Προς το περιεχόμενο

Παει το λαπτοπ?

freetomi24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ο δισκος (320g), ο επεξεσγαστής(2.10 GHz) και οι μνημες λετε να πιασουν τιποτε? Υπαρχει καποιο μαγαζι να τα δωσω?

Βάλε αγγελία εδώ μέσα...

Στάνταρ κάποιος θα χρειάζεται...!

Δημοσ.

απλα το παθημα να μου γινει μαθημα!!! Αλλα και μαθημα και για αλλους! Αν κατι δουλευει καλα ποιος ο λογος να του περναμε και αλλα?? :shifty:

Λάθος μάθημα πήρες, αλλά εντάξει, ότι τον βολεύει τον καθένα! :lol: :lol:

Δημοσ.

παντως μπορεις να βρεις κανα μαγαζι να κανει την δουλεια με κανα 50αρι.

Να αλλαξει το chipακι δηλαδη. γιατι να δωσεις παλι 500?

Καπου στις αγγελιες κυκλοφορουσε ενας που ειχε μαγαζι.

Λογικα θα κανει και αυτο. Και σε αλλο thead εδωσαν μαγαζια

που κανεις reballing οποτε θα κανουν κ αυτο σιγουρα.

Ασε που με τοσες καμενες μητρικες στα HP μπορει να σου βρει το τσιπακι

δωρεαν και να σε χρεωσει λιγοτερο.

Δημοσ.

παντως μπορεις να βρεις κανα μαγαζι να κανει την δουλεια με κανα 50αρι.

Να αλλαξει το chipακι δηλαδη. γιατι να δωσεις παλι 500?

Καπου στις αγγελιες κυκλοφορουσε ενας που ειχε μαγαζι.

Λογικα θα κανει και αυτο. Και σε αλλο thead εδωσαν μαγαζια

που κανεις reballing οποτε θα κανουν κ αυτο σιγουρα.

Ασε που με τοσες καμενες μητρικες στα HP μπορει να σου βρει το τσιπακι

δωρεαν και να σε χρεωσει λιγοτερο.

Αυτα τα μαγαζια απλα τους το δινεις και στο φτιαχνουν? Αν δεν στο φτιαξουν παλι χρεωνουν?? Ξερει καποιος να μου καποιο καταστημα??

Δημοσ.

Εμενα μου ειχε καει σε ενα netbook η μητρικη.

Και βρηκα εναν στις αγγελιες που ελεγε οτι μου το φτιαχνει με 50ε.

Τον ρωτησα αν γινεται να κοιταξει τι εχει (γιατι δεν ημν σιγουρος αν οντως ηταν η μητρικη και δεν ανοιγε)

χωρις να με χρεωσει και μου ειπε οτι για το κοιταγμα δεν θα επερνε λεφτα.

Τελικα το εδωσα σε αγγελια και δεν το πηγα ποτε για επισκευη

γιατι θα επερνα αλλο.

Οποτε φανταζομαι οτι αν δν φτιαχνεται δεν θα σε χρεωσουν.

Καλυτερα μιλα μαζι τους...

Ειδικα αν εισαι αθηνα υπαρχουν αρκετα τετοια φανταζομαι.

Αυτο που ηταν στις αγγελιες δεν το βρισκω τωρα..

αμα γραψεις στο google "επισκευη laptop" σου βγαζει ενα σωρο. παρε και ρωτα

Αμα δουν οτι ξερεις τι σου γινεται και δεν σε κοροιδεψουν θα την βγαλεις και με λιγοτερα απο 50ε

(για αντικατασταση μονο του chip)

Δημοσ.

Αυτα τα μαγαζια απλα τους το δινεις και στο φτιαχνουν? Αν δεν στο φτιαξουν παλι χρεωνουν?? Ξερει καποιος να μου καποιο καταστημα??

Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Αν πας σε έναν καλό ηλεκτρονικό που ξέρει από laptops, πιθανότατα να στο φτιάξει. Κι αν δεν (που το απεύχομαι), το πολύ να σε χρεώσει κανά 20αρικο για το κόπο του. Αυτά θα τα ξεκαθαρίσετε όταν θα του το δώσεις από την αρχή.

Θεσσαλονίκη ξέρω 2. Τώρα πρέπει να πεις από που είσαι για να απαντήσει κάποιος

EDIT:

Επίσης θα επικοινωνούσα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με το support της Compaq. Θα τους πεις τι έγινε και αυτοί κάτι θα σου προτείνουν. Καλύτερα από αυτούς δεν ξέρει ΚΑΝΕΝΑΣ μας

Δημοσ.

Εννοειται οτι θα πας και θα τους πεις οτι το προβλημα ειναι στο bios και

θελεις μονο την αλλαγη του chip και κατα προτιμηση απο αλλη καμενη μητρικη αν ειναι δυνατον

που θα εχουν απο παλιοτερες επισκευες.

Αν σου πουν οτι θελει αλλαγη ολη η μητρικη ρωτα και αλλου(μην σε πιασουν κοτσο).

σιγουρα καποιος υπαρχει που αναλαμβανει μονο αλλαγη chip δεν ειναι και τοσο δυσκολο.

(γιαυτο αλλωστε πουλανε και σκετα bios chips στο ebay)

Δημοσ.

Παιδια πηγα το λαπτοπ σε καποιο μαγαζι στο που φτιαχνει λαπτοπ και κανει μεχρι και επισκευες σε πλακετες και καρτες γραφικων και μαλιστα θα συνεργαστουμε! :shifty:

Ενας φιλος μου εστειλε αυτο σαν λύση στο προβλημα αλλα μου την εστειλε αργα!!

http://fclose.com/b/software/3022/hp-compaq-bios-crisis-recovery-from-a-failed-bios-flashing/

Δημοσ.

Παιδιά επειδή διάβασα όλο το thread έχω να σας αναφέρω τα εξής:

Τα BIOS ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ απλές μνήμες και ένα λάθος στο flashing δεν τα καταστρέφει. Απλά διαλύει τον εσωτερικό προγραμματισμό με αποτέλεσμα να μην ανοίγει σωστά ο υπολογιστής, όμως ανοίγει!!!!

Το τονίζω, γιατί όλα τα BIOS ανεξαρτήτου μάρκας και κατασκευαστή έχουν διαδικασία ανάκτησης από λάθος προγραμματισμό. Ανάλογα τον κατασκευαστή απαιτείται μια δισκέτα (ναι δισκέτα, σε usb floppy drive) ή και usb stick σε κάποια καινούρια laptop, που να είναι bootable με μια μικρή έκδοση DOS, το πρόγραμμα flash, το αρχείο του bios (ΌΧΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΈΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΆ ΤΗΝ ΚΑΤΆΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΆΚΤΗΣΗ) και ένα αρχειάκι autoexec.bat. Αφού συνδέσουμε την δισκέτα ή το stick στον υπολογιστή, πριν πατήσουμε το κουμπί για να ξεκινήσει πατάμε και κρατάμε πατημένα δύο ή τρία πλήκτρα, τα οποία είναι διαφορετικά για κάθε κατασκευαστή και μοντέλο. Συνήθεις συνδυασμοί είναι:

FN+ctrl

FN+SPACE

FN+F2

......

και στη συνέχεια το laptop θα κάνει recovery στο bios μόνο του. Θα ακούσετε μερικά μπίπ, η οθόνη θα είναι μαύρη αλλά τελικά θα κάνει επανεκκίνηση και θα δουλέψει. Για phoenix bios υπάρχει το crisis recovery disk ενώ αντίστοιχα υπάρχουν για bios toshiba και acer.

Δημοσ.

αυτο εγραφε και πιο πανω στο λινκ αλλα το ειχε δωσει ηδη σε μαστορα.το καλο ειναι να δουμε τι θα του πει.

και γω πριν κανα χρονο ειχα γραψει ενα παρομοιο θεμα για ενα netbook που μαυρισε

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ανταλαχτικά μεταχειρισμένα και laptop παίρνει το ebw.gr η systemsolution.com.gr η computron και η westnet!

Διαφορετικά μπορείς να ρωτήσεις στις δύο πρώτες και για επισκευή μητρικής είναι αρκετα οικομονικές!

Δημοσ.

Τελικα μετα απο τοσο καιρο δεν καταφεραν να το φτιαξουν.....

Παιδιά επειδή διάβασα όλο το thread έχω να σας αναφέρω τα εξής:

Τα BIOS ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ απλές μνήμες και ένα λάθος στο flashing δεν τα καταστρέφει. Απλά διαλύει τον εσωτερικό προγραμματισμό με αποτέλεσμα να μην ανοίγει σωστά ο υπολογιστής, όμως ανοίγει!!!!

Το τονίζω, γιατί όλα τα BIOS ανεξαρτήτου μάρκας και κατασκευαστή έχουν διαδικασία ανάκτησης από λάθος προγραμματισμό. Ανάλογα τον κατασκευαστή απαιτείται μια δισκέτα (ναι δισκέτα, σε usb floppy drive) ή και usb stick σε κάποια καινούρια laptop, που να είναι bootable με μια μικρή έκδοση DOS, το πρόγραμμα flash, το αρχείο του bios (ΌΧΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΈΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΆ ΤΗΝ ΚΑΤΆΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΆΚΤΗΣΗ) και ένα αρχειάκι autoexec.bat. Αφού συνδέσουμε την δισκέτα ή το stick στον υπολογιστή, πριν πατήσουμε το κουμπί για να ξεκινήσει πατάμε και κρατάμε πατημένα δύο ή τρία πλήκτρα, τα οποία είναι διαφορετικά για κάθε κατασκευαστή και μοντέλο. Συνήθεις συνδυασμοί είναι:

FN+ctrl

FN+SPACE

FN+F2

......

και στη συνέχεια το laptop θα κάνει recovery στο bios μόνο του. Θα ακούσετε μερικά μπίπ, η οθόνη θα είναι μαύρη αλλά τελικά θα κάνει επανεκκίνηση και θα δουλέψει. Για phoenix bios υπάρχει το crisis recovery disk ενώ αντίστοιχα υπάρχουν για bios toshiba και acer.

Προσπαθησα να το κανω και αυτο αλλα δεν κανει τιποτε το λαπτοπ.... δες εδω αυτο πηγα να κανω αλλα τιποτε.... εγω το κανω με φλασακι αλλα μπορει να θελει usb fdd..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...