silentscream Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 καλησπέρα, έχω laptop fujitsu-simenes με vista και ποτε δεν αντιμετώπισα καποιο πρόβλημα. Σήμερα μετά απο 3,5 χρόνια άρχισε να μου κάνει κάποια νερά. Πήγα να το ξεκινήσω και μου έβαλε οθόνη με γραμμές, μάλλον κάτι αφηρημένο ήταν και οχι κάποια οθόνη των windows. To σταμάτησα το επανεκίνησα και bootare κανονικά, ώσπου τώρα το απόγευμα κόλησε εκεί που δούλευα και όταν έκανα επανεκίνηση μου έβγαλε αυτή την ίδια οθόνη όσες φορές και αν προσπάθησα να κάνω restart. δεν ξέρω αν καήκε η οθόνη ή αν είναι θεμα hardware. Σίγουρα με καμένη οθόνη δεν τίθεται θέμα επιδιόρθωσης, πάμε για άλλο μηχανήμα. Τι άλλο όμως μπορεί να είναι???
filip123go Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μάλλον R.I.P. η κάρτα γραφικών σου :fear: .... Αυτο που μπορείς να κάνεις, είναι να ανοίξεις το καπάκι και να την ζεστάνεις με πιστολάκι μαλλιών για 5-10 λεπτα, μπας και ξαναπάρει μπρος....
impel123 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Καταρχην πρεπει να συνδεσεις οθονη εξωτερικα και να μας πεις τι γινεται εκει. Αν τα χρωματακια στα βγαζει και στην εξωτερικη τοτε ειναι η καρτα γραφικων. Επισης καλο θα ηταν να κατεβασεις κανα προγραμμα τυπου HwMonitor και να κανεις post τις θερμοκρασιες cpu/gpu. Γενικα αν στο κανει αστο 30 λεπτα πριν το ξανανοιξεις. Αν ανοιγει μετα απο 30 λεπτα φυσιολογικα(εστω και για λιγο πχ για 5 λεπτα) ενω στο "κατευθειαν restart" δεν ανοιγει φυσιλογικα(δλδ εχει χρωματακια) προκειται για προβλημα υπερθερμανσης που προλαβαινεις να διορθωσεις. Αν στ κανει μονιμα πρεπει μαλλον να αλλαξεις gpu ή μητρικη αν ειναι embedded σε αυτη η gpu.
ektor7 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 κάτι πιο ρεαλιστικό? Οσο και αν σου φενεται περιεργο,αυτο ητα η πιο φθηνη και ρεαλιστικη λυση,αν ειναι η καρτα γραφικων! Δωκιμασε πρωτα να δεις σε safe mode τι παιζει!
impel123 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Οσο και αν σου φενεται περιεργο,αυτο ητα η πιο φθηνη και ρεαλιστικη λυση,αν ειναι η καρτα γραφικων! Δωκιμασε πρωτα να δεις σε safe mode τι παιζει! Ειναι η πιο φθηνη λυση αλλα οχι μονιμη. Επισης θελεις τυχη για να δουλεψει. και γενικα με τετοιες λυσεις το προβλημα δημιουργείται και παλι αν προκειται για κατασκευαστικο προβλημα ψυξης(πχ σε καποια μοντελα HP που εκαναν παπαδες με ενα ανεμιστηρακι).
silentscream Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 1) σκέφτηκα και γω να βάλω πάνω εξωτερική οθόνη, απλά δεν ξέρω αν είναι plug n play, διότι αν θέλει ρυθμίσεις εγώ αφού δεν ''βλέπω'' δεν μπορώ να τις κάνω...(είναι λαπτοπ) 2) τι πατάω για safe mode? αν και δεν νομίζω να πιάσει διότι δεν μου δείχνει καν την τυπική οθόνη των dos 3) η οθόνη φαίνεται ανενεργη-κολλημένη, το pc παίζει να δουλέυει κανονικά μέσα απλά δεν μου δείχνει. 4)υποψιάζομαι θερμοκρασίες διότι πάντα είχε προβλήματα τέτοια και έσβηνε καμιά φορά όταν ψηνόταν. οπότε θα το αφήσω να κρυώσει και θα δω σε καμιά ώρα. Ευχαριστώ
impel123 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 1) δεν το χω κανει ποτε γιατι λαπτοπ δεν ειχα ποτε μονιμα αλλα τα χω χρησιμοποιησει κανα 4αρι για περιοδους μιας βδομαδας ετσι για να κοψω κινηση *νομιζω* εχουν fn λειτουργια (συνδιασμο πληκτρου fn + ??) που ενεργοποιει/απενεργοποιει την εξωτερικη οθονη. 2) για safe mode κατα την εκκινηση πατας f8 πανω κατω κ καποια στιγμη σου βγαζει μενου 3) παντα οταν αρχιζουν προβληματα ψυξης δεν πρεπει να ανοιγουμε το laptop γιατι υπαρχει ενα threshold πανω απο το οποιο η βλαβη ειναι μη αντιστρεψιμη. Με το πρωτο shut down λογω θερμοκρασιας αλλαζεις παστα/αφαιρεις σκονη η πας να σου αλλαξουνε με κανα 20ε.
trelomhxmhx Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 το πρόβλημα είναι υπερθέρμανση - κάρτα γραφικών και μάλλον είναι μόνιμο πρόβλημα σου εύχομαι να είναι αφαιρούμενη η κάρτα ώστε να μην πετάξεις όλη την μητρική συνεπώς και όλο το laptop
ektor7 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Ειναι η πιο φθηνη λυση αλλα οχι μονιμη. Επισης θελεις τυχη για να δουλεψει. και γενικα με τετοιες λυσεις το προβλημα δημιουργείται και παλι αν προκειται για κατασκευαστικο προβλημα ψυξης(πχ σε καποια μοντελα HP που εκαναν παπαδες με ενα ανεμιστηρακι). To ξερω,παθων!
silentscream Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 ρε παιδιά έχω καμία σχέση με το παρακάτω προβλημα?? http://www.insomnia.gr/topic/411393-%CF%80%CE%B1%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%80/
impel123 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Καμια απολυτως. Εκτος αν πηγες να κανεις αναβαθμηση του bios και απετυχε.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 1) σκέφτηκα και γω να βάλω πάνω εξωτερική οθόνη, απλά δεν ξέρω αν είναι plug n play, διότι αν θέλει ρυθμίσεις εγώ αφού δεν ''βλέπω'' δεν μπορώ να τις κάνω...(είναι λαπτοπ) 2) τι πατάω για safe mode? αν και δεν νομίζω να πιάσει διότι δεν μου δείχνει καν την τυπική οθόνη των dos 3) η οθόνη φαίνεται ανενεργη-κολλημένη, το pc παίζει να δουλέυει κανονικά μέσα απλά δεν μου δείχνει. 4)υποψιάζομαι θερμοκρασίες διότι πάντα είχε προβλήματα τέτοια και έσβηνε καμιά φορά όταν ψηνόταν. οπότε θα το αφήσω να κρυώσει και θα δω σε καμιά ώρα. Ευχαριστώ 1) Τιποτα. Συνηθως τα αρχικα (πριν φορτωσουν τα windows) τα δειχνουν και στην εξωτερικη οθονη. 2) F8 πριν ξεκινησει να φορτωνει τα windows. 3) Μηπως δουλευει, απλα χαλασε το Inverter της και δεν εχει καθοοοολου φωτεινοτητα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.