εξωτερικό γιατί θα είναι αργός όσο να'ναι.

Δημοσ.

εγινε παιδες. ευχαριστω πολυ..οταν μαζεψω φραγκακια..σκεφτομαι να παρω εναν. εχει κανενας απο εσας για να μου πει γνωμη? πρεπει να φυσανε ε?

Δημοσ.

Δεν έχω να σου πω (σκοπεύω να πάρω βέβαια) αλλά απ'οτι έχω ακούσει είναι καλύτεροι απο τους κανονικούς σκληρούς.Καλό θα ήταν να μεζέψεις κάποια χρήματα να πάρεις ένα μεγαλούτσικο και σύγχρονο γιατί οι πιο καινούριοι είναι και πιο βελτιωμένοι και κρατάν και περισσότερο και έχουν και καλύτερες επιδόσεις.Πολύ καλοί είναι οι OCZ κυρίως OCZ 120GB Solid 3 και OCZ 120GB Vertex 3 που ακόμα δεν έχω καταλάβει τί διαφορά έχουν αλλά τέλος πάντων.

Δημοσ.

5) δεν καίνε πολύ ρεύμα (έτσι στο laptop η μπαταρία κρατάει περισσότερο)

μυθος μεγαλος..

(αυτο βεβαια δεν αναιρει το γεγονος οτι αξιζει η αγορα ενος solid state)

Δημοσ.

μυθος μεγαλος..

(αυτο βεβαια δεν αναιρει το γεγονος οτι αξιζει η αγορα ενος solid state)

Γιατί το λες αυτο; Εμένα μου έδωσε 10-15 λεπτά επιπλέον

Δημοσ.

και μενα καπου τοσο ΙΣΩΣ να μου εδωσε στις 6 ωρες... Αρα μυθος δεν παραμενει? (εκτος κι αν ειχες κανεναν 7200 high performance)

Δημοσ.

και μενα καπου τοσο ΙΣΩΣ να μου εδωσε στις 6 ωρες... Αρα μυθος δεν παραμενει? (εκτος κι αν ειχες κανεναν 7200 high performance)

Οχι ρε συ,τι περιμενες?σιγα το ρευμα που καιει ενας μηχανικος σκληρος δισκος στις 5400 για να δεις και τεραστιες διαφορες.....

Δημοσ.

Σκεψου ομως τι επιδοσεις ειχε ο 5400 σε σχεση με τον ssd στην ιδια σχεδον καταναλωση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...