Προς το περιεχόμενο

Επέκταση σκληρού δίσκου

GeoKoro13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω ένα λάπτοπ, στο οποίο έχω χωρίσει το δίσκο στα δύο. Τώρα όμως ο δίσκος C έχει γεμίσει και θέλω να πάρω ελεύθερο χώρο από τον

δεύτερο. Από την διαχείριση δίσκων δεν μπορώ γιατί δεν μπορώ να επιλέξω την επέκταση.

Κατέβασα, αρχικά το partition assistant, όμως μου έβγαζε ένα μύνημα για κάποιο αρχείο pagefile.sys και ότι πρέπει να το σβήσω στο δεύτερο δίσκο

και ότι πρέπει να το σβησω. Δεν έβγαλα ακρη....

Μετά κατέβασα το Acronis Disk Director Home, αλλά ψιλοπροσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα. Το πρόγραμμα αυτό βέβαια δεν έχει επιλογή

expand όπως το προηγούμενο οπότε μπορεί να μην ξέρω να το δουλέψω.

Αν μπορεί ας με βοηθήσει παρακαλώ!!!!!!!!!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

πρεπει να ενωσεις το δευτερο κομματι με το C: αλλιως δεν νομιζω να γινεται. τα ενωνεις απο την διαχειρηση δισκων..δεν χρειαζεσαι καποιο αλλο προγραμμα. και οταν τα ενωσεις..ξαναφτιανεις παλι δευτερο διαμερισμα με οση χωριτηκοτητα θες εσυ και εισαι ετοιμος

Δημοσ.

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα (πχ Paragon Partition Manager -δεν είναι free-) που κάνουν τη δουλειά που θες.

Μ αυτά μπορείς να κάνεις resize τα partitions όπως θες. Η όλη διαδικασία θα πάρει αρκετές ώρες (αναλόγως του μεγέθους των δεδομένων σου) και γενικά προτείνεται το backup των δεδομένων πριν από τέτοιες διαδικασίες (αν και προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα).

Δημοσ.

Δηλαδή με τα προγραμμάτα που είδη έχω δεν γίνεται?

Το πρόγραμμα που ανέφερες, είναι έυκολη διαδικασία?

Δεν θα έχω δυσκολίες όπως αυτές που προανέφερα?

Με το Acronis Disk Director Home, δημιουργούσα unlocated space και έπειτα το πρόσθετα στο σκληρό C.

Όταν όμως έκανε επανεκκινηση για να το κάνει, μετά το πέρα της διαδικασίας έβγαζε σαν μύνημα σφάλματος...

Τέσπα. Υπάρχει κάποιος οδηγός που να βοηθήσει για το πρόγραμμα που είπες?

Δημοσ.

Το πρόγραμμα που λες δεν το χω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Δε νομίζω να σου χρειαστεί tutorial. Τα partitions εμφανίζονται το ένα δίπλα στο άλλο σαν μια ορθογώνια μπάρα και με το mouse τα κάνεις resize όπως θες. Το χω χρησιμοποιήσει για resize του system partition και δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Όπως λέει ο antonl συν πρέπει να μικρύνεις το δεύτερο διαμέρισμα(κατά προτίμηση από την αρχή του δεύτερου διαμερίσματος)για να δημιουργήσεις ελεύθερο χώρο στον δίσκο,αυτών των ελεύθερο χώρο μπορείς να των προσθέσεις στο c:\

Δημοσ.

Μέσω του προγράμματος που λέει ο antonl, εννοείς TheELF?

Αυτό πάντως είπα ότι δοκίμασα με το Acronis Disk Director Home και δεν μπόρεσε το πρόγραμμα να το

ολοκληρώσει. Έβγαλε κάποιο μύνημα, δεν το σημείωσα όμως.

Δημοσ.

Easus Partition Master και είναι και δωρεάν.

http://download.cnet.com/Easeus-Partition-Master-Home-Edition/3000-2248_4-10863346.html

Τι λειτουργικό έχεις; Αν είναι vista με sp2 κάνε το εξής:

Πάτα στο πληκτρολόγιο WINDOWS+R και δώσε cmd σαν εντολή και πάτα ΟΚ.

Θα σου ανοίξει ένα command prompt. Γράψε compcln και πάτα ENTER.

Θα σε ρωτήσει αν θέλεις να μονιμοποιήσεις όλα τα service packs. Γύρνα το πληκτρολόγιο στα Ελληνικά (περίμενε να αλλάξει η ένδειξη γλώσσας πρώτα) και πάτα Ν (για ΝΑΙ). Δεν παίζει ρόλο μικρά κεφαλαία αλλά πρέπει να είναι στα Ελληνικά. Αν δεν κάνει τίποτα ξαναδώσε compcln και σιγουρέψου ότι έχεις γυρίσει στα ΕΛληνικά πριν πατήσεις Ν. Θα σου καθαρίσει αρκετό χώρο.

Μετά πήγαινε Έναρξη->Όλα τα προγράμματα->Βοηθήματα->Εργαλεία συστήματος->Εκκαθάριση δίσκου. Επέλεξε τον C και περίμενε να κάνει τον έλεγχο.

Πήγαινε στην 2η καρτέλα (Περισσότερες Επιλογές) και πάτα να καθαρίσει τα σκιώδη αντίγραφα.

Όταν τελειώσει πήγαινε στην 1η καρτέλα (Εκκαθάριση δίσκου) και καθάρισε τα πάντα.

Μετά πάτα τα πλήκτρα WINDOWS+PAUSE BREAK και πήγαινε Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους.

Μετά στην καρτέλα Για προχωρημένους πάτα στις ρυθμίσεις για τις επιδόσεις.

Μετά Για προχωρημένους και πάτα Αλλαγή στην Εικονική μνήμη. Επέλεξε τον δίσκο D και τσεκάρισε Χωρίς εικονική μνήμη.

Κάνε επανεκκίνηση και με το Easus μίκρυνε τον D και μεγάλωσε τον C

Δημοσ.

Τα 7 έχω.

Δηλαδή micros000, αυτό είναι προεργασία για να επιτραπεί η αλλαγή στο μέγεθος με το συγκεκριμένο πρόγραμμα?

Ισχύει το ίδιο και στα 7? Γιατί φοβάμαι μην κάνω καμιά μακακία και χάσω αρχεία

Στην ουσία τι κάνω με αυτό που είπες?

Μόλις το δοκίμασα να δω και δεν παίρνει την εντολή compcln...

Μόλις χρησιμοποίησα Paragon Partition Manager.

Όταν λοιπόν πάτησα την επιλογή resize, άνοιξε ένα wizard στο οποίο δεν ολοκληρώνεται το

loading που κάνει και εμφανίζει το εξής μύνημα.

Wizard did not find partitions that can be redistributed.

Basic Hard disc 0 (Samsung HM100JC)

Wijard could not find any adjacetn partitions to wrok with on this hard drive. Note, hard drive must at least a pair of partitions that are located next to each other (two primary and/or two logical) to perform resize between

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά το κατάφερα! Λίγο ανορθόδοξα, αλλά το κατάφερα.

Θα το γράψω μήπως και χριαστεί κάποτε.

Το πρόβλημα που δεν γινόταν η επιλογή επέκταση στην διαχείριση δίσκων είναι ότι έπρεπε να υπάρχει unlocated space δεξία του C(ή οποιουδίποτε θες να επεκτήνεις). Όταν άφηνα χώρο από τον D έμενε δεξιά του κ έτσι δεν γινόταν η επέκταση του C

Είπα προηγουμένως όμως ότι με το Acronis Disk Director Home, μου δινόταν η επιλογή της επέκτασης του C από unlocated space, ακόμα και ας μην ήταν ακριβώς δεξιά του, όμως κατά την επανεκκίνηση του PC όπου λαμβάνει χώρα η διαδικασία μου έβγαζε ένα σφάλμα και έτσι οι δίσκοι και ο unlocated space παρέμενα ως είχαν.

Με αυτήν την διαδικασία όμως, για καλή μου τύχη :devil:, το unlocated space μεταφερόταν δεξιά ακριβώς του C.

Δεν ξέρω πώς αλλά ήταν ότι έπρεπε.

Έτσι μέσα από την διαχείριση δίσκων, μπορούσα πλέον να επιλέξω την επέκταση, όπως και το έκανα.

Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν!!!!

Δημοσ.

Όπως λέει ο antonl συν πρέπει να μικρύνεις το δεύτερο διαμέρισμα(κατά προτίμηση από την αρχή του δεύτερου διαμερίσματος)για να δημιουργήσεις ελεύθερο χώρο στον δίσκο,αυτών των ελεύθερο χώρο μπορείς να των προσθέσεις στο c:\

Λοιπόν παιδιά το κατάφερα! Λίγο ανορθόδοξα, αλλά το κατάφερα.

Θα το γράψω μήπως και χριαστεί κάποτε.

Το πρόβλημα που δεν γινόταν η επιλογή επέκταση στην διαχείριση δίσκων είναι ότι έπρεπε να υπάρχει unlocated space δεξία του C(ή οποιουδίποτε θες να επεκτήνεις). Όταν άφηνα χώρο από τον D έμενε δεξιά του κ έτσι δεν γινόταν η επέκταση του C

Είπα προηγουμένως όμως ότι με το Acronis Disk Director Home, μου δινόταν η επιλογή της επέκτασης του C από unlocated space, ακόμα και ας μην ήταν ακριβώς δεξιά του, όμως κατά την επανεκκίνηση του PC όπου λαμβάνει χώρα η διαδικασία μου έβγαζε ένα σφάλμα και έτσι οι δίσκοι και ο unlocated space παρέμενα ως είχαν.

Με αυτήν την διαδικασία όμως, για καλή μου τύχη :devil:, το unlocated space μεταφερόταν δεξιά ακριβώς του C.

Δεν ξέρω πώς αλλά ήταν ότι έπρεπε.

Έτσι μέσα από την διαχείριση δίσκων, μπορούσα πλέον να επιλέξω την επέκταση, όπως και το έκανα.

Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν!!!!

Δημοσ.

Σόρυ που δεν απάντησα πριν, ήμουν AFK. ^_^

Το compcln είναι για τα vista όπως είπα και ενσωματώνει τα sp σβήνοντας τα backup και αφαιρώντας την δυνατότητα απεγκατάστασης τους.

Η 2η διεργασία ισχύει για όλα τα λειτουργικά και είναι για καθαρισμό του δίσκου από σκουπίδια και από όλα τα σημεία επαναφοράς πλην του τελευταίου (τα λέει σαν σκιώδη αντίγραφα).

Στο 3ο βήμα διορθώνεται το θέμα για το Pagefile στον δίσκο D που δεν σε άφηνε να αλλάξεις το μέγεθος του.

EDIT:

Κάτι που βρήκα μόλις τώρα είναι ένας τρόπος καθαρισμού για το SP1 για τα 7άρια.

Σε command prompt με δικαιώματα διαχειριστή δίνεις

>dism /online /cleanup-image /spsuperseded

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...