Dbzakias2 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 1o Αξιότιμε πελάτη, Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με το τμήμα τεχνικής εξυπηρέτησης πελατών της MULTIRAMA. Σχετικά με το ερώτημα σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση της μήτρας που περιλαμβάνει τα 2 λειτουργικά. Εργοστασιακά το ΝΒ είχε εγκατεστημένη μήτρα με αυτό τον τρόπο, σε περιπτώσεις που διαγράψετε λειτουργικό η εγκατάσταση μπορεί να γίνει από κατάστημα μας, με χρέωση 45€. Να αναφέρω ότι η εγγύηση δεν καλύπτει λογισμικό. 2ο Αξιότιμε πελάτη, Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με το τμήμα τεχνικής εξυπηρέτησης πελατών της MULTIRAMA. Σχετικά με το ερώτημα σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση της μήτρας , αρχείο εγκατάστασης που περιλαμβάνει το profile του μηχανήματος με οδηγούς εγκατάστασης και 2 λειτουργικά, δεν υπάρχει δυνατότητα για άλλο λογισμικό. Η χρέωση που σας αναφέραμε είναι για την εγκατάσταση της μήτρας.-->Ωχχ τώρα που το ξαναβλέπω μήπως δεν περιλαμβάνει τιμή του εξαρτήματος;(αλλά είναι πρόγραμμα από ότι λέει όχι εξάρτημα) ετσι οπως τα λεει αμα βαλεις αντι για την λεξη ''μητρα'' την φραση ''σκληρος δισκος'' βγαινει νοημα...
NiKoS WSN Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 ετσι οπως τα λεει αμα βαλεις αντι για την λεξη ''μητρα'' την φραση ''σκληρος δισκος'' βγαινει νοημα... Το σκέφτηκα αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί κοίτα το boldarismeno σημείο...
impel123 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 καταρχην η "βλακια" που εκανες και αναφερεις στο πρωτο post τι ακριβως ειναι? Οτι βλακια και να κανες μητρικη δεν μπορεις να καψεις μεσω λογισμικου(εκτος αν εκανες τπτ με το bios) εμενα μου ακουγεται περισσοτερο για προβλημα λογισμικου. Δηλαδη θα το πας να σου εγκαταστησουν ενα λογισμικο (πχ λειτουργικο+profil για manufacturer Multirama αν το πηρες απο κει) και οχι να σου αλλαξουν μητρικη ή σκληρο. Μπορει να το λεει ετσι για να ψαρωσεις και να τους το πας να το φτιαξουν αυτοι.. Πες μας τι εκανες γιατι αν ειναι θεμα λογισμικου ισως μπορουμε να βοηθησουμε
NiKoS WSN Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 καταρχην η "βλακια" που εκανες και αναφερεις στο πρωτο post τι ακριβως ειναι? Οτι βλακια και να κανες μητρικη δεν μπορεις να καψεις μεσω λογισμικου(εκτος αν εκανες τπτ με το bios) εμενα μου ακουγεται περισσοτερο για προβλημα λογισμικου. Δηλαδη θα το πας να σου εγκαταστησουν ενα λογισμικο (πχ λειτουργικο+profil για manufacturer Multirama αν το πηρες απο κει) και οχι να σου αλλαξουν μητρικη ή σκληρο. Μπορει να το λεει ετσι για να ψαρωσεις και να τους το πας να το φτιαξουν αυτοι.. Πες μας τι εκανες γιατι αν ειναι θεμα λογισμικου ισως μπορουμε να βοηθησουμε ήταν κλειδωμένο laptop από ειδική παραγγελία και δεν πουλιέται και πουθενά. Εγώ πήγα να του βγάλω το ένα λειτουργικό και κόλλησαν όλα
impel123 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 ήταν κλειδωμένο laptop από ειδική παραγγελία και δεν πουλιέται και πουθενά. Εγώ πήγα να του βγάλω το ένα λειτουργικό και κόλλησαν όλα Δεν καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις με το "ήταν κλειδωμένο laptop" αλλα οτι και να ναι δεν εχεις καψει κατι(πχ μητρικη ή σκληρο). Λογισμικο θα σου περασουν, αλλα μιας και δεν ξερω τι εννοεις με το "κλειδωμενο" δεν ξερω κ αν μπορεις να το κανεις μονος σου. Επισης παιζει να χει προβλημα ο σκληρος και να κολλαει η εγκατασταση αλλα δεν νομιζω... θα σου χε παρουσιασει κ νωριτερα καποιο προβλημα κ οχι κατα την εγκατασταση. Αμα θες πεσμας τι λαπτοπ εχεις, τι λογισμικο ειχε και τι ηθελες να κανεις εσυ. Και σε πιο σημειο εγκαταστασης ειναι το προβλημα.
ipal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 σα να εχει περασει απο translate μου φαινεται αυτο το mail.
mindtrapper Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Εγώ νομίζω ότι εννοεί να κάνουν format και να ξαναπεράσουν windows και αυτό το κρυφό partition που έχουν τα laptop που περιέχει το λειτουργικό όπως ήταν "μαμά" και μπορείς να το κάνεις restore. Ίσως αυτό ονομάζουν "μήτρα";
TheELF Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Εγώ νομίζω ότι εννοεί να κάνουν format και να ξαναπεράσουν windows και αυτό το κρυφό partition που έχουν τα laptop που περιέχει το λειτουργικό όπως ήταν "μαμά" και μπορείς να το κάνεις restore. Ίσως αυτό ονομάζουν "μήτρα"; Έτσι,έτσι,πως λέμε και στο τυπογραφείο μήτρα το πρωτότυπο από το οποίο βγαίνουν πολλά αντίγραφα,έτσι και αυτοί έχουν το Image και το χώνουν από πάνω 45€ για 5' δουλειάς μια χαρά.
Dbzakias2 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 ολοι μπορει να εχετε δικιο αλλα μπορει να εχετε και αδικο γι'αυτο να το παμε σε σχεση με την τιμη, δλδ μητρικη με 45€ (μαζι με την εργασια τους) δεν υπαρχει, σκληρος κατι παιζει, ενω λειτουργικο με 45€ ουτε την retail μορφη των Windows NT δεν παιρνεις... οποτε φιλε μου γιατι δεν τους στελνεις ενα μειλ να τους ρωτησεις τι στο καλο ειναι αυτη η μητρα;
NiKoS WSN Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δεν καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις με το "ήταν κλειδωμένο laptop" αλλα οτι και να ναι δεν εχεις καψει κατι(πχ μητρικη ή σκληρο). Λογισμικο θα σου περασουν, αλλα μιας και δεν ξερω τι εννοεις με το "κλειδωμενο" δεν ξερω κ αν μπορεις να το κανεις μονος σου. Επισης παιζει να χει προβλημα ο σκληρος και να κολλαει η εγκατασταση αλλα δεν νομιζω... θα σου χε παρουσιασει κ νωριτερα καποιο προβλημα κ οχι κατα την εγκατασταση. Αμα θες πεσμας τι λαπτοπ εχεις, τι λογισμικο ειχε και τι ηθελες να κανεις εσυ. Και σε πιο σημειο εγκαταστασης ειναι το προβλημα. Ήταν ένα λαπτοπ που είχαν δώσει πέρυσι στην πρώτη γυμνασίου και δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα στο λειτουργικό αυτό όμως δεν το είχανε πει και εγώ το πείραξα... Εγώ νόμιζα πως ήταν κάποιο hardware αλλά αφού είναι πρόγραμμα όκι... (ερώτηση: όλα τα λάπτοπ έχουν μήτρα
mindtrapper Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 ολοι μπορει να εχετε δικιο αλλα μπορει να εχετε και αδικο γι'αυτο να το παμε σε σχεση με την τιμη, δλδ μητρικη με 45€ (μαζι με την εργασια τους) δεν υπαρχει, σκληρος κατι παιζει, ενω λειτουργικο με 45€ ουτε την retail μορφη των Windows NT δεν παιρνεις... οποτε φιλε μου γιατι δεν τους στελνεις ενα μειλ να τους ρωτησεις τι στο καλο ειναι αυτη η μητρα; Εγώ έχω δίκιο, συμφωνεί και ο TheELF Δε θα του πουλήσουν λειτουργικό για να σκεφτούμε ότι δεν φτάνουν 45 ευρώ. Το λειτουργικό το έχει πληρώσει όταν αγόρασε το laptop. Αυτοί απλά θα το ξαναπεράσουν και θα φτιάξουν πάλι το partition με το image απ' όπου κάνεις restore. Γι αυτό θα χρεώσουν 45 γιούρια. Επειδή είναι βαριά και επικίνδυνη δουλειά. OP αν εννοούν όντως αυτό μη διανοηθείς να το πας. Format κάνεις και μόνος σου.
TheELF Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 OP αν εννοούν όντως αυτό μη διανοηθείς να το πας. Format κάνεις και μόνος σου. Και εδώ θα συμφωνούσα αλλά : http://www.insomnia.gr/topic/402458-%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%83%CE%B2%CE%AE%CE%BD%CF%89-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CF%89-win/ Φαντάζομαι για το ίδιο λέει.
impel123 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Ωραια για να ξεκαθαρισει λιγο.. 1) εχεις ξανακανει ποτε εγκατασταση λειτουργικου σε λαπτοπ? ξερεις την διαδικασια? 2) για πιο λαπτοπ/netbook μιλαμε? 3) Οταν ανοιγεις το λαπτοπ μπορεις να μπεις στα bios να ρυθμισεις το boot menu? εχει καθε λαπτοπ και ειδικο πληκτρο(πχ esc) χωρις να μπεις στα bios αλλα στο δικο σου δεν ξερω πιο ειναι. και αποτι καταλαβα μετα το boot menu πας να βαλεις πχ windows και κολαει καπου? ή εχεις κολησει αλλου? Αν εχεις usb 4gb και windows 7 μπορεις να ακολουθησεις αυτον τον οδηγο http://www.multimolti.com/blog/2008/12/14/install-windows-7-on-asus-eee-pc-900/ Αν μπορεις να το κανεις τοτε ολα ειναι οκ.. Εγώ έχω δίκιο, συμφωνεί και ο TheELF Δε θα του πουλήσουν λειτουργικό για να σκεφτούμε ότι δεν φτάνουν 45 ευρώ. Το λειτουργικό το έχει πληρώσει όταν αγόρασε το laptop. Αυτοί απλά θα το ξαναπεράσουν και θα φτιάξουν πάλι το partition με το image απ' όπου κάνεις restore. Γι αυτό θα χρεώσουν 45 γιούρια. Επειδή είναι βαριά και επικίνδυνη δουλειά. Μην το γελας καθολου για φαντασου να του πεσει το cd εγκαταστασης και να του πλακωσει το ποδι. Και αν ειναι CD καπως παλευεται αλλα αν ειναι κανα win7 με DVD? Ολοκληρη μητρα θα περασει δεν ειναι παιξε γελασε
11demian111 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 οποιο νετμπουκ και να εχει,ειχε μεσα WinXP και UBUNTU. ο φιλος μας,μαλλον πηγε να αλλαξει αυτα τα λειτουργικα με κατι αλλο (σπασμενα Win7?) αλλα για καποιο λογο απετυχε. εγω σου προτεινω να μην το πας και σκασεις και 45 ευρω για να βαλουν ενα usb dvd να σου ξαναπερασουν τα XP. βρες τα 7 και βαλτα αν εχεις εξωτερικο DVD
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μαλλον θα ξαναπερασουν τα "μαμα" recovery partitions στο δισκο και απο αυτα θα ξαναπερασουν τα αρχικα λειτουργικα. Ή απλα καπου θα εχουν ενα image και θα το φορτωσουν στο δισκο. Μητρα = καλουπι = κατι που ειχε εκ κατασκευης και ο φιλος μας το χαλασε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.