lazaros7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα παιδιά. Εδώ και λίγο καιρό έχω ένα προβλημα με το PC. Εξηγώ: Είχα τα XP. Κάποιες φορές κόλλαγε εντελώς και... ή έκανε restart από μόνο του ή επρεπε να του κάνω εγώ πατώντας το reset από το tower. Μόλις λοιπόν ξεκινούσε πάλι, έβγαζε το εξής μύνημα....DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND TRY AGAIN. αυτό που έκανα λοιπόν ήταν να κλείσω το PC να βγάλω τα 2 καλώδια του σκληρού και να τα ξαναβάλω. Τον άνοιγα πάλι, πέρναγε το στάδιο που έβγαζε το μύνημα και πήγαινε να μπει στα windows. Εκεί έβγαζε μια οθόνη που ζητούσε να κάνει check disk. Έκανε λοιπόν και μετά λειτουργούσε μια χαρά. Το προβλημα αρχικά εμφανιζόταν 1-2 φορές το μήνα. Τις τελευταίες μέρες όμως έγινε σχεδόν καθημερινό. Έτσι σκέφτηκα μήπως ήθελε φορματ. Του έκανα λοιπόν και έβαλα τα windows 7. Δυστυχώς συνεχίζει τα ίδια...κολλάει, βγάζει το ίδιο μύνημα, βγάζω και βάζω καλώδια, κάνει check disk (την τελευταία φορά έκανε repair) μπαίνει κανονικά και μετά από κάποιες ωρες πάλι τα ίδια. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει; Υποψιάζομαι πρόβλημα στο σκληρό και είμαι έτοιμος να πάω να αγοράσω καινούριο. Αλλά ρωτάω να είμαι σίγουρος. Μην τον πάρω και άσκοπα.
stm00192 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Βασικα για αρχή βαλε το hard disk sentinel κσι ποσταρε εδώ φωτό από το health report του σκληρου
rafail1994 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Κάνε αυτά που σου είπαν και παιδιά παραπάνω . Επίσης ποιος είναι ο δίσκος σου ;
lazaros7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Βασικα για αρχή βαλε το hard disk sentinel κσι ποσταρε εδώ φωτό από το health report του σκληρου Μάλλον αυτό εννοείς Κάνε αυτά που σου είπαν και παιδιά παραπάνω . Επίσης ποιος είναι ο δίσκος σου ; Ο δίσκος είναι Seagate 500 GB barracude. Μοντέλο ST3500320AS
stm00192 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Ok όπως το φανταστικα... ο σκληρός σου είναι στα τελευταία του.... γρήγορα back up τα σημαντικα σου αρχεία και μετά αν έχει εγγύηση επιστροφή στο κατάστημα αγοράς για αλλαγή αν όχι τότε εδώ είμαστε να σου προτείνουμε σκληρους!
TheELF Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Κοίτα αυτά που σου λέει το πρόγραμμα δηλαδή: 1. Αν το τροφοδοτικό είναι στα όρια του,αν μπορείς δοκίμασε με άλλο, αλλιώς βγάλε κάτι άλλο να δεις αν υπάρξει διαφορά. 2. Έλεγξε και αν μπορείς άλλαξε τα καλώδια του δίσκου.
lazaros7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Ok όπως το φανταστικα... ο σκληρός σου είναι στα τελευταία του.... γρήγορα back up τα σημαντικα σου αρχεία και μετά αν έχει εγγύηση επιστροφή στο κατάστημα αγοράς για αλλαγή αν όχι τότε εδώ είμαστε να σου προτείνουμε σκληρους! έχω κάνει ήδη backup γιατί έκανα φορματ. Από το πλαίσιο τον είχα πάρει. Στο site τότε που τον αγόρασα έλεγε 5 χρόνια εγγύηση (έχω τυπωμενο screenshot). Άρα είμαι στην εγγύηση ακόμα. Το θέμα είναι, θα δούνε ότι έχει προβλημα ή θα το δοκιμάσουν και θα είναι οκ? Γιατί ανα διαστήματα παρουσιάζει το πρόβλημα. Κοίτα αυτά που σου λέει το πρόγραμμα δηλαδή: 1. Αν το τροφοδοτικό είναι στα όρια του,αν μπορείς δοκίμασε με άλλο, αλλιώς βγάλε κάτι άλλο να δεις αν υπάρξει διαφορά. 2. Έλεγξε και αν μπορείς άλλαξε τα καλώδια του δίσκου. Δεν μπορώ να το ελένξω αλλά δεν πιστέυω να φταίει το τροφοδοτικό. Δεν το ζορίζω ιδιαίτερα νομίζω και το θεωρώ και καλό. Δεν είναι από τις μάρκες τύπου Turbo-X ή ανάλογο.
stm00192 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Αυτοί θα τον ελέγξουν με το κατάλληλο πρόγραμμα της εταιρείας το οποίο σίγουρα θα δείξει το πρόβλημα οπότε μην ανησυχείς θα στον αλλάξουν... αρκεί να έχεις την απόδειξη αγοράς.
lazaros7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Την απόδειξη την έχω ναι. Να δω πόσο θα μείνω χωρίς PC όμως. Λες να πάω όλο το tower ή να προσπαθήσω να βγάλω τον σκληρό; Και κάτι άλλο...τον χαλασμένο τον κρατάνε ή μου τον δίνουν; Μάλλον το πρώτο ε;
stm00192 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Τον χαλασμένο τον κρατάνε .... να προσπαθήσεις να τον βγάλεις, είναι πανεύκολο... μπορεις αν δεν θέλεις να μείνεις χωρις pc να πάρεις και ένα δεύτερο σκληρό όσο θα περιμένεις την αντικατάσταση ... χαμένος δεν θα πάει... καλό ειναι να υπάρχει και δεύτερος ή και τρίτος σκληρός για backup... η αποθήκη.
lazaros7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Καλό είναι να υπάρχει και 2ος σκληρός αν υπάρχει και χρήμα όμως χαχα Εχω έναν μικρό εξωτερικό για αποθήκη βέβαια. Για να βγει νομίζω έχει μια βίδα που τον κρατάει; Επίσης με τι σκληρό τον αντικαθιστούν; Ίδιας χωρητικότητας ή ίδιας τιμής. γιατί ο δικός μου είναι 500 Gb αλλά τώρα στα ίδια λεφτά παίρνω 1T. Για έναν από αυτούς λέω... Link Link Link Σαν εταιρία προτιμώ Seagate αλλά λέω για τους WD λόγω 64 ΜΒ
stm00192 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Εσυ κηνυγα το για ίδιας τιμής αλλά αν σου δώσουν 500αρη ιδίων στροφών δεν μπορείς να πεις τπτ
micos000 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Εγώ θα έλεγα πριν προχωρήσεις σε διαδικασία αλλαγής δίσκου να αλλάξεις πρώτα το καλώδιο. Παρόμοια συμπεριφορά είχα σε ένα παλιό pc και τελικά ήταν η καλωδιοταινία που είχε διπλώσει σε ένα μέρος και έσπασε ένα καλωδιάκι. Μου έκανε τα ίδια με σένα, disk boot failure στην εκκίνηση, κολλήματα όταν φόρτωνε και παγώματα ενώ δούλευε. Κουνούσα ή πατούσα το καλώδιο και δούλευε για λίγο και ξανά-μανά. Απόκλεισε πρώτα το θέμα καλωδίου και αν δεν φταίει αυτό, μετά δες για αλλαγή δίσκου. Όσον αφορά την αλλαγή λόγω εγγύησης, συνήθως στέλνουν ίδιο δίσκο αν υπάρχει ακόμα.
rafail1994 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Όπως είπε και ο micos000 άλλαξε τα καλώδια τροφοδοσίας και το sata για να αποκλίσεις και αυτήν την πιθανότητα και μετά προχώρα σε αλλαγή .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.