paulchro Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 μπορώ από διακόπτη που περνάει 1 γραμμή (για μια λάμπα) άμα βάλω διπλό να εχω 2 λάμπες με τον ένα να ανάβει η μια κ με τον άλλο η άλλη? Σε μια γραμμή πάντα. Δηλ να έρχεται μια sto διακόπτη κ να φεύγουν 2.
CtrlFreak Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δηλαδή έρχεται ένα καλώδιο από την παροχή και στον διακόπτη να χωρίζεται σε 2 και να οδηγεί σε λάμπες. Ναι γίνεται.
paulchro Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 θέλει κάποιου συγκεκριμένου τύπου διακόπτη η όλοι οι διπλοι κάνουν?
DrLo Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δηλαδή έρχεται ένα καλώδιο από την παροχή και στον διακόπτη να χωρίζεται σε 2 και να οδηγεί σε λάμπες. Ναι γίνεται. Πως γίνεται ?? Αφού από το διακόπτη μέχρι τη λάμπα θα εχει ένα καλώδιο ? Αν έχει περασμένο ένα ζέυγος μέχρι τη λάμπα λογικά θα χριεαστεί να περάσεις κι ένα 2ο, χρησιμοποιόντας το παλιό σαν ατσαλίνα
paulchro Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Πες ότι είναι εκτός τοίχου. Έχουμε μια πηγή απ την οποία ξεκινά 1 καλώδιο που φτάνει σε ένα διακόπτη διπλό. Από κάθε πλευρά τ διακόπτη φεύγει από 1 καλωδίο το οποίο πάει σε διαφορετική λάμπα. Αυτό ρώτησα.
apd453 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Φίλε μου όταν μιλάμε για ρεύμα δε είναι αστεία. Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι δε ξέρεις τι είναι η φάση και τι ο ουδέτερος. Καλύτερα φώναξε ένα ηλεκτρολόγο. Αν δε σου περισσεύουν φώναξε ένα συγγενή σου, γείτονα κλπ που πιθανόν να ξέρει το κάτι παραπάνω. Η συνδεσμολογία είναι πολύ απλή αλλά επειδή είναι η πρώτη σου φορά μη το ρισκάρεις.
Supreme Ntm Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 ναι γινεται αλλα πρεπει να περασεις και ενα δευτερο καλωδιο με την ατσαλινα.. πραμα που μαλλον δεν ξερεις και οπως ειπε ο απο πανω αμα δεν εχεις γνωσεις αστο.. @apd453 η συνδεσμολογια απλη ειναι αλλα πρωτη φορα και να βαλει κομιτατερ θα χασει το μπουσουλα μολις τον δει απο πισω..ειδικα αμα δεν εχει και τα γεφυροματα ετοιμα
apd453 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Όλα εξαρτιόνται από το καλώδιο που έρχεται από το πίνακα. Μιλάμε για δύο λάμπες μόνο έτσι κι αλλιώς. Το πιθανότερο είναι να τον καλύπτει άνετα το ίδιο καλώδιο που υπάρχει. Τεσπά. Όπως και να έχει καλύτερα να μη το κάνει μόνος του αφού δε ξέρει.
paulchro Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Άχρηστο με έβγαλαν. Ξέρω τι είναι η ατσαλινα κ ξέρω Τι συνδεσμολογία. Επίσης δεν Θα τα έκανα με ανεβασμένο το γενικό.
apd453 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 έτοιμο, είμαι κ πολύ μάστορας Μάστορα πριν βγεις για καφέ κλείσε καλού κακού το γενικό
paulchro Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μάστορα πριν βγεις για καφέ κλείσε καλού κακού το γενικό Γιατί μωρέ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.