Προς το περιεχόμενο

Myst Movie?

Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Υποθέτω ότι είναι σε πολλούς γνωστό το παιχνίδι MYST (computer game) της Cyan Worlds, Inc, οι συνέχειές του (Riven, Exile, Revelations, End Of Ages και URU) και τα διάφορα βιβλία (3 μέχρι τώρα) που έχουν εκδοθεί σχετικά με το ίδιο universe.

Τα ευχάριστα νέα

Πρόσφατα έγινε ευρέως γνωστό πως από το 2004 έχει ήδη ξεκινήσει ένα project για τη δημιουργία μιας ταινίας βασισμένης στο Myst Universe :-):-). Το project αρχικά είχε την κωδική ονομασία Project Passage και αρχικό "παραδοτέο" του ήταν μια ταινία μικρού μήκους υπό τον τίτλο "Passage to Kʼveer". Σήμερα εχει τον προσωρινό τίτλο Myst The Motion Picture και αναφέρεται στην διαδικασία δημιουργίας μια πλήρους ταινίας. Οι δημιουργοί επιθυμούν να μην φτιάξουν μια συνηθισμένη μεταφορά ενός videogame στη μεγάλη οθόνη, και σκοπεύουν να βασίσουν το σενάριο σε ένα από τα Myst novels. Και κυρίως στο "Book of Ti'Ana" (που είναι κατά πολλούς και το καλύτερο από τα τρία).

mystmovieeu3.jpg

Media Content (ανανεώθηκε 20/07/08)

• Teaser image (Conceptual Art):

MystMovie_stitched_Kohdi.png

Σχετικά με το Mysteria Film Group

Το project ξεκίνησαν οι αποκαλούμενοι Mysteriacs, Patrick A. McIntire και Adrian Vanderbosch και η ομάδα παραγωγής έχει το όνομα Mysteria Film Group. Οι Mysteriacs είναι fans της μυθολογίας του Myst (πιο σωστά του D'ni universe), και έχουν από το 2006 την υποστήριξη του Rand Miller και της Cyan για να προχωρήσουν με την ταινία. Περισσότερες πληροφορίες γι'αυτούς είναι διαθέσιμες στο επίσημο site.

Η επίσημη θέση της CYAN

Ο ίδιος ο Rand Miller έχει γράψει ένα σχόλιο στο επίσημο site, κατα το οποίο δηλώνει ενθουσιασμένος με την ιδέα και με ένα demo video που του έστειλαν οι Mysteriacs για το concept της ταινίας. Χαρακτηριστικά αναφερεται:

Project Passage represents an unorthodox approach to making a Myst movie (...). When we finally got around to watching the DVD proposal we were impressed by the work they had put into it' date=' but more importantly, we were ignited by their passion. We suddenly realized that making a Myst movie was not about Hollywood and studios and cigars and agents. It was about passion. So we gave a couple of non-Hollywood types a call and told them we should go for it.

[/quote']

Τι περιμένουμε στο άμεσο μέλλον

Σύμφωνα με το επίσημο site (production blog), αναμένεται σύντομα κάποιο trailer, ενώ με συνεχείς ενημερώσεις θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τις λεπτομέρειες του Project.

Αναφορές

Source.png Πηγή: Επίσημο site

Για την ιστορία, το επίσημο site αποκαλύφθηκε μέσω της επίλυσης μιας σειράς από γρίφους σε ένα teaser website που τώρα βρίσκεται σε ξεχωριστό link. Σε καταχώρηση της wikipedia δίνονται κάποια παραπάνω στοιχεία σχετικά με τους γρίφους.

Δημοσ.

μακαρι να λεει..α ρε μυστ,ποσο καψιμο τοτε στο δημοτικο,ποοσοοο..εποχες..αντε να δουμε λοιπον,τοσες μ@λ@κιες βγαινουν απο βιντεογκεημς,ελπιζω αυτο να χαραξει το σωστο δρομο!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κατατοπιστικότατο το άρθρο! Πρόσφατα διάβασα το πρώτο βιβλίο the book of atrus και μου άρεσε πολύ. Διατηρεί θαυμασια την ατμόσφαιρα των παιχνιδιών. Κρίμα που δεν το διάβασα πρίν παίξω το Riven. Δυστυχώς δεν βρίσκω πουθενά το δεύτερο βιβλίο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η ταινία.

• Moderators
Δημοσ.

Είχα και εγώ το Book of Atrus, μεταφρασμένο στα ελληνικά (πολύ καλή δουλειά και ως προς το Original περιεχόμενο και στη μετάφραση). Βοηθούσε πολύ στο να δώσει περισσότερο βάθος και έκταση στην μυθολογία που συνδεόταν με το παιχνίδι MYST και να προετοιμάσει το έδαφος και την ατμόσφαιρα για το επερχόμενο (τότε) RIVEN.

Έχοντας διαβάσει το βιβλίο πριν παίξω το Riven, έψαχνα και αναγνώριζα τοποθεσίες (και το πόσο άλλαξαν) και πρόσωπα/καταστάσεις, ήταν ένα ωραίο συναίσθημα.

Τα υπόλοιπα βιβλία τα προμηθεύτηκα αρκετά αργότερα, όταν εκδόθηκαν μαζί με το πρώτο, με ενιαίο cover: The Myst Reader. (από Amazon)

Είναι στα αγγλικά και αν κατέχει κανείς τη γλώσσα (και είναι fan του Myst franchize) προτείνονται ως πολυ καλά αναγνώσματα (με μια μικρή επιφύλαξη για το Book of D'ni που ήταν κάπως φόλα κατώτερο :-(). Αγνοώ αν υπήρξε ποτέ μετάφραση στα ελληνικά για τα Book of Ti'Ana και Book of D'ni.

Δημοσ.

To the book of atrus το διάβασα σε ηλεκτρονική έκδοση στα αγγλικά. Πέρα από το λίγο βεβιασμένο τέλος, θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα scifi (αν μπορούμε να το πουμε scifi) βιβλία που έχω διαβάσει (και έχω διαβάσει πάρα πολλά!). Απορώ που δεν είχε μεγαλύτερη αναγνώριση στο χώρο. Τώρα αρχίζω το the book of ti'ana, που θα βασιστεί η ταινία.

Όσο για την ταινία μεγάλη είδηση είναι η συμμετοχή στο project του John Howe, υπεύθυνου καλλιτεχνικής διεύθυνσης στον άρχοντα των δαχτυλιδιών!

• 2 μήνες μετά...
  • Moderators
Δημοσ.

Αν και έχει κυκλοφορήσει εδώ και ένα μήνα περίπου, εγώ το πήρα χαμπάρι μόλις τώρα.

Ο λόγος για την κυκλοφορία του Animatic Conceptual-Teaser trailer για το Project των Mysteriacs.

Σημαντική προειδοποίηση: Το βιντεάκι περιέχει σημαντικά στοιχεία από ολόκληρη την υπόθεση του βιβλίου στο οποίο θα στηριχθεί η ταινία. Δηλαδή εγώ που έχω διαβάσει το βιβλίο θα τα έλεγα σοβαρά spoilers. Τώρα βέβαια, έτσι όπως είναι γρήγορο και σε conceptual ρυθμούς/στυλ δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβει κάποιος -που δε διάβασε το Book of Ti'Ana- πολλά.

Μπορείτε να το δείτε (υπ'ευθύνη σας ;) αφού διαβάσετε την πιο πάνω προειδοποίηση για spoilers) από:

Όπως προανέφερα, το βίντεάκι αυτό έγινε το 2004 από τους Mysteriacs, για τις ανάγκες της πρώτης παρουσίασης της ιδέας για ταινία σχετική με τη μυθολογία του Myst/D'ni στην CYAN.

• 3 μήνες μετά...
  • Moderators
Δημοσ.
Υπαρχει κανα νεοτερο για την ταινια του ΜΥΣΤ?

Οι Mysteriacs έχουν εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα για να κάνουν την ταινία. Το σενάριο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Αυτό τον καιρό είναι κυρίως απασχολημένοι με ένα παράλληλο project - την ταινία μικρού μήκους "For Travis Preston".

Δημοσ.

Πωπω! Όλο αυτό το thread ήταν τον καιρό που ήμουν στρατό και δεν το είχα πάρει χαμπάρι.

Κατ' αρχάς με το καλό να γίνει η ταινία!

Ψήθηκα άσχημα να διαβάσω το βιβλίο και ελπίζω να το βρω με τη μετάφραση (άμα λέει ο Praetorian ότι είναι καλή, έτσι θα 'ναι. Εμπιστεύομαι απόλυτα ;)), γιατί ακόμα δεν έχω τελειώσει το Riven (πιθανώς μάλιστα να είμαι αρκετά αρχή), οπότε είμαι ακριβώς στη φάση "έχω παίξει myst και πάω για riven".

Mάλλον θα κάνω μια επανάληψη στο Myst στα γρήγορα, θα διαβάσω το βιβλίο και μετά θα ολοκληρώσω αυτό που έχω αφήσει στη μέση εδώ και χρόνια, το Riven.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Αληθεια γνωρίζατε οτι καποιοι fun του παιχνιδιου Myst, κανουν φιλοτιμες προσπαθειες να γυρισουν ταινια με θεμα γυρω απο τον χαμενο πολιτισμο των D'ni?

Μαλιστα εχουν και τη βοηθεια της ιδιας της Cyan. Ενδιαφερον ακουγεται.. Link: http://mystmovie.com/

• Moderators
Δημοσ.

Yep. Υπάρχει ήδη θέμα:

http://www.insomnia.gr/topic/230684-myst-the-motion-picture/

Τελικά τους παίρνει πολύ περισσότερο από όσο υπολόγιζαν, και το αρχικό script που έγραψαν δεν το βρήκαν αρκετά ενδιαφέρον τα διάφορα studios στα οποία απευθύνθηκαν.

Τώρα σκέφτονται να αλλάξουν εντελώς το script (κρίμα). Πλέον, δεν πιστεύω ότι θα δούμε κάτι σύντομα σε αυτό το μέτωπο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Άμα περιμένουν από τα studios... το πολύ πολύ να δούμε μια από τα ίδια, που απλά θα έχει τον τίτλο Myst.

Είναι φανερό ότι τα studios προσπαθούν συνεχώς να χαζο-ποιούν το περιεχόμενο των ταινιών τους, για να προσεγγίζουν μεγαλύτερο κοινό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...