Προς το περιεχόμενο

hacked

sleepy_head

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, σήμερα είδα ότι χάκαραν το hotmail, gmail και facebook μου. Μέσω του gmail είδα την IP του χάκερ και μετά από ένα lookup ip έστειλα email στην εταιρία που είναι αν και δεν νομίζω να γίνει τίποτα. Να σημειώσω ότι τα passwords είναι διαφορετικά και πολύπλοκα(αριθμοί, κεφαλαία, μικρά) +16 χαρακτήρες και φυσικά δεν τα έχω δώσει σε κανένα. Η IP ήταν από Αμερική. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που με έχουν χακάρει από εκεί (ο ίδιος πάλι). Την πρωηγούμενη φορά είχα εύκολο κωδικό σε όλα και είπα ότι μάλλον από αυτό θα είναι οπότε τα άλλαξα όλα. Αλλά τώρα δεν είναι δυνατόν να μάντεψε τους κωδικούς. Από τη στιγμή που ο υπολογιστής είναι καθαρός πώς είναι δυνατόν να με χακάρουν?

Δημοσ.

Καλημέρα, σήμερα είδα ότι χάκαραν το hotmail, gmail και facebook μου. Μέσω του gmail είδα την IP του χάκερ και μετά από ένα lookup ip έστειλα email στην εταιρία που είναι αν και δεν νομίζω να γίνει τίποτα. Να σημειώσω ότι τα passwords είναι διαφορετικά και πολύπλοκα(αριθμοί, κεφαλαία, μικρά) +16 χαρακτήρες και φυσικά δεν τα έχω δώσει σε κανένα. Η IP ήταν από Αμερική. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που με έχουν χακάρει από εκεί (ο ίδιος πάλι). Την πρωηγούμενη φορά είχα εύκολο κωδικό σε όλα και είπα ότι μάλλον από αυτό θα είναι οπότε τα άλλαξα όλα. Αλλά τώρα δεν είναι δυνατόν να μάντεψε τους κωδικούς. Από τη στιγμή που ο υπολογιστής είναι καθαρός πώς είναι δυνατόν να με χακάρουν?

μηπως παιζει κανα keylogger βαθια χωμενο στην εκδοση των windows σου? (αν φυσικά δεν ειναι γνησια...)

• Moderators
Δημοσ.

Αλλά τώρα δεν είναι δυνατόν να μάντεψε τους κωδικούς. Από τη στιγμή που ο υπολογιστής είναι καθαρός πώς είναι δυνατόν να με χακάρουν?

Δεν χρειαζεται να μαντεψει κανεις τον κωδικο σου, εαν η security question ή οτιδηποτε αλλο χρησιμοποιεις για recovery σε περιπτωση προβληματος, αποτελουνται απο πληροφοριες που μπορουν ευκολα να εντοπιστουν.

Και φυσικα παιζει ο keylogger, αλλα αναφερεις πως εισαι 'καθαρος'. Για την ιστορια, απλα ανεφερε τι χρησιμοποιησες για να το διαπιστωσεις αυτο.

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή σκέφτηκα ότι δεν γίνεται να είναι καθαρός ο υπολογιστής εκτός από το windows security essentials έτρεξα και το malwarebytes anti-malware και βρήκε το worm.rebhip. Το καθάρισε και τώρα έκανα άλλο ένα scan και βγήκε καθαρό. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι στο registry ακόμα? Θα ψάξω και εκεί για να είμαι σίγουρη.

Μετά από αυτό έκανα disable το security essentials και χρησιμοποιώ το real time protection του malwarebytes.

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Το κατεβάζω τώρα και θα το δοκιμάσω. Μετά πάλι αλλαγή σε όλους τους κωδικούς. Έψαξα και το registry για εκεί που συνήθως κρίβεται και δεν βρήκα κάτι.

• Moderators
Δημοσ.

Μετά πάλι αλλαγή σε όλους τους κωδικούς.

Κανε τον κοπο να ελεγξεις οτι recovery options χρησιμοποιεις ειναι ασφαλη. Εαν για παραδειγμα στο email σου εχεις για recovery lost password, την security question "name of my first pet" και στο public profile του facebook σου αναφερεις "λατρευω τον Jack μου",οπου Jack o σκυλος στη φωτογραφια, προφανως εχεις προβλημαsmile.gif

Δημοσ.

+3 ώρες για να τελειώσει το scan, δεν βρήκε κάτι, άλλαξα τα σημαντικά pass/security q.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια :)

Δεν εχει σημασια ποση ωρα εκανε scan. Μπορει ο υπολογιστης σου να σερνεται.

Δημοσ.

δηλ.το win security ειναι χειροτερο απο το malware?χλωμο.

μηπως απαντας σε ηλιθια mail του στυλ βαλτε εδω το user+pass να βρειτε ποιος σας εχει κανει ban ή ποιος βλεπει το προφιλ σου τωρα κτλ. ?

Δημοσ.

να ναι τοσο μαγκας να φτιαξε keylogger που δεν το χουν οι εταιρειες a/v και να τον χρησιμοποιησει σε μια κοπελα απλα για τους λογαριασμους?αν παλι καποια στιγμη κυκλοφορησουν τιποτα περιεργες φωτος σου στο ινετ θα ξερεις οτι δεν εγινε τυχαια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...