Hugo Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Λοιπον σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας κατ'αρχας. Μεσα στην βδομαδα μαλλον θα γινει η παραγγελια για την Dell!! Αλλος ενας με u2311h. :mrgreen: Διαβασα πολλα reviews κτλ κτλ και παντου λενε οτι για την τιμη της ειναι πολυ καλή. H τελευταια μου ερωτηση ειναι να κανω την παραγγελια ή να περιμενω μηπως εναn (2) ακομα μηνα (ες) για να δω την Dell U2312HM? Δεν εχω προβλημα να περιμενω λιγο ακομα για να δω εστω τα spec που θα εχουν οι νεες Dell.
benign Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Λοιπον σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας κατ'αρχας. Μεσα στην βδομαδα μαλλον θα γινει η παραγγελια για την Dell!! Αλλος ενας με u2311h. :mrgreen: Διαβασα πολλα reviews κτλ κτλ και παντου λενε οτι για την τιμη της ειναι πολυ καλή. H τελευταια μου ερωτηση ειναι να κανω την παραγγελια ή να περιμενω μηπως εναn (2) ακομα μηνα (ες) για να δω την Dell U2312HM? Δεν εχω προβλημα να περιμενω λιγο ακομα για να δω εστω τα spec που θα εχουν οι νεες Dell. Να περιμενεις γιατι τα καινουργια μοντελα θα ειναι πολυ καλυτερα.Για αυτο εχουν πεσει τοσο οι τιμες του παλιου μοντελου.
ninos30 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Η σειρά U2x12hm θα έχουν LED backlit αντι του CCFL που έχουν μέχρι σήμερα. Κατά τα άλλα θα είναι ίδιες
Ntinaras Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 πωσο κρατανε αυτες οι μαμοπροσφορες του msystems γαμοτο https://www.facebook.com/www.msystems.gr Msystems Καλησπέρα !!! Αναφορικά με το μοντέλο U2311 και την προσφορά μας - επειδή λαμβάνουμε ήδη πολλά τηλέφωνα και email - υπενθυμίζουμε ότι η προσφορά μας είναι για αυτό το μοντέλο : 145€+φπα . Αφορά προσφορά για τα μέλη της σελίδας μας στο Facebook καθώς και κατά την ηλεκτρονική παραγγελία τους απο το www.msystems.gr πρέπει να αναγράψουνε στα σχόλια :FBu2311! Ισχύουνε κανονικά οι τρόποι αποστολής - πληρωμής της Msystems.
benign Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Η σειρά U2x12hm θα έχουν LED backlit αντι του FFL που έχουν μέχρι σήμερα. Κατά τα άλλα θα είναι ίδιες Απο οτι εχω διαβασει,γιατι δεν το εχω δει ο ιδιος,ετσι εχουν πολυ καλυτερη απεικονιση χρωματων.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Απο οτι εχω διαβασει,γιατι δεν το εχω δει ο ιδιος,ετσι εχουν πολυ καλυτερη απεικονιση χρωματων. πολύ καλύτερη απεικόνιση χρωμάτων λόγω του led backlight? μην βάλεις και το χέρι σου στη φωτιά
ninos30 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Είναι η κλασσική διαφορά Edge-LED με CCFL. Θεωρητικά (και πρακτικά) οι LED έχουν μεγαλύτερα contrasts σε σχέση με τα CCFL. Αποτέλεσμα καλύτερο μαύρο, όχι σαν Plasma, αλλά καλύτερο. Άρα ΑΝ έχεις καλύτερο μαύρο έχεις και καλύτερα χρώματα. Αυτό όμως ισχύει κυρίως για τα full-array LEDs και όχι για τα Edge-LEDs τα οποία είναι στα ίδια επίπεδα με τις CCFL. Απεναντίας αυτού του τύπου τα LEDs έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα, ιδιαίτερα σε >27 ίντσες, ανομοιομορφία στον φωτισμό ειδικά στο κέντρο της οθόνης. Και το local-dimming δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση. Σε μικρότερες ίντσες δεν είναι τόσο έντονο το φαινόμενο. Έτσι λοιπόν τα πλεονεκτήματα που απομένουν στα edge-LEDs είναι η μικρότερη κατανάλωση σε ρεύμα, και ο μικρότερος όγκος της οθόνης λόγω των πολύ μικρών LED που τοποθετούνται γύρω-γύρω από αυτήν. Ενώ φαινόμενα όπως bleeding-banding είναι πιο έντονα. Στις full-array τα πράγματα είναι διαφορετικά, κι ενώ υπάρχει μια σαφής βελτίωση στην εικόνα, το μέγεθος (πάχος) της οθόνης είναι παρόμοιο με μια κλασσική CCFL LCD. Το εξής "τρελό" είναι πως τα LEDs είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πιο φθηνά από τις Cold cathode fluorescent lamps(λάμπες φθορίου ), αλλά παρ' όλα αυτά το marketing έχει κάνει όλες αυτές τις οθόνες/τηλεοράσεις να κοστίζουν περισσότερο από της άλλες LCD. Κι εμείς τα χαϊβάνια τσιμπάμε Γιατί μην μου πει κανείς πως πληρώνουμε ακόμα τα development costs της "νέας" τεχνολογίας, αφού τα LEDs έχουν βγει προ πολλού και για χρήσεις πέραν του PC. Κι ώς ένα τέτοιο "θύμα", το best-seller U2311h πρέπει να φορέσει LEDακια για να ακολουθήσει τις τάσεις τις εποχής και να ξαναπουλήσει φυσικά ως ένα "νέο" προϊόν. Κι εγένετο η U2312hm Μια γενική παραδοχή των ειδικών είναι πως τα CCFL υπερτερούν των edge-LEDS στο οπτικό αποτέλεσμα. Κι ένας "μπακάλικος τρόπος να το καταλάβεις αυτό, είναι ότι ΟΛΑ τα professional-models των εταιριών που τυγχάνει να φοράνε και P-IPS panels (professional-IPS) και κοστίζουν από 1000 ευρώ και πάνω, είναι όλα CCFL. Γιατί ΑΝ ήταν καλύτερα τα edge-LEDs οι πρώτες που θα αντικαθιστούσαν τον φωτισμό τους (backlight) θα ήταν αυτή η κατηγορία οθονών. Τα full-array υπερτερούν όλων, αλλά τα βρίσκεις μόνο σε ακριβές ΤVs και όχι σε PC monitors (ακόμα?). Μέχρι να έρθουν οι OLED
benign Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Είναι η κλασσική διαφορά Edge-LED με CCFL. Θεωρητικά (και πρακτικά) οι LED έχουν μεγαλύτερα contrasts σε σχέση με τα CCFL. Αποτέλεσμα καλύτερο μαύρο, όχι σαν Plasma, αλλά καλύτερο. Άρα ΑΝ έχεις καλύτερο μαύρο έχεις και καλύτερα χρώματα. Αυτό όμως ισχύει κυρίως για τα full-array LEDs και όχι για τα Edge-LEDs τα οποία είναι στα ίδια επίπεδα με τις CCFL. Απεναντίας αυτού του τύπου τα LEDs έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα, ιδιαίτερα σε >27 ίντσες, ανομοιομορφία στον φωτισμό ειδικά στο κέντρο της οθόνης. Και το local-dimming δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση. Σε μικρότερες ίντσες δεν είναι τόσο έντονο το φαινόμενο. Έτσι λοιπόν τα πλεονεκτήματα που απομένουν στα edge-LEDs είναι η μικρότερη κατανάλωση σε ρεύμα, και ο μικρότερος όγκος της οθόνης λόγω των πολύ μικρών LED που τοποθετούνται γύρω-γύρω από αυτήν. Ενώ φαινόμενα όπως bleeding-banding είναι πιο έντονα. Στις full-array τα πράγματα είναι διαφορετικά, κι ενώ υπάρχει μια σαφής βελτίωση στην εικόνα, το μέγεθος (πάχος) της οθόνης είναι παρόμοιο με μια κλασσική CCFL LCD. Το εξής "τρελό" είναι πως τα LEDs είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πιο φθηνά από τις Cold cathode fluorescent lamps(λάμπες φθορίου ), αλλά παρ' όλα αυτά το marketing έχει κάνει όλες αυτές τις οθόνες/τηλεοράσεις να κοστίζουν περισσότερο από της άλλες LCD. Κι εμείς τα χαϊβάνια τσιμπάμε Γιατί μην μου πει κανείς πως πληρώνουμε ακόμα τα development costs της "νέας" τεχνολογίας, αφού τα LEDs έχουν βγει προ πολλού και για χρήσεις πέραν του PC. Κι ώς ένα τέτοιο "θύμα", το best-seller U2311h πρέπει να φορέσει LEDακια για να ακολουθήσει τις τάσεις τις εποχής και να ξαναπουλήσει φυσικά ως ένα "νέο" προϊόν. Κι εγένετο η U2312hm Μια γενική παραδοχή των ειδικών είναι πως τα CCFL υπερτερούν των edge-LEDS στο οπτικό αποτέλεσμα. Κι ένας "μπακάλικος τρόπος να το καταλάβεις αυτό, είναι ότι ΟΛΑ τα professional-models των εταιριών που τυγχάνει να φοράνε και P-IPS panels (professional-IPS) και κοστίζουν από 1000 ευρώ και πάνω, είναι όλα CCFL. Γιατί ΑΝ ήταν καλύτερα τα edge-LEDs οι πρώτες που θα αντικαθιστούσαν τον φωτισμό τους (backlight) θα ήταν αυτή η κατηγορία οθονών. Τα full-array υπερτερούν όλων, αλλά τα βρίσκεις μόνο σε ακριβές ΤVs και όχι σε PC monitors (ακόμα?). Μέχρι να έρθουν οι OLED Ναι τα γνωριζω ολα αυτα.Εδω και ενα χρονο περιπου εχω ενημερωθει απο αυτο το site : http://www.tftcentra...ies_content.htm Χωρις να θελω να σε σοκαρω,ξεφευγοντας απο την θεωρια και τους τεχνικους ορους,στην πραξη,υπαρχει και το προσωπικο γουστο.Πως αντιλαμβανομαστε το ωραιο στην TFT ο καθενας μας ξεχωριστα. Εμενα η Dell2311 δεν μου αρεσει τοσο.Εχει μια θαμπαδα που εχω παρατηρησει στον φωτισμο,που δεν με ευχαριστει.Εχω μια Iiyama με ΤΝ και led backlit και δεν την αλλαζω με καμμια.Δεν με νοιαζει τι λεει η θεωρια και ο καθε ειδικος αναλυτης,προσωπικα για μενα χωρις να θελω να επιβαλω την γνωμη μου,η δικη μου ειναι πολυ ανωτερη,παντα για το δικο μου γουστο. Την συγκρινα με ενος φιλου μου στην πολυκατοικια που μενω που την εδινε σε αψογη κατασταση,μονο 100 ευρω,με 2 χρονια εγγυηση ακομη.Την κοιταξα διεξοδικα,επαιξα games,ειδα αποσπασματα ταινιων,και κοιταξα επιπλεον σε καποιες ιστοσελιδες με ωραια παρουσια και πλουσιο χρωματισμο.Η δικη μου,με ευχαριστουσε οχι απλα λιγο,αλλα πολυ περισσοτερο.Δεν ξερω αν το γουστο μου με φερνει αντιμετωπο με την γνωμη των ειδικων αλλα εμενα αν με ρωτησουν Iiiyama θα προτεινω σε φιλους μου.(Βασικα θα τους προτεινα να πανε να δουνε και να αποφασισουν μονοι τους τι τους αρεσει,αλλα πλεον με την κριση δεν υπαρχει επιδειξη οθονων στα καταστηματα.)
ninos30 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Καλό θα ήταν να βγάλεις το "προσωπικό" σου γούστο από την μέση, γιατί έτσι κρίνεις υποκειμενικά και μπορεί κάλλιστα να παραπληροφορήσεις τους υπολοίπους. Όταν 99 στους 100 λένε σήμερα πως τα IPS είναι σαφέστατα ανώτερα από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία στα TFT-panels, φαντάζομαι είναι περιττό να συζητάμε για τον 1. Κι εγώ όταν το ΠΑΡΑΕΨΑΞΑ για την καινούρια μου οθόνη και κατέληξα μεταξύ των DELL U2410 και HP ZR24W κατέληξα στην 2η για διάφορους λόγους. Ο πιο ισχυρός όμως είναι γιατί δεν γουστάρω να πηγαίνω με τους πολλούς (U2410) και θέλω να παίρνω κάτι πιο "ψαγμένο". Ανωμαλία δικιά μου είναι αυτή, να συμβουλέψω και τον δίπλα μου να κάνει το ίδιο?... (μεταξύ μας EIZO με S-PVA panel ήθελα να πάρω αλλά μας έβγαινε ακριβά...) Τώρα γιατί "έδειχνε" καλύτερα το TΝ (και όχι ΤΝΤ) monitor σου καλύτερα από την U2311, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από διάφορους λόγους τους οποίους θεωρώ πως δεν αξίζει να αναλύσουμε. Το πιθανότερο απλά δεν την ρύθμισες σωστά. Μπορεί όμως απλά, όπως τοποθετήθηκες και παραπάνω, εσύ να γουστάρεις τα TN-LED backlit monitors. Μαγκιά σου και καμάρι σου και είναι απόλυτα θεμιτό. Αυτά που έγραψα παραπάνω για τις διαφορές μεταξύ των LED-CCFL ΔΕΝ είναι δικές μου υποκειμενικές κρίσεις. Έχουν αναλυθεί επανειλημμένως σε διάφορα εξειδικευμένα site στον χώρο και δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. Τώρα αν ο καθένας τα λαμβάνει ή όχι σοβαρά κατά την αγορά του, ο ίδιος το ξέρει. Και το προσωπικό γούστο του καθενός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Αλλιώς θα ήμασταν όλοι κλωνοποιημένοι. Θα έβγαινε ένα μοντέλο και θα μας άρεσε όλους το ίδιο... Οπότε εδώ συμφωνούμε και δεν το αμφισβήτησα ποτέ αυτό. Πάντα φιλικά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Τώρα γιατί "έδειχνε" καλύτερα το TΝ (και όχι ΤΝΤ) monitor σου καλύτερα από την U2311, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από διάφορους λόγους τους οποίους θεωρώ πως δεν αξίζει να αναλύσουμε. Το πιθανότερο απλά δεν την ρύθμισες σωστά. μπα, το πιθανότερο είναι ότι μπερδεύουμε το "καλύτερο" με το σωστότερο-φυσιολογικό... το ότι μας φαίνεται καλύτερο ή μας αρέσει έτσι όπως το δείχνει δεν σημαίνει ότι το δείχνει σωστά-φυσιολογικά...
ninos30 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Σωστή και αυτή η προσέγγιση. Ίσως η "σωστότερη"
benign Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Αυτά που έγραψα παραπάνω για τις διαφορές μεταξύ των LED-CCFL ΔΕΝ είναι δικές μου υποκειμενικές κρίσεις. Έχουν αναλυθεί επανειλημμένως σε διάφορα εξειδικευμένα site στον χώρο και δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. Τώρα αν ο καθένας τα λαμβάνει ή όχι σοβαρά κατά την αγορά του, ο ίδιος το ξέρει. Και το προσωπικό γούστο του καθενός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Αλλιώς θα ήμασταν όλοι κλωνοποιημένοι. Θα έβγαινε ένα μοντέλο και θα μας άρεσε όλους το ίδιο... Οπότε εδώ συμφωνούμε και δεν το αμφισβήτησα ποτέ αυτό.Πάντα φιλικά. Αυτο το συγκεκριμενο σχολιο σου ειναι που συμφωνω περισσοτερο.Σε μια καπιταλιστικη κοινωνια η πληροφορηση ειναι παντα δεσμια στην υπηρεσια αυτων που προωθουν καποια προιοντα γιατι εχουν οικονομικα συμφεροντα. Αυτο δεν σημαινει στην συγκεκριμενη μας κουβεντα οτι δεν εχεις δικιο για τα IPS panels, τεχνικα. Αλλα οπως πολυ σωστα επισημανες το προσωπικό γούστο του καθενός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Αλλιώς θα ήμασταν όλοι κλωνοποιημένοι. Οταν ερχεται λοιπον ο καθε αδαης χρηστης και του πεταμε ενα τεχνολογικο ξορκι που περιεχει μεσα την μαγικη φραση IPS panel,που αυτος δεν γνωριζει καν τι σημαινει (αυτο εννοω με την λεξη ξορκι,οχι οτι ειναι ψεμα η ποιοτητα του IPS) χωρις εναλλακτικη λυση στα ιδια λεφτα ουσιαστικα τον ωθουμε σε μια και μονο συγκεκριμενη λυση με την δικαιολογια οτι το 99% των ειδικων προτιμουν IPS panels. Εδω διαφωνω με αυτην την λογικη.Οταν οι ειδικοι ειναι ας πουμε γιατροι,και μου δινουν καποια σοβαρη συμβουλη,ωφειλω να την λαβω σοβαρα υποψη μου,αλλα οταν η επιστημη μπαινει στον χωρο της προσωπικης αισθητικης,εχω καθε δικαιωμα να παρατηρησω και να πληροφορησω τους συνφορουμιτες μου, οτι ασχετα με το τι λενε οι ειδικοι,εμενα στην πραξη κατοπιν συγκρισης μεταξυ της Dell 2311h και της δικης μου Iiyama με το ΤΝ μου αρεσε πολυ περισσοτερο η δικη μου.Γιατι στην τελικη,πως θα μας φαινεται εμας στην πραξη,ειναι ο καταλυτικος παραγοντας που θα αποφασισει η οχι μια αγορα και οχι τι λενε καποιοι ειδικοι σε μια ιστοσελιδα. Δεν ηταν τελος,θεμα ρυθμισης,ο φιλος μου την ειχε ρυθμισει optimally οπως του αρεσε εκεινου και εγω την ρυθμισα την στιγμη της συγκρισης οπως μου αρεσει εμενα στις οθονες μου και στο τελος δεν μου αρεσε η Dell. Για να ολοκληρωσω την γνωμη μου,διαφωνω καθετα μαζι σου οτι επειδη προτιμω την iiyama και την συνιστω εδω στο φορουμ,παραπληροφορω καποιον που θελει συμβουλη για μια οθονη επειδη οπως ειπες και εσυ,ειναι κατα το μεγαλυτερο ποσοστο θεμα γουστου παρα τεχνολογιας και εγω τους λεω σαν ενας χρηστης με καποια εμπειρια σε PC,την προσωπικη μου γνωμη.Αντιθετα απο οσους εχουν αγορασει την Dell που δεν εχουν δοκιμασει καθολου συγκριση με μια Iiyama εγω εχω δοκιμασει και τις δυο και επιμενω και θα επιμενω οτι με βαση την προσωπικη μου εμπειρια και γουστο οτι οι iiyama ειναι πολυ καλυτερες, απο τις Dell τιποτε περισσοτερο τιποτε λιγοτερο.Αυτος που θα αποφασισει τελικα ειναι ο καθε χρηστης,εγω δεν τον πιεζω αφαιροντας του καθε εναλλακτικη ,απλα του λεω την προσωπικη μου αποψη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.