-nick- Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 greeklish η μοδα του facebook! Υπαρχουν πολυ πριν το φειςμπουκ. Ακομα και ινζομνια να διαβασεις, εποχες 2000 +- , τα περισσοτερα ποστς ηταν στα greeklish
Komorias Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Υπαρχουν πολυ πριν το φειςμπουκ. Ακομα και ινζομνια να διαβασεις, εποχες 2000 +- , τα περισσοτερα ποστς ηταν στα greeklish συμφωνω αλλα εγω μονο στο fb γραφω greeklish αν μπει κ εκει κανονας τοτε κατι μπορει να γινει!
eu@ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 συμφωνω αλλα εγω μονο στο fb γραφω greeklish αν μπει κ εκει κανονας τοτε κατι μπορει να γινει! μπα δε το βλεπω
RedPanda Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 πες μου εναν μονο! και εγώ θέλω να ακούσω έναν μόνο και θα πεθάνω χαρούμενος !
antonl Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Καλά λόγους μπορείς να βρεις, πχ βαριέσαι να πατάς alt+shift σε περίπτωση που το κείμενό σου περιέχει ελληνικές κι αγγλικές λέξεις.
eu@ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Καλά λόγους μπορείς να βρεις, πχ βαριέσαι να πατάς alt+shift σε περίπτωση που το κείμενό σου περιέχει ελληνικές κι αγγλικές λέξεις. χαχα οντως!εγω βαριεμαι να βάζω τόνους
theTuber Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 ενω τωρα που ειναι στα ελληνικα και γραφουν μερικοι μερικοι σεντονια ολοκληρα διαβαζουμε μεχρι και τις τελειες.με τα greeklish υπαρχει συντομια. Καμιά συντομία δεν υπάρχει με τα greeklish. Παλιότερα που επιτρεπόταν τα greeklish στα ελληνικά φόρουμ τα σεντόνια δίναν και παίρναν, ίσως και περισσότερο από ότι τώρα. Και δεν υπάρχει ενοχλητικότερο πράμα από ένα σεντόνι σε greeklish που να πρέπει να το διαβάσεις κιόλας άμα ψάχνεις κάποια πληροφορία ή λύση σε κάτι. χώρια που επιτέλους κάνεις αναζήτηση για κάτι γράφοντας το στα ελληνικά και τέλος, τα greeklish σε αυτό τον τομέα ήταν λαίλαπα, έπρεπε να δοκιμάζεις όλους τους πιθανούς συνδυασμούς π.χ. μήπως ο άλλος έγραψε το ω σαν w ή ο και άλλα τέτοια...
bluesattack Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 υδροπέπονας?!!!!!! seriously?! Θα το υιοθετησω .Μαπα ο υδροπεπονας
Timonkaipumpa Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Timonkaipumpa, έχεις τρεις σελίδες που γράφεις παραλογισμούς. Και έχεις χάσει και το νόημα του νήματος και ξεφεύγεις όλο και περισσότερο κάθα φορά που προσπαθείς να αμυνθείς. Έχεις χάσει την μπάλα τελείως Timonkaipumpa άμα θες να γράφεις greeklish ή σου αρέσουν τόσο πολύ(γιατί αυτό δείχνεις με αυτά που λες) τι να σου πω.. αλλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς είναι γελοία; Ηλίθια; Κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Και ειλικρινά δεν θέλω να μοιραστείς της απόψεις σου αλλο μαζί μας γιατι τα διαβάζουν και άτομα που μπορεί να διαμορφώσουν την γνώμη τους με αυτά Χαίρομαι όταν διαβάζω στοιχειοθετημένες απόψεις. Όσο για το εάν θέλω ή δεν θέλω να χρησιμοποιώ greeklish, και παραβλέποντας την ικανότητα ορισμένων για κατανόηση όσων διαβάζουν, να πω πιο καθαρά ότι δεν είναι θέμα τι θέλω-ει-ουμε αλλά ότι αυτή την στιγμή υπάρχει μία εναντίωση σε κάτι διαφορετικό με σαθρά επιχειρήματα. Και επειδή, και μετά από όσα διάβασα, αμφιβάλω για το εάν θα γίνει κατανοητό τι εννοώ, ως διαφορετικό εννοώ τον τρόπο γραφής με greeklish και σαθρά επιχειρήματα την τήρηση της ελληνικής γλώσσας. Σαφώς και είναι κουραστικό (για όποιον δεν έχει συνηθίσει) να διαβάζει greeklish. Αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο. Δεν έχει σχέση ούτε με γλώσσες ούτε με χώρες. Θέμα ευχρηστίας των περισσότερων; Ναι, δεκτό. Αλλά ως εκεί. Σχετικά με κάτι παρομοιώσεις που έφερα... και πάλι μερικοί κοιτάξανε το δάχτυλο... Αυτό που ήθελα να πω και ο lord το κατάλαβε.. είναι πως τα υποκειμενικά κριτήρια, όπως χύμα γλώσσα, είναι απλά θέμα συνήθειας. Έτσι, κάποιος που έχιε μάθει με έναν α τρόπο, ένας β θα του φανεί διαφορετικός και με ελαττώματα που αντικειμενικά μπορεί να μην έχει αλλά υποκειμενικά σίγουρα θα έχει. Υ.Γ. Με αγωνία περιμένω παρόμοιες σοβαρές απαντήσεις, όχι τίποτα άλλο, αλλά με κάτι τέτοιες ενισχύεται η θέση για την αδυναμία του μυαλού μερικών μερικών.
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Εσύ ας πούμε έχεις συνηθήσει πιο πολύ τα greeklish από τα ελληνικά. Όταν βλέπεις ελληνικά δηλαδή δυσκολεύεσαι να τα διαβάσεις και θα προτιμούσες να ήταν greeklish, ε;
demessakis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Timonkaipumpa, μια απλή ερώτηση. Αν θέλεις να αγοράσεις κάποια εφημερίδα, και αυτή υπάρχει σε έκδοση ελληνική και greeklish, ποια θα προτιμήσεις να αγοράσεις; Όσον αφορά τα greeklish, ακόμη δεν έχουν καθιερωθεί, και είναι στο χέρι μας να τα σταματήσουμε,ώστε τα παιδιά μας να τα αποφύγουν (δεν έχω επηρρεαστεί από άτομα που λένε, να μην γράφουμε greeklish, αλλά αυτοί συνεχίζουν να μιλάνε κατ' αυτόν το τρόπο). Τέλος, αν κάποιος σέβεται τον συνομιλητή του, θα γράψει στα ελληνικά. Αν σου τύχαινε, να συνομιλήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο facebbok, θα του έγραφες σε greeklish; Και κάτι γενικό. Όσον αφορά την τελευταία παράγραφο, με κάθε επιφύλαξη, γιατί ο όρος σεβασμός, τείνει να γίνει άγνωστη λέξη. Αν υπήρχε σεβασμός, στον αθλητισμό, θα φτάναμε σε τέτοιο σημείο; Αν υπήρχε σεβασμός, στην πολιτική, θα φτάναμε σε τέτοιο σημείο; Κάποτε λέγαμε για επίδειξη ανωτερότητας. Πλέον παντού γίνεται επίδειξη κατωτερότητας. Γιατί;
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 οι γλώσσες είναι συμβάσεις που γίνονται ώστε να μπορούμε να συνεννοηθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. αν κάποιοι νοιώθουν πιο άνετα με μια άλλη γλώσσα, πχ γκρήκλις, μπορούν να κάνουν δικά τους φόρα στα οποία να χρησιμοποιούνται μόνο αυτά. όσο όμως οι περισσότεροι έλληνες βρίσουν πιο άνετο να εκφράζονται και να διαβάζουν σχόλια στα ελληνικά, νομίζω πως το λογικότερο είναι να προσπαθήσουν όλοι να γράψουν στα ελληνικά. όταν και αν αυτό αλλάξει, γιατί η γλώσσα είναι ζωντανός οργανισμός που διαρκώς εξελίσσεται, εδώ θα είμαστε να αλλάξουμε και εμείς συνήθειες ... τι νομίζετε, πως δε μπορεί να πεθάνουν και τα ελληνικά όπως τα λατινικά ή τα σανσκριτικά? μια χαρά μπορούν. όσο για τον φίλο που θεωρεί πως καλό θα ήταν να γίνουν τα αγγλικά δεύτερη επίσημη γλώσσα, δε βλέπω που είναι το κακό, αν και προσωπικά θεωρώ πως είμαι ευνοημένη που έχω σαν μητρική μου γλώσσα μια τόσο δύσκολη και πλούσια γλώσσα όπως τα ελληνικά. ειλικρινά λυπάμαι τους έχοντες μητρική γλώσσα τα αγγλικά γιατί σίγουρα δεν έχουν κανένα απολύτως κίνητρο να μάθουν έστω μία ξένη γλώσσα στη ζωή τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. για το βίντεο του κανάκη απορώ και που το συζητάμε πάντως!
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Timonkaipumpa, μια απλή ερώτηση. Αν θέλεις να αγοράσεις κάποια εφημερίδα, και αυτή υπάρχει σε έκδοση ελληνική και greeklish, ποια θα προτιμήσεις να αγοράσεις; Όσον αφορά τα greeklish, ακόμη δεν έχουν καθιερωθεί, και είναι στο χέρι μας να τα σταματήσουμε,ώστε τα παιδιά μας να τα αποφύγουν (δεν έχω επηρρεαστεί από άτομα που λένε, να μην γράφουμε greeklish, αλλά αυτοί συνεχίζουν να μιλάνε κατ' αυτόν το τρόπο). Τέλος, αν κάποιος σέβεται τον συνομιλητή του, θα γράψει στα ελληνικά. Αν σου τύχαινε, να συνομιλήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο facebbok, θα του έγραφες σε greeklish; Και κάτι γενικό. Όσον αφορά την τελευταία παράγραφο, με κάθε επιφύλαξη, γιατί ο όρος σεβασμός, τείνει να γίνει άγνωστη λέξη. Αν υπήρχε σεβασμός, στον αθλητισμό, θα φτάναμε σε τέτοιο σημείο; Αν υπήρχε σεβασμός, στην πολιτική, θα φτάναμε σε τέτοιο σημείο; Κάποτε λέγαμε για επίδειξη ανωτερότητας. Πλέον παντού γίνεται επίδειξη κατωτερότητας. Γιατί; Μα δεν λέω ότι είναι πιο άνετα για εμένα να διαβάσω greeklish. Όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Για εμένα, για εσένα και για όσους δεν έχουν συνηθίσει να διαβάζουν greeklish, σαφώς και δεν είναι πιο άνετα. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα "καταραστούμε" ως την "μάστιγα της ελληνικής γλώσσας" και να κάνουμε προπαγάνδες εναντίον τους. Όποιος θέλει να γράφει σε greeklish, ας το κάνει. Δεν βλέπω τον λόγο να πρέπει να μπει και αυτός στο καλούπι της ελληνικής γραφής στο internet. Ούτε επίσης να στοχοποιούνται τα greeklish ως το κακό για την ελληνική γλώσσα (τους λόγους τους είπα παραπάνω, και κυρίως έχουν να κάνουν με το τι ονομάζουμε ελληνικη γλώσσα). Εσύ ας πούμε έχεις συνηθήσει πιο πολύ τα greeklish από τα ελληνικά. Όταν βλέπεις ελληνικά δηλαδή δυσκολεύεσαι να τα διαβάσεις και θα προτιμούσες να ήταν greeklish, ε; Αυτό είναι μία απέλπιδα προσπάθεια απάντησης με επιχειρήματα; LOL οι γλώσσες είναι συμβάσεις που γίνονται ώστε να μπορούμε να συνεννοηθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. αν κάποιοι νοιώθουν πιο άνετα με μια άλλη γλώσσα, πχ γκρήκλις, μπορούν να κάνουν δικά τους φόρα στα οποία να χρησιμοποιούνται μόνο αυτά. όσο όμως οι περισσότεροι έλληνες βρίσουν πιο άνετο να εκφράζονται και να διαβάζουν σχόλια στα ελληνικά, νομίζω πως το λογικότερο είναι να προσπαθήσουν όλοι να γράψουν στα ελληνικά. όταν και αν αυτό αλλάξει, γιατί η γλώσσα είναι ζωντανός οργανισμός που διαρκώς εξελίσσεται, εδώ θα είμαστε να αλλάξουμε και εμείς συνήθειες ... τι νομίζετε, πως δε μπορεί να πεθάνουν και τα ελληνικά όπως τα λατινικά ή τα σανσκριτικά? μια χαρά μπορούν. για το βίντεο του κανάκη απορώ και που το συζητάμε πάντως! Το θέμα είναι γιατί να πρέπει όλοι να κάνουν κάτι; Τα παιδιά που έχουν το insomnia επέλεξαν να μπορείς να γράφεις μόνο ελληνικά στο forum τους (κυρίως ελληνικά μάλλον). Αυτό δεν σημαίνει ότι αφενός θα πρέπει όλα τα forum να είναι έτσι και αφετέρου ότι θα πρέπει όλοι να γράφουμε ελληνικά παντού και πάντα στο internet. Κατά τα άλλα... τα ίδια λέω και εγώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.