Orifiel Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Λοιπόν, έχω ένα άτομο σχετικά της οικογένειας και πρέπει να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του. Επέλεξε τεχνολογική κατεύθυνση και σκέπτεται να δηλώσει της παρακάτω σχολές (ΤΕΙ /ΑΕΙ). Αν κάποιος ξέρει κάτι για αυτές της σχολές (ζωή, δυσκολία, καθηγητές, ακριβά η οικονομικά νοίκια, κτλ), ας τα γράψει εδώ πέρα γιατί έχει και 11 ημέρες προθεσμία για κατάθεση του μηχανογραφικού του. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν έχει περάσει, απλά θέλει να δηλώσει.. Το άγχος είναι μεγάλο. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ TEI ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ TEI ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ TEI ΚΡΗΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ TEI ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ TEI ΛΑΜΙΑΣ TEI ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) AEI ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ)AEI ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΤΡΙΠΟΛΗ) AEI ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) AEI Τμήμα Μηχανικών Η/Υ,Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων AEI Θεσσαλία Αυτά σκέπτεται, ανοιχτός σε προτάσεις με επιχειρήματα και για άλλες σχολές, απλά δεν τον ενδιαφέρει ο «βαρύς» προγραμματισμός, ποιο πολύ του αρέσει 1) hardware 2) πολυμέσα και multimedia.(κατασκευή ιστοσελίδων, μουλτι εφαρμογών, εικόνα, τεχνικές γνώσεις υπολογιστών).. τέτοια πράγματα. Αυτό της Θεσσαλίας, χωρίς να το γνωρίζω, φαίνετε να έχει ενδιαφέρων μαθήματα, αλλά αν είναι πολύ δύσκολο ΑΕΙ, τα 5 χρόνια θα γίνουν 10! Αν και εγώ του πρότεινα να βάλει και κάνα βιολογικές καλλιέργειες!! ΧΑΧΑΧΑ.. γιατί έτσι όπως γίναμε, είναι το επάγγελμα του μέλλοντος.. λολ
partblah1990 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 εμάς μας είχαν δώσει από το φροντιστήριο ένα βιβλιαράκι που λεγόταν αν θυμάμε καλά Πάμε Πανεπιστήμιο που είχε τα προγράμματα σπουδών κάθε σχολής και ανέλυε τα εργασιακά ...ε πες του να περάσει από κανα βιβλιοπωλείο να το ξεφυλίσσει και να καταλήξει που θέλει να πάει .
Ntinaras Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 το τελευταιο θα διαλεγα εγω ο φιλος που μενει?
Orifiel Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Μα δεν ζήτησα γενικές πληροφορίες, αυτές της διαβάζουμε από το ιντερνέτ και ιστοσελίδες τους. Μυτιλήνη ζούμε.. Τα κριτήρια επιλογής είναι 1) Δυσκολία σχολής.. Όχι τόσο στα μαθήματα όσο στους καθηγητές.. λολ (εγώ προσωπικά, γνωρίζω παιδιά που έχουν δώσει 3-4 φορές 1 μάθημα, αλλά επειδή ο καθηγητής είναι κακιασμενος, τους κόβει. 2) Κόστος ζωής.. πλέον πρέπει να το σκαφτόμαστε κάπως σοβαρά αυτό.. (ενοίκιο, κτλ). 3) Δεν με απασχολεί αν το πανεπιστήμιο είναι 5 χρόνια, αρκεί να μην του κάνουν την ζωή κόλαση και από 5 γίνουν 10-20-ποτε. Πχ ένα ΤΕΙ 4 ετών, πολλές φορές μετατρέπεται σε μαρτύριο ζωής.. Αυτό της Θεσσαλίας το βλέπω πολύ προσεγμένο, δηλαδή στα μαθήματα του υπερκαλύπτει όλα τα άλλα και σε πολλούς τομείς, αλλά περιμένω και συμβουλές από εσάς, αν πρέπει πχ να αφαιρέσω κάποιο που είναι πραγματικά χάλια....Από την λίστα που έχουμε φτιάξει. Έτσι ώστε να φτιάξει την σειρά προτίμησης του. Αν έχετε στο μυαλό καμιά άλλη σχολή, γράψτε την να την δούμε. ΤΕΙ Αθήνας μήπως, Πειραιά? Αν και τα πράγματα είναι άσχημα στο κέντρο αυτή την στιγμή και ίσως για αρκετό καιρό!.. Κανείς δεν θέλει να στείλει το παιδί του εκεί. Προσωπικές εμπειρίες θέλουμε η από γνωστούς αν έχετε.. ps: Αυτό που έγραψα παραπάνω το τι επιθυμεί να είναι το αντικείμενο του, το έβαλα σαν επιπρόσθετο.. σε περίπτωση που διαλέξαμε κάποια σχολή που είναι καθαρά προγραμματισμός και με ελάχιστες επιλογές σε άλλους τομείς.
pokerroza Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 η πιο γνωστή σχολή απο αυτές που έβαλες είναι αυτή του βόλου... άρα άμα έπιανα τα μόρια αυτή θα δήλωνα εγώ...
Orifiel Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Ναι προσπαθώ να τα βρω στο διαδίκτυο σκόρπια, από εδώ και από εκεί.. Τα πράγματα στην Θεσσαλία είναι ανάμικτα, πολύ δύσκολη σχολή αλλά και πολύ καλή. Με μερικούς «τρελούς» καθηγητές και το 80% αλλοδαποί / ξένοι.. Το κακό είναι ότι αν χρωστάς ένα μάθημα, δεν έχεις το δικαίωμα να μπεις από 3 σε 4 χρόνο (πχ) αν δεν περάσεις αυτά που χρωστάς.. Το ελάχιστο που δίνουν είναι 7 χρόνια. Αυτές της πληροφορίες της πείρα από εδώ.. Θα το δηλώσουμε 2-3ο http://ischool.e-steki.gr/4ο-πεδίο/μηχανικών-η-υ-τηλεπικοινωνιών-και-δικτύων-θεσσαλίας-βόλος-40680/ Επίσης δημιουργούν προβλήματα στους μεγαλοετείς, βάζουν εργαστήρια την ώρα που έχουν να παρακολουθήσουν άλλα μαθήματα χαχα.. θα δείξει.
gang Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Στο τμήμα που είμαι έχει και τους 2 κλάδους που ζητάς. εδώ η ιστοσελίδα με τα μαθήματα, που όμως τα τελευταία χρόνια έχουν κόψει αρκετά επιλογής και δεν ισχύουν όλα από αυτά που βλέπεις. τα αρνητικά είναι ότι βρίσκεται σε ένα ίδρυμα με αβέβαιο μέλλον, ειδικά τον τελευταίο χρόνο με την οικονομική πολιτική...
Orifiel Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Σε ευχαριστώ θα το κοιτάξω αυριο, δεν υπάρχει πρόβλημα αν θα κλείσει στο μέλλον, οι φοιτητές του δεν θα μείνουν εκτός σχολής, απλά θα καταργηθεί ΑΝ καταργηθεί σταδιακά. Το χαρτί δεν χάνει την αξία του.
nrkmaiden Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Στη σχολητμημα μηχανικων υπολγιστων μου ακουγεται(τονιζω το ακουγεται) οτι η σχολη (ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΤΡΙΠΟΛΗ) AEI) θα κλεισει.Τα μελη δεπ θα μεταφερθουν και οι φοιτητες θα ολοκληρωνουν τις σπουδες τους σε εμας....... Δε ξερω αν αληθευει. . . . .
flo1 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Αυτά σκέπτεται, ανοιχτός σε προτάσεις με επιχειρήματα και για άλλες σχολές, απλά δεν τον ενδιαφέρει ο «βαρύς» προγραμματισμός, ποιο πολύ του αρέσει 1) hardware 2) πολυμέσα και multimedia.(κατασκευή ιστοσελίδων, μουλτι εφαρμογών, εικόνα, τεχνικές γνώσεις υπολογιστών).. τέτοια πράγματα. Αυτό της Θεσσαλίας, χωρίς να το γνωρίζω, φαίνετε να έχει ενδιαφέρων μαθήματα, αλλά αν είναι πολύ δύσκολο ΑΕΙ, τα 5 χρόνια θα γίνουν 10! Αν και εγώ του πρότεινα να βάλει και κάνα βιολογικές καλλιέργειες!! ΧΑΧΑΧΑ.. γιατί έτσι όπως γίναμε, είναι το επάγγελμα του μέλλοντος.. λολ Εγω ειμαι στου Βολου, τα 5 θα γινουν 10 πες του, πολυ δυσκολη. Προγραμματισμο και Ηardware περισσοτερο εχει, λιγοτερο τεχνικες γνωσεις και εφαρμογες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.