Προς το περιεχόμενο

Διακόπτης

paulchro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορώ από διακόπτη που περνάει 1 γραμμή (για μια λάμπα) άμα βάλω διπλό να εχω 2 λάμπες με τον ένα να ανάβει η μια κ με τον άλλο η άλλη? Σε μια γραμμή πάντα. Δηλ να έρχεται μια sto διακόπτη κ να φεύγουν 2.

Δημοσ.

Δηλαδή έρχεται ένα καλώδιο από την παροχή και στον διακόπτη να χωρίζεται σε 2 και να οδηγεί σε λάμπες. Ναι γίνεται.

Δημοσ.

Δηλαδή έρχεται ένα καλώδιο από την παροχή και στον διακόπτη να χωρίζεται σε 2 και να οδηγεί σε λάμπες. Ναι γίνεται.

Πως γίνεται ??

Αφού από το διακόπτη μέχρι τη λάμπα θα εχει ένα καλώδιο ?

Αν έχει περασμένο ένα ζέυγος μέχρι τη λάμπα λογικά θα χριεαστεί να περάσεις κι ένα 2ο, χρησιμοποιόντας το παλιό σαν ατσαλίνα

Δημοσ.

Πες ότι είναι εκτός τοίχου. Έχουμε μια πηγή απ την οποία ξεκινά 1 καλώδιο που φτάνει σε ένα διακόπτη διπλό. Από κάθε πλευρά τ διακόπτη φεύγει από 1 καλωδίο το οποίο πάει σε διαφορετική λάμπα. Αυτό ρώτησα.

Δημοσ.

Φίλε μου όταν μιλάμε για ρεύμα δε είναι αστεία. Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι δε ξέρεις τι είναι η φάση και τι ο ουδέτερος.

Καλύτερα φώναξε ένα ηλεκτρολόγο. Αν δε σου περισσεύουν φώναξε ένα συγγενή σου, γείτονα κλπ που πιθανόν να ξέρει το κάτι παραπάνω.

Η συνδεσμολογία είναι πολύ απλή αλλά επειδή είναι η πρώτη σου φορά μη το ρισκάρεις.

Δημοσ.

ναι γινεται αλλα πρεπει να περασεις και ενα δευτερο καλωδιο με την ατσαλινα..

πραμα που μαλλον δεν ξερεις και οπως ειπε ο απο πανω αμα δεν εχεις γνωσεις αστο..

@apd453 η συνδεσμολογια απλη ειναι αλλα πρωτη φορα και να βαλει κομιτατερ θα χασει το μπουσουλα μολις τον δει απο πισω..ειδικα αμα δεν εχει και τα γεφυροματα ετοιμα

Δημοσ.

Όλα εξαρτιόνται από το καλώδιο που έρχεται από το πίνακα.

Μιλάμε για δύο λάμπες μόνο έτσι κι αλλιώς. Το πιθανότερο είναι να τον καλύπτει άνετα το ίδιο καλώδιο που υπάρχει.

Τεσπά. Όπως και να έχει καλύτερα να μη το κάνει μόνος του αφού δε ξέρει.

Δημοσ.

Άχρηστο με έβγαλαν. Ξέρω τι είναι η ατσαλινα κ ξέρω Τι συνδεσμολογία. Επίσης δεν Θα τα έκανα με ανεβασμένο το γενικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...