Gomez7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Γεια σας παιδια! Υπαρχει καποιος με P5Q3 deluxe και τον εν λογω CPU (E0) να μου πει vcore,nb,sb,cpu pll κτλ. για 24/7 στα 4.0Ghz ? Στα 3,8 ημουν πολυ σταθερος σε prime95 κτλ... Ετσι τα εχω τωρα αλλα δεν ειμαι σταθερος: > Manufacturer: Intel Brand String: Intel (R) Core(TM) 2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz Frequency: 4.02 Ghz FSB Speed: 1895Mhz Cache L1: 128 KB Cache L2: 12288 KB Ratio Status: Unlocked (Min:06, Max:8.5) Ratio Actual Value: 8.5 CPUID: 1067A ------------------------------------------- CPU Ratio Setting [auto] C1E Support [Enabled] Max CPUID Value Limit: [Disabled] Intel(R) Virtualizatopn Tech [Disabled] CPU TM Function [Disabled] Execute Disable Bit [Enabled] Intel Speedstep Tech [Enabled] -------------------------------------------- Ai OVerclocking Tuner : [Manual] CPU Ratio Setting : [auto] FSB Frequency : [471] PCIE Frequency : [101] FSB Strap to North Bridge: [Auto] DRAM Frequency : [DDR3-1571Mhz] Dram CLK Skew on Channel A1 : [Auto] Dram CLK Skew on Channel A2 : [Auto] Dram CLK Skew on Channel B1 : [Auto] Dram CLK Skew on Channel B2 : [Auto] Dram TIming COntrol : [Manual] Pri. Information: CAS# Latency : [9] DRAM RAS# to CAS #Delay : [9] DRAM RAS# Precharge : [9] DRAM RAS# Activate to Precha : [24] RAS# to RAS# Delay : [Auto] Row Refresh Cycle Time: [Auto] Write Recovery Time : [Auto] Read to Precharge Time : [Auto] Sec. Information: Read to Write Delay (S/D) : [Auto] Write to Read Delay (S) : [Auto] Write to Read Delay (D) : [Auto] Read to Read Delay (S) : [Auto] Read to Read Delay (D) : [Auto] Write to Write Delay (S) : [Auto] Write to Write Delay (D) : [Auto] third Information: WRITE to PRE delay : [Auto] READ to PRE delay : [Auto] PRE to PRE delay : [Auto] ALL PRE to ACT delay : [Auto] ALL PRE to RED Delay : [Auto] DRAM Static Read Control : [DISABLED] DRAM Dynamic Write Control: [DISABLED] DRAM Read Training: [DISABLED] DRAM Write Training: [DISABLED] MEM. OC Charger [ENABLED] Ai Clock Twister: [Auto] Ai Transaction Booster: [Auto] **** Please key in voltage numbers directly! **** CPU Voltage [1.35000] CPU GTL Voltage Reference(0/2) [Auto] CPU GTL Voltage Reference(1/3) [Auto] CPU PLL Voltage [1.56] FSB Termination Voltage [1.32] DRAM Voltage [1.54] NB Voltage [1.40] NB GTL Reference [Auto] SB Voltage [1.40] PCIE SATA Voltage [1.50] ************************************************** Load-Line Calibration [Enabled] CPU Spread Spectrum [Disabled] PCIE Spread Spectrum [Disabled] CPU Clock Skew [Auto] NB Clock Skew [Auto] CPU Margin Enhancement [Optimized] Stable με 20 λεπτα prime αλλα ειδα 75c και το σταματησα !!!--->
JIMBOAthens Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δεν θα δεις διαφορά στην πράξη από τα 3,8 στα 4,0. Προσωπική μου άποψη αφού είσαι stable στα 3,8 μείνε εκεί. Μια χαρά είναι για Q9550...
Gomez7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δεν θα δεις διαφορά στην πράξη από τα 3,8 στα 4,0. Προσωπική μου άποψη αφού είσαι stable στα 3,8 μείνε εκεί. Μια χαρά είναι για Q9550... Θελω να το παω 4 μαρεσει και το νουμερο!!Και θελω να φτασω την κανονικη ταχυτητα στη Ram (1600)...
EliasKir Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Νομιζω οτι με 470 FSB δεν θα δεις 1600 στη RAM. Επισης, οταν λες οτι δεν εισαι σταθερος, σου κολλαει το μηχανημα σε stress tests ή απλα ειδες τους 75 και σταματησες? Δεν ειναι μεγαλη η θερμοκρασια παντως και ουτως ή αλλως δεν προκειται ποτε να ανεβει τοσο πολυ σε real life χρηση.
qsis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Θελω να το παω 4 μαρεσει και το νουμερο!!Και θελω να φτασω την κανονικη ταχυτητα στη Ram (1600)... ειχα κι εγω παρομοιο προβληματισμο, ηθελα κι εγω να φτασω τις μνημες μου στα 2000 mhz (που ειναι το κανονικο τους ), αλλα ηθελα κι εγω πανω απο 1.30 vcore με ο,τι αυτο συνεπαγεται για τη ζεστη και τη φθορα για αυτο και εμεινα στα 3.8 τα οποια οπως βλεπεις στην υπογραφη μου τα πιανω με αστειο ρευμα και ειμαι αρκετα κρυος οι 78 βαθμοι ειναι επικινδυνα μεγαλη θερμοκρασια, οποτε δεν αξιζει το κοπο για 24/7 η διαφορα στη πραξη ειναι πολυ μικρη σε αντιστοιχη φαση με σενα ηταν και ο κολλητος μου με q9550 , αλλα εμεινε κι αυτος στα 3.8 με 1.26V full stress ετσι κι αλλιως κι εκει κερδισμενος εισαι απο αποψη επιδοσεων , τα 4 ειναι καθαρα ψυχολογικο θεμα και για τετοιους λογους δεν αξιζει να χαλασεις το μηχανημα σου γιατι μετα η ψυχολογια σου μονο καλη δε θα ειναι Δεν ειναι μεγαλη η θερμοκρασια παντως και ουτως ή αλλως δεν προκειται ποτε να ανεβει τοσο πολυ σε real life χρηση. αναλογα τη χρηση, δεν ειναι και τοσο λιγες οι φορες που χρειαζεται να ζοριστει ο επεξεργαστης σε μεγαλο ποσοστο επισης δεν εχουν πιασει ακομα οι γερες ζεστες με τα διαφορα benchmark βεβαια κοιτας το χειροτερο δυνατο σεναριο , αλλα καλο ειναι να ξερεις οτι και στη χειροτερη δυνατη περιπτωση δεν χτυπας μεγαλες θερμοκρασιες ΥΓ με τη παραπανω λογικη εσυ γιατι δεν ανεβασες κι αλλο? αποκλειεται να εχεις αναλογες θερμοκρασιες στα 3.4
Gomez7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Νομιζω οτι με 470 FSB δεν θα δεις 1600 στη RAM. Επισης, οταν λες οτι δεν εισαι σταθερος, σου κολλαει το μηχανημα σε stress tests ή απλα ειδες τους 75 και σταματησες? Δεν ειναι μεγαλη η θερμοκρασια παντως και ουτως ή αλλως δεν προκειται ποτε να ανεβει τοσο πολυ σε real life χρηση. Εκτος τους 75 βαθμους βγηκε εκτος ο ενας πυρηνας στο prime...μετα απο κανα 20λεπτο. ειχα κι εγω παρομοιο προβληματισμο, ηθελα κι εγω να φτασω τις μνημες μου στα 2000 mhz (που ειναι το κανονικο τους ), αλλα ηθελα κι εγω πανω απο 1.30 vcore με ο,τι αυτο συνεπαγεται για τη ζεστη και τη φθορα για αυτο και εμεινα στα 3.8 τα οποια οπως βλεπεις στην υπογραφη μου τα πιανω με αστειο ρευμα και ειμαι αρκετα κρυος οι 78 βαθμοι ειναι επικινδυνα μεγαλη θερμοκρασια, οποτε δεν αξιζει το κοπο για 24/7 η διαφορα στη πραξη ειναι πολυ μικρη σε αντιστοιχη φαση με σενα ηταν και ο κολλητος μου με q9550 , αλλα εμεινε κι αυτος στα 3.8 ετσι κι αλλιως κι εκει κερδισμενος εισαι απο αποψη επιδοσεων , τα 4 ειναι καθαρα ψυχολογικο θεμα και για τετοιους λογους δεν αξιζει να χαλασεις το μηχανημα σου γιατι μετα η ψυχολογια σου μονο καλη δε θα ειναι I5 εχεις εσυ ομως..παντως οι περισσοτεροι σταματανε στα 3.8...μαλλον εχει ερθει η ωρα να παιξω με τα clock skew (π.χ λιγο delay 100ps στη cpu) και τα GTL's...
qsis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 I5 εχεις εσυ ομως..παντως οι περισσοτεροι σταματανε στα 3.8...μαλλον εχει ερθει η ωρα να παιξω με τα clock skew (π.χ λιγο delay 100ps στη cpu) και τα GTL's... ναι αλλα απο οτι εχω κοιταξει και στο pc του φιλου μου , η συμπεριφορες και τα ρευματα (και πολυ συχνα και οι επιδοσεις ) ειναι αναλογα φυσικα και ειναι διαφορετικοι επεξεργαστες , απλα ειναι παρομοιοι στο τι γινεται με τα mhz τους και τα ρευματα τους (μιλαω για νορμαλ πραγματα οχι για extreme o/c ) συνηθως υπαρχει ενα μεγαλο "σκαλοπατι" επιπλεον ρευματος απο τα περιπου 3.8 στα 4 το οποιο συνεπαγεται και αναλογη αυξηση στη ζεστη , για αυτο και πολλοι μενουν εκει τελειως διαφορετικοι σε αυτα ειναι οι sandybridge , αλλα οι δικοι μας εχουν καποια κοινα
Gomez7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 ναι αλλα απο οτι εχω κοιταξει και στο pc του φιλου μου , η συμπεριφορες και τα ρευματα (και πολυ συχνα και οι επιδοσεις ) ειναι αναλογα φυσικα και ειναι διαφορετικοι επεξεργαστες , απλα ειναι παρομοιοι στο τι γινεται με τα mhz τους και τα ρευματα τους συνηθως υπαρχει ενα μεγαλο "σκαλοπατι" επιπλεον ρευμαυματος απο τα περιπου 3.8 στα 4 το οποιο συνεπαγεται και αναλογη αυξηση στη ζεστη Οντως επαθα πλακα εγω...τεραστιες διαφορες απο 3,8 σε 4 σε ολα τα ρευματα σχεδον οχι μονο στη cpu !!
qsis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 ε αναλογη πλακα ειχα παθει κι εγω , αυτο σου εξηγω για αυτο εγκατελειψα τα ονειρα μου για τα 4 κι εμεινα στα 3.8 με μεγιστη θερμοκρασια τους 58 το χειμωνα και το πολυ 66 το καλοκαιρι (βεβαια στους καυσωνες ή αν ειναι να παιξω για πολλη ωρα βαζω και a/c)
Gomez7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 15 λεπτα χωρις error prime αλλα...τρομαξα----> [/url] Πειραξα αυτα με bold: > Manufacturer: Intel Brand String: Intel (R) Core(TM) 2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz Frequency: 4.02 Ghz FSB Speed: 1895Mhz Cache L1: 128 KB Cache L2: 12288 KB Ratio Status: Unlocked (Min:06, Max:8.5) Ratio Actual Value: 8.5 CPUID: 1067A ------------------------------------------- CPU Ratio Setting [auto] C1E Support [Enabled] Max CPUID Value Limit: [Disabled] Intel(R) Virtualizatopn Tech [Disabled] CPU TM Function [Disabled] Execute Disable Bit [Enabled] Intel Speedstep Tech [Enabled] -------------------------------------------- Ai OVerclocking Tuner : [Manual] CPU Ratio Setting : [auto] FSB Frequency : [471] PCIE Frequency : [101] FSB Strap to North Bridge: [Auto] DRAM Frequency : [DDR3-1571Mhz] Dram CLK Skew on Channel A1 : [Auto] Dram CLK Skew on Channel A2 : [Auto] Dram CLK Skew on Channel B1 : [Auto] Dram CLK Skew on Channel B2 : [Auto] Dram TIming COntrol : [Manual] Pri. Information: CAS# Latency : [9] DRAM RAS# to CAS #Delay : [9] DRAM RAS# Precharge : [9] DRAM RAS# Activate to Precha : [24] RAS# to RAS# Delay : [Auto] Row Refresh Cycle Time: [Auto] Write Recovery Time : [Auto] Read to Precharge Time : [Auto] Sec. Information: Read to Write Delay (S/D) : [Auto] Write to Read Delay (S) : [Auto] Write to Read Delay (D) : [Auto] Read to Read Delay (S) : [Auto] Read to Read Delay (D) : [Auto] Write to Write Delay (S) : [Auto] Write to Write Delay (D) : [Auto] third Information: WRITE to PRE delay : [Auto] READ to PRE delay : [Auto] PRE to PRE delay : [Auto] ALL PRE to ACT delay : [Auto] ALL PRE to RED Delay : [Auto] DRAM Static Read Control : [DISABLED] DRAM Dynamic Write Control: [DISABLED] DRAM Read Training: [DISABLED] DRAM Write Training: [DISABLED] MEM. OC Charger [ENABLED] Ai Clock Twister: [Auto] Ai Transaction Booster: [Auto] **** Please key in voltage numbers directly! **** CPU Voltage [1.35000] CPU GTL Voltage Reference(0/2) [Auto] CPU GTL Voltage Reference(1/3) [Auto] CPU PLL Voltage [1.56] FSB Termination Voltage [1.32] DRAM Voltage [1.54] NB Voltage [1.42] NB GTL Reference [b][0.635] apo auto[/b] SB Voltage [b][1.30] apo 1.40[/b] PCIE SATA Voltage [1.50] ************************************************** Load-Line Calibration [Enabled] CPU Spread Spectrum [Disabled] PCIE Spread Spectrum [Disabled] CPU Clock Skew [Auto] NB Clock Skew [Auto] CPU Margin Enhancement [Optimized]
caution Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Intel® Virtualizatopn Tech -> [Enabled] και παίξε με χαμηλότερο NB Voltage, δεν χρειάζεσαι τόσο... Αυτά CPU GTL Voltage Reference(0/2) [Auto] CPU GTL Voltage Reference(1/3) [Auto] 0.67 ρύθμιση παίρνουν; Επίσης το FSB Termination Voltage μπορείς να πας μέχρι 1,36 - 1,38, αν το χρειάζεσαι
Gomez7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Intel® Virtualizatopn Tech -> [Enabled] και παίξε με χαμηλότερο NB Voltage, δεν χρειάζεσαι τόσο... Αυτά CPU GTL Voltage Reference(0/2) [Auto] CPU GTL Voltage Reference(1/3) [Auto] 0.67 ρύθμιση παίρνουν; Επίσης το FSB Termination Voltage μπορείς να πας μέχρι 1,36 - 1,38, αν το χρειάζεσαι Παιρνουν 0,67 φιλε (απο 0,37-0,76 παει) Intel® Virtualizatopn Tech -> [Enabled]---> γιατι?
caution Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Γιατί το πλήρωσες και δεν υπάρχει λόγος να μην το έχεις διαθέσιμο
Gomez7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 20min Prime stable αλλα: > Manufacturer: Intel Brand String: Intel (R) Core(TM) 2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz Frequency: 4.02 Ghz FSB Speed: 1895Mhz Cache L1: 128 KB Cache L2: 12288 KB Ratio Status: Unlocked (Min:06, Max:8.5) Ratio Actual Value: 8.5 CPUID: 1067A ------------------------------------------- CPU Ratio Setting [auto] C1E Support [Enabled] Max CPUID Value Limit: [Disabled] Intel(R) Virtualizatopn Tech [Enabled] CPU TM Function [Disabled] Execute Disable Bit [Enabled] Intel Speedstep Tech [Enabled] -------------------------------------------- Ai OVerclocking Tuner : [Manual] CPU Ratio Setting : [auto] FSB Frequency : [471] PCIE Frequency : [101] FSB Strap to North Bridge: [Auto] DRAM Frequency : [DDR3-1571Mhz] Dram CLK Skew on Channel A1 : [Auto] Dram CLK Skew on Channel A2 : [Auto] Dram CLK Skew on Channel B1 : [Auto] Dram CLK Skew on Channel B2 : [Auto] Dram TIming COntrol : [Manual] Pri. Information: CAS# Latency : [9] DRAM RAS# to CAS #Delay : [9] DRAM RAS# Precharge : [9] DRAM RAS# Activate to Precha : [24] DRAM Static Read Control : [DISABLED] DRAM Dynamic Write Control: [DISABLED] DRAM Read Training: [DISABLED] DRAM Write Training: [DISABLED] MEM. OC Charger [ENABLED] Ai Clock Twister: [Auto] Ai Transaction Booster: [Auto] **** Please key in voltage numbers directly! **** CPU Voltage [1.345] CPU GTL Voltage Reference(0/2) [Auto] CPU GTL Voltage Reference(1/3) [Auto] CPU PLL Voltage [1.56] FSB Termination Voltage [1.34] DRAM Voltage [1.54] NB Voltage [1.40] NB GTL Reference [0.635] SB Voltage [1.30] PCIE SATA Voltage [1.50] ************************************************** Load-Line Calibration [Enabled] CPU Spread Spectrum [Disabled] PCIE Spread Spectrum [Disabled] CPU Clock Skew [Auto] NB Clock Skew [Auto] CPU Margin Enhancement [Optimized]
caution Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Και με νερό ε; Δες αν είσαι σταθερός και με λιγότερο vcore...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.