Timonkaipumpa Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 http://www.putlearni...rch/eskimo.html Προφανώς και καλύπτει νοηματικά κενά. Δυνητικά και ιδανικά, ο προφορικός λόγος θα μπορούσε να είναι το μόνο πράγμα που χρειαζόμαστε, αλλά αν δεν είχα χέρια, δε θα μπορούσα ποτέ να παραγγείλω εκείνη τη γαμημένη βότκα με δύο παγάκια σε μια υπόγα σε κάποιο κωλοχώρι της Τσεχίας. Αν ήξερα Τσέχικα ή αν ο μπάρμαν ήξερε Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά ή Ιταλικά δε θα χρειαζόταν να χειρονομώ. Αντιστοίχως, αν δεν ήξερα να χρησιμοποιώ τη μάπα μου για να συνθέτω την έκφραση ενός συναισθήματος, τώρα θα με είχαν δείρει, μαχαιρώσει και συλλάβει πάνω από μια φορά. Το γεγονός ότι μπόρεσα να εκφράσω κάτι για το οποίο καμία λέξη δε θα έπειθε, με τη στάση του σώματός μου και την έκφραση του προσώπου μου, με κάνει λίγο παραπάνω καλομαθημένο. Επίσης σίγουρα θα 'χα χλατσώσει πολύ λιγότερο απ' ό,τι τώρα. Υποτιμάς το κύρος και τη μοναδικότητα της γλώσσας του σώματος επειδή υποτιμάς τη δύναμη του ενστίκτου και των συναφών drives στους ανθρώπους. Όσο για τα greeklish, τα θεωρώ ακίνδυνα και αδιάφορα, το πρόβλημά μου με αυτά είναι ότι είναι ακαλαίσθητα σε εμετικό βαθμό, ειδικά με τον τρόπο που η ορθογραφία τους διαλύει την ετυμολογία των λέξεων. Και κάπως έτσι, ξαναψηφίζονται οι ίδιοι σιχαμένοι πολιτκοί και τα παιδάκια μπαίνουν σε βανάκια παιδεραστών. Δεν καλύπτει. Ό,τι θες να πεις με την ΓΤΣ μπορείς να το πεις με λέξεις.- Αυτό είναι το νόημα των λέξεων. Το εάν θα γίνει πιστευτό ή όχι είναι άλλο θέμα. Το εάν χρησιμοποιείς και επικουρικά μέσα επικοινωνίας για να στηρίξεις καλύτερα την "θέση" σου είναι επίσης άλλο θέμα. Το ότι δεν είναι άμεσος ο λόγος (γραπτός ή προφορικός), τόσο άμεσος όσο η ΓΤΣ είναι επίσης άλλο θέμα. Όπως και να έχει, από την στιγμή που ότι και να εκφράζεις με την ΓΤΣ μπορείς να το πεις και με λέξεις, τότε η ΓΤΣ ΔΕΝ καλύπτει νοηματικά κενά. Μην μπερδεύεσαι. Υ.Γ. Δεν καταλαβαίνω από πότε το να λες τα πράγματα όπως είναι σημαίνει υποτίμηση. Δεν είπα ότι είναι άχρηστο κάτι ούτε ότι είναι χειρότερο/καλύτερο από κάτι άλλο. Εάν έχεις υπερτιμήσει το τι είναι η ΓΤΣ δεν φταίω εγώ για αυτό.
bnvdarklord Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δυσανάγνωστα --- σύγκριση με Κινέζικα; Άσχημα --- Υποκειμενικό τελείως Χύμα τρόπος γραφής -- σύγκριση με αράβικα; (Αν και όλα τα παραπάνω είναι υποκειμενικά, ελπίζω να καταλαβαίνεις το point μου) Χυμα τροπος γραφής εννοω μπορεις να γραψεις μια λεξη με πολλους τροπους. Αλλα ναι καθαρα υποκειμενικό, αν ειχαν καθιερωθεί(και δεν ειχα προλαβει τα ελληνικα) θα ειχα αλλη αποψη προφανως. Όσο για τα greeklish, τα θεωρώ ακίνδυνα και αδιάφορα, το πρόβλημά μου με αυτά είναι ότι είναι ακαλαίσθητα σε εμετικό βαθμό, ειδικά με τον τρόπο που η ορθογραφία τους διαλύει την ετυμολογία των λέξεων. This.
Tilemaxx Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Ένας απο τους κύριους εκφραστές του νεοέλληνα, ο Κανάκης, τώρα εναντίον των greeklish για να "προφυλάξει" την ελληνική νεολαία, την στιγμή που λίγα λεπτά πρίν, χασκογελούσε με τις γελοιότητες του Τρύφωνα. Πώς έχουμε καταντήσει έτσι ρε πούστη μου.
papajo_r Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δυσανάγνωστα --- σύγκριση με Κινέζικα; ---- είσαι κινέζος? γιατί το κατά ποσο δυσανάγνωστο είναι κάτι έχει να κάνει από το κατά ποσο διαφέρει ο τρόπος γραφής του από αυτόν της μητρικής σου γλώσσας!! οι κινέζοι ας πούμε δεν θεωρούνε εύκολα τα αγγλικά επειδή η δικη τους γλώσσα είναι πιο διαφορετική.... έστω -κατά εμάς- πιο πολύπλοκη... έτσι και εσένα κάθε τι μη ελληνικό πρέπει να σου φαίνεται δυσανάγνωστο.. εκτος αν τα ξένα στοιχεια έχουν εισέλθει τόσο βαθιά μέσα σου και έχεις αλλοτριωθεί -όσο αφορά τον ελληνισμό σου- και γιαυτο κινδυνεύει η γλώσσα και η χωρα.. γιατί αν οι έλληνες γίνουν ξένοι τότε τελειωσε η ελλάδα με κάθε έννοια (κράτος πατρίδα φυλή κτλ) Άσχημα --- Υποκειμενικό τελείως ------ ναι μονο που όταν το σύνολο των υποκειμενων μοιράζεται μια κοινή ιδιότητα τότε γίνεται αντικειμενικό.. είμαστε έλληνες και για να επιλέξαμε αυτό τον τρόπο γραφής είχαμε-έχουμε λόγο.. Χύμα τρόπος γραφής -- σύγκριση με αράβικα; ------και αν υπάρχουν και βουσβούνιοιπου γραφουν ακόμη πιο χύμα τι πάει να πει? ότι είμαστε εντάξει η ότι πρέπει να γίνουμε βουσβούνιοι? (Επίσης δες το πιο πάνω σχόλιο μου.. σχετικά με τα κινεζικα) (Αν και όλα τα παραπάνω είναι υποκειμενικά, ελπίζω να καταλαβαίνεις το point μου)
Lucifer Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δεν καλύπτει. Ό,τι θες να πεις με την ΓΤΣ μπορείς να το πεις με λέξεις.- Αυτό είναι το νόημα των λέξεων. Το εάν θα γίνει πιστευτό ή όχι είναι άλλο θέμα. Το εάν χρησιμοποιείς και επικουρικά μέσα επικοινωνίας για να στηρίξεις καλύτερα την "θέση" σου είναι επίσης άλλο θέμα. Το ότι δεν είναι άμεσος ο λόγος (γραπτός ή προφορικός), τόσο άμεσος όσο η ΓΤΣ είναι επίσης άλλο θέμα. Όπως και να έχει, από την στιγμή που ότι και να εκφράζεις με την ΓΤΣ μπορείς να το πεις και με λέξεις, τότε η ΓΤΣ ΔΕΝ καλύπτει νοηματικά κενά. Δυνητικά και ιδανικά Κατά τα άλλα, το να αφήνεις έξω από τη συνάρτηση την αποτελεσματικότητα του μέσου επικοινωνίας, δεν είμαι βέβαιος πως εξασφαλίζει νοηματική πληρότητα.
papajo_r Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Ένας απο τους κύριους εκφραστές του νεοέλληνα, ο Κανάκης, τώρα εναντίον των greeklish για να "προφυλάξει" την ελληνική νεολαία, την στιγμή που λίγα λεπτά πρίν, χασκογελούσε με τις γελοιότητες του Τρύφωνα. Πώς έχουμε καταντήσει έτσι ρε πούστη μου. Ε τοτε ειναι μπουφοι (ή 11 ετων). Συγγνώμη αλλα μπούφος είσαι με αυτό που λες... Το περιεχόμενο ενός μηνύματος είναι αυτό που μετράει και όχι ο πομπός του η το μέσο μετάδοσης!!!! Αν ένα μήνυμα είναι σωστό τότε ένας σώφρον άνθρωπος καλά θα κάνει να το ασπαστεί! Μονο ένας μπούφος δεν θα ασπαστεί ένα ΣΩΣΤΟ μήνυμα επειδή δεν γουστάρει το μέσο μετάδοσης του (τρόπος>εκπομπή>tv) η τον πομπό.. αυτό το μαθαίνουν και τα παιδιά στο σχολείο ότι η επίθεση στο ήθος του αντιπαλου είναι λαϊκισμός... Π.χ αν θέλει κάποιος να σου πει ότι το συστηματικό κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία και πρέπει να το κανεις με μέτρο η και να το κόψεις Αλλα στο πει αυτό το πράγμα πχ όντας σε μια πισινα με ωραίες κοπέλες και με το που καπνίσει οι κοπέλες να βγαίνουν από την πισινα με φανερές εκφρασεις σιχαμάρας και αυτός ο κάποιος είναι πχ ο μητροπολίτης άνθιμος δεν πάει να πει ότι το μήνυμα δεν είναι σωστό και ότι εσύ δεν θα ήταν καλο να σταματήσεις/ελαττώσεις το κάπνισμα. Εν ολίγοις αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να φιλτράρουμε ένα μήνυμα σύμφωνα με τα αξιώματα και τα ιδανικά μας χωρίς να αφήνουμε να μας επηρεάζει το ποιος το λέει το μήνυμα και το με τι τρόπο το λέει...
Sellers Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Ναι ρε συ Timonkaipumpa, τι σκεπτικό είναι αυτό τώρα; ''Ο Φασούλας είναι πιο ψηλός απο τον Μπουρούση, άρα ο Μπουρούσης είναι κοντός.''
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Timonkaipumpa, έχεις τρεις σελίδες που γράφεις παραλογισμούς. Και έχεις χάσει και το νόημα του νήματος και ξεφεύγεις όλο και περισσότερο κάθα φορά που προσπαθείς να αμυνθείς. Έχεις χάσει την μπάλα τελείως
lazlo1992 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Timonkaipumpa άμα θες να γράφεις greeklish ή σου αρέσουν τόσο πολύ(γιατί αυτό δείχνεις με αυτά που λες) τι να σου πω.. αλλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς είναι γελοία; Ηλίθια; Κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Και ειλικρινά δεν θέλω να μοιραστείς της απόψεις σου αλλο μαζί μας γιατι τα διαβάζουν και άτομα που μπορεί να διαμορφώσουν την γνώμη τους με αυτά
122 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 · Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Greeklish/Engreek/Γραφή SMS Κρυμμένο από parsifal, 16 Ιουνίου 2011 - Greeklish/Engreek/Γραφή SMS Oust... Tha moy leei emena to radio arvula kai o kathe paparas ti na kanw? OUST
lazlo1992 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 ειμαι υπερ των greeklish για πολλους λογους. πες μου εναν μονο!
theTuber Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 1) αν επιτρεποτανε να γραφουμε greeklish τοτε στο ινσομνια θα ειχαμε σχεδον τριπλασια posts Και υποτριπλάσιο κόσμο να διαβάζει αυτά που θα γράφονταν. Κάτσε διάβασε 10 σελίδες thread σε greeklish να σε πιάσει ζαλάδα
gatokoritso Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Και υποτριπλάσιο κόσμο να διαβάζει αυτά που θα γράφονταν. Κάτσε διάβασε 10 σελίδες thread σε greeklish να σε πιάσει ζαλάδα ενω τωρα που ειναι στα ελληνικα και γραφουν μερικοι μερικοι σεντονια ολοκληρα διαβαζουμε μεχρι και τις τελειες.με τα greeklish υπαρχει συντομια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.