ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 αν βαριουνται,υπαρχουν και αλλες δουλειες,λιγοτερες βαρετες,που τους περιμενουν. χωραφια,οικοδομες,σκαψιμο,αρμεγμα,κτλ δουλειες που δεν θα αργησουν να κανουν,τωρα που θα ψηφιστει το μεσοπροθεσμο και θα αρχισουν οι απολυσεις/ιδιωτικοποιησεις. ετσι δεν παει; εχμμμ ... και βέβαια, αρκεί να μη βαρεθούν οι ακόμα πιο πάνω να κλείσουν και να πετάξουν κάποιους έξω
SOCRATIS1000 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Οι δημοσιοι πλεον ειναι για καρπαζιες,νομιζουν οτι ειναι καποιοι.Υπαρχουν βεβαια και πολλες εξαιρεσεις[μην του βαζουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι]. Αμα στην ξαναπει καποιος η δεν σε εξυπηρετησει,αρχισε να λες οτι θα απευθυνθω στο ταδε κτλ,αν δεν χαρωσει χωσε και κανα καντιλι.Το ιδιο συμβαινει και στον ιδιοτικο τομεα.Πολλες φορες παιρνω καποιον να με εξυπηρετησει για καποιο θεμα [συχνα για adsl],και δεν ξερουν τιποτα,το θεμα ειναι οτι προσπαθουν να τα ριξουν πανω σου παραθετοντας καθε μαλακια που θα τους κατεβει στο κεφαλι,με αποτελεσμα να σε εκνευριζουν τοσο που...... :rolleyes: Πιστευω το τελευταιο το εχετε ζησει ολοι.
KilliK Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 εχμμμ ... και βέβαια, αρκεί να μη βαρεθούν οι ακόμα πιο πάνω να κλείσουν και να πετάξουν κάποιους έξω να βαρεθουν τι;
Ntinaras Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 οι χειροτεροι ειναι εκει που δεν εχουν τακτικα επαφη με κοσμο.πχ οχι εφορια,αλλα γραφεια που πας σπανια αν εχεις δουλεια. γνωστος μου οταν ηταν φοιτητης ειχε πιασει μια της γραμματειας στο τει του απο το λαιμο και την κολλησε στο τοιχο επειδη βαριοτανε να του φερει μια βεβαιωση. η εξυπηρετηση μετα ητανε καπου αναμεσα σε 4 με 5 δευτερολεπτα
SOCRATIS1000 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 οι χειροτεροι ειναι εκει που δεν εχουν τακτικα επαφη με κοσμο.πχ οχι εφορια,αλλα γραφεια που πας σπανια αν εχεις δουλεια. γνωστος μου οταν ηταν φοιτητης ειχε πιασει μια της γραμματειας στο τει του απο το λαιμο και την κολλησε στο τοιχο επειδη βαριοτανε να του φερει μια βεβαιωση. η εξυπηρετηση μετα ητανε καπου αναμεσα σε 4 με 5 δευτερολεπτα Εγω μια φορα της ζητησα ενα χαρτι το οποιο το ειχα χασει ,και μου εκανε ολοκληρο κυρηγμα .Τοση βαρεμαρα να βγαλει μια φωτοτυπια.
nikos21aek Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Παιδιά το ίδιο γίνεται και σε τράπεζες,ΚΤΕΛ(κλασικό πράγμα η αγένεια και η μη απάντηση με το τηλέφωνο) και γενικά όπου υπάρχουν ουρές κόσμου.Σε αυτές τις περιπτώσεις που δεν είναι δημόσιο τι κάνουμε; Μου αρέσει ο Ελληνάρας πάντως που πάντα θα του φταίνε όλα,που πάντα στο δημόσιο ξύνουν τα @@ τους,που ενω η προθεσμία ήταν από τις 1 Ιανουαρίου μέχρι της 31 Μαρτίου θα πάει στην παράταση να κάνει τη δουλειά του 1-5 Απριλίου και κυρίως την τελευταία μέρα της παράτασης 3 ώρες πριν κλείσουν,θα πάει βέβαια στην πιο κεντρική υπηρεσία που θα έχει τη μεγαλύτερη ουρά και μετά θα του φταίνε οι υπάλληλοι που δεν δουλεύουν.Βέβαια όταν πάθει το ίδιο σε ιδιωτική υπηρεσία θα πεί εμ τι περιμένεις ήρθαμε τελευταία μέρα ή θα του φανεί φυσιολογικό να περιμένει να τελειώσει τον καφέ του ο υπάλληλος για να τον εξυπηρετήσει. Και το κορυφαίο.Νομίζει ο Ελληνάρας πως στις υπηρεσίες γενικά αν υπάρχουν 20 άτομα να εξυπηρετηθούν πρέπει στους γκισέδες να σκάσει μύτη όλο το δυναμικό της υπηρεσίας.Να παρατήσει τα πάντα,το πόστο του για να έρθει να τον εξυπηρετήσει μισό λεπτό πιο νωρίς.Δεν καταλαβαίνει ότι τα άτομα που είναι στους γκισέδες είναι τόσα όστε να βγεί ο συγκεκριμένος φόρτος της μέρας και να γίνουν και όλες οι υπόλοιπες δουλειές ταυτόχρονα. Και το ακόμη πιο κορυφαίο είναι πως πιστεύει πως επειδή είναι δημόσιοι υπάλληλοι και "τους πληρώνει" πρέπει να τρέξουν να του στρώσουν κόκκινο χαλί,να του γυαλίσουν τα παπούτσια να τον εξυπηρετήσουν μέσα σε 10 δευτερόλεπτα και στο τέλος η ομορφότερη του γραφείου να του πάρει και μια ..!Ο ίδιος βέβαια αν βρισκόταν αντιμέτωπος με 3000 ανοργασμικούς τη μέρα δεν θα έβγαζε ούτε ένα 3ωρο αλλά αυτός δεν έγινε δημόσιος υπάλληλος. Ούτε δημόσιος είμαι ούτε έχω σχέση απλά τα ίδια τραβάω παντού και σε δημόσιες και σε ιδιωτικές υπηρεσίες και έχω καταλάβει περίπου τι παίζει.Όταν πηγαίνεις στην πιο κεντρική υπηρεσία με τον περισσότερο κόσμο ή τελευταίες μέρες της προθεσμίας ή όχι νωρίς γενικά είναι λογικό να φας το αγγούρι παντού.Και μην πει κανένας δεν έχει πάει σε τράπεζα να πάρει το νούμερο 589 και να βρίσκεται η ουρά στο 100 και να δουλεύουν μόνο 3 γκισέδες και οι υπόλοιποι να κάθονται "να κοιτιούνται" γιατί θα είναι μεγάλος ψεύτης.Ή μην πεί κανένας ότι δεν του έχει τύχει περιστατικό να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο σε ΚΤΕΛ.
Physics_Rulez Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Θα το ξαναποστάρω, αλλά γαμάει: http://www.youtube.com/watch?v=u3pXlZ9f1hw
panagos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Το πρόβλημα δεν είναι μονόπλευρο. Δεν είναι δηλαδή μόνο η σκατο νοοτροπία του Έλληνα και η έλλειψη αίσθησης του καθήκοντος που έχει αλλά και η σιγουριά της μονιμότητας σε συνδυασμό με την λειτουργία του συστήματος τα οποία στην ουσία δημιουργούν/παράγουν ακαμάτηδες ΔΥ. Όταν ο υπάλληλος θεωρεί δεδομένη τη θεσούλα του και το μισθό του και βλέπει ότι χωρίς βύσμα δεν πρόκειται να ανέβει στην ιεραρχία, γιατί να προσπαθήσει; Ο άνθρωπος θέλει προκλήσεις στη ζωή του. Να μπορεί να βγάλει περισσότερα όσο δουλεύει σωστότερα/ περισσότερο. Η άμεση λύση θα ήταν κατάργηση της μονιμότητας ή/και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και δυνατότητα ύπαρξης ανταγωνισμού ανάμεσα σε ιδιωτικές εταιρίες που παρέχουν ίδιες "κρατικές" υπηρεσίες (όπου είναι δυνατόν αυτό), βασικό μισθό και bonus ανάλογα με το πόσο παραγωγικός είναι ο υπάλληλος. Και επιτέλους stop στον νεποτισμό, χάρη στον οποίο έχει σαπίσει αυτή η χώρα. Μια λύση που θα φέρει αποτελέσματα μακροπρόθεσμα θα ήταν ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα. Μαθήματα ηθικής από μικρή ηλικία με σωστό τρόπο. Πριν 2 χρόνια χρειάστηκα ένα γνήσιο υπογραφής. Πάω στο ΚΕΠ της περιοχής μου στις 12 το μεσημέρι και το βρίσκω κλειστό (χα!!). Φεύγω, πάω στο ΑΤ, μπαίνω μέσα και βρίσκω τον αστυνομικό αραχτό στην πολυθρόνα να βλέπει tv. Ακολουθεί ο διάλογος: panagos: Γεια σας ένα γνήσιο υπογραφής θα ήθελα. μπάτσος: φφφφφφ.. δεν πας στο ΚΕΠ να στο βγάλουν; panagos: Πήγα και είναι κλειστό. μπάτσος: Κλειστό απο τώρα;; Γιατί έκλεισαν;! panagos: .... μπάτσος: (κοιτώντας το ταβάνι λίγη ώρα καντιλίαζοντας απο μέσα του) καλά.. δώσε μου τη δήλωση και την ταυτότητα. Φυσικά ξέρετε ποια η διαδικασία για γνήσιο υπογραφής ε; 2 σφραγίδες και μια υπογραφή... ΟΥΤΕ 1 λεπτό δουλειά.
nikos21aek Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Σωστή η τύπισσα.Όχι θα πάει τουρίστρια χωρίς να έχει μαζί της τίποτα και μετά θα της φταίει η γραφειοκρατία.Γαμάτο btw. @panagos ε εντάξει κλασικός γεροσκούρας.Υπάρχουν και αυτοί.Όντως αστυνομία είναι από τις πιο εκνευριστικές υπηρεσίες που μπορούν να σου τύχουν.
agpr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Άψογο βιντεάκι. Υποθέτω πως περιγράφει την ελληνική πραγματικότητα με τους άθλιους δημοσίους υπαλλήλους που επειδή είναι μόνιμοι ταλαιπωρούν τους πολίτες και συμπεριφέρονται ως γαλαζοαίματοι στο μεσαίωνα.
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 απο τα αγαπημένα μου βίντεο ούτε ένα ορθογραφικό ρε συ, μπράβο. το από θέλει τόνο, αλλά ok..
chris2060 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Το πρόβλημα δεν είναι μονόπλευρο. Δεν είναι δηλαδή μόνο η σκατο νοοτροπία του Έλληνα και η έλλειψη αίσθησης του καθήκοντος που έχει αλλά και η σιγουριά της μονιμότητας σε συνδυασμό με την λειτουργία του συστήματος τα οποία στην ουσία δημιουργούν/παράγουν ακαμάτηδες ΔΥ. Όταν ο υπάλληλος θεωρεί δεδομένη τη θεσούλα του και το μισθό του και βλέπει ότι χωρίς βύσμα δεν πρόκειται να ανέβει στην ιεραρχία, γιατί να προσπαθήσει; Ο άνθρωπος θέλει προκλήσεις στη ζωή του. Να μπορεί να βγάλει περισσότερα όσο δουλεύει σωστότερα/ περισσότερο. Η άμεση λύση θα ήταν κατάργηση της μονιμότητας ή/και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και δυνατότητα ύπαρξης ανταγωνισμού ανάμεσα σε ιδιωτικές εταιρίες που παρέχουν ίδιες "κρατικές" υπηρεσίες (όπου είναι δυνατόν αυτό), βασικό μισθό και bonus ανάλογα με το πόσο παραγωγικός είναι ο υπάλληλος. Και επιτέλους stop στον νεποτισμό, χάρη στον οποίο έχει σαπίσει αυτή η χώρα. Μια λύση που θα φέρει αποτελέσματα μακροπρόθεσμα θα ήταν ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα. Μαθήματα ηθικής από μικρή ηλικία με σωστό τρόπο. Συμφωνώ απόλυτα και στην λύση που προτείνεις. Η Ελλάδα καταστράφηκε λόγω του δημοσίου συστήματος. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τα μαθήματα ηθικής είναι όντως αρκετά καλή ιδέα. Να σκεφτείτε ότι όνειρο πολλών παιδιών που έχω ρωτήσει τι θέλουν να κάνουν όταν μεγαλώσουν ήταν να μπουν στο δημόσιο. Με αυτήν τη νοοτροπία δύσκολα αλλάζουν τα πράγματα σε αυτήν τη χώρα. Όσο ευγενικά και να μιλήσεις σε έναν ΔΥ αν δεν θέλει να σε εξυπηρετήσει, για άσχετους δικούς του λόγους, δεν θα σε εξυπηρετήσει. Θυμάμαι σε μια άλλη υπηρεσία που είχα πάει ήταν γεμάτη από κόσμο, με 8 ταμεία εξυπηρέτησης, και δούλευαν μόνο 2. Οι υπόλοιπες κυρίες συζητούσαν για το πως φτιάχνονται τα ντολμαδάκια. Believe it or not. Γιατί αυτοί οι άνθωρποι να πληρώνονται και άλλοι να ξεσκίζονται και να παίρνουν 500 ευρώ το μήνα; Από κει πρέπει να ξεκινήσει ο Παπανδρέου, αλλιώς τίποτα δεν γίνεται. Και εντάξει και στον προυστάμενο να απευθυνθείς, αφού αυτοί όλοι εκεί είναι φιλαράκια, ο ένας υποστηρίζει τον άλλον. Νομίζεις ο προυστάμενος θα βοηθήσει εσένα; Και πάλι υποβάλλω την ερώτηση, τι μπορούμε να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις;
TheDevilMayCare Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Να σκεφτείτε ότι όνειρο πολλών παιδιών που έχω ρωτήσει τι θέλουν να κάνουν όταν μεγαλώσουν ήταν να μπουν στο δημόσιο. Για την ακριβεια να μπουν στο Δημοσιο...ωστε να μην κανουν τιποτα! ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ λεμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.