Dark_Duck Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Να ρωτήσω κάτι ακόμα. Αν τα dimmakia της μνήμης δεν είναι πακετάκι των δυο αλλα 1 και 1 υπάρχει πρόβλημα. Τα βρήκα 1 + 1 με 35 ευρώ το κομμάτι αλλα δεν θέλω να υπάρχει κανένα πρόβλημα .
rafail1994 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Να ρωτήσω κάτι ακόμα. Αν τα dimmakia της μνήμης δεν είναι πακετάκι των δυο αλλα 1 και 1 υπάρχει πρόβλημα. Τα βρήκα 1 + 1 με 35 ευρώ το κομμάτι αλλα δεν θέλω να υπάρχει κανένα πρόβλημα . Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να έχουν τα ίδια volt,timings, και καλά είναι να έχουν και τα mhz για να μην πέφτουν της μιας
ninos30 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Να ρωτήσω κάτι ακόμα. Αν τα dimmakia της μνήμης δεν είναι πακετάκι των δυο αλλα 1 και 1 υπάρχει πρόβλημα. Τα βρήκα 1 + 1 με 35 ευρώ το κομμάτι αλλα δεν θέλω να υπάρχει κανένα πρόβλημα . Αν σκοπεύεις να κάνεις OC, θα σου έλεγα ρητά και κατηγορηματικά ΟΧΙ. Ομοιοπαθείς βλέπεις. Και μετά από συζήτηση που είχα με τεχνικό στα support-forums της Corsair μου εξήγησε πως τα kits που πουλάνε, τα κάνουνε "ζευγάρια" μετά από πολυάριθμα tests ώστε να δουλεύουν μαζί απροβλημάτιστα. Χαρακτηριστικά μου είπε ότι 2 modules, που θα βγούνε το ένα ακριβώς μετά το άλλο από την γραμμή παραγωγής, είναι πολύ πιθανό να "κοπούν" από το να μπουν στο ίδιο kit. Είναι θέμα τύχης αν κατάλαβες. Μπορούν δηλαδή από το να ανέβουν στον θεό κι ας μην είναι σετ, μέχρι να δουλεύουν με το ζόρι stock. Αν τώρα είσαι σίγουρος πως θα δουλεύεις stock μια ζωή, τότε αν έχουν ίδια timings δεν θα έχεις πρόβλημα (λογικά).
rafail1994 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Αν σκοπεύεις να κάνεις OC, θα σου έλεγα ρητά και κατηγορηματικά ΟΧΙ. Ομοιοπαθείς βλέπεις. Και μετά από συζήτηση που είχα με τεχνικό στα support-forums της Corsair μου εξήγησε πως τα kits που πουλάνε, τα κάνουνε "ζευγάρια" μετά από πολυάριθμα tests ώστε να δουλεύουν μαζί απροβλημάτιστα. Χαρακτηριστικά μου είπε ότι 2 modules, που θα βγαίνε το ένα ακριβώς μετά το άλλο από την γραμμή παραγωγής, είναι πολύ πιθανό να "κοπούν" από το να μπουν στο ίδιο kit. Αν τώρα είσαι σίγουρος πως θα δουλεύεις stock μια ζωή, τότε αν έχουν ίδια timings δεν θα έχεις πρόβλημα. Ακριβώς της ίδιες θα πάρει απλώς όχι kit δεν νομίζω να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ούτε σε Overclock. Αν ήταν εντελώς διαφορετικές ναι υπάρχει πιθανότητα να έχεις πρόβλημα
ninos30 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Rafail, το έβαλα και σε άλλο topic. Από τα FAQs της Corsair: Which Corsair Memory modules will work with my existing modules? We strongly recommend matching the module part number as closely as possible in order to ensure the greatest chance of compatibility. Even if you match part numbers properly, we can’t make guarantees as to their performance as the modules weren’t tested together. Also be aware that when using two kits of memory together, you may need to reduce the speed of the memory due to motherboard chipset limitations. Σου λέω ομοιοπαθείς. Αγόρασα 2x4GB Vengeance ξεχωριστά modules, κι όταν πόσταρα στα forums γιατί κάνω χειρότερο OC από τις παλιότερες και πιο αργές XMS που είχα (2x2 kit) ήταν το πρώτο πράγμα που μου είπανε. Το αποτέλεσμα είναι να έχω σηκώσει την CPU από τα 3.0 στα 3.6 όπως το είχα χωρίς να πειράξω τάσεις, αλλά οι μνήμες δουλεύουν στα 1333 και όχι στα 1600 όπως παλιότερα.
rafail1994 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μόνο στης Vengeance έχουν παρουσιαστεί τέτοια προβλήματα ;. Γιατί εγώ έχω βάλει σε πολλά pc διαφορετικές μνήμες και δεν είχαν πρόβλημα .Το μονο να έπεφταν τα mhz της μια και αυτό επειδή η μια ηταν π.χ 800mhz και η αλλη 400mhz
ninos30 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Φαντάζομαι όχι ρε. Ισχύει για όλες τις μνήμες. Και σου είπα stock δεν θα έχει θέμα. Με λίγα λόγια μειώνεις τις πιθανότητες για υψηλότερο OC. Αν πχ με ένα καλό σετ θα πήγαινες στο 10, με μίξη μπορεί να φτάσεις μέχρι το 7. Ή μέχρι το 5. Ή στο 0 (stock). Ή ακόμα και πάλι στο 10. Είναι θέμα τύχης από εκεί και πέρα. Πως λέμε να μας κάτσει καλό κομμάτι στις CPU? Όλες το ίδιο ανεβαίνουν κι ας είναι ίδιο μοντέλο?...
Dark_Duck Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Στο θέμα τις κάρτας βρήκα μια 6950 Sapphire 2giga στα 198 ευρω, οπότε θα πάω προς τα εκεί . Ελπίζω η ΑΤΙ να βγεί καλή .
ninos30 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Άντε καλορίζικη. Είδα και στο άλλο thread ότι τα παρήγγειλες όλα
rafail1994 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Φαντάζομαι όχι ρε. Ισχύει για όλες τις μνήμες. Και σου είπα stock δεν θα έχει θέμα. Με λίγα λόγια μειώνεις τις πιθανότητες για υψηλότερο OC. Αν πχ με ένα καλό σετ θα πήγαινες στο 10, με μίξη μπορεί να φτάσεις μέχρι το 7. Ή μέχρι το 5. Ή στο 0 (stock). Ή ακόμα και πάλι στο 10. Είναι θέμα τύχης από εκεί και πέρα. Πως λέμε να μας κάτσει καλό κομμάτι στις CPU? Όλες το ίδιο ανεβαίνουν κι ας είναι ίδιο μοντέλο?... Σε αυτό το σημείο δεν μπορώ να διαφωνήσω .Απλώς και μέσα στο ίδιο kit δεν είναι ακριβώς η ίδιες όπως το εννοείς.
ninos30 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Εγώ δεν εννόησα τίποτα. Αυτοί τα λένε. Το γράφουν παντού και στο site τους. Λένε ότι για να "βρουν" ένα ζευγάρι, εκτελούν πολυάριθμα και πολύωρα tests ώστε να έχουν την μέγιστη δυνατή συμβατότητα. Και δεν το πέρασα ως δική μου γνώση/γνώμη. Είπα πολλάκις πως σε topic που άνοιξα στα forums, αυτά μου απάντησαν 2 τεχνικοί της Corsair. Και στην συνέχεια διαβάζοντας κι άλλα threads, το λέγανε συνέχεια. Φαντάζομαι κάτι γνωρίζουν παραπάνω. 100% ίδια, αποκλείεται να είναι βάσει των νόμων την μηχανικής. Τα δυνατόν πλησιέστερα ψάχνουμε. Επίσης μου είπαν κάτι επιπλέον που το είχα υποψιαστεί αλλά μου το επιβεβαίωσαν. Ήταν απόλυτοι, πως δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις το ίδιο OC, με 4/6 dimm modules σε σχέση με τα 2/3. Επιβαρύνεις ηλεκτρικά σε μεγάλο βαθμό τον controller, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σηκώσει τις μνήμες σωστά. Από κει και πέρα πρέπει να έχεις μητρική που μπορεί να σηκώσει το V του memory controller, αλλά αρχίζει και γίνεται επικίνδυνο γιατί μπορεί πολύ εύκολα να τον κάψεις. Υποστηρίζουν κάθετα πως για μέγιστο αποτέλεσμα πρέπει να χρησιμοποιείς 2 modules (ή 3 για triple channel).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.