sotosmelvin Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Σκοπεύω να αγοράσω SSD ή SSDs σε RAID0 με budget στα 200€.Η m/b έχει μόνο Sata 2.Μέχρι στιγμής τείνω προς τον Intel 320 Series 120GB εξαιτιας του μικρόυ fail rate που έχει παρατηρηθέι γενικά στους drives της Intel.Μία εναλλακτική επιλογή είναι 2x Vertex 2 60gb οι οποίοι είναι περίπου στην ίδια τιμή αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν υποστηρίζουν trim και εάν αξίζουν σε σχέση με τον μονό.Φυσικά αν έχετε να προτείνετε καλύτερες επιλογές θέλω να τις ακούσω. Όσον αφορά τη χρήση του η τους,θα είναι για το λειτουργικό (win 7 64 bit) και μερικά games γαι γρηγορότερα loading times.
karmen1983 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δες αυτόν http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24818&cat=6&sub=0&pmanuf=1142&sort=undefined&step=undefined Με τους 2 δεν θα έχεις trim (απαντάω με επιφύλαξη αλλά νομίζω έχω δίκιο)
PETROS13 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 δες και αυτόν επίσης! http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Corsair-Force-Series-115GB-SSD-w-Bracket-CSSD-F115GB2-BRKT-A.htm
sotosmelvin Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Ο solid 3 μαζί με αυτό για να έχω και sata 3 όντως φαίνεται καλή ευκαιρία. Ελπίζω μόνο να μην είμαι στους άτυχους τον solid state της ocz... EDIT: Ο Agility 3 120gb που κοστίζει λίγο περισσότερο δε θα ήταν καλύτερη επιλογή εξαιτάς των 4k που είναι αρκετά υψηλότερα;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Εφοσον ειχα SataII μόνο, θα πηγαινα σε Intel 320 μονο και μονο λογω 5ετους εγγυησης...
sotosmelvin Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Εφοσον ειχα SataII μόνο, θα πηγαινα σε Intel 320 μονο και μονο λογω 5ετους εγγυησης... Πραγματικά διαβάζοντας διάφορα reviews φοβάμαι να πάρω ocz ssd.Έτσι και αλλιώς τον θέλω για απλή χρήση και όχι για μεγάλα reads και writes.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 E τοτε πας απευθειας στον Intel 320 120GB, και μαλιστα απο καταστημα που να αναγραφει τα 5 χρονια εγγυηση. Π.χ.: http://www.msystems.gr/index.php?category=2021&product=12098
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 μη πας σε raid σε ssd για κανενα λογο. καλυτερα εναν και καλο.
sotosmelvin Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Ένας ακόμη ssd που βλέπω πως αξίζει από reviews είναι ο crucial m4 128gb .Είναι και Sata 3 και το μόνο πρόβλημα που αναφέρεται σε reviews στο newegg με κολλήματα φτιαχνεται με ένα registry fix.Αυτό με μία κάρτα pci e x4 για sata 3 βγαίνει λίγο παραπάνω από τον intel 320.Αξίζει λέτε; EDIT:Πήρα τελικά τον Intel 320 120gb.Το σύστημα έχει γίνει πολύ πιο γρήγορο όσο αορά το άνοιγμα προγραμμάτων και το boot και shutdown.Σας ευχαριστώ όλους,thread closed.
benign Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ένας ακόμη ssd που βλέπω πως αξίζει από reviews είναι ο crucial m4 128gb .Είναι και Sata 3 και το μόνο πρόβλημα που αναφέρεται σε reviews στο newegg με κολλήματα φτιαχνεται με ένα registry fix.Αυτό με μία κάρτα pci e x4 για sata 3 βγαίνει λίγο παραπάνω από τον intel 320.Αξίζει λέτε; EDIT:Πήρα τελικά τον Intel 320 120gb.Το σύστημα έχει γίνει πολύ πιο γρήγορο όσο αορά το άνοιγμα προγραμμάτων και το boot και shutdown.Σας ευχαριστώ όλους,thread closed. Συγκρινοντας τα λεφτα που εδωσες πιστευεις οτι αξιζε τελικα η το μετανοιωσες?
sotosmelvin Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Συγκρινοντας τα λεφτα που εδωσες πιστευεις οτι αξιζε τελικα η το μετανοιωσες? Από τη μία τώρα που πήρα ssd,δεν ξαναγυρνάω με τίποτα σε μηχανικό για το λειτουργικό.Ειδικά ο χρόνος που χρειάζεται για bootαρει και η αίσθηση της ταχύτητας που δίνει στον υπολογιστή αξίζουν τα λεφτά που έδωσα.Ωστόσο νομίζω πως θα μπορούσα να συμβιβαστώ και με μικρότερη χωρητικότητα.Έχω 2 παιχνίδια με συνολικό όγκο 20+ gb και τα windows και είμαι στα 80gb.Ίσως να μου έφταναν και τα 60gb.Γενικά πάντως είμαι ευχαριστημένος και αν είχα την οικονομική δυνατότητα αυτή την στιγμή,θα έπαιρνα και δεύτερο για το laptop
benign Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ευχαριστω για την απαντηση,σορρυ που σε απασχολω αλλα θα ηθελα να κανω μια τελευταια ερωτηση.Ο μηχανικος με τον οποιον συγκρινεις τον ssd, ποσο παλιος ειναι? Που ειδικα (εννοω σε ποιες συγκεκριμενες εφαρμογες) ειδες την διαφορα?Ας πουμε εγω με τελευταιας γενιας sata3 μηχανικο εχω πολυ γρηγορο boot time. Για παραδειγμα εμενα η πιο αργη εφαρμογη μου ανοιγει σε 5 δευτερα ενω τα games σε 1 με 2. Μου ειναι δυσκολο να φανταστω να εχει προβλημα ενας μεσος χρηστης με τους χρονους που ανεφερα. Προφανως αντιθετα,ενας επαγγελματιας χρηστης η σοβαρος χομπιστας που κανει καποια χρονοβορα επεξεργασια video η audio στον μηχανικο σε βαθος χρονου ολοκληρωσης της εργασιας της εφαρμογης θα εχει καποια χρονικα ωφελη,αλλα αδυνατω να κατανοησω αν καν μπορουμε να ονομασουμε ωφελος τα 2-5 δευτερολεπτα.Και μετα ειναι και οι πανακριβες τιμες των ssd. Οποτε θα εκτιμουσα πολυ αν μπορουσες να μου δωσεις συγκεκριμενα παραδειγματα ωφελειας σε εφαρμογες.
sotosmelvin Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ευχαριστω για την απαντηση,σορρυ που σε απασχολω αλλα θα ηθελα να κανω μια τελευταια ερωτηση.Ο μηχανικος με τον οποιον συγκρινεις τον ssd, ποσο παλιος ειναι? Που ειδικα (εννοω σε ποιες συγκεκριμενες εφαρμογες) ειδες την διαφορα?Ας πουμε εγω με τελευταιας γενιας sata3 μηχανικο εχω πολυ γρηγορο boot time. Για παραδειγμα εμενα η πιο αργη εφαρμογη μου ανοιγει σε 5 δευτερα ενω τα games σε 1 με 2. Μου ειναι δυσκολο να φανταστω να εχει προβλημα ενας μεσος χρηστης με τους χρονους που ανεφερα. Προφανως αντιθετα,ενας επαγγελματιας χρηστης η σοβαρος χομπιστας που κανει καποια χρονοβορα επεξεργασια video η audio στον μηχανικο σε βαθος χρονου ολοκληρωσης της εργασιας της εφαρμογης θα εχει καποια χρονικα ωφελη,αλλα αδυνατω να κατανοησω αν καν μπορουμε να ονομασουμε ωφελος τα 2-5 δευτερολεπτα.Και μετα ειναι και οι πανακριβες τιμες των ssd. Οποτε θα εκτιμουσα πολυ αν μπορουσες να μου δωσεις συγκεκριμενα παραδειγματα ωφελειας σε εφαρμογες. OK δεν με πειράζει να μοιραστώ λεπτομέρειες.Αρχικά ο δίσκος ήταν ένας WD 750GB Black 7200rpm.Ήταν αρκετά γρήγορος αλλά ωστόσο υστερούσε σε μερικά πράγματα σε σχέση με τον ssd.Πρώτον,στο boot χρειαζόταν να περιμένω 5-10 δευτερόλεπτα στο loading αφού πατούσα στον account μου + ~10 δευτερόλεπτα για να σταματήσει το φόρτωμα των εφαρμογών.Τώρα αυτό γίνεται στιγμιαία.Επίσης σε φακέλους με πολλά αρχεία,ο ssd φορτώνει τα αρχεία στιγμιαία ενώ ο hdd χρειάζεται κάποια δευτερόλεπτα. Όσον αφορά τις εφαρμογές,οι μικρές (firefox,VLC) ανοίγουν αμέσως,σε κλάσματα δευτερολέπτου.Δεν έχω προλάβει να φορτώσω ακόμη κάποιο βαρύ πρόγραμμα στυλ photoshop ή 3d cad μιας και δεν ασχολούμαι επαγγελματικά οπότε σε αυτά δε μπορώ να σου πω,αλλά έχω ένα ενδεικτικό παράδειγμα.Το The Witcher 2 με τον hdd είναι το μόνο παιχνίδι που παίρνει πάνω από 5 δευτερόλεπτα να ανοίξει.Τα loading screens του είναι επίσης αισθητά μικρότερα. Συγκεκριμένα παίρνει περίπου 20 με 30 δευτερόλεπτα με τον hdd.Με τον ssd παίρνει 5 δευτερόλεπτα.Επίσης με τον ssd δεν παρατήρησα textures που δεν υπήρχαν και εμφανίζονταν ξαφνικά σε αυτό το παιχνίδι,αντίθετα με τον hdd που ήταν πολύ συχνό φαινόμενο. Οι εγκαταστάσεις προγραμμάτων από setup αποθηκευμένα στον σκληρό είναι εκεί που βλέπεις πάντως τη μεγαλύτερη διαφορά,όπου παρατήρησα ότι παίρνουν λιγότερο και από τον μισό χρόνο αυτόυ που χρειάζονται στον ssd(δεν εννοώ από εξωτερικά μέσα στον δίσκο) Επίσης, θέλω να αναφέρω το multitasking.Με τον hdd,αν άνοιγα 7zip και το έβαζα να αποσυμπιέζει και προσπαθόυσα να χρησιμοποιήσω το pc,αυτό σερνόταν.Τώρα με τον ssd πάει ικανοποιητικά γρήγορα ώστε να μπορώ να περιηγηθώ στο ιντερνετ χωρίς κολλήματα.Τέλος είναι και η μείωση του θορύβου του pc,επειδή πριν ο wd black ακουγόταν αρκετά όταν έγραφε η διάβαζε ενώ ο ssd είναι εντελώς ήσυχος. Δεν έχω άλλα παραδείγματα επειδή δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα άλλο σήμερα.Πάντως με τον τρόπο που εξελλίσονται τα παιχνίδια(console ports παντου και επανάσταση των indie ) δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη αναβάθμιση για pc των τελευταίων 2 ετών.Δηλαδή τι είναι καλύτερο,να περιμένεις 5 δευτερόλεπτα στα loading screens και να παίζεις περισσότερο αλλά στα 50-60 fps ή να έχεις την μαμάτη 6950 και τον ι5 2500κ στα 5ghz και να περιμένεις 30 δευτερόλεπτα στο loading;Εγώ προσωπικά θα μείνω με τον ι5 750 μου και την 5850 που μαξάρουν όλα τα αξιόλογα παιχνίδια και διαλέγω το πρώτοΟ μόνος λόγος για τον οποίον δεν θα διάλεγα τον ssd θα ήταν εάν είχα hardware 5ετίας.
benign Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Ευχαριστω για τις απαντησεις και τον χρονο σου. Εκπλησσομαι απο καποια απο τα times που ειχες με τον μηχανικο σε εφαρμογες και gaming.Για παραδειγμα: (και σε αντιστοιχια) Oι μικρες εφαρμογες τυπου firefox ,vlc ανοιγουν σε 2 δευτερα το πολυ.Μερικες σε 1 δευτερο. Οι φακελοι με πολλα αρχεια σε μενα ανοιγουν στιγμιαια ,στο κλικ. Το Witcher 2 οντως εκει και σε μενα αργει να φορτωσει ,εκανα πριν λιγο μετρηση και πηρε ακριβως 19 δευτερολεπτα αλλα οχι 30 που εκανε σε σενα.Αλλα σε αλλα games φορτωνει ταχυτατα.(Απο 5 μεχρι 10 δευτερα το πολυ.) Οποτε εκανα multitasking οπως unzipping ενα τεραστιο συμπιεσμενο φακελο η dvd ripping δεν ειχα κανενα προβλημα αργοποριας η να σερνεται το pc.Με το κλικ ανοιγε ο browser και δεν ειχα το παραμικρο κολλημα.Επισης πολλες φορες παιζω βαρια σε resources games κατα την διαρκεια multitasking χωρις το παραμικρο προβλημα. Οταν ειχα εγω εναν ssd Kingston, οντως εκανε πιο γρηγορα τις εγκαταστασεις αλλα οχι κατι το τρομερο που να εντυπωσιαζει.Για αυτο και τον πουλησα.Δεν ειμουν ευχαριστημενος,ασε που στην αρχη εκανε την διπλασια ωρα απο οτι ο μηχανικος για να εγκαταστησει windows 7 αλλα μετα την εγκατασταση ηταν ενταξει και οπως ειπα πριν γρηγορος αλλα οχι εντυπωσιακα. Τελος σχετικα με τα fps ποτε δεν τα μετρουσα,ουτε με ενδιαφεραν ,αυτο που με νοιαζει ειναι η γενικοτερη εμπειρια και τα πολιτιστικα,η διασκεδαστικα χαρακτηριστικα του game και να μην κολλαει κατι που το εχω ανετα,εξαλλου δεν εχω αγορασει ουτε προκειται ποτε ,βασει καταναλωτικης και γενικοτερης φιλοσοφιας,καρτα γραφικων πανω απο 180 ευρω.(Αντε 200 το υπερμεγιστο.) Ειναι πολυ περιεργο,που ειχες αυτες τις μεγαλες αργοποριες στον μηχανικο.(Μηπως σου ετυχε κακο κομματι?)Παντως αλλη μια φορα, ευχαριστω για τον χρονο σου και τις απαντησεις.
sotosmelvin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Πρώτον ο Kingston που είχες ήταν έανς X25-M κλώνος αν δεν κάνω λάθος,με αρκετά χαμηλότερα writes σε μεγάλα αρχεία.Αυτό ίσως εξηγεί την διαφορά στις εγκαταστάσεις.Για το firefox και τις μικρές εφαρμογές,δεν είπα πως μου ανοίγουν σε περισσότερο απο 1-2 δευτερόλεπτα,ωστόσο ο ssd τα ανοίγει σε κλάσματα του δευτερολέπτου,ούτε καν δευτερόλεπτο.Στο Wtcher 2 είπα και εγώ 20-30 επειδή δεν χρησιμοποίησα χρονόμετρο αλλά το υπολόγιζα κοντά εκεί.Οι φάκελοι οι μεγάλοι και εμένα ανοίγουν στο κλικ αλλά τα αρχεία δεν φορτώνουν στιγμίαια πάντα,ειδικά αν πάω να κάνω search όπου και ΄σερνεται ο hdd σε σχέση με τον ssd.Βέβαια αυτό εξαρτάται και από τον φάκελο που θεωρείς μεγάλο.Παραδείγματος χάρη,εγω μεγάλο θεωρώ φάκελο με 20+ gb αρχεία.Το πρόβλημα με το multitasking στο hdd το είχα στις εγκαταστάσεις κυρίως.Όταν έβαζα να γλινεται κάτι εγκατάσταση,όλα τα υπόλοιπα φορτώνονταν σχετικά πιο αργά.Τέλος παραδέχομαι ότι ίσως τα παραλέω λίγο όσον αφορά τους χρόνους του hdd επειδή δεν τους έχω μετρήσει με ακρίβεια.Η διαφορά του ssd σε ταχύτητα ήταν αρκετή ώστε να κάνε τον σκληρό να φαίνεται αρκετά πιο αργός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.