Προς το περιεχόμενο

γυαλισμα αυτοκινητου

geotrian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσεχώς και σε τελεμάρκετινκ.

Αν θες κάτι δοκιμασμένο, πάρε το C Quartz (το έχω, αλλά δεν το δοκίμασα ακόμα)

http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?p=2419790

Το ceramic με πoια αιτιολογία το απορρίπτεις?

Δεύτερον, το C Quartz δεν θέλει τοποθέτηση απο κάποιον που ξέρει? Το βάζει κανεις στην Ελλάδα? Πόσο διαρκεί?

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και το C Quartz κεραμικό λέει πως είναι, και το απλώνεις μόνος σου.

Δεν δίνεις 300ευρά (omg & wtf δηλαδή) για να μπει από ειδικό.

http://www.cleanyourcar.co.uk/sealants/cquartz-ceramic-paint-protection-kit/prod_725.html

Πόσο καιρό λένε όμως οτι κρατάει? Κάτι για ανα 3 βδομάδες επανάληψη διάβασα.

Δημοσ.

Επειδή ειπες ότι το έχεις, όταν το βάλεις στο αμάξι σου μπες κ´ γράψε μας εντύπωσεις. Εγώ ψηνομαι να το αγοράσω, αλλα θα ήθελα κ´ κάποιες πρώτες εντυπώσεις απο κάποιον που το έχει εφαρμόσει στο αμάξι του.

Δημοσ.

Δεν έχω γνώμη γι'αυτό, ελπίζω να το βάλω μέσα στο Σ/Κ σε ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο, αλλά μάλλον διάβασες το review χρήστη:

Results are very rewarding when used properly. The hydrophonic properties of this stuff makes it really easy to maintain your car. Quick pressure wash once a week, then wash paintwork once every 3 wks. Even wiped off the cats paw marks from down the road, BONUS Great value for money
Δημοσ.

Δεν έχω γνώμη γι'αυτό, ελπίζω να το βάλω μέσα στο Σ/Κ σε ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο, αλλά μάλλον διάβασες το review χρήστη:

A!ναι, εκει το είδα. Άσε που και το "used properly" είναι λίγο tricky σαν έκφραση.

Αναμένουμε τις εντυπώσεις σου πάντως (αποτέλεσμα, ευκολια τοποθέτησης κτλ). Αν και για ασφαλείς εντυπώσεις μάλλον θα πρέπει να περάσει κανας μήνας.

Προσωπικά, ψαχνω για μία ψιλομακροχρόνια λύση γιατί δεν είμαι άτομο που θα περιποιούμε το αμάξι κάθε εβδομάδα και θα του συμπεριφέρομαι σαν μωρό. Δηλαδή αν με 300€ μπορουσα να περάσω 2 χρονάκια (ουτε καν 5) απλά πλένοντας το όταν χρειάζεται, θα ήμουν ευτυχής.

Δημοσ.

Εγώ πάντως Critter την λύση που λες δεν την έχω δει πουθενά να τεσταρετε ακόμα...

Δεν χρειάζεται εβδομαδιαία περιποίηση,

το εσωτερικό το καθαρίζεις οποτε κρινεις εσύ,

για έξω αν γυαλίζεις και κερώνεις με ένα καλό κερί κάθε 4μήνες είσαι κομπλέ, και πλένεις επίσης όποτε θες με ένα σαμπουαν για αυτοκίνητο και αντίστοιχα σφουγγάρια

αυτό είναι όλο

Δημοσ.

Είναι τόσο απλό όσο λες? Γιατι μπήκα στο cardetailing.gr και κοίτα τι διάβασα και μάλιστα σε τοπικ για αρχάριους :

To Σωστό Detailing Βήμα προς Βήμα :

1. Περνάμε με snow foam (Valet Pro pH Neutral Snow Foam), το αφήνουμε 5 λεπτά να δράσει και ύστερα ξεπλένουμε.

2. Πλένουμε τους τροχούς με ειδικό υγρό (AutoGlym Clean Wheels) χρησιμοποιώντας μια βούρτα για επίμονες βρωμιές (AutoGlym Hi-Tech Wheel Brush).

3. Πλένουμε με σαμπουάν αυτοκινήτου (AutoGlym Body Work Shampoo Conditioner) χρησιμοποιώντας το προβατάκι (Sonus Ultimate Oval Wool Wash Mitt) και 2 κουβάδες εφοδιασμένους με Grit Guard (Meguiar's Grit Guard).

4. Κάνουμε καθαρισμό με ένα clay (Sonus SFX Ultra-Fine Detailing Clay in Box) χρησιμοποιώντας και το κατάλληλο λυπαντικό (Sonus Glyde Clay Lubricant) (άν χρειάζεται) σε όλο το αυτοκίνητο και τους τροχούς αν χρειάζεται.

5. Ξαναπλένουμε με σαμπουάν αυτοκινήτου (AutoGlym Body Work Shampoo Conditioner).

6. Σκουπίζουμε το αυτοκίνητο με πικέ mf πανάκια (Guard από praktiker - carrefour).

7. Καλύπτουμε όλα τα πλασικά (και τα φανάρια) στα σημεία επαφής με την λαμαρίνα με μια ταινία για την αποφυγή να πέσει αλοιφή πάνω τους.

8. Το περνάμε με το SRP (AutoGlym Super Resin Polish) χρησιμοποιώντας ένα mf πανάκι (AutoGlym Perfect Polishing Cloth).

9. Το περνάμε με ένα επιπλέον γυαλιστικό (AutoGlym Extra Gloss Protection) χρησιμοποιώντας ένα άλλο mf πανάκι (AutoGlym Hi-Tech Finishing Cloth).

10. Το κερώνουμε (AutoGlym Wax).

11. Βγάζουμε την ταινία και γυαλίζουμε - καθαρίζουμε τα πλαστικά (AutoGlym Vinyl & Rubber Care αλλά και Bumper Black).

12. Γυαλίζουμε τους τροχούς (AutoGlym Alloy Wheel Seal).

13. Γυαλίζουμε τα λάστιχα από τα παράθυρα (AutoGlym Vinyl & Rubber Care).

14. Γυαλίζουμε τα παράθυρα (AutoGlym Car Glass Polish). Άν έχουμε φιμέ τζάμια χρησιμοποιούμε ειδικό γυαλιστικό (Meguiar's NXT Glass Cleaner).

15. Το χαζεύουμε με τις ώρες ;) ;) ;) .

Δηλαδή αν είναι να πάρω 15.000 προιόντα με το ανάλογο κιόλας κόστος και να ασχολούμε 5 ώρες τη φορά με το αμάξι, καλύτερα να βρώ γκόμενα (εκτος της κοπέλας δλδ) να περνάει και πιο ευχάριστα η ώρα.

Θα μου πεις : Αυτά είναι για τους ψείρες και δεν χρειάζονται. Η μόνη μλκια με την πάρτη μου είναι πως σε ότι κάνω στη ζωή μου είμαι ψείρας. Τώρα δλδ που διάβασα αυτό, δύσκολο να κάνω κάτι λιγότερο. Απο την άλλη θεωρώ οτι δεν αξίζει σε καμμία περίπτωση να είναι κανείς ψείρας σε λαμαρίνες με ρόδες, οπότε μια έτοιμη λύση θα ήταν το καλύτερο. Σίγουρα πάντως η συγκεκριμένη λύση δεν είναι στο κουρμπέτι καιρό και επομένως δεν ξέρουμε αν όντως τιμάει αυτά που υπόσχεται.

Δημοσ.

E δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα αυτά κάθε φορά που πλένεις.

Πηλό (αργιλικό τακάκι) θα περνάς 1-2 φορές το χρόνο, με απλό διάλυμα νερού απιονισμένου και μερικές σταγόνες σαμπουάν ή απορρυπαντικού πιάτων.

Επίσης, αυτά που υπόσχονται καθαρισμό ζαντών, είναι για να κρατάς <<μικρό καλάθι>>.

Σε ξένο φόρουμ είδα πως το Valet Pro Bilberry Safe Wheel Cleaner, καθάριζε τη μαυρίλα από τα τακάκια χωρίς τρίψιμο!

Σε μένα δεν έβγαινε αν δεν έβαζα βούρτσα (επιφυλάσσομαι όσον αφορά την αραίωση)

Το ίδιο για έντομα και πίσσα.

Προσπαθούσα να βγάλω κάτι στίγματα με το Chemical Guys - Strong Wash - Bug Bugger & Tar Remover, και τελικά έβαλα καθαριστική βενζίνη για να βγουν!

Από πανιά έχω αρκετά, πολυδιαφημισμένα μάλιστα, αλλά την παράσταση στο στέγνωμα τζαμιών την έκλεψε ένα ταπεινό μικροινών που αγόρασα από τα πράκτικερ..πολύ καλύτερο από τα πικέ που οι γνώστες συστήνουν ως καλύτερα.

Από τα πολλά πράματα που έχω πάρει, εκείνα που έχω προλάβει να τεστάρω και μ'άρεσαν είναι το RainX για τα τζάμια, το Lusso Oro (κερί) και το Poorboy's Natural Look Dressing αλλά και ένα της Sonax για πλαστικά που αναζωογονούν έστω παροδικά τον ξεθωριασμένο άβαφο προφυλακτήρα μου.

Δημοσ.

βρε ανθρωπε με τις 8 κοπελες δεν χρειάζεσαι τόσα όσα λες....με την μια σου βγάζω τα βήματα

1, 2, 9, 15

οπότε από 15 βήματα έχεις μόλις 11....

πολλά γίνονται και με άλλα προιόντα όμως και πάλι τα 11 βήματα τα κάνεις κάθε 4 μήνες *

κάθε "βδομάδα" (σαν βδομάδα εννοώ τον καιρό που κάνει να πλύνεις) κάνεις μόνο τα:

1# : ρίχνεις νερό με πίεση και μουσκεύεις όλο το αμάξι ώστε να φύγουν τα πολλά

3 και 6

3 βηματάκια δλδ!

Αν δεν έχεις χόρο/χρόνο/όρεξη κλπ για να το κάνεις δεν το κάνεις, εγώ δεν σε είπα να ασχοληθείς με το cardetailing

όσο για τα 15 βήματα ή τα 25 που ακολουθούν άλλοι απλά τους αρέσει δεν είναι ψείρες.

Εγώ δυστηχώς δεν έχω διαθέσει τόσα λεφτά για πολλά "βήματα" αλλά μου αρέσει να ασχολούμαι.

*τώρα κάτι για πλαστικά, τσιμούχες εσυ κρίνεις αν θα τα κάνεις κιόλας...

Τέλος πάντως εγώ στα είπα στην αρχή για να δεις οτι δεν είναι τπτ μπελάς. Μια φορά "σκληρή διαδικασία" και μετά κάθε 1-2 βδομάδες πλύσιμο και είσαι κομπλε..

Και για κόστος δεν το συζητάω είναι πολύ λίγο...

Θαύματα πάντως από νανοπροϊόντα μην περιμένεις, ναι είναι πολύ γαμάτα αλλά αυτά περι 18 χρόνια και τέτοια...ουτε καν! ένα 9μηνο το δέχομαι

υπάρχει η σειρά nanolex αν θες να δεις ας πούμε για πιο μακροχρόνια δράση...

Αυτά στο περίπου αν θες κάτι ρώτα, δεν είναι πάντως τόοοσο πολυπλοκο και δύσκολο, ούτε αναγκαστηκό, μην το βλέπεις έτσι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...