SOTHRHS9 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 (επεξεργασμένο) Παιδια, γεια σας. Το προβλημα το δικο μου ειναι ''χοντρο''. Ξεκινησε με την αγορα του η/υ. Αγοραστηκε απο το πλαισιο, turbo-x η μαρκα. Απο τοτε λοιπον που το αγορασα,που ουτε λιγο ουτε πολυ πανε τρια χρονια,παρουσιαζει τα εξης προβληματα: Προβλημα Νο1 Ενω λειτουργει,σε ανυποπτη στιγμη κολαει.Τι εννοω? Παγωνει η εικονα οπως ειναι,το ποντικι δεν κινειται και κανενα κουμπι δεν πιανει απο το πληκτρολογιο. Ενω η μουσικη, το ραδιο δηλαδη που ακουω live, συνεχιζει να ακουγεται. Λεω σε ανυποπτο χρονο γιατι εχω παρατηρησει(τοσα χρονια πανε πια..)οτι δεν παιζει ρολο αν παιζω παιχνιδι εκεινη τη στιγμη ή γενικα ειναι φορτωμενο με πολλα προγραματα το μηχανημα.Το κανει δηλαδη και ας ειμαι σε ενα σαιτ μονο και διαβαζω. Προβλημα Νο2. Καμια φορα οταν παω και ανοιγω το η/υ, πριν καν ανοιξει,κολαει και δεν ανοιγει.Ασχετα απο το γεγονος,αν τον εχω σβησει πριν 1-2 ωρες ή την προηγουμενη μερα.Τον ανοιγω πχ και ενω περιμενω να τρεξει τα windos7 που εχει,συνεχιζει να δουλευει το μοτερακι και η ψυκτρα, ενω στην οθονη ολα μαυρα.(το σβηνω απο το μενου-εναρξη-σβησιμο η/υ,για μερικους που θα το σκεφτουν). Καταληγω,εν τελει,να το κανω επανεκκινηση και μετα απο μια-δυο-τρεις προσπαθειες, τελικα αναβει. Οπως λοιπον ειπα και απο την αρχη μου το κανει αυτο απο την αγορα του,πριν περιπου τρια χρονια. Στην αρχη και οντας λιγο ασχετος(πρωτος η/υ ηταν)δεν εδινα πολυ σημασια και σκεφτομουνα οτι θελει καποια ρυθμιση.Αλλα,η αληθεια ειναι, οτι πιο πολυ εριχνα το φταιξιμο στο οτι δεν ειχα βαλει γνησια windows vista.Ειχα παραγγελει και φτιαξει το η/υ δηλαδη στο πλαισιο, αλλα ειχα ζητησει να μην τοποθετηθουν windows απο εκει(τα αγορασα απο ''εξω''10 ευρω). Πριν περιπου λοιπον 1,5 χρονο οταν και αγορασα τα windows7 απο το πλαισιο και ενω νομιζα οτι το προβλημα θα φτιαξει, αυτο συνεχισε και συνεχιζω και εγω να ταλαιπωρουμαι ακομα. Επικοινωνησα με το πλαισιο και αφου εκανα παλι format και ενω το προβλημα παρεμενε, το πηρα και το πηγα εκει. Ο τεχνικος το εβαλε λεει σε ενα μηχανημα που του ανεβαζει θερμοκρασια σαν να παιζει ταυτοχρονα 10 παιχνιδια και μετα απο ολους γενικα,τους ελεγχους που του εκανε,ειπε πως δεν βρηκε τιποτα. Αναγκαστικά λοιπον, το πηρα και εγω και γυρισα σπιτι. Πριν απο 2 μηνες παλι το ξαναπηγα και αφου, του εξηγησα παλι τι εχει προηγηθει το εβαλε παλι στο μηχανηματα ελεγχου και μετα απο 6 ωρες παλι μου ειπε,οτι παλι δεν ειχε βρει κατι. Το θεμα ειναι οτι καμια φορα,να οπως τωρα,μπορει να γραφω καποιο κειμενο και αν κολλησει εκεινη την στιγμη χανονται ολα οσα εχω γραψει. Ακομα αν παιζω καποιο παιχνιδι ζωντανο και με πονταρισμα πχ ποκερ, παλι τοτε μου κανει γερη ζημια,αν σβησει. Το επειγον θεμα ειναι, οτι η εγγυηση ληγει σε δυο μηνες και μετα χωρις εγγυηση θα βγω και ''κερατας και δαρμενος'' οπως λεει και η παροιμια. Το κατεθεσα λοιπον εδω σαν μια τελευταια προσπαθεια να βρω, απο τυχον καποιον, που ειχε το ιδιο προβλημα, την απαντηση στο ερωτημα για το που βρισκεται τελικα το προβλημα του η/υ και να το παω συστημενα στο πλαισιο, την τριτη αυτη φορα και επιτελους να φτιαχτει. Συγνωμη για το μακροσκελες του κειμενου. Μαλλον φταιει η αγωνια μου για να τα εξηγησω πληρως ολα και να βρεθει καποιος που να μου απαντησει. Ευχαριστω και καλησπερα σας. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2011 από SOTHRHS9
filip123go Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Λοιπόν, ξεκινάς διαγνωστικούς ελέγχους. Κατεβάζεις το furmark το τρέχεις, βγάζεις φωτο το ντονατ και την ανεβάζεις εδώ να την δούμε. Κατεβάζεις το hd tune pro και ελέγχεις τους σκληρούς σου.! Κατεβάζεις το bootable memtest το καις σε ένα cd και ξεκινάς με αυτό το pc σου. Το αφήνεις να τσεκάρει τις ραμ γύρω στο 4ωρο..! Ξεκίνα με αυτά και αν δεν βρεις πουθενά πρόβλημα συνεχίζουμε. Δώσε χαρακτηριστικά του pc (μιλάμε για σταθερό έτσι..? )
SOTHRHS9 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Γεια σου φιλε filip123go. Απλα καταρχην οφειλω,νομιζω να σου πω,οτι το θεμα το εχω ξαναβαλει. Ξεκινησα μια προσπαθεια σε συνεργασια με μια κοπελα, αλλα καπου στο τελος μου φανηκε οτι ''κουραστηκε'' και ο λογος νομιζω οτι ειμαι εγω. Ξερω πολυ λιγα απο η/υ,ετσι ωστε αργουσα να ''πιασω'',αυτα που μου ελεγε να κανω. Δεν πειραζει ομως εε?? Ο επιμενων νικα!! ...συμφωνα και με τη ρηση. (φτανει να μην τραπεις και εσυ,σε ατακτη φυγη) Στο θεμα λοιπον... Κατεβασα το funmark και τραβηξα και μια φωτο την οθονη, αυτην εδω...http://tinypic.com/r/mcz239/7 Κανω και τα αλλα δυο που μου ειπες και το απογευμα ελπιζω, αφου θα τα εχω τελιωσει,πρωτα ο Θεος, θα αναρτησω εδω το αποτελεσματα. Το μηχανημα ειναι σταθερο. M/B ASUS STRIKER EXTREME i680(S775,DDR2) CPU INTEL CORE 2 DUO 8200 BOX s775/2,66 SVGA PCI-E MUSHKIN 8800GT 512 MB OC V2 RAM CORSAIR 2GB KIT DDR2 800 4-4-4-12 HDD SATA || 320 GB SEAGATE-16 MB-7200rpm DVDRW +/- NEC BLACK AD7200S SATA BULK Χαρηκα και για την απαντηση σου και ελπιζω να τα ξαναπουμε.
filip123go Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Απ την φώτο που ανέβασες δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών σου..! Συνέχισε για σκληρούς και ραμ και βλέπουμε...!
SOTHRHS9 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Γεια σου και παλι φιλε filip123go. Κατεβασα το προγραμμα και εκανα τον ελεγχο στους σκληρους και τα αποτελεσματα ειναι αυτα... http://i56.tinypic.com/wbw3s7.png. Τωρα στο αλλο που μου προτεινες για τον ελεγχο της Ραμ... σορυ ρε φιλε αλλα δυσκολευομαι... Κατεβασα αυτο εδω το π@@@@@ρι ISO image for creating bootable CD (Windows - zip) απο το λινκ που εβαλες και το αποσυμπιεσα με το winrar. Οταν ομως παω να το ανοιξω μου βγαζει κατι αλλες π@@@@ριες και μου λεει εν τελει να ψαξω καποιο προγραμμα στο ιντερνετ για να το ανοιξω. Οπως ειπα και παραπανω ειμαι και ψιλο-χοντροασχετος. Τουλαχιστον βλεπεις κατι στο λινκ εδω που σου δινω? Λες να ειναι απο τον σκληρο? Τωρα παλι,για το αλλο το π@@@@ρι,λεω,αν ηθελες,να το εβαζες εσυ σε λειτουργια με την απομακρυσμενη συνδεση. Αν εχεις και την ορεξη βεβαια. Το πρωι κατα τις 12 θα μπω. Αν θες,απο εκεινη την ωρα,μεχρι και τις 4.30 το απογευμα, ή απο τις 8 το βραδυ και μετα,θα περιμενω. Εκτος αν εχεις καποιο αλλο τροπο. Ευχαριστω και παλι για τη βοηθεια και ελπιζω να τα ξαναπουμε. Thanos1972 την κοπελα που λεω,νομιζω οτι την ειχες δει και εσυ, οταν ειχες απαντησει στο αλλο μου ποστ. Δεν θελω για κανενα λογο να γραψω εδω το ονομα της, γιατι δεν ξερω και αν επιτρεπεται αυτο. Αν το ξεχασες,μπες στο αλλο μου ποστ και δεστο.
filip123go Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Λοιπόν, από την φώτο που ανέβασες για τους σκληρούς, δεν θέλω τα benchmark αλλά το health (είναι 2 καρτέλες πιο δίπλα) εδώ πως να κάνεις bootable το memtest. Αύριο δυστυχώς δεν μπορώ γιατί δίνω μαθήματα :fear:
karmen1983 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Εμένα λέει βρε Δεν είχα κουραστεί απλά ήμουν busy :lol: http://www.insomnia.gr/topic/411433-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B7%CF%85/page__p__4094128#entry4094128
filip123go Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Εμένα λέει βρε Δεν είχα κουραστεί απλά ήμουν busy :lol: http://www.insomnia.gr/topic/411433-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B7%CF%85/page__p__4094128#entry4094128 Είπα κ εγώ δεν θα σκάσει μύτη...? :P
karmen1983 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Είπα κ εγώ δεν θα σκάσει μύτη...? :P Δεν θα γλιτώνατε σίγουρα... Καλό βράδυ Filipako τα λέμε αύριο είμαι κομμάτια
filip123go Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δεν θα γλιτώνατε σίγουρα... Καλό βράδυ Filipako τα λέμε αύριο είμαι κομμάτια Και θυμάμαι το είχα διαβάσει εκείνο το θέμα αλλά είδα ότι απάντησες εσύ, οπότε εγώ περίσευα...! ... Καληνύχτα..! Καλή ξεκούραση...!
Thanos1972 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Εμένα λέει βρε Δεν είχα κουραστεί απλά ήμουν busy :lol: http://www.insomnia.gr/topic/411433-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B7%CF%85/page__p__4094128#entry4094128 Το καταλαβα πριν καν ρωτησω...... Αλλα ετσι για τα ματια του κοσμου ρωτησα.
SOTHRHS9 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Καλησπερα. http://i54.tinypic.com/16aa7bo.png Εδω ειναι η οθονη που εχω οταν κανω κλικ στο health. Δεν εχει εκει,καποιο κουμπι που να ξεκιναει ελεγχο. Αν πρεπει να κανω και κατι αλλο με αυτο(HDTunePro)πες μου. Τωρα για το αλλο που μου ειπες για την Ram δεν τα καταφερνω φιλος. Αν υπαρχει καποιος αλλος τροπος να το ελεγξουμε πες μου. Κατι αλλο τωρα.. Μου ειχαν πει στο αλλο ποστ που ειχα βαλει,οτι πιθανον να φταιει η μητρικη. Σημερα λοιπον πηρα τηλεφωνο στο πλαισιο και τους ειπα το προβλημα και αυτο που μου ειπανε εδω, για τη μητρικη.Απο την απαντηση του καταλαβα, οτι ψιλοσυμφωνησε με αυτο. Μου ειπε οτι οταν το παω παλι εκει,κατα πασα πιθανοτητα, θα αλλαξει τη μητρικη με καποια που εχει περιπου την ιδια αξια που εχει και αυτη την στιγμη η δικια μου,70 ευρω.(τοτε την ειχα παρει 195) Ειναι καλη κινηση φιλε,ολο αυτο? Συμφωνεις και εσυ οτι πρεπει να φταιει η μητρικη? Και αν εν τελει συμφωνεις,εχεις κατι να μου προτεινεις σε εκεινα τα λεφτα, αντε 20-30 ευρω παραπανω. karmen1983,αυτο καταλαβα προχθες απο την ξαφνικη φυγη σου. Αν βρεις και παλι τον χρονο να βαλεις και εσυ ενα χερακι εδω,θα περιμενω.
karmen1983 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Πριν πας σε αλλαγή μητρικής θα πρέπει να κοιτάξουμε και τα υπόλοιπα Parts... Επίσης να του ζητήσεις σε mail να σου στείλει λινκ με την μητρική που σκοπεύει να βάλει και να αντικαταστήσει αυτή που έχεις τώρα... Για το δίσκο σου καλό είναι να τρέξεις το τεστ της shitgate μια και αυτό θα χρησιμοποιήσουν και αυτοί αν καταλήξουμε πχ στον δίσκο... http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=seatools-win&vgnextoid=552bd20cacdec010VgnVCM100000dd04090aRCRD edit: Βρε το ότι απουσίασα από το θέμα σου δεν σημαίνει ότι απογοητεύτηκα... Οταν αποχωρώ από ξενέρωμα τα χώνω στον topic starter
SOTHRHS9 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Γεια σου και παλι karmen1983. Νομιζω οτι δεν ειχε αποφασισει οταν μιλησαμε,για το ποια τελικα θα βαλει. Για αυτο νομιζω με ρωτησε κιολας,αν εχω σκοπο να δωσω κατι παραπανω. Κανω(ή τουλαχιστον,θα προσπαθησω) το τεστ που μου ειπες και θα βαλω μετα τα αποτελεσματα. Αν θελει λιγο χρονο θα απαντησω αμεσως,αν θελει ομως παραπανω απο μιση ωρα,τοτε θα το κανω το βραδυ,γιατι πρεπει να φυγω τωρα.. ΥΓ χαχα θα ξερω πως να καταλαβω τωρα,οτι εφτασες στα ορια τουλαχιστον δε θα μου τα ''χωσεις'' εδω Πρεπει να πατησω κατι αλλο εδω?? http://i51.tinypic.com/2d9sfb4.png Ετσι οπως ειναι εδω εκανα rescan και δεν μου εβγαλε κατι. http://i51.tinypic.com/dgkvlv.png Σε αυτα εδω πρεπει να κανω κατι απο αυτα που βγαζει? Εχω τσεκαρει το κενο κουτακι και κανω κλικ μετα επανω στο basic tests. Χρειαζεται ακομα κατι εκει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα