Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Bluray σε sony Vaio F series

xristoforos89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες!

Εχει ενας φιλος αυτο το λαπτοπ http://www.skroutz.gr/s/301069/Sony-Vaio-VPC-F136FM-B.html και ειναι αγορασμενο απο Αμερικη.

Επειδη ηταν πιο αργο απο τον θανατο, μου ειπε να του κανω φορματ μπας και στρωσει...

Του το εκανα λοιπον και ολα καλα.

ΑΛΛΑ απο εκει και επειτα εχουμε θεμα με το Bluray disc!

Ενω λειτουργουσε κανονικα, πλεον οταν βαζεις δισκακι bluray δεν το διαβαζει!

Βασικα το βλεπει οτι ειναι μεσα αλλα οταν παμε να το παιξουμε πεταει μηνυμα ''not supported media file''.

Και ενω το ιδιο δισκακι πριν απο το φορματ το διαβαζε κανονικα!!

Dvd και CD τα διαβαζει κανονικα.

Στο device manager δεν λειπει κανενας driver.

Να σημειωσω πως δεν εχω κρατησει το recovery partition!!

Επισης -επειδη δεν ειχα ποτε bluray στο λαπτοπ- χρειαζεται καποιος driver για μετατροπη του dvd σε bluray;

Θενξ!

Δημοσ.

Εδώ θα βρείς τη λύση στο πρόβλημά σου.

http://esupport.sony.com/US/perl/swu-list.pl?mdl=VPCF136FMB

Περιέχει όλους τους drivers για το model σου. Εσύ βάσει του προβλήματός σου να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις το εξής

WINDVD software 1 file που περιέχει corel windvd BD drive software απαραίτητο για να δουλέψει σωστά το BLUE RAY σου.

This utility updates the Corel WinDVD BD software to version 10.0.5.538 and provides the following benefits:

Resolves an issue where the WinDVD BD application may freeze (stop responding) when inserting a DVD disc after playing Blu-ray Disc™ media

Provides user interface improvements

Improves compatibility with discs that include BD-J (Blu-ray Disc Java) interactive features

Improves the performance of the Corel WinDVD BD application

Resolves an issue where video distortion occurs during movie playback

Improves the PiP (Picture in Picture) feature

Δημοσ.

Εχω επιχειρησει ο,τι θες σχετικα με τους drivers.

Το corel dvd που δινει η sony ειναι απλα ενα προγραμμα.

Η πλακα ειναι πως το προγραμμα αυτο ΔΕΝ εγκαθισταται σωστα για αγνωστο λογο!

Του κατεβασα λοιπον το corel dvd pro http://download.cnet.com/Corel-WinDVD-Pro/3000-7970_4-10208797.html

αλλα και αυτο δεν αναγνωριζει τον δισκο! (βεβαια αυτο που κατεβασα ειναι trial, αν και δεν νομιζω να παιζει ρολο).

Δημοσ.

Μετά όταν λέω SONY VAIO sucks πετάγονται τα τσουτσέκια και μιλάνε... ! Ψάξε μήπως και υπάρχει κάποιο hot fix σχετικό με το θέμα σου στο sony vaio support.

Η Sony είναι τόσο αξιόπιστη που τα δεδομένα χρηστών των on line gamers psp / ps3 είναι hackeμένα 2 φορές!

Δημοσ.

Ανοίγοντας το blueray βλέπει τα αρχεία που είναι μέσα;

Το «not supported media file» το βγάζει το Player έτσι;Λογικά είναι λόγο προστασίας (region code) μιας και το πήρε από Αμερική.

Βρες κάποιων player που δεν κοιτάει το region code ή δοκίμασε τρέχοντας το anydvd ή παρόμοιο πρόγραμμα παράλληλα.

Αλήθεια Αμερικάνικο το δισκάκι που θέλετε να παίξετε;

Δημοσ.

Ανοίγοντας το blueray βλέπει τα αρχεία που είναι μέσα;

Το «not supported media file» το βγάζει το Player έτσι;Λογικά είναι λόγο προστασίας (region code) μιας και το πήρε από Αμερική.

Βρες κάποιων player που δεν κοιτάει το region code ή δοκίμασε τρέχοντας το anydvd ή παρόμοιο πρόγραμμα παράλληλα.

Αλήθεια Αμερικάνικο το δισκάκι που θέλετε να παίξετε;

Ναι τα αρχεια τα βλεπω κανονικα, και το μηνυμα το πεταει στον player.

Τωρα που λες για region code.. Πρεπει να εχεις δικιο!!

Απο το device manager -αν θυμαμαι καλα- μου ελεγε σε ποια χωρα να βαλω το region code και το εβαζα US, λογω του οτι αγοραστηκε Αμερικη.

Το δισκακι ελληνικο πρεπει να ειναι.. (εχω να παω κοντα στα 3 χρονια στα video club.. Καλα να ειναι ο.. Θειος! :P )

Aπο ελληνικο video club ειναι με ελληνικους υποτιτλους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...