katerina_a_86 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Όλα ήταν ΟΚ στον σταθερό μου ώσπου μια μέρα που πήγα να τον ανοίξω κόλησε στην αρχική οθόνη της motherboard και δεν ξεκολούσε με τπτ. Όσα restart κι αν έκανα τα ίδια. Μετά σκέφτηκα να αποσυνδέσω τους 2 εξωτερικούς σκληρούς και να ξαναδοκιμάσω και φυσικά πέτυχε και από τότε κάθε φόρά πρέπει να κάνω αυτό για να εκκινήσει το pc. Η αναμενόμενη πρόταση που θα μου πείτε είναι να απενεργοποιήσω το usb legacy στο bios. Θέλω να ρωτήσω όμως: 1)Τι μειονεκτήματα έχει να έχει απενεργοποημένο το usb legacy 2)Γιατί παλιά ήταν ΟΚ και έγινε αυτό ξαφνικά (μεσολάβησε και μια διακοπή ρεύματος).
micos000 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δεν νομίζω να φταίει το legacy και γιατί θεώρησες ότι θα σου πούμε κάτι τέτοιο; Μετά την διακοπή ρεύματος (καλά έκανες και το ανέφερες) μπορεί να μηδένισαν οι ρυθμίσεις του BIOS στα Defaults. Δες στις συσκευές boot με πια σειρά γίνεται ο έλεγχος και βάλε 1ο το cd/dvd και 2ο το hdd (ή το αντίθετο). Απενεργοποίησε και το boot from other devices. Το usb legacy support είναι για την υποστήριξη συσκευών usb όπως usb keybord κατά το boot. "Legacy USB support provides USB functionality in environments where there normally is not USB support."
katerina_a_86 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δεν νομίζω να φταίει το legacy και γιατί θεώρησες ότι θα σου πούμε κάτι τέτοιο; Μετά την διακοπή ρεύματος (καλά έκανες και το ανέφερες) μπορεί να μηδένισαν οι ρυθμίσεις του BIOS στα Defaults. Δες στις συσκευές boot με πια σειρά γίνεται ο έλεγχος και βάλε 1ο το cd/dvd και 2ο το hdd (ή το αντίθετο). Απενεργοποίησε και το boot from other devices. Το usb legacy support είναι για την υποστήριξη συσκευών usb όπως usb keybord κατά το boot. "Legacy USB support provides USB functionality in environments where there normally is not USB support." Τις ρυθμίσεις προτεραιότητας boot τις είχα ψάξει και είναι ΟΚ. Το usb legacy το ανέφερα γιατί και πιο παλιά είχα τέτοιο πρόβλημα και νομίζω πως έτσι το είχα λύσει. Οπότε νομίζω πως κατάλαβα τι έγινε. Παλιά είχα απενεργοποιήσει το usb legacy (γιατί η μητρική είναι παλιά και δεν αναγνωρίζει δίσκους με μεγάλη χωρητικότητα υποθέτω και είχα προβλήματα στην εκκίνηση) και μάλλον η διακοπή ρεύματος επανέφερε τις αρχικές ρυθμίσεις στο BIOS ενεργοποιώντας ξανά το usb legacy που είχα ξεχάσει πως το είχα απενεργοποιήσει πριν καμιά 3ετία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.