Προς το περιεχόμενο

κλειδωμα ασυρματου δικτυου

geodoo12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα πάει σε σεμινάριο για την ασφάλεια ασύρματων δικτύων και κατατρομακρατήθηκα.

Έχω εγκαταστήσει πρόγραμμα που δείχνει τις arp attacks και κάθε τρεις και λίγο μου βγάζει ειδοποιήσεις ότι δέχομαι επίθεση του στυλ ότι η mac address χρησιμοποιείται και από αλλού κτλ.

Πώς το καταπολεμώ όλο αυτό;

Κάτι λέγανε στο σεμινάριο για μια εντολή που σου εμφανίζει τον πίνακα με τις διευθύνσεις IP kai mac.Ποια είναι η εντολή;

Βοηθήστε παρακαλώ πολύ!!

Α είναι κάτι σχετικό με το mac filtering?

Δημοσ.

Με το να βάλεις ειδικό λογισμικό που χρησιμοποιεί SARP aka secure ARP ;)

Αλήθεια, ποιο σεμινάριο ήταν αυτό; Σου έδωσαν και χαρτί ότι πήγες;

Δημοσ.

Σου έδωσαν και χαρτί ότι πήγες;

Και να του δώσανε χαρτί, με αυτά που άκουσε το παλικάρι το "χρησιμοποίησε" μιας και χέστηκε πάνω του :lol: :lol: :lol:

Ξεκίνα με υπογλώσσια και εαν δεν κάνουν δουλειά κάτι θα σκεφτούμε και για σένα :lol:

Δημοσ.

Είχα πάει σε σεμινάριο για την ασφάλεια ασύρματων δικτύων και κατατρομακρατήθηκα.

Έχω εγκαταστήσει πρόγραμμα που δείχνει τις arp attacks και κάθε τρεις και λίγο μου βγάζει ειδοποιήσεις ότι δέχομαι επίθεση του στυλ ότι η mac address χρησιμοποιείται και από αλλού κτλ.

Κάτι λέγανε στο σεμινάριο για μια εντολή που σου εμφανίζει τον πίνακα με τις διευθύνσεις IP kai mac.Ποια είναι η εντολή;

Βοηθήστε παρακαλώ πολύ!!

Α είναι κάτι σχετικό με το mac filtering?

a.οσο πιο πολλα μαθαινεις τοσο πιο πολυ αγχωνεσαι.

β.οτι βλεπεις κατι πολλες φορες δεν ειναι αυτο που βλεπεις η δεν δημιουργειται απο αυτο που νομιζεις.

γ.τζαμπα ανησυχεις.

δ.θυμαμαι καποιον ειχε firewall και λεει μου κανει επιθεση η ip 194.219.227.2 (dns forthnet).εμ πως θα ανοιξει η σελιδα χωρις να ρωτησει τον dns.

ε.απολαυσσε το ιντερνετ εκτος αν εχεις τα μυστικα του κοσμου στο Pc.συνηθως οσοι την πατανε την πατανε οχι απο τετοια attacks κτλ αλλα την πατανε απο ολα αυτα που κατεβαζουν απο το ιντερνετ μεχρι ευκολους κωδικους.

Δημοσ.

Χωρίς να έχω παρακολουθήσει το σεμινάριο, θα σου πω τα εξής:

Τα μισά από αυτά που άκουσες είναι (εν μέρη) αλήθεια αλλά με ορισμένες προϋποθέσεις τις οποίες φυσικά εντέχνως σου αποκρύπτουν ή απλά δεν αναφέρουν...

Τα υπόλοιπα μισά είναι μπούρδες πασπαλισμένες με μπόλικη ζάχαρη άχνη για εύκολη κατάπωση...

Μην ξεχνάς οτι αυτοί που "διοργανώνουν" τέτοιου είδους "σεμινάρια" είναι ως επί το πλείστον υπάλληλοι-αντιπρόσωποι εταιριών που αναπτύσσουν και ΠΟΥΛΑΝΕ κάθε είδους λογισμικά και υπηρεσίες σχετικές με το σεμινάριο που παρακολούθησες.Ήτοι, τρώνε ψωμάκι να το πω λαϊκά το οποίο ψωμάκι για να υπάρχει και να ζούνε αυτοί και οι οικογένειές τους πρέπει από κάπου να βγει (βλέπε πωλήσεις).

Και πως διατηρούνται οι πωλήσεις; Διατηρώντας την ανασφάλεια και το άγχος στον πελάτη που απευθύνεται το προϊόν ώστε να έρθει το ίδιο το προϊόν να καλύψει αυτό ακριβώς το κενό.

Δεν ξέρω εαν το έχεις καταλάβει αλλά συγκεκριμένα οι εταιρίες πχ antivirus λογισμικού πουλάνε αυτό ακριβώς.Αέρα κοπανιστό.

Να σου υπενθυμίσω οτι το τελειότερο και πιο ενημερωμένο antivirus στον υπολογιστή σου, είναι παντελώς άχρηστο και εκτεθειμένο στα λεγόμενα 0-day vulnerabilities.Κοινώς, μιλάμε για το χρονικο διάστημα που χρειάζεται ώστε κενά ασφαλείας να ανακαλυφθούν (στο νετ εννοείται με αντίστοιχες επιθέσεις σε συστήματα), και τελικώς να διορθωθούν και να ενσωματωθούν στο τελευταίο update ώστε να το πάρεις εσύ και να νοιώθεις την ψευδαίσθηση οτι είσαι ασφαλής...

Περιττό να σου πω οτι κάθε μέρα βγαίνουν στη φόρα κενά ασφαλείας άρα ο υπολογιστής σου είναι εν δυνάμη ευάλωτος...

Μάλιστα, χωρίς φυσικά να μπορώ να το αποδείξω, είμαι πεπεισμένος οτι οι ίδιες οι εταιρίες βγάζουν στο νετ διάφορα malware ή ιούς για να έρθουν μετά ως σωτήρες να σου μοσχοπουλήσουν την φρέσκια πραμάτεια τους και με όπλο την τρομοκρατεία της ανασφάλειας που σου δημιουργούν να σε έχουν συνεχώς πιστό πελάτη τους.

Μου προξενεί εντύπωση να λες οτι κατατρομοκρατήθηκες με αυτά που άκουσες στο σεμινάριο αλλά την ίδια στιγμή δεν είσαι τρομοκρατημένος για το αμάξι σου που έχεις κάτω από το σπίτι σου και που αξίζει πχ 10.000 ευρώ ή και παραπάνω και μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ την στιγμή που μια παρέα όχι παραπάνω από 2 ατόμων μπορεί μέσα σε 10-15 λεπτά να στο σηκώσει ολόκληρο αφού πριν έχει απενεργοποιήσει για πλάκα το πανάκριβο αντικλεπτικό σου σύστημα και μέσα σε 2-3 ώρες να έχει γίνει ανταλλακτικά και να φιγουράρει στις βιτρίνες ντόπιων εμπόρων αυτοκινήτων ή ακόμα και του εξωτερικού...

Πολύ απλά τα παραπάνω δεν συμβαίνουν γιατι απλά δεν έχεις στοχοποιηθεί...

Περισσότερο θα έπρεπε να αγχώνονται ιδιοκτήτες διαφόρων eshop που έχουν ιστοσελίδες κυριολεκτικά τρύπιες σε κάθε είδους επιθέσεις ακόμα και από άσχετους που μπορούν να παρακολουθήσουν ένα tutorial στο youtube που θα τους δείξει βήμα-βήμα τον τρόπο να εισβάλουν πανεύκολα στις απροστάτευτες σελίδες παρά κάποιος ιδιώτης σαν εσένα...

Δημοσ.

a.οσο πιο πολλα μαθαινεις τοσο πιο πολυ αγχωνεσαι.

β.οτι βλεπεις κατι πολλες φορες δεν ειναι αυτο που βλεπεις η δεν δημιουργειται απο αυτο που νομιζεις.

γ.τζαμπα ανησυχεις.

δ.θυμαμαι καποιον ειχε firewall και λεει μου κανει επιθεση η ip 194.219.227.2 (dns forthnet).εμ πως θα ανοιξει η σελιδα χωρις να ρωτησει τον dns.

ε.απολαυσσε το ιντερνετ εκτος αν εχεις τα μυστικα του κοσμου στο Pc.συνηθως οσοι την πατανε την πατανε οχι απο τετοια attacks κτλ αλλα την πατανε απο ολα αυτα που κατεβαζουν απο το ιντερνετ μεχρι ευκολους κωδικους.

+1000

Δημοσ.

Ολοι βαζουν firewall κτλ κτλ στο pc στο τελος δεν ξερουν να τα κανουν Use και μπλοκαρουν τα παντα και στο τελος τους κλεβουν το email και ολα αυτα απο secret questions>τους στελνουν αρχειο και το κατεβαζουν και το τρεχουν βασισμενοι οτι αμα ειναι κατι θα το βρει το antivirus και τετοια.ξερω ατομα ανοιγαν οτι Link εβρισκαν απο facebook.

βλεπε sony ps network.κανεις δεν εχασε τα στοιχεια του απο τα Pc του αλλα τα εχασε απο τον Server της sony.κανεις δεν θα ασχοληθει με ιδιωτη.πηγαν στην sony και τα σηκωσαν ολα μαζεμενα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...