Προς το περιεχόμενο

Ψυχικά νοσήματα εντός οικογενείας..

broadmaniac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστεύω από τον τίτλο και μόνο,θα πήρατε μια ιδέα..

Το θέμα αποτελεί ταμπού στις περισσότερες οικογένειες

αλλά έρχεται κάποια στιγμή που συνηδητοποιείς ότι πια

δεν ειναι δυνατόν να κάνεις τα στραβά μάτια στις μικροενδείξεις.

Για αυτό είμαι δω και ψάχνω μια κάποια πρόταση για να βοηθήσω

κάποιο αγαπημένο πρόσωπο της οικογενείας μου.

Πάμε λοιπόν..

Τον τελευταίο καιρό λοιπόν η μητέρα της αρραβωνιαστικιας μου

παρουσιάζει μια συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από την αίσθηση ότι την

παρακολουθουν με κοριούς στο σπίτι της,ότι συγγενείς και φίλοι

θέλουν το κακό αυτής και της οικογενείας της,ενώ συχνά πυκνα δημιουργεί καταστάσεις

καβγά μεσα στο σπίτι της γιατι δεν την καταλαβαίνει κανένας,όπως χαρακτηριστικά λέει.

Επειδή έτυχε σε 2-3 περιπτώσεις να ειμαι κι εγώ σπίτι,κρίνω ότι όντως υπάρχει πρόβλημα

και δεν ξέρουμε πως να τη βοηθήσουμε..

Ηδη σε κάθε νύξη που της έχει γίνει για επίσκεψη σε ψυχολόγο,εχει εκφρασθεί επιθετικά

εναντίον όποιου έχει τολμήσει να κάνει την πρόταση,λέγοντας του ότι εκείνος-η χρειάζεται γιατρό

κι όχι η ίδια..Καμία κουβέντα δε δέχεται σχετικά είναι τελείως αρνητική..

Εννοείται οτι η καθε προσπάθεια γίνεται με ήρεμο τρόπο,αλλά καταλήγει πάντα στην παραπάνω φράση με εντονες φωνες για ώρα..

Αν καποιος γνωρίζει κάποιον τρόπο έστω να την πείσουμε για μια επίσκεψη ή κατι άλλο από την εμπειρία του θα βοηθούσε..

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δυστυχως δυσκολο απο τη στιγμη που δε συναινει. Αυτο που περιγραφεις θυμιζει σημαδια ψυχωσης ..

Σε περιπτωση παντως που φτασετε στο σημειο να νοσηλευτει η να την δει καποιος ψυχιατρος, προσεξτε το θεμα φαρμακου, φροντιστε να ειναι οσο το δυνατον χαμηλοτερη η δοση και γενικοτερα ψαχτε το.

Δημοσ.

Σίγουρα μιλάμε για ψύχωση..Δεν μπορούμε να βρούμε τρόπο όμως να την κανουμε να πάμε

σε έναν ψυχολόγο για να γίνει εστω μια καταρχήν διαγνωση και μια συμβουλή για να δούμε πως θα πρέπει να κινηθούμε.

Δημοσ.

Σίγουρα μιλάμε για ψύχωση..Δεν μπορούμε να βρούμε τρόπο όμως να την κανουμε να πάμε

σε έναν ψυχολόγο για να γίνει εστω μια καταρχήν διαγνωση και μια συμβουλή για να δούμε πως θα πρέπει να κινηθούμε.

Στις ψυχωσεις κυριο λογο εχουν οι ψυχιατροι γιατι σχεδον παντα θεωρειται οτι χρειαζεται και φαρμακευτικη αντιμετωπιση.

Παρουσιαζει και προβληματα υπνου (αυπνιες κλπ?)

Δημοσ.

Δε νομίζω πως ο ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει σε τέτοιες περιπτώσεις.

(μπορεί να βοηθήσει εσένα όμως που ψάχνεις για το καλό της πεθεράς σου) :D

Σε παρόμοια φάση ενός φίλου πάντως, (ίσως λίγο πιο τραβηγμένη -αυτός είχε ξεφύγει με κάτι τρυπάκια-), ο ψυχίατρος και κάποιες προσωρινές συνταγές έδωσαν λύση.

Κατά καιρούς υποτροπιάζει βέβαια, αλλά αυτό δυστυχώς δε μπορεί να προβλεφθεί.

(edit, με πρόλαβε ο από πάνω)

Δημοσ.

Νομιζω οτι και για αυτο καλο ειναι να συμβουλευτειτε εναν ειδικο

Δημοσ.

Στις ψυχωσεις κυριο λογο εχουν οι ψυχιατροι γιατι σχεδον παντα θεωρειται οτι χρειαζεται και φαρμακευτικη αντιμετωπιση.

Παρουσιαζει και προβληματα υπνου (αυπνιες κλπ?)

Δεν παραπονείται για προβλήματα αυπνίας όμως τα τελευταία 1 με 2 χρόνια κοιμαται γύρω στις 3 μετα τα μεσάνυχτα..

Από οτι μου εχουν πει τα παιδιά της κάποιες φορές μουρμουράει σιγανά μόνη της..

Μιλήσαμε ακόμη και για εισαγγελική παραγγελία με σκοπό την ''ντε και καλα'' εξέταση της από ψυχίατρο όμως τα παιδιά φοβούνται

μην κριθεί έγκλειστη και κυρίως μην χασει την εμπιστοσύνη της και σε αυτά και γίνει ακρως επιθετικη,από κει και έπειτα..

Κρίνετε σκόπιμο δηλαδή να μιλήσουμε εμείς καταρχήν σε κάποιον ειδικό,για να μας συμβουλέψει πως να την προσεγγίσουμε ε?

Είναι ένα πρώτο βήμα κι αυτό.

Δημοσ.

Θα συμψωνησω και εγω για ψυχιατρο, μιας και ειναι ιατρος για την ψυχικη υγεια, και ο υπευθυνος να δωσει και ιατρικη συνταγη.

Δημοσ.

Μιλήσαμε ακόμη και για εισαγγελική παραγγελία με σκοπό την ''ντε και καλα'' εξέταση της από ψυχίατρο όμως τα παιδιά φοβούνται

μην κριθεί έγκλειστη και κυρίως μην χασει την εμπιστοσύνη της και σε αυτά και γίνει ακρως επιθετικη,από κει και έπειτα..

Να κριθει εγκλειστη , αν εννοεις μονιμα, αποκλειειται. Αν πατε σε ψυχιατρικη κλινικι ισως κρινουν οτι πρεπει να μεινει ξερω γω καμμια βδομαδα η γενικα μεχρι να δειξει σημαδια βελτιωσης. Παντως σε περιβαλλον κλινικης ειναι δυσκολα τα πραγματα, γιατι ολοι οι υπολοιποι ασθνειες ειναι ενας κ ενας, αρκετες βαριες περιπτωσεις κλπ, και γενικα το κλιμα δεν βοηθαει την αναρρωση. Αν την δει ψυχιατρος εκτος κλινικης (ιδιωτης η δημοσιου σε εξωτερικα ιατρεια) δε νομιζω να προτεινει εγκλεισμο, απλα θα γραψει φαρμακο.

Καλυτερα να πειστει να δει εναν ψυχιατρο χωρις ομως να πατε σε κλινικη.

Δημοσ.

Αυτό που τους φοβίζει είναι ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που η νοσηλέια εντός μπορεί και

να είναι για ένα μήνα..Και φυσικά το κλίμα που επικρατεί εκεί μέσα,μπορεί να συντελέσει σε

μια μεταβολή προς το χειρότερο..

Όμως από όσο καταλαβαίνω μια επικοινωνία κατ'αρχήν της οικογενείας με εναν ψυχίατρο κρίνεται

επιβεβλημένη..

Δημοσ.

Σχιζοφρένεια είναι. Να την πάτε σε κάποιον ψυχίατρο σχετικά άμεσα. Αν και θα έπρεπε

να το είχατε κάνει ήδη και όχι να ρωτάς στα φόρουμ. Δηλαδή αν πονούσε στο στήθος

και φοβόσουν για έμφραγμα δεν θα την πήγαινες στο εφημερέυον?

Δημοσ.

δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι ηθικό-αποδεκτό ή ανήθικο και μη αποδεκτό , αλλα γίνεται να βάλετε μια βιντεοκάμερα στο σαλόνι , και μια μέρα που θα κάθεστε , να της κάνετε την ίδια κουβέντα ωστε να καταγράφονται οι αντιδράσεις κλπ και να πάτε το DVD στον ειδικό και αν γίνεται έτσι να βγάλει κάποιο πόρισμα ?

μην πετάξετε πέτρες , είναι σοβαρό το θέμα και δεν καλαμπουριάζω

Δημοσ.

Σχιζοφρένεια είναι. Να την πάτε σε κάποιον ψυχίατρο σχετικά άμεσα. Αν και θα έπρεπε

να το είχατε κάνει ήδη και όχι να ρωτάς στα φόρουμ. Δηλαδή αν πονούσε στο στήθος

και φοβόσουν για έμφραγμα δεν θα την πήγαινες στο εφημερέυον?

Δεν ειναι σχιζοφρενεια, ειναι ψυχωση, μαλλον ψυχωσικα συμπτωματα. Μην λετε οτι ναναι.

Για να διαγνωστει καποιος ως ...'σχιζοφρενης' πρεπει να εχει πολλα και βαρια ψυχωσικα επεισοδια. Αν και παλι δεν καταλαβαινω που εξυπηρεται η συγκεκριμενη ταμπελα. fuck dsm

Δημοσ.

Ή θα την πεισετε να παει σε ψυχιατρο τωρα, με το καλο, ή θα αναγκαστειτε να την πατε με το ζορι αν χειροτερευσει η κατασταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...