Heatspreader Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Ωραία και σε ρωτάω τώρα εγώ. Τόσο καιρό όσοι συγκρίναμε θερμοκρασίες στα CPU μας δεν ρυθμίζαμε το Tjmax. Τουλάχιστον εγώ. Αν πάω τώρα να συγκρίνω τις θερμοκρασίες που έχω με έναν άλλον και αυτός δεν το έχει ρυθμίσει θα τον κλέβω. Οπότε μήπως δεν πρέπει να το πειράζουμε, ώστε να ξέρουμε τι μας γίνεται? Υ.Γ.: Θυμάμαι που το Everest, μου έβγαζε πάντα 10C κάτω θερμοκρασία και δεν του έδινα σημασία, γιατί πάντα κοίταγα το πρόγραμμα που λέει παραπάνω για να είμαι σίγουρος. Αυτό ήταν το CoreTemp. Όπως προκύπτει το Everest έβρισκε το σωστό TjMax.
driftingcris Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Οχι δεν κλεβεις. Ο αλλος θα κλεβει! Οταν ΔΕΝ το πειραζεις ειναι που σου δεινει οτι νανε. Οταν εχεις ρυθμισει το tjmax σου τοτε βλεπεις τις πραγματικες θερμοκρασιες στου cpu σου!
Heatspreader Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Αν το ρυθμίσει και αυτός, μπορεί να έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες. http://www.tomshardware.co.uk/intel-dts-specs,news-29460.html Κάτι που δεν μου κάθεται καλά είναι το εξής: H σειρά Q9xxx στα 45nm έχει μεγαλύτερο Tjmax. Κατ' επέκταση και μεγαλύτερη θερμοκρασία που θα δείχνει το πρόγραμμα. Ε, αυτό δεν ισχύει. Είναι πιο κρύοι επεξεργαστές οι Q9xxx. Επίσης για Q6600 B3, είναι 80C. Οπότε ο B3 έρχεται σε ισορροπία με τον G0 σε θερμοκρασία, κάτι που πάλι δεν ισχύει...
driftingcris Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Αν το ρυθμίσει και αυτός, μπορεί να έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες. http://www.tomshardw...news-29460.html Κάτι που δεν μου κάθεται καλά είναι το εξής: H σειρά Q9xxx στα 45nm έχει μεγαλύτερο Tjmax. Κατ' επέκταση και μεγαλύτερη θερμοκρασία που θα δείχνει το πρόγραμμα. Ε, αυτό δεν ισχύει. Είναι πιο κρύοι επεξεργαστές οι Q9xxx. Οχι ρε συ δεν σημενει οτι ειναι πιο ζεστοι. Εχουν πιο μεγαλη αντοχη να το πω Αμαν? Τωρα το ειδα οτι ο 6600 B3 εχει tjmax στους 80!!!!!! Αρα ναι,. του δειχνει 5 βαθμους παραπανω.
Heatspreader Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Θα δείχνει 10 παρακάτω... Ε? TJMAX - DELTA = TEMP. Εγώ από 100, το πήγα 90 και βλέπω 10C κάτω. Μα ο B3 είναι πιο ζεστός CPU από τον G0 και έχει παρακάτω το Tjmax, συνεπώς χαμηλότερη θερμοκρασία. Εκτός αν ακόμα και με χαμηλότερο Tjmax έχει και πάλι μεγαλύτερη θερμοκρασία τελικά... Όσο μεγαλύτερο είναι το Tjmax, τόσο περισσότερη αντοχή έχει ένα CPU. Δύσκολο να έχει παραπάνω αντοχή ένας Q9550 από έναν Q6600, αφού ο πρώτος είναι λιγότερα νανόμετρα. Δεν ξέρω, σκέφτομαι λάθος?
PETERANOS Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Λιπών έβαλα τον V8, τον καθάρισα έβαλα καινούρια πάστα (cooler master) και τώρα στο τεστ του Prime 95 μου δίνει πάλη θερμοκρασία max 80C (core temp) με Tj. Max 85C. Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι ότι κλίνοντας το τεστ και με ανεβασμένη θερμοκρασία έκανα επανεκκίνηση και στο bios μου έδειχνε θερμοκρασία 40C, κατέβηκε τόσο γρήγορα η το core temp δείχνει άλλα αντί άλλων. :wacko:
driftingcris Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Θα δείχνει 10 παρακάτω... Ε? TJMAX - DELTA = TEMP. Εγώ από 100, το πήγα 90 και βλέπω 10C κάτω. Μα ο B3 είναι πιο ζεστός CPU από τον G0 και έχει παρακάτω το Tjmax, συνεπώς χαμηλότερη θερμοκρασία. Εκτός αν ακόμα και με χαμηλότερο Tjmax έχει και πάλι μεγαλύτερη θερμοκρασία τελικά... Όσο μεγαλύτερο είναι το Tjmax, τόσο περισσότερη αντοχή έχει ένα CPU. Δύσκολο να έχει παραπάνω αντοχή ένας Q9550 από έναν Q6600, αφού ο πρώτος είναι λιγότερα νανόμετρα. Δεν ξέρω, σκέφτομαι λάθος? Ναι σκευτεσε λαθος.... Πρωτα απ'ολα tjmax δεν εχει σχεση με τον ενας επεξεργαστης ειναι πολυ ζεστος.......... Τα προγραμματα χρισιμοποιουν το tjmax για να βρουνε τις θερμοκρασιες απλα Αντοχη σε θερμοκρασια ενοουσα. Οταν ενας επεξεργαστης πατησει tjmax αρχιζει να μειωνετε η ζωη του να το πω..... Αχ! Δεν μπορω να στο δωσω να καταλαβεις! Αχ Δεν ξερω πως να το πω! Λιπών έβαλα τον V8, τον καθάρισα έβαλα καινούρια πάστα (cooler master) και τώρα στο τεστ του Prime 95 μου δίνει πάλη θερμοκρασία max 80C (core temp) με Tj. Max 85C. Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι ότι κλίνοντας το τεστ και με ανεβασμένη θερμοκρασία έκανα επανεκκίνηση και στο bios μου έδειχνε θερμοκρασία 40C, κατέβηκε τόσο γρήγορα η το core temp δείχνει άλλα αντί άλλων. :wacko: Αρα πατησε μεχρι 75 βαθμους. Ναι πεφτει γρηγορα η θερμοκρασια. Μπορει να τα εχει παιξει και κανενας αισθητιρας, αν και δεν νομιζω
Heatspreader Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Ναι σκευτεσε λαθος.... Πρωτα απ'ολα tjmax δεν εχει σχεση με τον ενας επεξεργαστης ειναι πολυ ζεστος.......... Τα προγραμματα χρισιμοποιουν το tjmax για να βρουνε τις θερμοκρασιες απλα Αντοχη σε θερμοκρασια ενοουσα. Οταν ενας επεξεργαστης πατησει tjmax αρχιζει να μειωνετε η ζωη του να το πω..... Αχ! Δεν μπορω να στο δωσω να καταλαβεις! Αχ Δεν ξερω πως να το πω! Αν ο επεξεργαστής πατήσει το Tjmax, δεν μειώνεται η ζωή του. Κάνει Shut Down...
driftingcris Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Αν ο επεξεργαστής πατήσει το Tjmax, δεν μειώνεται η ζωή του. Κάνει Shut Down... Εχω μπερδευτει με το τι γινετε. Ενα φιλαρακι ειχε q8200 με μια ψυκτρα σαν σκατο. Μια μηκρη απο αυτες που εχουν οι p4 775.... Θερμοκρασιες ειχε 105 Idle Και μετα απο λιγο εσβηνε. Τωρα, ισως να μην ειχα ρυθμισει tjmax οταν τα εβλεπα....
Luciddream Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Πολύ κόσμο βολεύουν και τα 30fps. Οι πιο απαιτητικοί, απαιτούν 60fps. Τα 60+fps δεν είναι αρκετά για τους γραφικούς. Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να διαβάζω τόση ώρα θεωρίες που τις ορίζεις ως αξιώματα. Ειδικά το professional πάει πολύ. Συγγνώμη, αλλά θεωρώ ότι γίνεσαι γραφικός, άθελα σου. Ο Gamer φίλε μου δεν φαίνεται από τα Settings που παίζει το εκάστοτε παιχνίδι. Ο Gamer δεν κολάει το κεφάλι του στο τοίχο για να δει τις υφές. Ο Gamer δεν έχει συνεχώς τα μάτια του στο FRAPS. O Gamer παίζει το παιχνίδι του και όχι με το PC του! δεν σου λέω για αξίωμα τα 90fps. σου λέω για το τι συμβαίνει όταν εσύ νομίζεις οτι βλέπεις 60 fps λόγω του vsync. υπάρχουν λόγοι που για τους οποίους δεν βλέπεις 60 fps αλλα λιγότερα, ειδικά σε περιπτώσεις που για μερικά δευτερόλεπτα οι απαιτήσεις των γραφικών ανεβαίνουν κατακόρυφα. οσο για τον "gamer" που γράφεις, υπάρχουν πολλών ειδών gamer... αν πιστεύεις οτι τα 60 fps σου είναι αρκετά τότε μπορείς να παίζεις με 60 fps. προσωπικά δεν μου φτάνουν και γιαυτο στο συγκεκριμένο τοπικ έγραψα οτι εγω θα την σκεφτόμουν την αναβάθμιση γιατι ο q6600 + ATI 6870 ΔΕΝ είναι αρκετό για να παίξω ικανοποιητικά battlefield bad company 2... ευτυχώς εγώ έχω κάνει overclock και κάπως έχω βελτιώσει την κατάσταση .. και αυτό το απάντησα στον vasilis που με ρώτησε δεν είχα σκοπό να σας κάνω να αλλάξετε γνώμη για τον τρόπο που παίζετε. Οι πωρωμένοι (για να μην πω professional gamers) που παίζουν στις κονσόλες που πολλές φορές τα παιχνίδια τρέχουν με 30fps??? πρώτον να ξέρεις οτι στις κονσόλες στα fps λόγω του δύσκολου χειρισμού ο τρόπος που σημαδεύεις είναι πολύ πιο έυκολος απο τον αντίστοιχο στο pc. με λίγα λόγια αν θέλεις να πετύχεις ένα κεφάλι που είναι 2x2cm , στο pc πρέπει να σημαδέψεις ακριβώς σε αυτά τα 2cm, ενώ στην κονσόλα έχεις μεγαλύτερο όριο, π.χ 3x3cm. δεύτερον, για να μην νομίζεις οτι δεν έχουν απαιτήσεις οι console gamers, διάβασε απλά την ανακοίνωση του υπαλλήλου της infinity ward, για το Call of Duty Modern Warfare 3 που θα κυκλοφορήσει https://twitter.com/#!/fourzerotwo/status/72832868866461696 με λίγα λόγια θα σχεδιάσουν έτσι το game ώστε να μην πεφτει ΠΟΤΕ κάτω απο 60 fps(αν και δεν νομίζω να τα καταφέρουν), προφανώς γιατι είχαν παράπονα απο προηγούμενα της σειράς (συγκεκριμένα το black ops).. και για τους πιο απαιτητικούς στο pc θα μπορείς να τρέχεις και με περισσότερα fps. Για να επιμένεις τόσο, σίγουρα κάτι θα ξέρεις. Θα ήθελα όμως να κάνεις τον κόπο αν έχεις την καλοσύνη να μου το εξηγήσεις αυτό. Μιλάω για την γραμμή που φαίνεται η εικόνα σαν ζελέ. Το λεγόμενο Tearring. Αυτό συμβαίνει όταν τα FPS που στέλνουμε στην οθόνη είναι παραπάνω από αυτά που μπορεί να απεικονίσει, δηλαδή συνήθως πάνω από 60fps. στο video που μου δίνεις συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο... τα frames είναι τόσο λίγα που είναι τεράστιο το πρόβλημα ... ένας τρόπος που χρησιμοποιούν για να μην φαίνονται αυτά τα λίγα fps (υποθέτω είναι και κάτω απο 40) είναι το motion blur, ωστε να φαίνεται πιο "fluid" η κίνηση... ξέρω τι εννοείς tearing, και δεν έχει να κάνει με αυτό που μου δείχνεις. συγκεκριμένα το έχω παρατηρήσει μόνο στο wow και αυτό σπάνια και μόνο όταν το άφηνα να τρέχει με 250fps. γενικά δηλαδή, υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ τρόποι προγραματιστικά για να "προστατέψουν" το game απο tearing. προσωπικά που έχω παίξει αρκετά παιχνίδια δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό σε κανένα, με κλειστό το v-sync, και αυτός είναι και ο λόγος που το προτείνω και στους άλλους να το δοκιμάσουν. τα παιχνίδια που είχαν πρόβλημα με tearing ήταν προ 4ετίας η τελείως κακογραμμένα. edit3: οπα, τώρα κατάλαβα τι δείχνει το video. όπως γράφω παραπάνω είτε είναι κακογραμμένο game είτε το slow motion το κάνει και φαίνεται τόσο άσχημο.. παίζω όλα τα games χωρίς vsync και δεν έχω τέτοιο πρόβλημα ποτε. Είναι γούστο σου καπέλο σου και καμποιλίκη σου να θέλεις να παίζεις με 90fps ή και με παραπάνω. Το να βάζεις τίτλους όμως όπως Professional Gamer, Casual Gamer με βάση τις προτιμήσεις που έχει ο καθένας στα καρέ που πέφτουν το δευτερόλεπτο στην οθόνη, πάει πολύ. Τελικά είναι προσωπική επιλογή ή είναι λόγω επαγγελματισμού? γιαυτό είναι το forum για να τα συζητάμε, πιστεύω πως ο απαιτητικός(πορωμένος,professional,κτλπ) gamer χρειάζεται παραπάνω απο 60 fps. αν νομίζεις το αντίθετο μπορείς απλά να το γράψεις εδώ αλλα νομίζω δεν έχει σχέση με το τοπικ... Εμένα πέρα από το Input Lag που έχει η εκάστοτε οθόνη, δεν μου έρχεται κάτι άλλο. Όμως ακόμα και αυτό, δεν έχει να κάνει με τα fps, έχει να κάνει πόση ώρα κάνει να απεικονίσει το σήμα που δέχεται από την κάρτα γραφικών. ίσως να εννοώ το input lag. και αν είναι έτσι τότε δεν έχω παίξει ακόμα σε οθόνη με τόσο λίγο input lag ώστε να μην με ενοχλήσει στα 60 fps. αλλα επειδή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει δεν υπάρχει λόγος να λέω στην τύχη πράγματα... Υ.Γ.: Ζητάω συγγνώμη για το γραφικός, αλλά με το να βάζεις ταμπέλες, professional, Casual, κλπ, είναι σαν να με λες και εμένα άθελα σου ενδεχομένως, ότι είμαι λίγος... σε καμία περίπτωση δεν λέω οτι είσαι λίγος, απλώς μίλησα για το τι θεωρώ εγώ οτι κάνει το μεγαλύτερο μέρος των απαιτητικών gamer... Εμένα και το Real Temp και το Core Temp, μου λένε Tjmax 100. Αν προσθέσω στο Real Temp την θερμοκρασία του CPU με την απόσταση από το Tjmax, θα βγάλω 100. Μήπως μετράει λάθος και έχουμε υιοθετήσει αυτό το λάθος ως δεδομένο? Θέλω να πω ότι κανείς δεν ρωτάει όταν αναφέρουμε θερμοκρασίες τι Tjmax σου βγάζει το πρόγραμμα, ρωτάμε με τι πρόγραμμα μετράς. και εγώ μάλλον λάθος τα διαβάζω τόσο καιρό και αγχώνομαι... edit: χμ.... γιατι νομίζω οτι δεν υπάρχει κάτι που να μας λέει οτι το tjmax είναι 90 η 100? edit2: μάλλον έτσι είναι: Tj max stands for Tjunction Max, Tjunction is another word for core temps. All Intel Core processors have a Tj max with values that vary greatly, notebook processor Tj max values are known as they are provided from Intel. Desktop processors on the other hand are not documented and we can do nothing but guess. 'Tj max is the maximum allowable temp for a processor's internal cores, if you reach Tj max the processor's THERMTRIP# signal will activate shutdown to prevent damage to the processor. ' 'Tjmax was made up a few years ago by an intel software person in response to a question about desktop's unknown temp point where processor hot (PROCHOT#) is asserted. The term intel uses is TCC. The CPU does not shut down when DTS=0, ie TCC/Tjmax is reached and prochot# is asserted, but it throttles, reducing frequency/voltage. It shuts down at 20-25C beyond TCC, or approximately 120 to 125C.
Heatspreader Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Ότι ήταν να πούμε το είπαμε περί Frame Rate. και εγώ μάλλον λάθος τα διαβάζω τόσο καιρό και αγχώνομαι... edit: χμ.... γιατι νομίζω οτι δεν υπάρχει κάτι που να μας λέει οτι το tjmax είναι 90 η 100? edit2: μάλλον έτσι είναι: Μα όλοι λάθος τα διαβάζουν. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Το Link από Toms Hardware δεν είναι έγκυρο που πόσταρα? Αν δεν γνωρίζουμε το TJmax, πως τα προγράμματα μετράνε θερμοκρασία?
driftingcris Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Αναγραφετε ρε παιδες στο βιβλιαρακι καθε cpu
Heatspreader Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δεν το έχω το βιβλιαράκι και με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα δεν έχω βρει κάτι εκτός από αυτό του Toms Hardware.
Luciddream Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Αν δεν γνωρίζουμε το TJmax, πως τα προγράμματα μετράνε θερμοκρασία? λοιπόν το 2008 η intel εβγαλε κάποιες τιμές για τις cpu ως tjmax. πολύς κόσμος που τα διάβασε άρχισε να κράζει γιατι οι τιμές ήταν "λάθος" (για τον q6600 η τιμή ήταν 90c). ο προγραμματιστής που φτιάχνει το real temp με μετρήσεις που έχουν γίνει με κάποιες συσκευές (ίσως και με τον τρόπο που αναγράφεται στο pdf που έγραψα στο προηγούμενο πόστ) αλλα και με συσκευές μέτρησης με υπέρυθρες, θεωρεί οτι το tjmax είναι 100c. εμείς σαν προγραματιστές μπορούμε μόνο να δούμε την μέτρηση DELTA, δηλαδή TJMAX - DELTA == TEMPerature. οπότε νομίζω οτι είναι πιο σωστό να θεωρούμε το 100 και όχι το 90. ΣΗΜΕΙΩΣΗ. αυτές οι τιμές έχουν νόημα για stock καταστάσεις και περιβαλλοντικές μεταβλητές (ακόμα και το υψόμετρο μπορεί να δημιουργήσει διαφορά στην θερμική συμπεριφορά). με λίγα λόγια αν έχουμε κάνει overclock δεν σημαίνει οτι μπορεί να αντέξει η cpu μέχρι 100c. σε stock λοιπόν, στα 2.4ghz, όταν φτάσει 100c στα cores, ενεργοποιείται το TCC που με λίγα λόγια ρίχνει την συχνότητα του επεξεργαστή για να τον προφυλάξει. αν και αυτό δεν λειτουργήσει και η θερμοκρασία συνεχίσει να ανεβαίνει, περίπου στα 120-125c θα κλείσει το pc. οπότε σε overclock δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκτώς και αν κάνουμε δοκιμή ποιος προσφέρεται? Ναι. To tjmax ενος q6600 ειτε G0 ειτε b3 ειναι 90..... αρα driftingcris ανέβασε το tjmax στα 100:) some useful information εδώ: http://www.techpowerup.com/realtemp/docs.php Here is what my Q6600 - G0 looks like during this test: It's immediately obvious that the sensors on Core 0 and Core 1 are very well balanced as they should be. This is what you like to see. From idle to full load, these two cores should almost always report the exact same temperature which is what you would expect when both cores are performing the exact same task while operating in the exact same environment. The slope of both temperature curves are identical. Core 2 and core 3 are a different story. At idle, and light load, core 3 is very similar to the first two cores. At full load, there is a difference of 5C which continues to TJMax. This is a sign that this core has a different TJMax than the first two and the slope of the temperature curve is also different than the first two. Core 2 is completely different from the other 3 cores. Upon further testing at higher temperatures, I found that core 2 and core 3 seem to share the same TJMax but their TJMax is 5C higher than core 0 and core 1. If core 0 and core 1 is TJMax = 100C then core 2 and core 3 are likely TJMax = 105C. Once you correct for this in the RealTemp Settings window, you will have to go back and correct for the slope error that both of these sensors are showing compared to core 0 and core 1. Once this is taken care of then you can do a calibration check at low MHz and low core voltage to find out how your reported temperatures compare to your room or water temperature. My theory is that at idle, 4 cores of a properly installed CPU, sitting under the same heatsink, should be reporting virtually the same temperature. The temperature differences that most users see are more often related to errors in these sensors and not to how you installed your CPU. The only way you are going to get some reasonably accurate reported temperatues is if you take the time to check and adjust your calibration. On the XtremeSystems forum, rge did some extensive testing with both an IR thermometer as well as mounting a calibrated thermocouple into the IHS lid over top of his processor. yeap, ακριβώς όπως το φαντάστηκα παραπάνω...
Heatspreader Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 λοιπόν το 2008 η intel εβγαλε κάποιες τιμές για τις cpu ως tjmax. πολύς κόσμος που τα διάβασε άρχισε να κράζει γιατι οι τιμές ήταν "λάθος" (για τον q6600 η τιμή ήταν 90c). ο προγραμματιστής που φτιάχνει το real temp με μετρήσεις που έχουν γίνει με κάποιες συσκευές (ίσως και με τον τρόπο που αναγράφεται στο pdf που έγραψα στο προηγούμενο πόστ) αλλα και με συσκευές μέτρησης με υπέρυθρες, θεωρεί οτι το tjmax είναι 100c. εμείς σαν προγραματιστές μπορούμε μόνο να δούμε την μέτρηση DELTA, δηλαδή TJMAX - DELTA == TEMPerature. οπότε νομίζω οτι είναι πιο σωστό να θεωρούμε το 100 και όχι το 90. Ναι, έτσι είναι. http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=218917 ΣΗΜΕΙΩΣΗ. αυτές οι τιμές έχουν νόημα για stock καταστάσεις και περιβαλλοντικές μεταβλητές (ακόμα και το υψόμετρο μπορεί να δημιουργήσει διαφορά στην θερμική συμπεριφορά). με λίγα λόγια αν έχουμε κάνει overclock δεν σημαίνει οτι μπορεί να αντέξει η cpu μέχρι 100c. σε stock λοιπόν, στα 2.4ghz, όταν φτάσει 100c στα cores, ενεργοποιείται το TCC που με λίγα λόγια ρίχνει την συχνότητα του επεξεργαστή για να τον προφυλάξει. αν και αυτό δεν λειτουργήσει και η θερμοκρασία συνεχίσει να ανεβαίνει, περίπου στα 120-125c θα κλείσει το pc. οπότε σε overclock δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκτώς και αν κάνουμε δοκιμή ποιος προσφέρεται? Τι για stock καταστάσεις? Δηλαδή όποιος έχει κάνει OC, δεν μπορεί να μετρήσει σωστά τη θερμοκρασία? Το Tjmax παίζει ρόλο στη μέτρηση. Πρέπει να εμπιστευτούμε ή τους προγραμματιστές ή την Intel. Έχω μπερδευτεί. Το Everest δίχνει θερμοκρασία 10C κάτω από το Coretemp και αυτό γιατί το CoreTemp έχει TjMax 100C. Αντίθετα όπως προκύπτει το Everest έχει 90C Tjmax. By default και το RealTemp έχει 100C TjMax.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα