goniordos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Hi, έχω φτιάξει με joomla σε local server ένα site, το οποίο προσπάθησα να μεταφέρω σε freehost: http://car-rental.comxa.com/ Όπως βλέπετε μου βγάζει php errors που έχουν να κάνουν με το path του αρχείου ja-menulib.php Σβήνω ολόκληρη τη γραμμή 21 και το site δουλεύει, αλλά δεν μου βγάζει τα μενού. Έχω ακολουθήσει όλες τις οδηγίες που γράφονται σε φόρουμ: Ανέβασα τα αρχεία με Filezilla Έφτιαξα νέα βάση στον freehost και έκανα import τη βάση δεδομένων μου Διόρθωσα το configuration.php (database settings, log και tmp paths) Μπορεί να βοηθήσει κάποιος?
dewn735 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 open_basedir restriction in effect. File(/usr/local/apache/htdocs/templates/tp_car_rental/ja_transmenu/ja-menulib.php) is not within the allowed path(s): (/home/:/usr/lib/php:/tmp) in /home/a3111516/public_html/templates/tp_car_rental/ja_transmenu.php on line 2 Για κάποιο λόγο έχει φτιάξει απόλυτα paths αντί για σχετικά, γι' αυτό και σου το βγάζει. Δοκίμασε να ανοίξεις το αρχείο ja_transmenu.php και στη δεύτερη γραμμή να αλλάξεις το >/usr/local/apache/htdocs/templates/tp_car_rental/ja_transmenu/ja-menulib.php (θα κάνει κάποιο Include λογικά) σε >./templates/tp_car_rental/ja_transmenu/ja-menulib.php
goniordos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Στην 21 γραμμή γράφει αυτό: >include_once( $japarams->get( 'absPath' ) .'/ja-menulib.php' ); Τι πρέπει να αλλάξω? (είμαι λίγο άσχετος από php )
dewn735 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Πάει πολύς καιρός που δούλεψα joomla, γι' αυτό και θα σε παραπέμψω στο αντίστοιχο θέμα βοήθειας: http://docs.joomla.o...r_absolute_path Ανάλογα την έκδοση, θα πρέπει να πειράξεις είτε αυτό: Ιn Joomla! v.1.0.x the configuration.php file would contain something like the following, however, it can vary depending on your server.$mosConfig_absolute_path = '/home/joomla/public_html'; είτε αυτό: In Joomla! v.1.5.x the absolute path is set in the index.php (line 17) file in the base directory to the constant JPATH_BASE.define('JPATH_BASE', dirname(__FILE__) );
goniordos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Φίλε Dewn, πήγα στο index.php και πρόσθεσα τη παρακάτω γραμμή: >include dirname(__FILE__) . "/templates/tp_car_rental/ja_transmenu/ja-menulib.php"; και στο αρχείο ja_transmenu.php έσβησα τελείως τη γραμμή 21... Και όλα δουλεύουν ΟΚ!! Το αστείο είναι ότι δεν ξέρω τι ακριβώς έκανα! Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος έτσι από περιέργια?
PsychoCowboy Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 μιλαμε για σκέτο template η για ολοκληρο το site ? αν μιλαμε για ολοκληρο site δημιουργησες quickstart package η απλα ανεβασες αυτα που εφτιαξες στον local?
goniordos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Όλο το site ανέβασα. Δυναμικό joomla site. Ανέβασα όλα τα αρχεία στο φάκελο http_docs και έκανα από το cpanel(phpMyAdmin)import τη βάση που είχα δημιουργήσει. Γιατί? Έχει αυτό να κάνει με τα paths?
PsychoCowboy Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Όλο το site ανέβασα. Δυναμικό joomla site. Ανέβασα όλα τα αρχεία στο φάκελο http_docs και έκανα από το cpanel(phpMyAdmin)import τη βάση που είχα δημιουργήσει. Γιατί? Έχει αυτό να κάνει με τα paths? ναι πρεπει να φτιαξεις ενα quickstart της joomla που εχεις στον local.. πως γινεται αυτο: 1.αρχικα παιρνεις τον φακελο που εχεις το site σου στον local 2.καντον αντιγραφη στην επιφανεια εργασιας η οπου αλλου θελεις 3.μετα κανεις delete τον φακελο installation και το configuration.php αφου κανεις ολα αυτα τα βηματα ανοιγεις το .zip εγκαταστασης που κατεβασες απο το site της joomla παιρνεις τον φακελο installation και τον βαζεις στον φακελο που εχεις φτιαξει στην επιφανεια εργασιας σου τωρα πρεπει να κατεβασεις την βαση δεδομενων σου 1.ανοιγεις το phpadmin ( για παραδειγμα ) και κανεις export την βαση στην επιφανεια εργασιας 2.ονομασε την sample_data.sql 3.βαλτην μεσα στο φακελο στην επιφανεια εργασιας στο εξης path installation_\sql\mysql\
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.