Προς το περιεχόμενο

Θερμοαγώγημη Πάστα

Karxilas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Αγορασα εναν καινουριο επεξεργαστη, τον οποιο δεν εγκατεστησα ακομα. Θα παω αυριο να παρω την Arctic Silver 5. Ξερω οτι η εργοστασιακη ψυκτρα του επεξεργαστη εχει την δικη της θερμοαγωγημη παστα. Θα πρεπει να καθαρισω την παστα που εχει η ψυκτρα και μετα να βαλω την Silver 5 στον επεξεργαστη ή να μην καθαρισω τιποτα και απλα να απλωσω την παστα πανω στο CPU??

Ευχαριστω!

edit : Πηρα τον Ε8500 της Intel.

Δημοσ.

Θα την καθαρίσεις την παστά και θα βάλεις την δίκια σου επάνω στον επεξεργαστή

Ωραια σε ευχαριστω Ραφαηλ! Να σαι καλα!

Δημοσ.

Karxilas για ποιό λόγο θα αλλάξεις την μανίσια ''πάστα'' της ψύκτρας;

σωστά...

το έχω κάνει και δέν έχω δεί καμμία απολύτως διαφορά.

Δημοσ.

Karxilas για ποιό λόγο θα αλλάξεις την μανίσια ''πάστα'' της ψύκτρας;

Μεχρι τωρα ηξερα οτι η με την παστα που εχει η ψυκτρα απο μονη της δεν εχω τοσο καλα αποτελεσματα. Θα κανω και ενα overclock στον επεξεργαστη και δεν θελω να εχω κακη μεταφορα της θερμοτητας.

Δημοσ.

Μεχρι τωρα ηξερα οτι η με την παστα που εχει η ψυκτρα απο μονη της δεν εχω τοσο καλα αποτελεσματα. Θα κανω και ενα overclock στον επεξεργαστη και δεν θελω να εχω κακη μεταφορα της θερμοτητας.

Τότε άλλη ψύκτρα χρειάζεσαι και όχι πάστα.

Δημοσ.

Τότε άλλη ψύκτρα χρειάζεσαι και όχι πάστα.

Δεν μιλαω για σοβαρο overclock. Με την εργοστασιακη ψυκτρα κατι γινετε για 1-2 GHz. Δεν θελω παραπανω. Οποτε παω να τον εγκαταστησω.

Δημοσ.

1-2 GHZ ?!!!!!

Δηλαδή από 3 θα τον πας 4-5? Φαντάζομαι κάτι άλλο εννοείς, γιατί σίγουρα αυτό δεν είναι "μικρό" OCing. Ίσως 0.1-0.2 GHz?

Με stock-cooler, δεν θα δοκίμαζα OC πάντως ούτε "λίγο". Μπορεί και σε stock συχνότητες να μην είσαι καλά τώρα που είναι καλοκαίρι αν δεν έχεις κανένα >μέτριο κουτί (airflow εννοώντας πάντα).

Δημοσ.

1-2 GHZ ?!!!!!

Δηλαδή από 3 θα τον πας 4-5? Φαντάζομαι κάτι άλλο εννοείς, γιατί σίγουρα αυτό δεν είναι "μικρό" OCing. Ίσως 0.1-0.2 GHz?

Με stock-cooler, δεν θα δοκίμαζα OC πάντως ούτε "λίγο". Μπορεί και σε stock συχνότητες να μην είσαι καλά τώρα που είναι καλοκαίρι αν δεν έχεις κανένα >μέτριο κουτί (airflow εννοώντας πάντα).

:shock: OMG! Μπερδευτηκα! Εννοουσα 1-2 MHz...!!! :wacko: ΟC δεν κανω ακομα. Και παλι ισως καποτε κανω. Αφου δεν κανει καθολου η εργοστασιακη θα παρω μια καλυτερη λοιπον.

Δημοσ.

Παρε καμια καλυτερη γιατι αμα ειναι να τον ανεβασεις 1-2 Mhz.........οχι μονο δεν θα δεις διαφορες αλλα τζαμπα θα ασχοληθεις.

Μαλλον εννοεις καμια 100-200 ε?

Δημοσ.

:shock: OMG! Μπερδευτηκα! Εννοουσα 1-2 MHz...!!! :wacko: ΟC δεν κανω ακομα. Και παλι ισως καποτε κανω. Αφου δεν κανει καθολου η εργοστασιακη θα παρω μια καλυτερη λοιπον.

Μην προβείς σε κάποια αγορά ακόμα. Βάλε την stock. Κατεβάζεις Hardware Monitor, το βάζεις να τρέχει και ξεκινάς να παίξεις κανα game.

Μετά από κανά μισάωρο, κλείνεις το game, βλέπεις τα max temps και ποστάρεις. Μπορεί να είσαι μια χαρά. Απλά φαντάζομαι θα σου κάνει λίγο θόρυβο παραπάνω.

Παρε καμια καλυτερη γιατι αμα ειναι να τον ανεβασεις 1-2 Mhz.........οχι μονο δεν θα δεις διαφορες αλλα τζαμπα θα ασχοληθεις.

Μαλλον εννοεις καμια 100-200 ε?

Ο Thanos δικιο έχει. Τα 0.1 GHz είναι 100ΜΗz και όχι 1. Δηλαδή να πας πχ από τα 3.0 στα 3.1GHz. Όχι ότι αξίζει πάλι, αλλά λέμε τώρα. Γενικά όμως όταν σκεφτείς να κάνεις OC, τότε πας σε after-market ψύκτρα.

Δημοσ.

Επειδή τον έχω τον Ε8500 είναι αρκετά κρύος επεξεργαστής .Προσωπικά μέχρι τα 3,5ghz τον έχω πάει με την μαμά ψήκτρα άλλα τον χειμώνα.

Δημοσ.

Μην προβείς σε κάποια αγορά ακόμα. Βάλε την stock. Κατεβάζεις Hardware Monitor, το βάζεις να τρέχει και ξεκινάς να παίξεις κανα game.

Μετά από κανά μισάωρο, κλείνεις το game, βλέπεις τα max temps και ποστάρεις. Μπορεί να είσαι μια χαρά. Απλά φαντάζομαι θα σου κάνει λίγο θόρυβο παραπάνω.

Ο Thanos δικιο έχει. Τα 0.1 GHz είναι 100ΜΗz και όχι 1. Δηλαδή να πας πχ από τα 3.0 στα 3.1GHz. Όχι ότι αξίζει πάλι, αλλά λέμε τώρα. Γενικά όμως όταν σκεφτείς να κάνεις OC, τότε πας σε after-market ψύκτρα.

Ωραια ευχαριστω. Θα ποσταρω οταν το κανω.

Επειδή τον έχω τον Ε8500 είναι αρκετά κρύος επεξεργαστής .Προσωπικά μέχρι τα 3,5ghz τον έχω πάει με την μαμά ψήκτρα άλλα τον χειμώνα.

Ραφαηλ. Ποια ψυκτρα θα προτεινες για τον Ε8500? Χειμωνα-Καλοκαιρι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...