tsifotis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 σto μεξικό την τεκίλα την πίνουν με σκουλήκια για περνα απο δω... http://www.insomnia.gr/topic/409152-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%cf%85%ce%b8%ce%bf%ce%b9-%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%cf%81%ce%b2%cf%85%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80/ (μια σταση εδω πρωτα καλυτερα) http://www.tequilaworms.co.uk/myth.html Το cocktail οταν το φτιαχνεις και αναφερεσαι σε αυτο με το ονομα του,το φτιαχνεις ετσι οπως ειναι το original.αλλιως ειναι κατι αλλο.... Το ειχα γραψει και νωριτερα στο θρεντ αλλα σβηστηκε αναμεσα σε επικα ποστ. Το κοκτεηλ ειναι μια συνταγη. Ειτε τυροπιτα ειτε μουσακας ειτε long island ice tea δεν υπαρχει ενας μονος τροπος παρασκευης ή λιστας υλικων.
Thanos1972 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 για περνα απο δω... http://www.insomnia.gr/topic/409152-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%cf%85%ce%b8%ce%bf%ce%b9-%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%cf%81%ce%b2%cf%85%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80/ (μια σταση εδω πρωτα καλυτερα) http://www.tequilaworms.co.uk/myth.html Το ειχα γραψει και νωριτερα στο θρεντ αλλα σβηστηκε αναμεσα σε επικα ποστ. Το κοκτεηλ ειναι μια συνταγη. Ειτε τυροπιτα ειτε μουσακας ειτε long island ice tea δεν υπαρχει ενας μονος τροπος παρασκευης ή λιστας υλικων. Εμμμ συγνωμη οκ το κοκτειλ ειναι συνταγη.αλλα απο την στιγμη που βαζεις και το χερακι σου και εσυ και το τροποποιεις λιγο τοτε παυει να ειναι το cocktail που λες και ειναι κατι αλλο. Το cocktail επρεπε (που να γινει αυτο φυσικα...) να σερβιρεται και στο δικο του original ποτηρι.αντε,απο την στιγμη που δεν συμβαινει πουθενα αυτο στην Ελλαδα,τουλαχιστον ας ειναι σωστα παρασκευασμενο. Φτιαξε μου μια μαργαριτα με κιτρινη τεκιλα και πες την μαργαριτα εσυ....Το ιδιο ειναι? Αλλο να φτιαξεις την μαργαριτα με triple sec αντι για quadro παραδειγμα και αλλο να την φτιαξεις με κιτρινη αντι για λευκη. Η στο mojito,αλλο να βαλεις στημενο λεμονι μεσα αντι για lime και αλλο να βαλεις της κοτρονες μεσα αντι για τον χυμο του lime. Μην ξεχνας οτι στα cocktails περα απο την γευση εξισου σημαντικο ρολο παιζει και η παρουσιαση. Το να τροποποιει καποιος την συνταγη του cocktail προσθετοντας δικα του πραγματα για να ''εντυπωσιασει'' ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα λαθη στον τομεα. Αλλα ετσι εχουμε μαθει και αυτο κανουμε.
paulchro Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Θάνο κανείς λάθος Γιατί ο χυμός του λεμονιού διαφέρει πολύ απ αυτόν του λαιμ. Αλλά τεσπα μη τρελενεσαι, είναι αυτό που είπε ο φίλος πιο πάνω, σε ότι υπάρχει με συνταγή υπάρχουν κ διαφοροποιήσεις.
Thanos1972 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Ναι ρε φιλαρακι,σιγα.χαλαρα δεν τρεχει προβλημα. Χαχαχα οντως φανηκε σαν να τρελαθηκα ε? Τεσπα αλλες αποψεις,δεν πειραζει. (σωπα ρε τοσο πολυ διαφερει ο χυμος?χαχαχαχα.που να δεις στην παρουσιαση πως διαφερει ο χυμος του lime με ολοκληρο το lime μεσα).
paulchro Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Ναι ρε φιλαρακι,σιγα.χαλαρα δεν τρεχει προβλημα. Χαχαχα οντως φανηκε σαν να τρελαθηκα ε? Τεσπα αλλες αποψεις,δεν πειραζει. (σωπα ρε τοσο πολυ διαφερει ο χυμος?χαχαχαχα.που να δεις στην παρουσιαση πως διαφερει ο χυμος του lime με ολοκληρο το lime μεσα). ναι διαφέρει πολύ το λαιμ κ καλά γλυκίζει. Να σ πω την αλήθεια το μοχιτο είναι άθλιο. Θα λεγα πως δεν το πετυχαίνω αλλά εχω πιει κ από αλλού. Καιπιρινια ουρσους η μαργαρίτα (ναι με τελικά λευκή) Θα τα πρότεινα!
Thanos1972 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 ναι διαφέρει πολύ το λαιμ κ καλά γλυκίζει. Να σ πω την αλήθεια το μοχιτο είναι άθλιο. Θα λεγα πως δεν το πετυχαίνω αλλά εχω πιει κ από αλλού. Καιπιρινια ουρσους η μαργαρίτα (ναι με τελικά λευκή) Θα τα πρότεινα! Ειρωνικα το ειπα ρε συ Οπως τωρα θα σε πειραξω λιγο παραπανω και θα σε ρωτησω τι ειναι η τελικά?????? Φιλαρακι εγω παλι ειμαι του κλασσικου κιτρινη τεκιλα με χυμο πορτοκαλι.... Οσο για το mojito (<-- αυτο το smilie σαν Lime δεν ειναι????), οι περισσοτεροι το πινουν λογω του οτι ειναι στην μοδα τα τελευταια χρονια λογω διαφημισης(βλεπε bacardi) και αμα σε δουν να βαζεις κανενα αλλο ρουμι μεσα,στραβωνουν κιολας.
paulchro Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Ειρωνικα το ειπα ρε συ Οπως τωρα θα σε πειραξω λιγο παραπανω και θα σε ρωτησω τι ειναι η τελικά?????? Φιλαρακι εγω παλι ειμαι του κλασσικου κιτρινη τεκιλα με χυμο πορτοκαλι.... Οσο για το mojito (<-- αυτο το smilie σαν Lime δεν ειναι????), οι περισσοτεροι το πινουν λογω του οτι ειναι στην μοδα τα τελευταια χρονια λογω διαφημισης(βλεπε bacardi) και αμα σε δουν να βαζεις κανενα αλλο ρουμι μεσα,στραβωνουν κιολας. α γειά σου, έχεις δίκιο για το τελευταίο..τελικά είναι η τεκίλα sto λεξικό του κινητού μου. Αν κ εδώ δεν φταίει το κινητο θα παρατηρήσεις ότι οι μισές λέξεις είναι με κεφάλαιο το 1ο κ αλλά κουλα. Καλά οι τόνοι? Αστό!
Eversor Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Η κατηγορία Cocktails σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Στην Ελλάδα λίγο είναι τα σωστά μπαρ που τα φτιάχνουν με τον Original τρόπο. 2-3 που έχω ακούσει και διαβάσει σε διάφορα περιοδικά είναι στο Κολωνάκι. Σε σεμινάριο που έχω βρεθεί της Bacardi, ο τρόπος που το παρασκευάζει η εν λόγω εταιρεία συγκριτικά με τις άλλες διαφέρει αρκετά. Είναι ανάλογα βέβαια και με το ύφος που θέλει να δώσει στο συγκεκριμένο ποτό. Αυτό που με "τσαντίζει" και βάζω τα γέλια είναι όταν βλέπω cocktails με βάση διαφορετικό ποτό από το original. Παράδειγμα mojito με vodka.
warlock9_0 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 έβλεπα ένα πρωινάδικο μια μέρα και είχανε πάει στο ξύλινο στο μπαρ και έλεγε εκεί ο τύπος οτι εδώ φτιάχνουμε πολλές παραλλαγές του mojito και έχουμε φτιάξει και την ελληνική, και έβαζε αγγούρι μέσα :fear:
paulchro Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 έβλεπα ένα πρωινάδικο μια μέρα και είχανε πάει στο ξύλινο στο μπαρ και έλεγε εκεί ο τύπος οτι εδώ φτιάχνουμε πολλές παραλλαγές του mojito και έχουμε φτιάξει και την ελληνική, και έβαζε αγγούρι μέσα :fear: Χωριατικό μοχιτο, αγγούρι ντομάτα ελιά φέτα κρεμμύδι ρίγανη
TheDevilMayCare Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Αυτό που με "τσαντίζει" και βάζω τα γέλια είναι όταν βλέπω cocktails με βάση διαφορετικό ποτό από το original. Παράδειγμα mojito με vodka. Πιθανοτατα εννοουν "μοχιτος" (πληθυντικος!) οχι "μοχιτο", υπο την ευρυτερη εννοια-κατηγορια. Οποτε ναι, [θα] μπορουν να γινουν και με vodka, το ρουμι βασικα προτιμαται και λογω υγρασιας: σε τετοια κλιματα ταιριαζει σαφως πολυ καλυτερα το ρουμι -επισης γινεσαι & δυσκολοτερα γκολ
Thanos1972 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Μα,δεν υπαρχει mojitos.το Mojito ειναι ΕΝΑ. Τα υπολοιπα ειναι παραλλαγες.και αμα αλλαξεις στην βαση του ειδικα,που ειναι το ρουμι,τοτε οχι μονο Mojito δεν μπορεις να το πεις αλλα ουτε και %$@%$@jito. Πληθυντικος ειναι το cocktails.εκει ναι. Και οσο για το Ελληνικο αγγουρακι μεσα,ενταξει τι να πω.φανταζομαι θα τους αρεσε κιολας εκει στην εκπομπη.
TheDevilMayCare Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Κι ομως πληθυντικος: εχουμε mojitos oπως και margaritas (εννοωντας προφανως οχι 2-3 κλπ απο το το ιδιο/ολοιδια) Αν π.χ. σε ξενοδοχειο, σου ζητησουν vodka-mojito, θα το κανεις με ρουμι? ~~ Απο κει και περα, προσωπικα πλεον κοιταζω τον καταλογο, οπου υπαρχει [ναι!] για περιγραφη, γιατι εκεινα που γνωριζω εγω με ενα (συγκεκριμενο) τροπο παιζει να τα φτιαχνουν αλλιωτικα..! Σε γενικες γραμμες τωρα οι bartenders στην Ελλαδα -σε σχεση με πριν 10 χρονια για παραδειγμα- εχουν βελτιωθει, αλλα οπως και οι μαγειροι (!) προσπαθουν να προσδωσουν σημαντικοτητα [sic], στις δημιουργιες (?) τους (??) δια της υπερβολικης "επι-τουτου-πολυπλοκοτητας-στη-παρασκευη".
Giwrgos1996 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Τον Παγο πως τον θρυμματιζετε?ειδα αυτο με την λαβη απο το γουδι και την πετσετα αλλα δεν τρελαθηκα.. Αν το εβαζα στο διαβολακι της Mulinex θα εκανα δουλεια? (Θα προτιμουσα να μην ξοδεψω χρηματα σε μηχανηματα μονο και μονο για να σπαω παγο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.