Προς το περιεχόμενο

Τίτλοι τραγουδιών σε Audio CD?

michalis9484

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας. Θέλω να γράψω ένα Audio CD για το αυτοκίνητο μου αλλά θέλω να μου εμφανίζονται οι τίτλοι των τραγουδιών. Με ποιό πρόγραμμα να το κάνω αυτό; Έχω το Ashampoo Burning Studio 9.

Δημοσ.

Απ' ο,τι βλέπω σε ένα σχόλιο εδώ, το πρόγραμμα που διαθέτεις δεν υποστηρίζει αυτό που ζητάς (CD-TEXT λέγεται αυτό, παρεμπιπτόντως). Οπότε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο πρόγραμμα εγγραφής. Δες π.χ. το δωρεάν CDBurnerXP, που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Δημοσ.

Χμ το κατέβασα και παρόλο που έγραψα ένα audio cd (τσεκαρα και το CD TEXT) στον υπολογιστή μου τα εμφανίζει Track 01, track 02 κτλ. Θα το ελέγξω και στο αμάξι και θα σου πω.

Δημοσ.

Αν αποκλείσουμε την περίπτωση να έπεσες σε κάποιο bug του συγκεκριμένου προγράμματος, δύο ενδεχόμενα βλέπω: Είτε δε συμπλήρωσες σωστά τους τίτλους των τραγουδιών πριν την εγγραφή είτε το πρόγραμμα αναπαραγωγής που χρησιμοποίησες για τον έλεγχο του τελικού αποτελέσματος δεν υποστηρίζει CD-TEXT.

Δημοσ.

Υπάρχει και μια τρίτη περίπτωση. Τα τραγούδια που πέρασες δεν είχαν ενημερωμένο το id3tag.

Το cdburner χρησιμοποιεί το ID3 για να ορίσει title και artist και αν δεν βρει τίποτα εκεί παίρνει το όνομα του αρχείου σαν title. Αν έχει δηλωμένα λάθος στοιχεία τότε θα τα γράψει και λάθος στο cd.

Όταν πέρασες τα κομμάτια στην λίστα τι σου εμφάνιζε σαν στοιχεία;

Αν πας στο μενού Δίσκος->CD-TEXT σου εμφανίζει σωστά τα στοιχεία στα κομμάτια;

Ένα αρνητικό που βρήκα στο πρόγραμμα είναι ότι δεν υποστηρίζει Ελληνικούς χαρακτήρες από το ID3 ενώ δεν έχει πρόβλημα στα Ελληνικά από το όνομα αρχείου ούτε αν γράψεις απευθείας στην λίστα με Ελληνικά.

Περίεργο.

Δημοσ.

Έχω το Mp3tag v2.48 και απ ότι είδα όλα τα τραγούδια που έγραψα στο CD έχουν tags αλλά είναι στα Ελληνικά! Μάλλον εκεί θα είναι το πρόβλημα.. Anyway θα το κοιτάξω.

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...