Προς το περιεχόμενο

Δημιουργια αρχειου εγκαταστασης.

Giorgos09

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παω σε ενα internet cafe για να παιξω ενα online game. Επιτρεπεται να εγκαταστησεις προγραμματα αλλα δεν εχεις προσβαση στον C:/. Το κακο ειναι οτι περνει αρκετη ωρα να φτιαξω τα bindings μου. Αυτα αποθηκευονται στο application data του χρηστη. Υπαρχει καποιος τροπος να φτιαξω ενα αρχειο εγκαταστασης που θα βαζει το αρχειο που θελω σε αυτο το φακελο? Σε αλλα παιχνιδια κραταει τα settings γιατι για καθε λογαριασμο που ανοιγεις υπολογιστη εχει το δικο του documents.

Δημοσ.

Από τις γενικές πληροφορίες που δίνεις, φαίνεται για διαδικασία που μπορεί να αυτοματοποιηθεί εύκολα με ένα κατάλληλα γραμμένο batch file.

Δημοσ.

Χωρίς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες, δε νομίζω πως είναι δυνατόν να λάβεις συγκεκριμένη βοήθεια. Π.χ. τί σημαίνει "bindings"; Το γράφεις εννοώντας κάτι από αυτά εδώ;

Θα μπορούσα να δημιουργήσω ένα υποθετικό παράδειγμα και να παραθέσω ένα σχετικό batch file, αλλά δεν ξέρω καν αν αξίζει τον κόπο, γιατί μπορεί τελικά να θέλεις κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που θα φανταστώ και θα προσπαθήσω να λύσω εγώ.

Δημοσ.

Bindings ειναι σε ποια κουμπια εχω δωσει τις αναλογες εντολες. Αυτα αποθηκευονται σε ενα αρχειο.

Θελω απλα να δωσω εντολη copy-paste το ταδε φακελο στο ταδε προορισμο.

Δημοσ.

Δηλαδή οι ενέργειες που κάνεις κάθε φορά είναι απλά να αντιγράψεις κάποια αρχεία π.χ. από το USB stick που κουβαλάς μαζί σου, στο "application data" folder του τρέχοντος user του PC στο internet cafe; Τίποτα παραπάνω; Αν ναι, τότε είναι απλό, με batch file όπως είπα.

Έστω ότι στο USB stick έχεις μαζεμένα όλα τα αρχεία προς αντιγραφή μέσα σε έναν υποκατάλογο X:\efarmogi :

>
X:.
├───efarmogi
│       efarmogi.dat
│       efarmogi.exe
│       efarmogi.ini
│
├───allos_asxetos_fakelos
└───ki_allos_asxetos_fakelos_klp

Για να αντιγράψεις τα αρχεία αυτά σε έναν φάκελο στο "application data" folder, το παρακάτω πολύ απλό batch file θα πρέπει να κάνει δουλειά:

X:\install.cmd

>
xcopy efarmogi %APPDATA%\efarmogi /e

Δημοσ.

Προσπαθω να αντιγραψω τον φακελο Newfolder που ειναι στην επιφανεια εργασιας στον σκληρο δισκο C. Γραφω αυτο σε ενα text document

xcopy C:\Users\Notebook\Desktop\Newfolder\ C:\ /e

Το κανω batch file βαζοντας .bat στο ονομα του. Μετα το κανω run as administrator ανοιγει για λιγο ενα παραθυρο MS DOS και μετα δε γινεται τιποτα. Εχω γραψει κατι λαθος?

Δημοσ.

Άνοιξε ένα Command Prompt και δώσε εκεί την εντολή αυτή. Αν συμβαίνει κάποιο σφάλμα, θα μπορείς να δεις το σχετικό μήνυμα γιατί το παράθυρο θα παραμείνει ανοιχτό.

Στο πρώτο σου μήνυμα όμως έγραψες ότι δεν έχεις πρόσβαση στο C:\. Πώς λοιπόν θα αντιγράψεις εκεί αρχεία;

Δημοσ.

Αυτο το δοκιμαζω πρωτα στο δικο μου υπολογιστη. Στο net cafe δεν εχω προσβαση στον C αλλα μπορω να εγκαταστησω προγραμματα πανω στον C. Οποτε μεσω καμουφλαζ μεσα απο αρχειο εγκαταστασης θελω να περασω ενα αρχειο που θελω.

Στο DOS μου βγαζει 0 files copied.

Δημοσ.

Στο DOS μου βγαζει 0 files copied.

Μόνο αυτό, σκέτο; Στην ακριβώς από πάνω γραμμή μήπως εμφανίζει και κάτι σαν:

>
File not found - Newfolder

;

Δημοσ.

Μεσα στο Newfolder εχω ενα bitmap αρχειο με ονομα new. Εαν αντι για C:\Users\Notebook\Desktop\Newfolder\ βαλω C:\Users\Notebook\Desktop\Newfolder\new τοτε μου λεει file not found - new

Δημοσ.

Κάτι δε μου κολλάει. Δώσε λίγο στο παράθυρο του Command Prompt την εξής εντολή:

>
dir C:\Users\Notebook\Desktop\Newfolder

και παράθεσε εδώ, μέσα σε CODE tags, οτιδήποτε αποτελέσματα ή μηνύματα σου εμφανίσει ακριβώς...

Δημοσ.

Πρέπει να βάλεις και την κατάληξη στο new (new.bmp) ή τουλάχιστον ένα wildcard (new.*) (για το 2ο παράδειγμα).

Για το βασικό πρόβλημα, μην βάζεις \ μετά το newfolder

Δημοσ.

newbitmapimagent.png

Uploaded with ImageShack.us

Πρέπει να βάλεις και την κατάληξη στο new (new.bmp) ή τουλάχιστον ένα wildcard (new.*) (για το 2ο παράδειγμα).

Για το βασικό πρόβλημα, μην βάζεις \ μετά το newfolder

Αυτο δουλεψε. Ευχαριστω.

Δημοσ.

Είναι αυτό που λέει ο micos000.

Προφανώς, έχεις ενεργοποιημένη την «απόκρυψη επεκτάσεων για γνωστούς τύπους αρχείων» και σε παράθυρα Windows Explorer σου εμφανίζει το αρχείο ως σκέτο "new".

Σε κάθε περίπτωση, η αρχική εντολή xcopy δε θα έπρεπε να αποτυγχάνει. Εκτός κι αν ούτε στο δικό σου PC που κάνεις τις δοκιμές ο χρήστης "Notebook" έχει δικαιώματα εγγραφής στον root folder του C:\.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...