Προς το περιεχόμενο

Παει το λαπτοπ?

freetomi24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια!

Εχω ενα λαπτοπ compaq presario CQ60 - 410SV εκανα φορματ και περασα τα win7 32bit και τους drivers που κατεβασα απο την Hp. Ολα ηταν ενταξη... μεχρι που πηγα να περασω το προγραμμα WinFlash το οποίο κολλησε και εκανα τερματισμο διεργασίας και μετα οταν εκανα επανεκκίνηση εβγαλε απλα λευκη οθονη.. εβγαλα την μπαταρια γιατι δεν εκλεινε αλλιως και μολις ανοιξα παλι δεν βγαζει τιποτε! Ουτε ενα γραμμα! Απλα ακους το ανεμιστηρακι να δουλευει και τιποτε αλλο...

Χαλασα μηπως το bios?? :shock: :shock:

Δεν μπορω να κανω bios reset οπως τα σταθερα?

Δημοσ.

ναι κατα 99% το winflash δυσλειτουργησε και χαλασε τη bios. απο τα λεγομενα σου, απο το προγραμμα που ποσταρες, και απο τα συμπτωματα δυστυχως ειναι αυτο.

η λυσεις που εχεις και που προχειρα μπορω να σκεφτω ειναι να αλλαξεις με μοντα στη μητρικη το τσιπ της bios. βρισκεις στο ebay για αρκετα λαπτοπ. αλλη λυση ειναι η αλλαγη μητρικης φυσικα αν συμφερει.

αδυνατω να καταλαβω βεβαια γιατι αυτο εγινε στην εγκατασταση του προγραμματος και οχι στο φλασαρισμα με αυτο. εκτος αν γινονται ταυτοχρονα.

τωρα να υποθεσω στην εκκινηση κανενα μπιπ δεν ακουγεται ε?

αλλη λυση δε μπορω να σκεφτω καθως πλεον στη κατασταση που εισαι δε μπορεις να ξαναφλασαρεις απο πανω γιατι βλεπεις μονο την λευκη οθονη και δε λειτουργει τιποτα. στην κατασταση που εισαι ουτε το clr cmos των σταθερω υπολογιστων θα ειχε κατι να σου προσφερει

να με συγχωρεις για τα κακα μαντατα :(

Δημοσ.

Περίεργο που απλά με την εγκατάσταση του winflash φαίνεται να δημιούργησε πρόβλημα στο bios. Δυστηχώς σε αυτες τις περιπτώσεις πας για αλλαγής μητρικής τώρα δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει κατι κάποιο εξειδικευμένο service.

Δημοσ.

Ρε παιδια ειμαι να σκασω! Τι το ηθελα και το περασα αφου ολα δουλευαν??? Και ειναι και ξενο ρε γαμωτο! Για 30 ευρο πηγαιναμε θα δωσουμε 300 :confused: Την τυχη μου μεσα!!

Δημοσ.

Λοιπόν...

Σε netbook (δεν ξέρω αν γίνεται σε laptop) και πιο συγκεκριμένα σε acer zg5 μπορείς να φλασάρεις το bios χωρίς να ανοίξεις την οθόνη...!

Το έχω κάνει αρκετές φορές...!

Απλά βάζεις το στικάκι μ τα αρχεία σε usb θύρα και κρατάς πατημένο το power button...

Τσέκαε αν έχει καμια παρόμοια λειτουργία και το λαπτοπ...

Δημοσ.

Στα eee pc αν κρατησεις πατημενο το power για 25 δευτερολεπτα χωρις να το εχεις στη μπαταρια η στο ρευμα κανει reset το bios. Επισης το προγραμμα που πηγες να βαλεις λεει οτι ειναι για windows vista.

Δημοσ.

Στα eee pc αν κρατησεις πατημενο το power για 25 δευτερολεπτα χωρις να το εχεις στη μπαταρια η στο ρευμα κανει reset το bios. Επισης το προγραμμα που πηγες να βαλεις λεει οτι ειναι για windows vista.

Το εκανα αλλα τιποτε... οπότε θα πρεπει να του αγορασω καινουριο λαπτοπ με τα ιδια χαρακτηριστικά...

Δημοσ.

(δεν ξερω αν θα δουλεψει απλα το προτεινω)

ανοιξε το λαπτοπ και βγαλε την μικρη μπαταρια που εχει για να κρατα τις ρυθμισεις των bios.

κρατα την εκτος συνδεσης(εχει σλοτακι οπως τα ανεμιστηρακια) για κανα 2-3 λεπτα και μετα ξαναβαλτην.

Εγω εκανα βραχυκυκλωμα τσακ μπαμ, αλλα εσυ αστο 2-3 λεπτα να ξεφορτησει..

Αλλα μπορει και να μην ξεφορτησει ετσι(αν πχ το μονοπατι του πυκνωτη δεν εχει αντισταση)

και να θελει να συνδεσεις τους πολους της μπαταριασ αναποδα

(δλδ το συν στο πλην και το πλην στο συν)

ή με κατσαβιδι ενωσε τα 2 πινακια στο σλοτ που μπαινει η μπαταρια στην μητρικη(βραχυκυκλωμα)

κατα 90% δεν θα δουλεψει(αυτο το εκανα για να κανω reset τις ρυθμισεις oc οταν δεν ανοιγε το παλιο pc μου),

αλλα πριν δωσεις λεφτα για αλλη μητρικη αξιζει να δοκιμασεις.

Δημοσ.

Μπορει και να εχει χαλασει το bios chip. Πιστευω αυτο θα λυσει το προβλημα σου με καθε επιφυλαξη γιατι δεν ειμαι τεχνικος. http://cgi.ebay.com/BIOS-CHIP-hp-Compaq-Presario-CQ60-300-CQ60-400-series-/380144166422?pt=Motherboards&hash=item58825ba616

Καποιος με παρομιο προβλημα αναγκαστηκε να κανει αυτη την αλλαγη. http://www.pchelpforum.com/laptop-support/109693-compaq-cq60-615dx-laptop-wont-start-black-screen.html

Δημοσ.

ναι με τσιπακι θα φτιαξει απλα πρεπει να ξερει να κανει καλο soldering..

Το τσιπακι εχει καταστραφει γιαυτο ειπα οτι κατα 90% δεν θα δουλεψει..αλλα ποτε δεν ξερεις ακριβως τι εχει γινει.

Δημοσ.

Θα παω να του παρω ενα καινουριο και θα τελειωσει η ιστορια εδω... απλα το παθημα να μου γινει μαθημα!!! Αλλα και μαθημα και για αλλους! Αν κατι δουλευει καλα ποιος ο λογος να του περναμε και αλλα?? :shifty:

Σας ευχαριστω ολους για τον κοπο σας!!!! :shifty: :shifty:

Ο δισκος (320g), ο επεξεσγαστής(2.10 GHz) και οι μνημες λετε να πιασουν τιποτε? Υπαρχει καποιο μαγαζι να τα δωσω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...