Giwrgos1996 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Καλησπερα σας. Πριν 2 μερες που ημουν διακοπες στα κουφονησια δοκιμασα Mojito χωρις αλκοολ(ετσι λεγανε τουλαχιστον)και μου φανηκε υπεροχο,ακομα καλυτερο απο αυτο με αλκοολ.Ξερει κανεις πως φτιαχνεται ολο αυτο το μειγμα?Με και χωρις αλκοολ... Για το mojito με αλκοολ διαβασα πολλες "συνταγες" αλλα ειναι ολες διαφορετικες.Εσεις πως το προτιματε?
marantonis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Καλησπερα σας. Πριν 2 μερες που ημουν διακοπες στα κουφονησια δοκιμασα Mojito χωρις αλκοολ(ετσι λεγανε τουλαχιστον)και μου φανηκε υπεροχο,ακομα καλυτερο απο αυτο με αλκοολ.Ξερει κανεις πως φτιαχνεται ολο αυτο το μειγμα?Με και χωρις αλκοολ... Για το mojito με αλκοολ διαβασα πολλες "συνταγες" αλλα ειναι ολες διαφορετικες.Εσεις πως το προτιματε? http://lmgtfy.com/?q=Mojito+non+alcoholic+recipe
Eversor Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Καλησπερα σας. Πριν 2 μερες που ημουν διακοπες στα κουφονησια δοκιμασα Mojito χωρις αλκοολ(ετσι λεγανε τουλαχιστον)και μου φανηκε υπεροχο,ακομα καλυτερο απο αυτο με αλκοολ.Ξερει κανεις πως φτιαχνεται ολο αυτο το μειγμα?Με και χωρις αλκοολ... Για το mojito με αλκοολ διαβασα πολλες "συνταγες" αλλα ειναι ολες διαφορετικες.Εσεις πως το προτιματε? Με αλκοόλ, θα σου πω το τρόπο που το φτιάχνω εγώ στο μαγαζί που δουλεύω. Κόβεις το μισό από ένα lime σε 3 μέρη. Τα τοποθετείς στο ποτήρι και ρίχνεις μέσα 2 κουταλιές (ή φακελάκια στην περίπτωση που έχεις μερίδες) μαύρης ζάχαρης. Τα πιέζεις απαλά (και όχι με δύναμη όπως κάνουν στις περισσότερες καφετέριες) γιατί αλλιώς θα ξινίσει πολύ το lime. Κόβεις 3-4 φύλλα από ένα ματσάκι δυόσμου. Τα χτυπάς με κίνηση σαν παλαμάκι για να ελευθερώσουν τα αρώματα τους. Τα προσθέτεις στο ποτήρι και πιέζεις ξανά απαλά όπως έκανες προηγουμένως με το lime. Βάζεις τριμμένο πάγο στο ποτήρι μέχρι πάνω. Μετά Bacardi (2 μεζούρες αναλογία) και το υπόλοιπο σόδα. Ένα lime για γαρνιτούρα, και 2 καλαμάκια. Είσαι έτοιμος να απολαύσεις το Mojito σου. Θα κοιτάξω να σου βρω και άλλες συνταγές αν το επιθυμείς.
Giwrgos1996 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Σας ευχαριστω πολυ και τους 2 σας Eversor αν δεν σου κανει κοπο οποτε μπορεσεις ψαξε και αλλες συνταγες
tsifotis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Πως το φτιαχνω εγω (πιασαρικο για να αρεσει σε ολους κι ας μην ειναι το πιο φινετσατο ) Σε δοχειο (πχ σεηκερ) ριχνεις: Ολοκληρο λαημ σε 8 κομματια (πρωτου το κοψεις να το εχεις ρολαρει για να "βγαλει" χυμους, σε φαση πλαθω πλαθω κουλουρακια) 2 κουταλιες/φακελακια μαυρη ζαχαρη μερικα φυλαρακια μεντας (ιδανικα.να ειναι μικρα τρυφερα) Τα ΛΙΩΝΕΙΣ με γουδι Τα ριχνεις σε ποτηρι μεγαλουτσικο με παγο [προσοχη: αν δεν εχεις θρυμματισμενο παγο ΣΧΕΔΟΝ ΚΟΚΚΑΛΩΜΕΝΟ ΑΠ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ασε τους θρυμματισμους και ριξε ολοκληρα παγακια δεν χαλασε ο κοσμος] Οτι κολλησει/περισσεψει μεσα τα ξεπλενεις με Ρουμι και ξανααδειαζεις στο ποτηρι (ειτε bacardi ειτε havana ειτε κατι αλλο: θεμα γουστου και ναι - εχει διαφορα) Γεμιζεις με σπραητ- οχι δεν ειναι βλαχομπαροκ. Το βραζιλιανικο λαημ που εισαγεται για ενα ανεξηγητο λογο δεν ειναι τοσο γλυκο οσο περιμενεις για να του βαλεις σοδα ως είθισται. Αν εχεις σπαστα καλαμακια κοψε τους λαιμους με μαχαιρακι και καλα πιωματα!
status Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα Πως το φτιαχνω εγω (πιασαρικο για να αρεσει σε ολους κι ας μην ειναι το πιο φινετσατο ) Σε δοχειο (πχ σεηκερ) ριχνεις: Ολοκληρο λαημ σε 8 κομματια (πρωτου το κοψεις να το εχεις ρολαρει για να "βγαλει" χυμους, σε φαση πλαθω πλαθω κουλουρακια) 2 κουταλιες/φακελακια μαυρη ζαχαρη μερικα φυλαρακια μεντας (ιδανικα.να ειναι μικρα τρυφερα) Τα ΛΙΩΝΕΙΣ με γουδι Τα ριχνεις σε ποτηρι μεγαλουτσικο με παγο [προσοχη: αν δεν εχεις θρυμματισμενο παγο ΣΧΕΔΟΝ ΚΟΚΚΑΛΩΜΕΝΟ ΑΠ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ασε τους θρυμματισμους και ριξε ολοκληρα παγακια δεν χαλασε ο κοσμος] Οτι κολλησει/περισσεψει μεσα τα ξεπλενεις με Ρουμι και ξανααδειαζεις στο ποτηρι (ειτε bacardi ειτε havana ειτε κατι αλλο: θεμα γουστου και ναι - εχει διαφορα) Γεμιζεις με σπραητ- οχι δεν ειναι βλαχομπαροκ. Το βραζιλιανικο λαημ που εισαγεται για ενα ανεξηγητο λογο δεν ειναι τοσο γλυκο οσο περιμενεις για να του βαλεις σοδα ως είθισται. Αν εχεις σπαστα καλαμακια κοψε τους λαιμους με μαχαιρακι και καλα πιωματα! Στο χωριό σου τα ντολμαδάκια αυγολέμονο τα λένε ντολμαδάκια αυγολάιμ μην χέσω; ;Ρ
arxaggelos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Για να μην ενοίγω άλλο θέμα, ξέρει κανένας πως φτιάχνεται οριστικά και αμετάκλητα το Long Island Ice Tea γιατί κάθε, μα κάθε φορά που το παραγγέλνω είναι ελαφρώς έως εντελώς διαφορετικό;
tsifotis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα Στο χωριό σου τα ντολμαδάκια αυγολέμονο τα λένε ντολμαδάκια αυγολάιμ μην χέσω; ;Ρ lemons limes εννοεις; Για να μην ενοίγω άλλο θέμα, ξέρει κανένας πως φτιάχνεται οριστικά και αμετάκλητα το Long Island Ice Tea γιατί κάθε, μα κάθε φορά που το παραγγέλνω είναι ελαφρώς έως εντελώς διαφορετικό; Τι να κανουμε οπως δεν υπαρχει η απολυτη συνταγη τυροπιτας ετσι ειναι και με το long island. Η ουσια ειναι διαφορετικα λευκα κυριως ποτα με λιγη κολα για να παρει χρωμα και να την ακουσεις
status Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα It's all lemon to me. Είτε άγουρο είτε ώριμο παραμένει λεμόνι και όχι lime.
marantonis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα It's all lemon to me. Είτε άγουρο είτε ώριμο παραμένει λεμόνι και όχι lime. Διαφορετικα (συγγενικα) φρουτα ειναι.
status Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα Διαφορετικα (συγγενικα) φρουτα ειναι. Διαφωνώ κάθετα, σας αφήνω στο thread σας για να μην σας το χαλάσω.
tsifotis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα It's all lemon to me. Είτε άγουρο είτε ώριμο παραμένει λεμόνι και όχι lime. ΟΚ, καλυφθηκα. Φιλικη συμβουλη: οταν περιμενεις το αγουρο λαημ να γινει λεμονι μην το αφησεις για πολλες μερες στο καλαθι της κουζινας με τα φρουτα. Θα γινει πορτοκάλι και δεν θα μπαινει στην σαλατα. Εμενα μια φορα ωριμασαν τοσο που γινανε μανταρινια - ασ'τα να πανε.
marantonis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα Διαφωνώ κάθετα, σας αφήνω στο thread σας για να μην σας το χαλάσω. Κι εγω διαφωνω στο οτι το μαρουλι ειναι λαχανικο.
status Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα Κι εγω διαφωνω στο οτι το μαρουλι ειναι λαχανικο. Η ντομάτα πάντως σίγουρα δεν είναι λαχανικό
marantonis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Offtopic μήνυμα Η ντομάτα πάντως σίγουρα δεν είναι λαχανικό Ε μα ναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.