kss207rc Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Καλησπερα παιδια, Πριν δεκα μερες περιπου πειρα μια msi gtx-560ti hawk,ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο την καρτα,απο επιδοσεις ειναι μια χαρα,καλη ποιοτητα,το μονο μου προβλημα ειναι ο θορηβος που κανει.Οταν δουλευει full load οι θερμοκρασιες της ειναι περιπου 73-75 βαθμους αρκετα λογικες πιστευω ομως οι ανεμιστηρες δουλευουν περιπου 70-75% αρα κανει λιγο σαν πιστολακι... Πριν απο αυτην ειχα μια sapphire hd5870 vapor-x,πολυ δροσερη και ησυχη καρτα και απο θερμοκρασιες ηταν περιπου στους 68-70 full load και ο ανεμιστηρας ποτε δεν ξεπερνουσε το 37%. Σιγουρα δεν φταιει το airflow που εχω γιατι το κουτι ειναι το coolermaster atcs 840 με ολλες τις θεσεις για ανεμιστηρες καλημενες(7 στο συνολο,4 120mm και 3 230mm). Σκεφτομαι τωρα να παρω την asus eah6950 directCu II 2gb και θελω αν καποιος την εχει η αν καποιος ξερει να μου πει πως ειναι περιπου απο θορυβο,ταχυτητες ανεμηστηρα και θερμοκρασιες. Γενικα αξιζει τον κοπο να αλλαξω η θα καταληξω με περιπου το ιδιο πραγμα? Συγγνωμη αν σας κουρασα και ευχαριστω για καθε απαντηση.
kss207rc Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Γιατι θα χασω την εγγυηση και γιατι ο μονος λογος που αγορασα την συγκεκριμενη και οχι καποια αλλη 560 ηταν η ψυκτρα της.
Thanos1972 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Φιλαρακι η καρτα που εχεις ειναι καλη.εαν το θεμα σου ειναι μονο ο θορυβος τοτε κατεβασε το msi afterburner και φτιαξε ενα profil για τον ανεμιστηρα αναλογα με τις θερμοκρασιες του.ας πουμε οταν ειναι 50 βαθμους η θερμοκρασια να το εχεις στο 45% και να αυξομειωνεται οσο ανεβαινει η θερμοκρασια μεχρι εκει που δεν σε ενοχλει. Θα βελτιωθουν αρκετα τα πραγματα. Edit:Παντως να ξερεις οτι τωρα που ζεστανε ο καιρος μην περιμενεις να δεις και τραγικες διαφορες. Αλλο το ο αερας που ψυχει την καρτα να εχει 10-15 βαθμους και αλλο 25-30
stm00192 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Τώρα εγώ αν ρωτήσω τον λόγο που άλλαξες την 5870 με 560ti που οι διάφορες τους σε επιδόσεις είναι μηδαμινές με την 5870 να είναι λίγο καλύτερη θα είμαι πολύ εκτός θέματος;
Thanos1972 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 ^--Oοοοοοχι.....Αλλα γενικοτερα εχεις εκτροχιαστει εσυ.
kss207rc Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Λοιπον παιδια να παρουμε τα πραγματα με την σειρα.Η 5870 παρουσιαζε artifacts και πηγε σχεδον ενα μηνα πριν για αντικατασταση αλλιως δεν υπηρχε περιπτωση να την αλλαξω,και στην θεση της πειρα την 560 για να δοκιμασω και κατι απο nvidia. Θανο τον afterburner τον εχω σκαλισει αρκετα αλλα με το να πειραξω το πως θα λειτουργει ο ανεμιστηρας δεν κερδιζω και τιποτα γιατι αν πχ τον βαλλω να λειτουργει ποιο χαμηλα καποια στιγμη παλι η καρτα θα φτασει σε υψηλες θερμοκρασιες οποτε και παλι θα ανεβουν στις 70+ στροφες οπου αρχιζει και γινετε ενοχλητικος για τα δικα μου γουστα.Ναι λογικο ειναι τωρα καλοκαιριασε και οσο να ναι δυσκολευει το πραγμα αλλα γενικα εχω την εντυπωση οτι τα chip της amd δουλευουν ποιο δροσερα και πιστευω πως και οι 100mm ανεμιστηρες τις asus θα λειτουργουν ποιο αθορηβα.Γενικα απ οτι ειδα σε reviews σε full load πρεπει να δουλευει καπου στους 60-62 βαθμους.
Thanos1972 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μα εγω σου λεω να τον ξεκινησεις ηδη τον ανεμιστηρα manual σε ψηλοτερες στροφες.Θα κανει διαφορα αυτο το πραγμα.εαν πχ εσενα στο auto σου δουλευει στο 30% με 40 θερμοκρασια και παρει μπρος ο ανεμιστηρας οταν θα εχει ηδη πιασει αυτο τους 55 βαθμους ας πουμε και δουλευει με 40% εκει τοτε λογικο ειναι. Εαν εσενα δεν σε ενοχλει ο θορυβος στο 50% τοτε βαλε το να δουλευει ετσι απο την αρχη. Θα αργησει παρα πολυ να πιασει την θερμοκρασια που φτανει η καρτα και κατα συνεπεια να ανεβει ο θορυβος. Και ολα αυτα στα λεω γιατι το θεωρω βλακεια να πουλησεις την 560 για να παρεις την 6950.εκτος και εαν το κανεις τζαμπα,ξερω εγω?
kss207rc Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Θα το κανω και ετσι αν ειναι να δω μηπως γινει τιποτα.Παντως δεν θεωρω βλακεια να δωσω την 560 για να παρω την 6950,ισως να παρω και 6970 δεν αποφασησα ακομα,γιατι το cooler της asus πιστευω ειναι αρκετα ανωτερο και αν την εβρισκα απο την αρχη αυτη θα επαιρνα.
kss207rc Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δοκιμασα και με χειροκινητη ρυθμιση οπως το θελω αλλα τιποτα,η πρεπει να την ακουω η να την αφηνω να ανεβαινει απο 80 βαθμους και πανω πραγμα που δεν θελω οποτε μαλλον παμε για 6950.
nikolas8141 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δλδ με το afterburner ρυθμίζεις τις στροφές ξεκινώντας πχ απο το 40% και σταδιακά τις ανεβάζεις μέχρι εκεί που νομίζεις οτι είναι οκ τόσο για την κάρτα όσο και για σένα (θορυβο fans) και μας λες ότι έχεις πρόβλημα ακόμα και έτσι??? Επειδή μάλλον μπορεί να κάνεις κάπου λάθος για βάλε τις ρυθμίσεις του fan κάπως έτσι: Uploaded with ImageShack.us και δες αν είναι καλύτερα..
kss207rc Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Ευχαριστω φιλε μου για τον κοπο σου καταρχην,δευτερον με τις ρυρμισεις που μου προτυνεις οι καρτα θα δουλευει 80+ βαθμους πραγμα που δεν θελω,καλος η κακος μ αρεσει να δουλευει και το θεωρω καλητερο να ειναι κατω απο 80 γι αυτο αλωστε πειρνω καρτες με καλες ψυκτρες οπως ειναι η hawk που εχω τωρα οπως ηταν και η vapor-x που ειχα(Οκ δεν λεω ειμαι περιεργος εγω!).Αν οι ανεμηστηρες πιασουν το 65% και για να μεινει μεσα στους 75 βαθμους πρεπει να δουλευουν κοντα στο 72-75% οποτε δεν γινετε κατι ουτε με τον afterburner αρα η λυση ειναι να αλλαξω καρτα(για μενα).
nikolas8141 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Τι να σου πω.... μου φαίνεται περίεργο να σηκώνει η κάρτα θερμοκρασίες με τόσο πολλές στροφές στο fan!!!
kss207rc Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Ισως επειδη ειναι αρκετα υπερχρονισμενη σε σχεση με τις απλες 560 γι αυτο...Τι να πω και γω δεν ξερω.
drentas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Σκέφτεσαι δηλαδή να πουλήσεις την 560 και να δώσεις χρήματα για μια καινούρια 6950?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.