Προς το περιεχόμενο

όχι αλλα greeklish

lazlo1992

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

άποψη σου αν θεωρείς αυτούς που γράφουν ελληνικά μπούφους και αυτούς που επηρεάστηκαν απο αυτό το βίντεο

Δεν θεωρεί μπούφους αυτούς που γράφουν ελληνικά νομίζω, αλλά αυτούς που επιρεάζονται από το κάθε βίντεο της κάθε ράδιο αρβύλας. Ήμαρτον, οι άνθρωποι ανακάλυψαν τώρα τα Chuck Norris facts.

Δημοσ.

Δεν θεωρεί μπούφους αυτούς που γράφουν ελληνικά νομίζω, αλλά αυτούς που επιρεάζονται από το κάθε βίντεο της κάθε ράδιο αρβύλας. Ήμαρτον, οι άνθρωποι ανακάλυψαν τώρα τα Chuck Norris facts.

επηρρεαζονται πολλοι κ ας μην το παραδεχονται

Δημοσ.

Ελπίζω να είναι κάποιου είδους τρολάρισμα το μήνυμά σου

Είναι trollariσμα υπο την έννοια ότι ξέρω ότι θα έχει αντιδράσεις.

Αλλά δυστυχώς το πιστεύω ότι χάνουμε πολύ περισσότερα χρησιμοποιώντας Ελληνικά από ότι κερδίζουμε και θα ήταν καλύτερα να έχουμε Αγγλικά η 2 επίσημες γλώσσες. Θα ήταν και πολύ πιο εύκολο για τους Έλληνες να φύγουν έξω αν μιλούσαν native Αγγλικά.

Δεν περιμένω να συμμερίζεστε την άποψή μου αλλά εγώ θα αντάλλαζα τα Ελληνικά μου με native αγγλικά (και ξέρω ήδη πολύ καλά αγγλικά). Τα ελληνικά πλέον τα χρησιμοποιώ μόνο για να γράφω στο insomnia και να μιλάω με γονείς και 5 φίλους. Όλα τα άλλα (επαγγελματικά , διασκέδαση, γνώσεις, ενημέρωση, βιβλία) τα πάντα είναι στα Αγγλικά.

γιατί να σφίγγομαι δηλαδή?

ναι και στης υπόλοιπές χώρες να μηλάνε ελληνικά και να στέλνουν μηνύματα σε ελληνικά

π.χ αυτά ειναι σκατά ταύρου (this is bullshit)

οτι να ναι!!!!

Δημοσ.

πιστεύω καλύτερα να επηρεάζονται απο τους ράδιο αρβύλα πάρα απο κάθε ειδησεογραφική και πολιτική εκπομπή που στοχο έχουν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στα πρόβατα τους έλληνες και κάθε τετραετία να ψηφίζουν τους ίδιους μαλάκες και τώρα να φτάσει η Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση που είναι τώρα!Σταματήστε να ψηφίζετε τους ηλίθιους για τα ρουσφέτια που θέλετε να σας κάνουν

Ανοίξετε το μυαλό σας και σταματήστε να ακούτε πράγματα που προσπαθούν να σας διαμορφώσουν άποψη. Η βούληση είναι δικιά σας εγώ έβαλα ένα βίντεο το οποίο ειναι μη κομματικό και δεν εκφράζει κάποιο συμφέρων! Είναι απλά για το δικό μας καλό.

OPEN YOUR FUCKiN MINDS!!

Δημοσ.

Είναι trollariσμα υπο την έννοια ότι ξέρω ότι θα έχει αντιδράσεις.

Αλλά δυστυχώς το πιστεύω ότι χάνουμε πολύ περισσότερα χρησιμοποιώντας Ελληνικά από ότι κερδίζουμε και θα ήταν καλύτερα να έχουμε Αγγλικά η 2 επίσημες γλώσσες. Θα ήταν και πολύ πιο εύκολο για τους Έλληνες να φύγουν έξω αν μιλούσαν native Αγγλικά.

Δεν περιμένω να συμμερίζεστε την άποψή μου αλλά εγώ θα αντάλλαζα τα Ελληνικά μου με native αγγλικά (και ξέρω πολύ καλά αγγλικά), γιατί απλά τα ελληνικά πλέον τα χρησιμοποιώ για να γράφω στο insomnia και να μιλάω με γονείς και 5 φίλους. Όλα τα άλλα επαγγελματικά , διασκέδαση, γνώσεις, ενημέρωση, βιβλία τα πάντα είναι στα Αγγλικά.

γιατί να σφίγγομαι δηλαδή?

Αν κατάλαβα καλά λες είτε να καταργηθεί η ελληνική γλώσσα είτε να είχαμε αγγλικά ως δεύτερη επίσημη.

Άμα έλεγα αυτό που σκέφτομαι για την άποψή σου και κατ'επέκταση για σένα θα έτρωγα κατευθείαν μπαν.

Οπότε θα αρκεστώ στο να πω ότι είναι βλακώδης άποψη.

Μήπως να καταργήσουμε και την Ελλάδα τελείως; Να παμε όλοι έξω;

Άμα θες εξωτερικό είσαι ελεύθερος να πας αλλά κάποιοι θέλουν να μείνουν Ελλάδα, και να λέγονται Έλληνες

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά λες είτε να καταργηθεί η ελληνική γλώσσα είτε να είχαμε αγγλικά ως δεύτερη επίσημη.

Άμα έλεγα αυτό που σκέφτομαι για την άποψή σου και κατ'επέκταση για σένα θα έτρωγα κατευθείαν μπαν.

Άμα θες εξωτερικό είσαι ελεύθερος να πας αλλά κάποιοι θέλουν να μείνουν Ελλάδα, και να λέγονται Έλληνες

+1

Δημοσ.

θεωρείς την αποψή μου βλακώδης αλλά δεν δίνεις κάνα επιχείρημα περα της εθνικής ταυτότητας, που αν και σημαντικό για εμένα δεν ειναι αρκετό. Το να έχω 2η γλώσσα τα αγγλικά δεν θα αλλάξει ουτε ποιος είμαι ουτε απο που προέρχομαι. Προφανώς η δικη σου ζωη είναι διαφορετική απο την δική μου και τα Αγγλικά αποτελούν μικρό μερος της ζωής σου. Εγώ αν δεν ήξερα καλά αγγλικά επαγγελματικά θα ήμουν πολυ χαμηλότερα από οτι είμαι τώρα οι γνώσεις μου θα ηταν σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο η ποιότητα ζωής μου θα ηταν διαφορετική. Τα ελληνικά βοηθησαν στο....χμ

Ηθελά περισσότερο από ολους να μείνω Ελλάδα αλλά οι Ελληνες με bold εψιλον κεφαλαίο και μεγάλα @@ κατάφεραν και με διώξανε.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά λες είτε να καταργηθεί η ελληνική γλώσσα είτε να είχαμε αγγλικά ως δεύτερη επίσημη.Άμα έλεγα αυτό που σκέφτομαι για την άποψή σου και κατ'επέκταση για σένα θα έτρωγα κατευθείαν μπαν.Οπότε θα αρκεστώ στο να πω ότι είναι βλακώδης άποψη.Μήπως να καταργήσουμε και την Ελλάδα τελείως; Να παμε όλοι έξω;Άμα θες εξωτερικό είσαι ελεύθερος να πας αλλά κάποιοι θέλουν να μείνουν Ελλάδα, και να λέγονται Έλληνες

+1

Είναι trollariσμα υπο την έννοια ότι ξέρω ότι θα έχει αντιδράσεις.Αλλά δυστυχώς το πιστεύω ότι χάνουμε πολύ περισσότερα χρησιμοποιώντας Ελληνικά από ότι κερδίζουμε και θα ήταν καλύτερα να έχουμε Αγγλικά η 2 επίσημες γλώσσες. Θα ήταν και πολύ πιο εύκολο για τους Έλληνες να φύγουν έξω αν μιλούσαν native Αγγλικά. Δεν περιμένω να συμμερίζεστε την άποψή μου αλλά εγώ θα αντάλλαζα τα Ελληνικά μου με native αγγλικά (και ξέρω ήδη πολύ καλά αγγλικά). Τα ελληνικά πλέον τα χρησιμοποιώ μόνο για να γράφω στο insomnia και να μιλάω με γονείς και 5 φίλους. Όλα τα άλλα (επαγγελματικά , διασκέδαση, γνώσεις, ενημέρωση, βιβλία) τα πάντα είναι στα Αγγλικά. γιατί να σφίγγομαι δηλαδή?

Όσο για σένα φίλε Αλέξανδρε είσαι επηρεασμένος πολύ και εγώ δεν ξέρω απο τι!

η Ελληνική γλώσσα είναι η γλώσσα η οποία έδωσε τα θεμέλια για όλες της γλώσσες της Ευρώπης(και οχι μόνο) όταν εμείς μαθαίναμε φιλοσοφία η άλλοι κυνηγούσαν με πέτρες λαγούς. Αλλα επίσεις είμασταν οι πρώτοι που είχαμε δημιουργήσει το δημοκρατικό πολίτευμα μα δυστυχώς και οι τελευταίοι που το εφάρμοσαν στην Ευρώπη. Αυτήν ηταν η χαζομάρα του Έλληνα και αυτος ήταν ο λόγος που άφηναν τον κόσμο αμόρφωτο στην ελλάδα.. για να μπορούν τον το χειραγωγήσουν. Τώρα γίνετε ακριβώς το ίδιο αλλα με έμμεσο τρόπο δεν επενδύουν χρήματα στην παιδεία για τον λόγο να μείνει "χαζός" και χειραγωγήσιμος ο λαός!

η Ελληνικη γλώσσα είναι και ΘΑ είναι ζωντανή απο εμάς. Και αμα κάποτε κάποιος σου πει μα η χώρα σου είναι η χειρότερη χωρα η απάντηση είναι αν δεν υπήρχα εγώ εσύ δεν θα ήξερες να μηλάς. Εθνικιστικό η μη αυτην είναι η αλήθεια

και οσο για να είναι δεύτερη γλώσσα τα Αγγλικά να είσαι σίγουρος οτι δεν θα ήταν δεύτερη αλλα πρώτη με τα χρόνια

Δημοσ.

δυστυχώς το πιστεύω ότι χάνουμε πολύ περισσότερα χρησιμοποιώντας Ελληνικά από ότι κερδίζουμε και θα ήταν καλύτερα να έχουμε Αγγλικά η 2 επίσημες γλώσσες. Θα ήταν και πολύ πιο εύκολο για τους Έλληνες να φύγουν έξω αν μιλούσαν native Αγγλικά.

Εισαι σιγουρος πως ο,τι καλυτερο για να παει μπροστα η χωρα ειναι να βρουνε παραπανω λογους να φυγουνε οι πιο νεοι, ανησυχοι, δημιουργικοι, ικανοι και μορφωμενοι και να πανε αλλου;

Αναγκαιο κακο ναι, αλλα οχι και ετσι.

Δημοσ.

+1

Όσο για σένα φίλε Αλέξανδρε είσαι επηρεασμένος πολύ και εγώ δεν ξέρω απο τι!

η Ελληνική γλώσσα είναι η γλώσσα η οποία έδωσε τα θεμέλια για όλες της γλώσσες της Ευρώπης(και οχι μόνο) όταν εμείς μαθαίναμε φιλοσοφία η άλλοι κυνηγούσαν με πέτρες λαγούς. Αλλα επίσεις είμασταν οι πρώτοι που είχαμε δημιουργήσει το δημοκρατικό πολίτευμα μα δυστυχώς και οι τελευταίοι που το εφάρμοσαν στην Ευρώπη. Αυτήν ηταν η χαζομάρα του Έλληνα και αυτος ήταν ο λόγος που άφηναν τον κόσμο αμόρφωτο στην ελλάδα.. για να μπορούν τον το χειραγωγήσουν. Τώρα γίνετε ακριβώς το ίδιο αλλα με έμμεσο τρόπο δεν επενδύουν χρήματα στην παιδεία για τον λόγο να μείνει "χαζός" και χειραγωγήσιμος ο λαός!

η Ελληνικη γλώσσα είναι και ΘΑ είναι ζωντανή απο εμάς. Και αμα κάποτε κάποιος σου πει μα η χώρα σου είναι η χειρότερη χωρα η απάντηση είναι αν δεν υπήρχα εγώ εσύ δεν θα ήξερες να μηλάς. Εθνικιστικό η μη αυτην είναι η αλήθεια

και οσο για να είναι δεύτερη γλώσσα τα Αγγλικά να είσαι σίγουρος οτι δεν θα ήταν δεύτερη αλλα πρώτη με τα χρόνια

Εχεις δίκαιο σε όλα αυτά , αλλά σε τι ωφελούμαι εγώ δεν καταλαβαίνω. Ναι ήμασταν η καλύτεροι, ναι δημιουργήσαμε τις βάσεις για πολλές επιστήμες. Σήμερα οι Έλληνες που προάγουν την επιστήμη (υπάρχουν και αυτοί) αναγκάζονται και το κάνουν στα Αγγλικά θέλουν δεν θέλουν. Επίσης ο Έλληνας που ξέρει μόνο Ελληνικά είναι 100 φορές πιο χειραγωγήσιμος και πιθανόν πολύ πιο αμόρφωτος από τον Έλληνα που ξέρει καλά αγγλικά και έχει ανοιχτά τα μάτια του.

Εισαι σιγουρος οτι ειναι ο,τι καλυτερο για να παει μπροστα η χωρα ειναι να βρουνε παραπανω λογους να φυγουνε οι πιο νεοι, ανησυχοι, δημιουργικοι, ικανοι και μορφωμενοι και να πανε αλλου;

Αναγκαιο κακο ναι, αλλα οχι και ετσι.

Φίλε μου πλέον δεν υπάρχει επιλογή. Εγώ που θεωρώ τον εαυτό μου πολύ δημιουργικό και ανήσυχο έφυγα ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ. Επιλογή ήταν ελλάδα και τρελοκομείο η έξω. Ε δεν θα τρελαθώ.. δεν μπορούσα να ζω άλλο μέσα στην παράνοια.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με την χρήση ελληνικών και όχι greeklish για τους κλασσικούς, χιλιοειπωμένους και πολύ σωστούς λόγους! Θα βοηθούσε πολύ κάποιους να γράψουν ελληνικά πιο ορθογραφημένα παντού στο internet το συγκεκριμένο πρόσθετο στον firefox:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/greek-spellchecking-dictionary/

υπογραμμίζει τις λέξεις με ορθογραφικά λάθη και με δεξί κλικ τις διορθώνει, όπως γίνεται και στο word

Δημοσ.

Εχεις δίκαιο σε όλα αυτά , αλλά σε τι ωφελούμαι εγώ δεν καταλαβαίνω. Ναι ήμασταν η καλύτεροι, ναι δημιουργήσαμε τις βάσεις για πολλές επιστήμες. Σήμερα οι Έλληνες που προάγουν την επιστήμη (υπάρχουν και αυτοί) αναγκάζονται και το κάνουν στα Αγγλικά θέλουν δεν θέλουν. Επίσης ο Έλληνας που ξέρει μόνο Ελληνικά είναι 100 φορές πιο χειραγωγήσιμος και πιθανόν πολύ πιο αμόρφωτος από τον Έλληνα που ξέρει καλά αγγλικά και έχει ανοιχτά τα μάτια του.

Φίλε μου πλέον δεν υπάρχει επιλογή. Εγώ που θεωρώ τον εαυτό μου πολύ δημιουργικό και ανήσυχο έφυγα ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ. Επιλογή ήταν ελλάδα και τρελοκομείο η έξω. Ε δεν θα τρελαθώ.. δεν μπορούσα να ζω άλλο μέσα στην παράνοια.

Δεν είπα ποτέ και κανείς δεν είπε να μαθένουμε μόνο ελληνικά.

Απλώς είσαι πολύ εγωιστής. Είσαι εξωτερικό και ρωτάς τί σου χρησιμεύουν τα ελληνικά. Εσένα ίσως και τίποτα αλλά σχεδόν όλοι οι Έλληνες στην Ελλάδα ζούνε. Ε, σε αυτούς(εμάς) χρησιμεύουν.

Μπήκες στο νήμα υπέρ των ελληνικών και κατά των γκρικλις για να γράψεις να καταργηθούν τα ελληνικά και θες να σου παραθέσω και επιχειρήματα. Ε λοιπόν δεν θα το κάνω γιατί τα επιχειρήματα εκτός από πολλά είναι και αυτονόητα και θα αισθανθώ πραγματικά ηλίθιος να κάτσω να εξηγήσω κάτι τόσο αυτονόητο.

Επίσης αν θες να λέγεσαι άγγλος ή αμερικανός είναι δικαίωμά σου

Δημοσ.

Γιατι απλά προσπαθείς να μην δεις το πρόβλημα κατάματα. Η Ρώσσοι έχουν την δικιά τους γλώσσα μιλάνε την γλώσσα τους όλα τα προγράμματα(εμπορικά) είναι στην γλώσσα τους και είναι μία απο της μεγαλύτερες δύναμης στον κόσμο! Σε τι υστερούμε εμείς; Είμαστε υποδεέστεροι; Δεν έχουμε δικιά μας γλώσσα; Γιατί να προσαρμοστούμε στης ανάγκες των αλλων; Μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την Ελλάδα άμα μπούν τα σωστά άτομα στης σωστές θέσεις να επενδύσουμε στα μυαλά της Ελλάδας(γιατί η Ελλάδα έχει μεγάλα μυαλά και αυτο φαίνετε στο οτι μεγάλα στελέχοι σε οργανισμούς και επιχειρήσεις ειναι Έλληνες) και οχι απλά να έχουμε τάση φύγεις και αντι να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα να απομακρυνόμαστε απο αυτο ή να προσπαθούμε να προσαρμοστούμε με αυτό! προσπάθησε να κάνεις τον εαυτό σου καλύτερο και με αυτόν τον τρόπο και τους γύρο σου "και το τόπο σου"!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...