Προς το περιεχόμενο

service των 30.000 σε VW polo 1.2tsi

torq

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε λίγο φτάνω τα 30000 και είμαι για το service :fear:

ξέρει κανείς τι περιλαμβάνει και πόσο περίπου θα κοστίσει;

κάτι πήρε το αυτί μου για ~200€

των 15.000 μου κόστισε κάπου στα 100€ (σύνολο) αν θυμάμαι καλά αλλά είχα πάει με δικά μου λάδια διότι οι καραγκιόζηδες χρεώνανε το λίτρο κάπου στα 22+€ (*4 λίτρα) ενώ εγώ το πήρα με <14€.

και αυτή τη φορά θα πάω με δικά μου λάδια αλλά θα ήθελα να ξέρω τι άλλο περιλαμβάνει.

δεν ξέρω και που έχω βάλει τα συνοδευτικά που έλεγε τα service.

Δημοσ.

Γενικά η VW χρεώνει premium τα service της.Αν βάλεις και κάποια αναλώσιμα,πχ. υαλοκαθαριστήρες και τακάκια μαζί με τα long life λάδια της,μήν τα χάσεις άν ακούσεις "τετρακόσια-κάτι ευρώ κύριε!"

Ναι,καλά άκουσες,τόσο χρέωσαν σε Polo9N...

Έκανες την αρχή με τα λάδια,οπότε για οτιδήποτε άλλο αρνήσου ευγενικά (αφού ενημερωθείς) και κοίτα κατα ebay μεριά...

Δημοσ.

των 15.000 μου κόστισε κάπου στα 100€ (σύνολο) αν θυμάμαι καλά αλλά είχα πάει με δικά μου λάδια διότι οι καραγκιόζηδες χρεώνανε το λίτρο κάπου στα 22+€ (*4 λίτρα) ενώ εγώ το πήρα με <14€.

και αυτή τη φορά θα πάω με δικά μου λάδια αλλά θα ήθελα να ξέρω τι άλλο περιλαμβάνει.

παρε λαδια απο το internet

η διαφορα τιμης ειναι τεραστια (12 ευρω/λιτρο vs 20-21 ευρω στην αντιπροσωπεια)

τσεκαρε το , αλλα σαν tfsi θα θες κι εσυ castrol edge 5w30

edit δε διαβασα ολο το ποστ ,σου :P

στα 30 παντως αλλαζεις ολα τα φιλτρα ( αερα/καμπινας/βενζινης λαδιου) και απο κει και περα ο,τι προκυψει , κατι αλλο υποχρεωτικο δε θυμαμαι υπαρχει

πχ μπουζι συνηθως θες στα 60 , υγρα φρενων στη 2ετια

τιμη δε μπορω να ξερω για το μοντελο σου, αλλα σε Α3 ειχε παει κανα 250αρι

τακακια παντως εννοειται εξω, τα επισημα της ate τα αλλαξα 100 ευρω το ανταλλακτικο + 20 τα εργατικα (ηταν φιλικη τιμη βεβαια) , ενω στη καρεντα ηθελαν 190 μονο για το ανταλλακτικο..

κλαιν, μονο οτι λεει το βιβλιαρακι θα αλλαζεις για να εισαι τυπικος , τα υπολοιπα εξω

Δημοσ.

όταν λες από έξω πχ για τακάκια και λάδια εννοείς ebay ή έχεις κανα λινκ να δω και εγώ;

τακακια παω σε ενα αλλο συνεργειο ή φρενά και πανε στην ate και μου φερνουν αυτα του μοντελου μου, δεν εχω δει απο ebay τι παιζει

λαδια παιρνω συνηθως απο λαμπριανιδη

απο οτι βλεπω δεν εχει αυτη τη στιγμη διαθεσιμα μονολιτρα 5-30 αλλα 5λιτρο στα 60 (αρα 12 ευρω το λιτρο)

http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=877&category_id=25&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el

ποτε δεν ειχα θεμα με την αντιπροσωπεια και την εγγυηση παντως με λαδια απ'εξω

Δημοσ.

νομιζω υπαρχουν στανταρτ τιμες πια για τα καινουργια μοντελα.ειχα δει μια τν σε χωρο αναμονης vw-audi κτλ. και ελεγε τις τιμες για καθε σερβις /μοντελο αυτοκινητου ανα χ κμ

Δημοσ.

100 ευρω με δικα σου λαδια? φανταζομαι οτι βαζεις και τα λαδια στην τιμη.

Παντως οπως ειπε και ο qsis το σερβις των 30κ (τουλαχιστον στο δικο μου 1.4tsi) δεν εχει κατι ιδιατερο, μονο φιλτρα, λαδια και ελεγχο σε μπουζι τακακια κτλ αλλα δεν αλλαζουν αν δεν χρειαζεται.

Για σιγουρα κοιτα στο βιβλιαρακι να δεις τι προβλεπετε να αλλαχτει.

Δημοσ.

νομιζω υπαρχουν στανταρτ τιμες πια για τα καινουργια μοντελα.ειχα δει μια τν σε χωρο αναμονης vw-audi κτλ. και ελεγε τις τιμες για καθε σερβις /μοντελο αυτοκινητου ανα χ κμ

ναι ειναι στανταρ, αλλα εχουν τα εξης προβληματα

α) σχετικα ακριβα εργατικα (αν και ειναι κοντα στο μ.ο. των περισσοτερων εξουσιοδοτημενων)

β) αδικαιολογητα ακριβοι σε ορισμενα πραγματα.. ενω υπαρχουν αρκετα ανταλλακτικα στα οποια οι τιμες ειναι νορμαλ,ακομα και σε σχεση με πολυ πιο φθηνα αυτοκινητα, σε μερικα με κυριο παραδειγμα τα λαδια πιανουν κωλους

λαδια δηλαδη πολυς κοσμος παει μονος του στα συνεργεια της vw , σε αλλα συνεργεια αυτο ισως και να μην το δεχονταν , αλλα στα vw/audi ειναι παρα πολυ συνηθισμενο δε σου λενε ποτε τιποτα

(και πώς να σου πουνε αλλωστε, αφου πουλανε τραγικα ακριβα)

το θεμα ειναι οτι επειδη τα λαδια ειναι κατι που αλλαζεις συχνα και με 20φευγα ευρω/λιτρο η αλλαγη παει στο θεο, δημιουργειται (οχι αδικαιολογητα βεβαια) ο μυθος για τα ακριβα service.

κι απο την αλλη ενω αλλες εταιρειες που φαινομενικα ειναι πιο φθηνες , σε καποια πραγματα σε γδερνουν κανονικα , ενω στα vag το κοστος ειναι λογικο..

απλα θελει λιγο ψαξιμο το θεμα..

αυτοι πονταρουν στο οτι θα παει ο ανιδεος και θα τον γδυσουν :mad:

Δημοσ.

φανταζεσαι τι εχει να γινει αν κανεις ολα τα σερβις εκτος αντ/πειας και συμβει κατι που κοστιζει αρκετα ?

Δημοσ.

φανταζεσαι τι εχει να γινει αν κανεις ολα τα σερβις εκτος αντ/πειας και συμβει κατι που κοστιζει αρκετα ?

αν εκει που θα πας σου συμπληρωνουν βιβλιαρακι συμφωνα με το νομο δε θα συμβει τιποτα

αλλα επειδη εδω ειναι ελλαντα και ολοι ξερουμε τι παιζει με τις εγγυησεις κανεις οτι προβλεπει το βιβλιαρακι στην αντιπροσωπεια και τα υπολοιπα (λαστιχα, φρενα..) τα κανεις εξω και δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα

εγω προσωπικα δεν ειχα ποτε θεμα με την εγγυηση μου

Δημοσ.

100 ευρω με δικα σου λαδια? φανταζομαι οτι βαζεις και τα λαδια στην τιμη.

αναλυτικά, των 15.000 μου κόστισε: 41,8 στην αντιπροσωπία (φίλτρο λαδιού, αλλαγή λαδιών) συν 53€ τα λάδια σύνολο 94,8€.

μόνο που τα λάδια ήταν 5λιτρο ενω το αυτοκίνητο θέλει 4 λίτρα. μου περίσεψε και 1 λίτρο. άρα στην ουσία είναι σα να έδωσα ~10€ λιγότερα.

δεν έχουν πρόβλημα αν πας με δικά σου λάδια απλά αν θυμάμαι καλά σε βάζουν αν υπογράψεις ότι τα λάδια τα έφερες εσύ.

ο μηχανικός πάντως όταν μου ανέφερε την τιμή που πουλάνε τα λάδια αυτοί μου λέει: -τι καλύτερη δουλειά έκανες.

αν θυμάμαι καλά αυτοί χρεώναν το λίτρο 22-24€ τι στιγμή που έξω το έβρισκες 13-16 (στο νετ). νομίζω βάζουν castrol εγώ έβαλα rheinol (μάλλον θα βάλω πάλι τα ίδια μιας και είμαι ικανοποιημένος).

όπως και να το κάνουμε πάντως λάδια από αντιπροσωπία δεν συμφέρει. για τα υπόλοιπα δεν ξέρω.

και επίσης το φίλτρο λαδιού κόστισε 14€ (δικό τους)

Δημοσ.

castrol edge 5w 30 βαζουν και ειναι πολυ καλο λαδι και απο αποψη θερμοκρασιων , αλλα και "καταναλωσης" (γιατι μερικα tfsi τσιμπανε το λαδακι τους :rolleyes: )

ειναι στανταρ καλο λαδι για ολους αυτους τους κινητηρες και για 12 ευρω που κανει στο νετ δεν αξιζει να βαζεις αλλο απο αυτο που προτεινει αλλωστε και ο κατασκευαστης

Δημοσ.

δεν έχουν πρόβλημα αν πας με δικά σου λάδια απλά αν θυμάμαι καλά σε βάζουν αν υπογράψεις ότι τα λάδια τα έφερες εσύ.

παιρνουν απο νωρις τα μετρα τους...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...