GeorgM2003 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 γεια σας, Έχω έναν φάκελο με αρχεία και επίσης ένα αρχείο text που περιέχει μέσα τα ονόματα που θα έπρεπε να έχουν τα αρχεία. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να κάνει αυτήν την μετονομασία απευθείας; είναι περίπου 300 τα αρχεία και πραγματικά βαριέμαι να τα μετονομάζω ένα-ένα. ευχαριστώ πολύ, κάθε βοήθεια είναι αποδεκτή!! Υ.Γ. τα ονόματα δεν είναι παρόμοια μεταξύ τους για να χρησιμοποιήσω την λειτουργιά του πλήκτρου TAB κατά την μετονομασία. OS Windows 7 x64
parsifal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δώσε αν θες ένα παράδειγμα από τη μορφή των περιεχομένων του text αρχείου. Ίσως είναι εύκολο να γίνει με ένα batch file η δουλειά.
GeorgM2003 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δώσε αν θες ένα παράδειγμα από τη μορφή των περιεχομένων του text αρχείου. Ίσως είναι εύκολο να γίνει με ένα batch file η δουλειά. τα αρχεια ειναι σε μορφή: 1αβ.doc 2αβ.exe 3αβ.avi 4αβ.jpg κοκ και το Text έχει μέσα readme nfs intro poker σε τέτοιο στυλ. είναι σε σειρά και τα μεν και τα δε..(τα ονοματα και τα αρχεία που δινονται είναι τυχαία) απλά να αναγνωρίζει την πρώτη σειρά του αρχείου text και να την δίνει ώς όνομα στο πρώτο αρχείο, την δεύτερη σειρά του ΤΕΧΤ ως όνομα του δεύτερου αρχείου κλπ κλπ..
parsifal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Διαθέτεις κάποιο spreadsheet software όπως Microsoft Excel ή OpenOffice/LibreOffice Calc; Η διαδικασία που περιγράφω παρακάτω έγινε με την χρήση του LibreOffice Calc, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δουλέψει και με κάποιο άλλο spreadsheet. Έστω ότι το text file με τα ονόματα που θα έπρεπε να έχουν τα αρχεία λέγεται filenames.new.txt και τα αρχεία βρίσκονται στον φάκελο C:\path\to\X Ανοίγουμε ένα command prompt και δίνουμε την εντολή:> dir /b C:\path\to\X > C:\filenames.old.txt Ανοίγουμε σε έναν text editor το filenames.old.txt και το filenames.new.txt Τρέχουμε το spreadsheet software μας Στην 3η στήλη, κάνουμε paste τα ονόματα από το filenames.new.txt Στη 2η στήλη, κάνουμε paste τα ονόματα από το filenames.old.txt Γεμίζουμε την 1η στήλη (όσες γραμμές έχουν και οι άλλες 2, όχι παραπάνω) με τη λέξη ren σε κάθε κελί. Σε OpenOffice/LibreOffice και Excel, αυτό γίνεται γρήγορα γράφοντας ren μόνο στο 1ο κελί και μετά τραβώντας με το ποντίκι το handle της κάτω δεξιάς γωνίας του κελιού προς τα κάτω Επιλέγουμε όλα τα κελιά των 3ων στηλών που έχουμε γεμίσει με περιεχόμενο και με copy-paste τα μεταφέρουμε σε ένα νέο document σε κάποιον text editor Σώζουμε το document αυτό ως plaintext αρχείο, με κατάληξη .bat ή .cmd. Τα περιεχόμενα θα πρέπει να είναι κάπως έτσι:> ren 1ab.doc readme ren 2ab.exe nfs ren 3ab.avi intro ren 4ab.jpg poker Αντιγράφουμε το αρχείο αυτό στον φάκελο C:\path\to\X και το τρέχουμε για να κάνει τις μετονομασίες Προσοχή: Ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με αρχεία που περιέχουν non-latin χαρακτήρες ή χαρακτήρες κενού στο filename τους (είτε το παλιό είτε το νέο που θέλουμε να πάρουν). Αλλά κι αυτά λύνονται.
GeorgM2003 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Ευχαριστώ πολύ!!! Το δοκίμασα και όντως είχε πρόβλημα με τους "κενους" χαρακτήρες. Έβαλα λοιπόν τα διπλά εισαγωγικά ("") και όλα διορθώθηκαν, αλλά μου έφαγε τις καταλήξεις των αρχείων δλδ από εκεί που ήταν το αρχείο *.exe έγινε σκέτο * πχ το 1αβ.doc -> readme. αν μπορέσεις να το κάνεις και αυτό είσαι κορυφαίος. προς το παρών τηα β'αλω την κατάληξη αλλά αν υπάρχει κάποιος τρόπος θα ήθελα να μου τον πείτε!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥΛΥΥΥΥΥ!!! parsifal ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ!!! Ευχαριστώ πολύ!!! Το δοκίμασα και όντως είχε πρόβλημα με τους "κενους" χαρακτήρες. Έβαλα λοιπόν τα διπλά εισαγωγικά ("") και όλα διορθώθηκαν, αλλά μου έφαγε τις καταλήξεις των αρχείων δλδ από εκεί που ήταν το αρχείο *.exe έγινε σκέτο * πχ το 1αβ.doc -> readme. αν μπορέσεις να το κάνεις και αυτό είσαι κορυφαίος. προς το παρών τηα β'αλω την κατάληξη αλλά αν υπάρχει κάποιος τρόπος θα ήθελα να μου τον πείτε!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥΛΥΥΥΥΥ!!! parsifal ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ!!! βρήκα freeware extension renamer! όλα κομπλέ!!
micos000 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Εγώ θα το έκανα με το Renamer Beta (http://www.den4b.com/?x=get&product=renamer&type=beta) και copy-paste στο user input τα νέα ονόματα (με τσεκαρισμένο το Skip extension).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.