_chris_ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 κάτι είχε πάρει το μάτι μου λίγες μέρες πριν που συζητούσαν για τα οικονομικά μέτρα, ότι ο εργοδότης θα μπορεί να δίνει μειωμένο μισθό σε άτομα ηλικίας μέχρι 25. (-20% ?) και εκεί που έβλεπα αγγελίες εργοδοτών που βάζανε όριο ηλικίας καμιά φορά τα ~30 ή 35 ανάλογα την εργασία, βλέπω σε αγγελία γνωστής αλυσίδας πληροφορικής.. να λένε Επιθυμητή ηλικία έως 25 ετών. για θέση πωλητή. αρχίσανε τα όργανα λοιπόν; μπορεί να μην έχει και σχέση και να είμαι λάθος αλλά ποιά η γνώμη σας;
panosno1com Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Ναι νομιζω ηδη ισχυει,μας προσλαβανουνε αν φιλοτιμηθει κανεις φυσικα, με το 80% του κατώτατου μισθου. Το ποσον ειναι 592 ευρω, και απο οσο ξερω αυτο ειναι μικτά δλδ καθαρα σου απομενουν 502,6 ευρώ. Το οτι αρχίσανε τα οργανα αρχισανε δυστυχως...
_chris_ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 άρα ο λόγος για το ... Επιθυμητή ηλικία έως 25 ετών. είναι καθαρά αυτός. δε νομίζω να έχω δει πολλές αγγελίες παλαιότερα με αυτή τη λεπτομέρεια και σίγουρα όχι για τέτοιου είδους δουλειές. 592 ευρω μεικτά; είσαι σίγουρος ότι είναι μεικτά και όχι καθαρά; μου φαίνεται χαμηλό πολύ.
black_widow Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Ναι είναι 592 μεικτά ! Μισθός - χαρτζηλίκι δηλαδή ...Υπολόγισε χοντρικά ένα 16 % για τις εισφορές ( το οποίο παίζει να αυξηθεί γιατί λένε ότι θα αυξήσουν το ποσοστό εισφορών υπέρ Ο.Α.Ε.Δ. ). Είναι για άτομα μέχρι 25 ετών νεοεισερχόμενα στην αγορά εργασίας ( πρέπει να έχεις ως 140 ένσημα αν θυμάμαι καλά , δε θυμάμαι τον αριθμό ακριβώς ). Ισχύει εδώ και ένα χρόνο περίπου απλά τώρα επισημοποιήθηκε. Αναλυτικότερα θα δεις το σχετικό έντυπο στο site του ΟΑΕΔ ( δεν έχω πρόχειρο link ). Χάρη σε αυτό το μέτρο και την ανυπαρξία επαρκών πραγματικών αγγελιών εργασίας δεν μπορώ να σταυρώσω ούτε συνέντευξη . Οι λίγες θέσεις που δημοσιεύονται είναι για απλές θέσεις τύπου γραμματειακής υποστήριξης , τηλεφωνήτριας κ.λ.π. που πέρα ότι θα λαμβάνουν ένα τόνο βιογραφικών από υποψηφίους κάθε ηλικίας είναι λογικά ότι θα προτιμούνε άτομα κάτω των 25 . Σε πολλές αγγελίες το γράφουν κιόλας ότι θέλουν άτομα μέχρι 25. Είμαι γυναίκα , 26 ετών και με παραπάνω από 140 ένσημα ( οπότε δε θα υπαγόμουν σε αυτήν την κατηγορία ακόμα και κάτω των 25 να ήμουν ) και οικονομικά ασύμφορη... Σε πολλές αγγελίες αναφέρεται να είναι ο υποψήφιος μέχρι 25 ετών . Γιατί γκρινιάζω τόσο καιρό ; Θα μου πεις ,ζηλεύεις τα 592 ευρώ μεικτά ; Ζηλεύω ακόμα και αυτά πλέον ( ξεφτίλα )... Όπως είπε και η Κατσέλη είναι ένας " διόλου ευκαταφρόνητος μισθός".
panosno1com Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δεν ειμαι απολυτα σιγουρος αν ειναι μικτα ή καθαρα, καπου διαβαζοντας σε διαφορες ιστοσελιδες ειχα δει κατι που λεγε οτι το 592 ειναι χωρις τις εισφορες κλπ... αρα με τις εισφορες και τετοιες κρατησεις το ποσον γινεται 502 ευρω και 60 ευρωλεπτα. Δεν ξερω δυστυχως κατι παραπανω edit: Ποσταρα ταυτοχρονα με τη φιλτατη μαυρη_χήρα
nicoc89 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Όπως είπε και η Κατσέλη είναι ένας " διόλου ευκαταφρόνητος μισθός". Αυτή την κυρια που θυμίζει μάρκα ψωμιού του τοστ θα έπρεπε να την κόψουμε φέτες να βγάλουμε κάνα μηνα . Μα είναι δυνατών να κάνουν τόσο προκλητικές δηλώσεις? "αφού ξέρεις μωρή μαγδάλο ότι αν τα έπαιρνες εσύ για μισθό δεν σου φτάνουν ούτε για τα νύχια σου, γιατί μας ειρωνεύεσαι κιόλας?"!!!!! :mad:
sheik Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Για να καταλαβω, αυτο ισχυει σε ΟΛΟΥΣ οσοι ειναι κατω των 25 ή μονο στους νεοεισερχομενους κατω των 25? Δηλαδη εγω που εχω ξερω γω προυπηρεσια σε μια εταιρια οπου επαιρνα καθαρα 726 πριν λιγους μηνες, πλεον θα παιρνω 500 αν βρω δουλεια?
Pantelwolf Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 sheik τόσα είναι τα ελάχιστα που θα δεχτεί να σου δώσει, εφόσον έχεις λιγότερα από 150 ένσημα , και ειναι 497 €, δηλαδή (Συλλογική σύμβαση-20%) - 16% κρατήσεις.
black_widow Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Είναι 150 οι ασφαλιστικές ημέρες όχι 140 , δεν ξέρω πως μου είχε κολλήσει το 140. Στο πρόγραμμα αυτό επιχορηγείται και ένα μεγάλο μέρος των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό που δεν έχω καταλάβει με την επιχορήγηση αυτή αν ο εργαζόμενος θα λάβει τελικά 592 ή λιγότερα , επιχορηγεί το κράτος δηλαδή και τις εισφορές του εργαζόμενου ή μόνο του εργοδότη ; Λεπτομέρειες εδώ http://www.oaed.gr/Pages/SN_1186.pg sheik πρέπει να δεις πόσες ημέρες ασφάλισης έχεις για να ξέρεις εάν θεωρείσαι νεοεισερχόμενος ή όχι.
pokerroza Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Διαβάζοντας το κατα τ' άλλα πολύ ενδιαφέρον θέμα, μου ρθε στο μυαλό οτι μπορεί οι εργοδότες, μόλις συμπληρώσει ο εργαζόμενος τα 25, να τον απολύουν και να πέρνουν πάλι έναν νεότερο, επειδή είναι πιο φτηνός. Ειδικά τώρα που απελευθερώνονται και οι απολύσεις...
scullyist Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μόλις συμπληρώνει ένα χρόνο θα τον απολύει, αν ισχύει αυτό που θυμάμαι ότι αυτός ο μισθός παίζει μεν για ηλικίες έως τα 25 αλλά μόνο για τον πρώτο χρόνο εργασίας τους.
ikaruga24 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Παιζει απλα να τον κανει εικονικη απολυση και επαναπροσληψη αν και δεν ξερω ποιες θα ειναι οι σχεσεις μετα μεταξυ εργοδοτη και εργαζομενου αν γινει αυτο. Γενικα speaking, ειναι fucked up η κατασταση.
pokerroza Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Πως γίνεται να σαι άνεργος, η να δουλεύεις για 3κ 60, να μην εχεις στον ήλιο μοίρα, και να πηγαίνεις σαν μαλάκας να τους ψηφίζεις? Δεν έχω πρόβλημα ο άλλος να είναι πλούσιος, ή να χει βολεφτεί, ας τους ψηφίσει δεν μ ενδιαφέρει. Όταν όμως είσαι φτωχομπινές και το κάνεις, θες σφαλιάρες
nicoc89 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Πως γίνεται να σαι άνεργος, η να δουλεύεις για 3κ 60, να μην εχεις στον ήλιο μοίρα, και να πηγαίνεις σαν μαλάκας να τους ψηφίζεις? Δεν έχω πρόβλημα ο άλλος να είναι πλούσιος, ή να χει βολεφτεί, ας τους ψηφίσει δεν μ ενδιαφέρει. Όταν όμως είσαι φτωχομπινές και το κάνεις, θες σφαλιάρες ελπίζω να έχεις πολλά χέρια γιατί θα κουραστούν δίνοντας τόσα εκατομμύρια σφαλιάρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.