Προς το περιεχόμενο

Θόρυβος και κόλλημα σκληρού δισκου

help me

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εδώ και καιρό εχω προβλημα με τον σκληρο δισκο.κανει ενα θορηβο σαν ρολοι και μετα κολαει ο υπολογιστης. τωρα τελευταια κολαει ι οθονη και αμεσως ακουω που σβηνει ο σκληρος. οταν κανει τον θορηβο-ρολοι βγαζω το καλωδιο διπλα στο σατα και το ξαναβαζω και ξεκολλαει αλλα οχι παντα. τι να κανω? να αλλαξω σκληρο ε? αλλα θα ηθελα να μαθα τι φταιει?

Δημοσ.

Ποιος δίσκος είναι;

Καλό θα είναι για αρχή να του αλλάξεις καλώδια μπας και έχεις θέμα με τα καλώδια και αν είναι και παλιός να καθαρίσεις τις υποδοχές του με οινόπνευμα βαμβάκι.

Επίσης να τρέξεις και το διαγνωστικό της εταιρίας μια και λες ότι κάνει θόρυβο...

Αν έχεις δεδομένα για τα οποία καίγεσαι μέσα ΠΑΡΕ BACK UP

Δημοσ.

θα παρω μπακ απ συντομα!! ο αδελφος μου ασχολειται και ξερει αλλα τωρα λυπει και δν ξερω να σου απαντησω ποιος ειναι.. που μπορω να δω?

Δημοσ.

θα παρω μπακ απ συντομα!! ο αδελφος μου ασχολειται και ξερει αλλα τωρα λυπει και δν ξερω να σου απαντησω ποιος ειναι.. που μπορω να δω?

Καλά δεν καίγομαι και τόσο πάντως μην περιμένεις τον αδερφό σου. Πάρε back up ΤΩΡΑ αν κάνει παράξενο ήχο όπως λες...

Ποιος είναι μπορείς να δεις από αυτό το πρόγραμμα

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Είναι για θερμοκρασίες αλλά βγα΄ζει και τον δίσκο

Δημοσ.

Ότι είπε η Seniora Member carmen + τρέξε το Hard Disk Sentinel και παρακολούθησε την θερμοκρασία του εν λόγου δίσκου έχουν προστασίες και αν υπερθερμαίνονται απλά σβήνουν,δηλαδή ένα από τα δύο φαίνεται να είναι ή κάποιο καλώδιο/επαφή δεν είναι σόι ή υπερθερμαίνεται.

Βάζω στοίχημα αυτός είναι ο ήχος.

Δημοσ.

τον ηχο δεν τον κανει συνεχεια. καμια φορα ακουγετε και αμεσως μετα κολλαει το πισι και κανω ρεσταρτ. το θεμα ειναι οτι δεν φταιει οτι κουναω τον πυργο η κατι τετοιο. δεν ξερω τι φταιει. δεν ειναι το καλωδιο γιατι εχω αλλαξει και γινεται το ιδιο =/

οντως ο ηχος μοιαζει. και καμια φορα ειναι και συνεχομενως.

οντως ο ηχος μοιαζει. και καμια φορα ειναι και συνεχομενως.

Δημοσ.

τον ηχο δεν τον κανει συνεχεια. καμια φορα ακουγετε και αμεσως μετα κολλαει το πισι και κανω ρεσταρτ. το θεμα ειναι οτι δεν φταιει οτι κουναω τον πυργο η κατι τετοιο. δεν ξερω τι φταιει. δεν ειναι το καλωδιο γιατι εχω αλλαξει και γινεται το ιδιο =/

Άρα περισσότερο για bad sector πάμε και πάλι τρέξε το sentinel που σου λέω ποιο πάνω και πες μας τη βγάζει στο κεντρικό πλαίσιο(μπορείς να τα επιλέξεις και να πατήσεις Ctrl+c και μετά εδώ επικόλληση)

Κάπως έτσι; αν και όχι τόσο έντονα ο ήχος;;

Δημοσ.

Άρα περισσότερο για bad sector πάμε και πάλι τρέξε το sentinel που σου λέω ποιο πάνω και πες μας τη βγάζει στο κεντρικό πλαίσιο(μπορείς να τα επιλέξεις και να πατήσεις Ctrl+c και μετά εδώ επικόλληση)

Κάπως έτσι; αν και όχι τόσο έντονα ο ήχος;;

ναι!! αυτο πρεπει να συμβαινει.. στο λινκ που μου εστειλες βγαζει πολλα . ποιο να κατεβασω? κατεβασα αυτο που ειπε η καρμεν αλλα δεν καταλαβαινω και πολλα λεει πολλες θερμοκρασιες.

Δημοσ.

Εκεί που λέει

Download Limited Trial / Free Versions

κατεβάζεις το

Hard Disk Sentinel Trial v3.60 (ZIP)

κατεβασα αυτο που ειπε η καρμεν αλλα δεν καταλαβαινω και πολλα λεει πολλες θερμοκρασιες.

τρέξε το,επέλεξε το παράθυρο,πάτα Alt + PrtScn μαζί άνοιξε την ζωγραφική των winodws κάνε επικόλληση εκεί αποθήκευσε το κάπου και κάνε το επισύναψη(βγαίνει όταν μπεις στο «Xρήση Πλήρoυς Eπεξεργαστή Kειμέvoυ» ) στο επόμενο μήνυμα.

Δημοσ.

Εκεί που λέει

Download Limited Trial / Free Versions

κατεβάζεις το

Hard Disk Sentinel Trial v3.60 (ZIP)

τρέξε το,επέλεξε το παράθυρο,πάτα Alt + PrtScn μαζί άνοιξε την ζωγραφική των winodws κάνε επικόλληση εκεί αποθήκευσε το κάπου και κάνε το επισύναψη(βγαίνει όταν μπεις στο «Xρήση Πλήρoυς Eπεξεργαστή Kειμέvoυ» ) στο επόμενο μήνυμα.

συγγνωμη αλλα κολλησε το πισι εκανα επανακινηση και δεν ανοιγε μετα -.-. μισο λεπτο και σου στελνω

οριστε. το αλλο το κατεβασα . λεει health 41%

συγγνωμη αλλα κολλησε το πισι εκανα επανακινηση και δεν ανοιγε μετα -.-. μισο λεπτο και σου στελνω

post-208129-0-88625900-1308442082_thumb.png

Δημοσ.

Πάρε back up ξαναλέω τότε και πες αν είσαι μέσα σε εγγύηση... Ποιος δίσκος είναι πρέπει να σου λέει μοντέλο

edit:

ok shitgate είναι :lol:

Δημοσ.

post-208129-0-57196600-1308442426_thumb.png

Δημοσ.

Είσαι μέσα σε εγγύηση ξαναρωτάω;

Πάρε το back up σου και μετά πήγαινε στο Site της Seagate και κατέβασε το διαγνωστικό για το δίσκο σου...

Δες τι θα βγάλει και πόσταρε εδώ να σου πούμε...

Τα καλώδια είπες τα έχεις αλλάξει... Καθάρισε και τις υποδοχές όπως σου είπα, για να είμαστε σίγουροι 100% ότι δεν παίζει κάτι με αυτές...

Δημοσ.

δεν ξερω για εγγυηση.προτειμω να παρω καινουργιο!! θα τις καθαρισω αυριο και θα πω να μου ψαξουν το διαγνωστικο που λες γτ ειμαι ασχετη (Η) . ευχαριστω πολυ παντως !!

Δημοσ.

δεν ξερω για εγγυηση.προτειμω να παρω καινουργιο!! θα τις καθαρισω αυριο και θα πω να μου ψαξουν το διαγνωστικο που λες γτ ειμαι ασχετη (Η) . ευχαριστω πολυ παντως !!

Το διαγνωστικό της seagate είναι αυτό.

Αν και από τα στοιχεία που έβγαλε το sentinel,έχει μόνο 31 bad sector αλλά 35.000 φορές παρουσιάστηκε πρόβλημα στην μεταφορά δεδομένων,το πρόβλημα βρίσκεται ή σε συχνές αποσυνδέσεις του δίσκου ή σε πολλά κολλήματα ή ξαφνικά σβησίματα του Η/Υ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...